Eindelijk ligt God of War in de winkels! Dit veelbelovende spel werd in Amerika heel positief ontvangen en daarom waren wij razend benieuwd naar dit spel.
De mensheid bestaat langer dan vandaag de dag. Naast de alom bekende Romeinen leefde er enkele honderden jaren voor Christus nog een volksstam die nog altijd veel invloed heeft op het dagelijks leven: de Oude Grieken natuurlijk. Deze mensen geloofden in onder andere goden en in allerlei mythes die vol zaten met de meest onwaarschijnlijke wezens. Het perfecte thema voor een game en daarom heeft SCEA een spel gemaakt die zich in deze tijd plaats vindt: God of War.
Helaas moest Europa, zoals meestal het geval is, langer wachten dan de Amerikanen. In maart verscheen God of War al bij onze Westerse vrienden en ze waren laaiend enthousiast over deze game. De graphics zijn, volgens onze Amerikaanse vrienden, subliem te noemen, het verhaal is meeslepend en het belangrijkste: het spel bestuurt héérlijk. Met een hoop jaloezie lazen we de overtuigende reviews en de 24e dag van de zesde maand werd in diverse agenda's met een rode stift gemarkeerd. Want op die dag zou God of War uitkomen, aldus SCEA. De maanden duurden lang en de Europeanen hadden het zwaar te verduren. Maar eindelijk zijn we uit ons lijden verlost: God of War ligt in de winkels. Onze scherpe mening over dit spel kan je in deze review vinden.
In God of War speel jij de Spartaan Kratos. Hij ziet er nogal gevaarlijk uit met zijn kale hoofd, dreigende frons en zijn gespierde lichaam. Het verhaal van God of War lijkt op het begin heel flauw en zwak: je ziet een filmpje van Kratos die zelfmoord pleegt en de rest moet je zelf maar uitzoeken. Wonder boven wonder is dit niet eens zo'n saai werk: het verhaal wordt steeds interessanter. De filmpjes, die het verhaal duidelijk maken, zijn van bijzonder hoge kwaliteit en daarom zeker de moeite waard om te bekijken.
Kratos heeft twee wapens aan zijn polsen gebonden. Hierdoor is hij zowel van dichtbij als van veraf extreem dodelijk. Het vechtsysteem zit erg gemakkelijk in elkaar: met vierkantje en driehoekje sla je mensen, met bolletje kan je ze vastpakken en in de lucht geldt hetzelfde verhaal. Zó simpel maar toch zó leuk om te doen. De minigames zijn al helemaal een feest: bij sommige vijanden verschijnt er een pictogram boven hun hoofd wanneer ze gewond zijn. Zo moet je bij een Gorgon eerst op bolletje drukken, je linker analoge stick een rondje laten draaien met de klok mee, daarna tegen de klok in en vervolgens zal Kratos stijlvol de kop van de Gorgon eraf rukken.
|