Op het eerste gezicht heb ik een normaal bestaan. Een fulltime baan, samenwonend met mijn vriendin en een drukke kitten zorgen ervoor dat ik gerust de buitenwereld in kan stappen. Eenmaal binnen gaan echter de gordijnen dicht, doe ik een zweetband om alles wat maar kan zweten en start ik Dance Central 2 op om mijn danskwaliteiten, verkregen door het origineel, te tonen.
Het concept van de game lijkt op een dansfilm: jij bent een danser en neemt het op tegen de beste crews in de stad. Hoe meer nummers je succesvol af weet te ronden, hoe meer crews de concurrentie met je aan willen gaan en hoe meer respect je binnen haalt. Alvorens je echter in dit avontuur stapt doe je er verstandig aan om Break It Down te verkennen. Deze tutorial leert je op rustige wijze hoe de danspassen werken, waarbij er de nodige verbeteringen zijn aangebracht in vergelijking tot het eerste deel. Het is hierdoor mogelijk om de bewegingen op een lagere snelheid te doen of om je bewegingen op te nemen, zodat je kunt zien waar je verbetering in aan kunt brengen.

De gameplay draait nog altijd om het gehele lichaam, waarbij kleine plaatjes in je beeld aangeven wat er van je verwacht wordt. De bewegingen passen hierbij goed bij de liedjes en voelen altijd logisch, zo zijn er geen rare overgangen tussen de pasjes. Begin je op Easy nog redelijk rustig met deze routines, daar zul je daadwerkelijk over danskwaliteiten moeten beschikken als je op de hoogste moeilijkheidsgraden mee wilt kunnen.
Aan nummers is er gelukkig geen gebrek, de game kent er 44 met uiteenlopende artiesten als David Guetta ft. Akon (‘Sexy Chick’), Daft Punk (‘Technologic’), B.o.B. ft. Bruno Mars (‘Nothin’ on You’), Lady Gaga (‘Bad Romance’) en Justin Bieber (‘Somebody to Love’). Ieder zal hierin zijn favorieten hebben, juist omdat de variatie tussen de nummers goed aanwezig is, tevens is het mogelijk om nieuwe nummers te downloaden of de tracks van het origineel over te nemen in deze sequel.
Gelukkig kun je het plezier van Dance Central 2 delen met vrienden, de multiplayer heeft namelijk een positieve verandering ondergaan. Ditmaal hoef je niet om en om voor de camera te gaan staan, je kunt simpelweg naast elkaar dansen, mits je hier uiteraard de beschikbare ruimte voor hebt. De camera weet de bewegingen ook hier goed over te nemen en het competitieve element komt goed naar voren. Helaas is de multiplayer niet online te spelen, hetgeen toe te wijzen is aan eventuele lag die kan ontstaan.

De ontwikkeltijd voor deze sequel is duidelijk naar de gameplay gegaan, op grafisch gebied zien we namelijk geen vernieuwingen. Hoewel het nog altijd een duidelijke game tot gevolg heeft hadden we graag iets meer toevoegingen in de locaties gezien. Ook het menu had net wat beter gekund, de aansturing werkt namelijk niet altijd even lekker. De oplossing hierin ligt hem in stemcommando’s, echter waren deze voor ons niet te testen. [Red.- Stemcommando's zijn hier nog niet beschikbaar in Kinect.] Het maakt Dance Central 2 tot een leuke opvolger voor de dansfans waarbij er goede verbeteringen zijn aangebracht ten opzichte van het origineel. In de basis is de game weliswaar hetzelfde als zijn voorganger, de juiste verfijningen zorgen er echter voor dat het spel net iets beter scoort.
|