Achter de schermen van elke game staat een ontwikkelteam, klein of groot, die de game maakte tot wat hij nu is. Hier op Gamed gaan we kijken naar de geschiedenis van de developer en brengen jullie kort de belangrijkste en interessantste feiten en personen uit de geschiedenis van de developer.
1986: Vijf broers hadden in 1986 één passie. Ze hielden alle vijf van de nieuwe media: games. De broers Guillemot richtten toen het bedrijfje Ubisoft op. Ze werkten aan games voor de Atari, Amstrad en Commodore 64. Toen was het bedrijf echter klein en het enige wat ze deden was games vertalen en uitbrengen in Frankrijk. Hierin waren ze zeer succesvol en ze mochten games van Electronic Arts, Sierra en Micropose uitbrengen. De jaren daarna richtten ze echter ook de eerste overzeese bedrijven van Ubisoft op.
1990: Ubisoft werd te groot voor de vijf broers en ze dachten dat het beter was om nieuwe werknemers aan te werven. Op deze manier konden ze meer en originelere games maken. Ze kwamen ook tot de conclusie dat er meer in game studio's nodig waren om te overleven, de studio in Montreal werd geopend.
1994: In 1994 begon een zekere Michel Ancel te werken bij Ubisoft. Het werd al snel duidelijk dat de man veel talent had en het was hij die Rayman uitvonden. Dit figuurtje zonder armen en benen is een icoon in de platformwereld samen met Mario en Sonic.
1996: In 1996 volgde een nieuwe, logische stap. Het bedrijf ging naar de beurs en er werden nieuwe studio's geopend. Ubisoft werd zo beroemd dat zelfs Warner Brothers Entertainment en Disney over de publisher hoorden. Beiden sloten ze een akkoord om games te maken die gebaseerd zijn op films. Er kwamen games uit van onder andere Batman en Donald Duck.
2000: In 2000 besloot Ubisoft drastisch uit te breiden en nam het twee succesvolle Amerikaanse developers over. Het kocht zowel TLC GAME Studios als Red Storm Entertainment over. Daarnaast breidde het ook uit door Blue Byte Software te kopen, Blue Byte Software is een Duitse online strategie developer. Drie jaar later bleek duidelijk dat deze aankopen geen fout waren.
2003: In het begin van de 21ste eeuw opende Ubisoft weer meerdere studio's. In 2002 won men de AIAS (Academy of Interactive Arts and Sciences) Award voor Splinter Cell en de meeste van hun games in 2002 en 2003 zoals Rainbow Six 3 en XIII werden positief ontvangen. Sinds de oprichting van hun site in 2001 breidde Ubisoft ook uit op de online markt met titels zoals Shadowbane. Ze willen dit segment echter nog meer uitbreiden met titels zoals The Matrix Online en Uru: Ages of Myst. Recent hebben ze echter besloten om niet meer aan Matrix Online te werken en hebben ze de online mode van Uru gecancelled.
|