Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
23 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
22 April 2024 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
21 April 2024 
(0) 
20 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
19 April 2024 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
18 April 2024 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
17 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
16 April 2024 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
15 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
13 April 2024 
(7) 
(0) 
(0) 
12 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
11 April 2024 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
10 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
09 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
08 April 2024 
(0) 
(2) 
(0) 
06 April 2024 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
05 April 2024 
(1) 
(0) 
(2) 
04 April 2024 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
03 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
02 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
01 April 2024 
(1) 
(0) 
(3) 
30 Maart 2024 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(3) 
(0) 
28 Maart 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
TopSpin 2K25
WWE 2K24
South Park: Snow Day!
Gamed Gamekalender April 2024
Feature:

Interview Chris Rose, LEGO Worlds


Door Stefan van B op 04-03-2017 om 12:51
Bron: Gamed

Na een hands-on met Traveller’s Tales’ nieuwste titel LEGO Worlds mochten we aan tafel met Chris Rose, Associate Producer van de game. Met meer dan vijf jaar ervaring bij de studio en meegewerkt te hebben aan diverse LEGO titels, waaronder LEGO Star Wars III, was hij de uitverkorene om LEGO Worlds aan de Nederlandse pers te demonstreren. Wij stelden dan ook enkele prangende vragen aan deze zeer enthousiaste ontwikkelaar.

In de afgelopen jaren heb je flink wat ervaring opgedaan wat betreft LEGO games. Aan welke titel heb je met het meeste plezier gewerkt?
Dat is een lastige vraag. Ik werk met veel plezier aan LEGO Worlds, maar heb toch een zwak voor LEGO Star Wars III, omdat dit de eerste videogame is waar ik ooit aan heb gewerkt. LEGO Worlds kruipt daar ondertussen langzaam aan voorbij. Ondertussen heb ik al zo veel jaar aan gewerkt dat het op een manier een klein kindje van mij is geworden. Mijn keuze tussen de twee wisselt per dag, maar ik heb zeker een zwak voor LEGO Star Wars III. Worlds is echter zeker een favoriet van mij geworden in de afgelopen vier tot vijf jaar.

Elke ontwikkelproces heeft waarschijnlijk zo z’n ups-and-downs. Welke ben jij tegengekomen gedurende de ontwikkeling van de game?
Mijn fijnste herinnering aan de ontwikkelperiode was het moment dat we de game voor het eerst lanceerden op Steam en de game vervolgens niet crashte. In die periode waren we aan het experimenteren met veel verschillende technieken, in het bijzonder de gereedschappen om de spelwereld om je heen aan te passen. Deze waren toen nog erg intensief voor processoren en niet goed geoptimaliseerd. Over de jaren heen hebben we deze zo aangepast dat het nu op en top werkt. De eerste keer dat de game dan ook startte leverde een spontaan ‘woooooh’-gevoel op, wat enkel werd versterkt toen de game niet crashte. Dat was zeker een hoogtepunt in de ontwikkeling, waarna we het spel uitvoerig konden gaan testen op Steam. Werkelijk fantastisch.


Het dieptepunt was toen we op de E3 kwamen en ons realiseerden dat de multiplayermodus echte problemen ondervond, waardoor we continu nieuwe versies aan het downloaden waren. Hier heeft een andere ontwikkelaar laatst ook over geschreven in een blog genaamd ‘The Carrot of Doom’. De reden voor het probleem was dat ons netwerkprogramma zo goed was dat deze op het enorm snelle E3 netwerk de data sneller verwerkte dan dat de game zichzelf kon laden. Hierdoor kwam het spel in een ongewone staat waar je enkel een gouden wortel over het scherm zag bewegen. Niemand van ons wist hiervan af en reageerde verbaasd met ‘dit is totaal onlogisch!’. Vervolgens communiceerden we met het thuisfront over het ‘wortelprobleem’, maar ze konden deze thuis niet nabootsen omdat het netwerk niet snel genoeg was. Waarop we hen vertelden deze te verbeteren. Uiteindelijk konden ze het probleem vinden en konden wij op de E3 een nieuwe, verbeterde versie downloaden. Dat waren echter een hectische 24 uren.

Zijn er gedurende de ontwikkeling bepaalde features geschrapt?
Er zijn twee dingen die me te binnen schieten. In het begin hadden we een LEGO Creator huis die we een set noemden, wat iets anders is dan een brick-build. Het model was niet opgebouwd uit losse blokken, maar een statisch model waarmee je karakter interactie had bij bijvoorbeeld deuren en ramen. Je kon het model echter niet aanpassen, waardoor het besef kwam dat dit tegen alle ideeën inging waarmee we LEGO Worlds hadden ontworpen en waarin toevoegen, verwijderen, kleuren wijzigen en meer centraal staan.. We hebben dit model er dan ook uit gehaald en vervangen door een model gemaakt uit losse blokken, een brick-build. Alle attributen van de set zijn ook los teruggeplaatst. Dit was dus een eerste verandering, want in het begin was het idee dat we allemaal LEGO sets zouden hebben. De beperking dat je hier niets aan kon toevoegen of wijzigen heeft ervoor gezorgd dat we dit hebben veranderd in brick-builds.

De User Interface (UI) is ook veel veranderd, in totaal geloof ik vier keer. Versie 3 heeft nooit het daglicht gezien, omdat deze zo slecht was. We testten deze versie met wat kinderen en concludeerden dat dit de slechtste UI wijziging is die we ooit hadden doorgevoerd. Dus ‘nee, nee, nee, laten we het schrappen en doorgaan naar versie 4.’ Dat is het systeem dat we nu hebben met het keuzewiel waar alle gereedschappen aan gekoppeld zijn, zodat je deze ook gemakkelijker kan pakken.

Met betrekking tot alle andere zaken in de game, deze hebben we vaak aangehouden. In het begin start namelijk alles erg simpel, zoals het quest systeem in de Early Acces versie, maar in de demo die jullie vandaag speelden was deze al veel verder ontwikkeld. Wanneer je verder in de game komt, in de grote en medium grote werelden, dan worden de quests meer geavanceerd, waardoor er meer te doen is. Zo is er een Yeti karakter wiens kind je uit een blok ijs moet bevrijden, vervolgens te eten moet geven en waarvoor je uiteindelijk ook een huis moet bouwen. Er is dus veel te beleven dan eerst en dat ga je in heel de game terugzien.


Volgens de LEGO Community website is jouw favoriete fysieke LEGO set de X-Wing en Mos Espa Podrace set. Zijn dit ook de creaties waar jezelf het meest trots op bent of heb je zelf andere creaties gemaakt die een speciale plek in je hart hebben?
Ja! Ik ben helaas niet zo heel creatief, ik volg voornamelijk de instructieboekjes. Ik zie de X-Wing en Mos Espa Podrace sets nog steeds als mijn favoriete sets, omdat ze verschenen wanneer LEGO Star Wars voor het eerst in fysieke vorm verscheen. In ons kantoor hebben we nog enkele andere sets staan, maar ook wat LEGO Creator huizen waarmee we een mini-stad in mijn kantoor hebben gebouwd. Daarna hebben we onszelf nog eens gewaagd aan de Avengers Helicarrier, wat erg indrukwekkend is omdat het veel tijd vergde om deze te bouwen. Met drie tot vier personen duurden het enkele dagen voordat we deze set helemaal in elkaar hadden gezet. Erg indrukwekkend dus. Desondanks heb ik nog steeds een zwakte voor mijn LEGO Podracers.

In LEGO Worlds draait het natuurlijk ook om je eigen creaties. Over welke creatie die je zelf in-game hebt gemaakt ben je het meest trots?
Ik heb, heel cool, zelf een Star Destroyer gemaakt, maar dat heeft me echt enorm lang geduurd. Blokje voor blokje. Het was een object dat ik gewoon wilde maken, dus zat ik daar in m’n eentje met een testversie te bouwen. Ik weigerde de game te updaten naar een nieuwe versie, omdat we destijds aan het opslagsysteem sleutelden, waardoor ik wist dat na de update mijn Star Destroyer verloren zou gaan. Lange tijd heb ik dan ook geweigerd, maar toen de Star Destroyer af was is het me gelukt deze in delen te updaten en zo terug te zetten in mijn spelwereld.

Naast mijn eigen Star Destroyer heb ik ook veel fantastische ontwerpen gezien bij ons op kantoor. Iedereen is erg goed geworden in het bouwen in LEGO Worlds, waarbij ik kastelen, dungeons en allemaal andere super toffe dingen heb gezien. Daarnaast weet de community mij keer op keer te verbazen: de Eiffeltoren, het Empire State gebouw en één persoon heeft zelfs de Taj Mahal nagebouwd op een 1:1 schaal. Daarnaast zijn er ook veel Lord of the Rings modellen voorbij gekomen zoals Barad-dûr.

Met alle creatieve mogelijkheden die LEGO Worlds aan spelers biedt: wat zijn de aspecten waar je in de toekomst van de game het meest naar uitkijkt?
Wat we nu gaan doen is eigenlijk hetzelfde als na de release van de Early Access. We nemen even een stap terug en gaan bekijken wat iedereen gaat doen en hoe iedereen zich gedraagt in de game. Ik kijk er erg naar uit om dit opnieuw te zien, maar dan met een veel groter publiek. Ik hou er van om te zien wat mensen allemaal creëren. We hebben hele fora vol screenshots op Steam en het is ongelooflijk om de resultaten te zien. Dus ik kijk er enorm naar uit om te zien wat PlayStation en Xbox gebruikers zullen maken op deze hubs.


Met LEGO Dimensions zijn videogames en fysiek LEGO speelgoed voor het eerst samengekomen. Hebben jullie gedacht aan het incorporeren van LEGO Dimensions speelgoed in LEGO Worlds door de NFC figuren te scannen en vervolgens in de game beschikbaar te maken?
Nee, we zijn niet bezig om LEGO Dimensions en LEGO Worlds aan elkaar te koppelen. We willen de twee games gescheiden houden. Dimensions is een grote IP mash-up met hele coole karakters. We zien Worlds als een game vanuit de LEGO kern, waarbij we dus enkel LEGO zaken gebruiken als Ninjago en Creator City. Nexus Knights is een ander voorbeeld. We zijn bezig om Nexus Knights en LEGO City sets in de game te verwerken, waarbij je bij een fysieke aankoop een code krijgt om in de game in te voeren, zodat je dezelfde set in de game ontvangt. Dus je koopt een fysieke speelset en krijgt een LEGO model in de game. Dat is best gaaf, maar we gaan niet proberen om Dimensions en Worlds te koppelen.

Met deze vraag kwam er een einde aan ons interview. Een ferme handdruk en glimlach sloten het gezellige interview af. De toekomst van LEGO Worlds lijkt in ieder geval net zo interessant te worden als de ontwikkeling die hieraan vooraf ging. Lees meer over de game zelf in onze Hands-On.


12:52  LEGO Worlds
10:45  Bolivia klaagt bij Frankrijk om Ghost Recon: Wildlands
 Reacties (0)
Geen reacties gevonden

 Reageer
Om te reageren op artikelen hoef je niet geregistreerd te zijn.
Om het forum te gebruiken is registreren echter wel verplicht.


Titel:
LEGO Worlds
Type:
Game
Releasedatum:
10-03-2017
Ontwikkelaar:
Traveller's Tales
Uitgever:
Warner Bros.
Media:








Meer media