Het fenomeen RPG is een zeer populair genre en het is dan ook zonde dat er maar zo weinig goede exemplaren uitkomen. Het maken van een RPG neemt doorgaans zeer veel tijd in beslag, maar het resultaat mag er wezen. Series als Final Fantasy, Tales of en Dragon Quest doen menig RPG fan's hartje sneller kloppen.
Naast de standaard aanvallen, de speciale aanvallen, de magie en de items (die allemaal met het touch-screen worden gekozen!) bestaan er in Lunar: Dragon Song ook nog kaarten. Deze kaarten worden verkregen door tegenstanders te bevechten. Een kaart bevat P; dit staat voor het aantal keer dat je deze kaart kunt gebruiken. Een kaart kan worden ingezet in een gevecht, maar ook daarbuiten. Zo kun je bijv. tegen een vuurvijand een waterkaart inzetten voor extra schade. Stel dat deze kaart vier P heeft, dan kan dit dus vier keer gedaan worden en daarna verdwijnt de kaart.
Lunar: Dragon Song wordt één van de eerste RPG's voor de Nintendo DS, dus hebben de heren en dames van Game Arts de eer om de speciale mogelijkheden van de handheld voor het eerst in het RPG genre in te lijven. Zoals eerder al vermeld, wordt het scherm in tweeën gedeeld tijdens het vechten, zodat vijanden in het bovenste en het onderste scherm kunnen zitten. Het touch-screen wordt buiten het vechten om gebruikt om makkelijk je inventaris op te maken of om de status van je karakters te bekijken. Ook de microfoon wordt gebruikt, namelijk om tijdens gevechten te kunnen vluchten. De speler zal als een bezetene richting het apparaat moeten blazen; dit vergroot de kans om succesvol weg te komen. Zoals in elke RPG zal je ook in Lunar weer de nodige wapens, schilden, harnassen, helmen etc. moeten aanschaffen. Dit kan met het touch-screen worden gedaan en dat zal ook veelvuldig moeten, want wapens kunnen in gevechten kapot gaan! Een extra exemplaar meenemen is dus geen overbodige luxe...
De kaarten die eerder genoemd zijn brengen nog een extra leuke feature met zich mee. Het zal namelijk mogelijk zijn om draadloos tegen vrienden of vreemden te vechten via deze kaarten. Je zult als speler een kaart moeten inzetten, zonder dat je weet welke kaart je tegenstander inzet. Zoals eerder al gezegd heeft een kaart een aantal P. Degene die eerst via een soort minigame het aantal P naar nul heeft gebracht wint. De winnaar krijgt dan de kaart die de verliezer heeft ingezet en deze kaart zal dan in het singleplayer avontuur gebruikt kunnen worden. Je kunt dus gokken door een sterke kaart (met veel P) in te zetten, in de hoop dat je tegenstander een zwakkere kaart gebruikt.
Lunar: Dragon Song lijkt een degelijke, mooie RPG te worden met een aantal verfrissende elementen. De gamer krijgt volgens de ontwikkelaar een lang avontuur met verschillende sidequests voorgeschoteld. Het gebruik van de draadloze mogelijkheden van de Nintendo DS, het Touch-screen en de microfoon zijn interessant om te zien en Lunar: Dragon Song belooft dus goed gebruik te maken van de speciale mogelijkheden op Nintendo's handheld. Er is alleen één probleem; Lunar: Dragon Song komt waarschijnlijk niet naar Europa! Ubisoft, de uitgever van de game, heeft besloten dat ze het niet nodig vinden om de game hierheen te brengen. Niet getreurd, want gelukkig is de Nintendo DS niet regio beveiligd, dus een import versie van de game is zo gehaald, want Lunar: Dragon Song komt wel uit in Amerika. 20 september kunnen de Amerikanen namelijk met Lunar: Dragon Song aan de slag. Via een speciaalzaak of internet is het dus niet al te moeilijk aan de RPG te komen en met een beetje geluk zullen enkele grote winkels misschien zelfs wel de Amerikaanse versie in de schappen leggen. Dit hebben we namelijk bij een aantal GameBoy Advance games ook gezien...
|