Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
19 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
18 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
17 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
16 April 2024 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
15 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
13 April 2024 
(7) 
(0) 
(0) 
12 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
11 April 2024 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
10 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
09 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
08 April 2024 
(0) 
(2) 
(0) 
06 April 2024 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
05 April 2024 
(1) 
(0) 
(2) 
04 April 2024 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
03 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
02 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
01 April 2024 
(1) 
(0) 
(3) 
30 Maart 2024 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(3) 
(0) 
28 Maart 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(1) 
27 Maart 2024 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
26 Maart 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
Serious Sam Collection
Retro Geschiedenis: de PlayStation War
Een Industrie Die Verandert...
Gamed Most Loved - Best Reviewed
Review:

Lost Planet


Door Roderick op 20-01-2007 om 09:58
Bron: Gamed

Capcom wist ons aardig te verrassen met Dead Rising, een game gemaakt voor het westerse publiek. Met deze game liet men bij Capcom zien dat men sterk geïnteresseerd is in de westerse markt voor games, het doorzetten van de steun aan de Xbox 360 en de komst van Lost Planet zijn daar voorbeelden van.

Lost Planet is inmiddels een concreet voorbeeld, want de game is ruimschoots in de winkels verkrijgbaar. Waar Dead Rising nog een nieuw pad insloeg wat betreft gameplay, doet Lost Planet het wat traditioneler. Dit hoeft beslist niet negatief uit te pakken en met Lost Planet weet Capcom dit te bewijzen, traditionele 3rd person shooters zijn nog niet van het toneel verdwenen en kunnen zeker vermakelijk zijn. Helaas komt Lost Planet met enkele kleine tekortkomingen waardoor de game een onvergetelijke status mis loopt. Waarom? Lees gerust verder.

In Lost Planet speel je met Wayne Holden, al houdt hij zijn achternaam liever stil. Deze jongeman verliest zijn vader op vrij vroege leeftijd aan een gigantisch monster genaamd Green Eye. Een monster? Niet erg realistisch zul je denken. Lost Planet is dan ook een science fiction shooter met een veel groter thema. De mensheid is namelijk op een bepaald moment in de toekomst op zoek gegaan naar een nieuwe thuisplaneet. EDN-3 werd de uiteindelijke keuze, al heeft de planeet twee nadelen: het wordt er niet warmer dan –20 graden Celsius en er lopen gigantische insectachtige wezens rond. Met deze wezens, genaamd Akrid is het eerste probleem op te lossen. De Akrid hebben namelijk thermische energie in hun lichaam, deze energie is te verkrijgen door het beest te doden. Sommige Akrid bleken echter te moeilijk te verslaan dus daar moest de mens wat op vinden. De oplossing: Vital Suits, krachtige mechs die verschillende wapens kunnen dragen, bijzonder snel kunnen manoeuvreren en zelfs kunnen transformeren.



Hoe komt het verhaal van Wayne, de koude planeet en de Akrid samen? Project Frontier is het antwoord. Dit project is ontwikkeld door een instantie op de planeet, genaamd NEVEC. Het houdt in dat er zoveel thermische energie wordt verzameld dat de planeet volledig opwarmt en alle Akrid van hun stokje gaan. Een prachtig project, zou je denken. Wayne en diens vader vinden van niet en bevechten het, wat het leven van Wayne’s vader kost. Wayne overleeft en bevriest, 30 jaar later wordt hij ontdooid door Snow Pirates (een groep mensen die heeft weten te overleven op EDN-3 zonder Vital Suits), die samen met hem de strijd tegen NEVEC voortzetten. Persoonlijk vind ik het idee van een bevroren planeet, de thermische energie en de Akrid erg leuk als Sci-Fi fan. Waar het wel grandioos misgaat, is dat het Project Frontier project helemaal niet zo slecht klinkt en het verhaal rond Wayne en zijn vader compleet oninteressant is. Ook vraag je jezelf vanaf moment één af: waarom zoeken ze niet gewoon een andere planeet? Tja, dat geeft weer geen reden om urenlang lelijke buitenaardse beesten af te knallen.

Juist dat blijft erg lekker, hoe oud de formule ook is. Lost Planet gebruikt grotendeels de oude formule, maar brengt enkele leuke elementen. De besturing is traditioneel, al zal het rondkijken wat oefening kosten omdat je personage niet meteen meebeweegt naar de richting waarin je kijkt. Even wennen, maar daarna doodgewoon, zeker omdat de game zelf niet zo snel is dat je om een perfecte besturing vraagt. Daarnaast hebben de vijanden die je bevecht allemaal duidelijke zwakke punten. Niet gewoon erop los knallen, maar altijd richten op de zwakke plekken. Ze zijn overduidelijk aanwezig dus echt zoeken is er niet bij. Met een gappling haak kun stukken level voor jezelf vergemakkelijken: zoek een pad bovenlangs op en de vijand is makkelijk aan te pakken. De Vital Suits bieden een extra toffe ervaring, deze mechs besturen lekker en bezitten enorm veel kracht. Veel eindbazen zul je met deze machines moeten verslaan. Zowel Wayne als de mechs kun je voorzien van verschillende krachtige wapens, variërend van machinegeweren tot moderne laserguns. Het afmaken van honderden lelijke aliens blijft toch erg leuk met de manier waarop het in Lost Planet is uitgewerkt. Helaas is het aanpakken van de sneeuwpiraten (die je aan het begin nog als tegenstanders hebt) en NEVEC soldaten wat minder leuk aangezien deze niet veel slimmer zijn dan de Akrid en het imposante effect missen.

De afwisseling in de game is meer dan in orde, zeker als je alleen maar witte vlaktes verwacht. Helaas is de singleplayer maar van korte duur en heeft Lost Planet geen co-op mode om de game vaak met veel plezier mee door te spelen. Toch is er genoeg vermaak gedurende de hele game, wat reden geeft om de singleplayer nog eens door te spelen, bijvoorbeeld met een hogere moeilijkheidsgraad. Naast de singleplayer is er een multiplayer mode waarmee je je kunt vermaken. Deze multiplayer is met zestien man te spelen en bevat vier modes: deathmatch, team deathmatch, een all-on one mode en post grab mode. De eerste drie zijn vrij duidelijk. De laatste draait om het veroveren en behouden van data posts. Deze modes zijn uiteraard speelbaar met mechs, wat voor wat extra fun zorgt. De multiplayer maakt eveneens gebruik van een systeem waarbij je andere skins krijgt naarmate je beter wordt, leuk om je te onderscheiden van de noobs. De multiplayer werkt soepel en is vermakelijk genoeg om je een flink aantal uur bezig te houden. Mij persoonlijk ging het echter meer om de single player.



Geluid en beeld in Lost Planet zijn uitstekend, waarbij de texturing een bijzondere rol op zich neemt. Deze texturing (de plaatjes waarmee alles is bekleed) is bijzonder scherp en bevat erg veel details. Ook de schaduwen verdienen een speciaal plekje, alles heeft namelijk een schaduw die perfect vloeiend meebeweegt. Dit valt vooral op als je naar de kleine, vliegende Akrid kijkt, deze werpen elk een zeer scherpe en vloeiend bewegende schaduw op de grond, een prachtig effect. Daarnaast zijn de lichteffecten prachtig in sommige stukken level, echt iets waar je even stil bij wilt staan. Voeg daar de indrukwekkende explosies, deels vernietigbare omgevingen en soepele framerate bij op en je hebt een uitstekend uitziende game. Het geluid blijft iets achter op het beeld. Met name de muziek is te weinig aanwezig, slechts bij grote momenten is de muziek aanwezig en dat is jammer. Geluidseffecten van mechs zijn uitstekend, de guns van de mechs ook. Wel zouden de guns die je al lopende meeneemt wat krachtiger geluiden mee mogen krijgen, aangezien deze best veel kracht hebben. De Voice Acting valt eveneens wat tegen, wat het oninteressante verhaal nog iets minder interessant maakt.

Uiteindelijk hebben we dus een game die erg leuk is om te spelen en een leuke dosis variatie brengt. Ook een game die helaas smaakt naar veel meer en slechts een uurtje of acht duurt (al zal de klok in de game veel minder aangeven). De multiplayer maakt een deel goed, al is de game gewoon gemaakt voor singleplayer. Helaas zien we dat dan weer niet helemaal aan het verhaal, dat erg onlogisch en oninteressant overkomt. Grafisch lekker is Lost Planet zeker, waarbij ik voorzichtig wil zeggen dat de game heel af en toe het niveau Gears of War wel nadert. De brandende vraag is altijd: is het mijn geld waard? Mijn antwoord is een ja, de game is misschien geen topper door de steekjes die het laat vallen, maar je krijgt wel een zeer vermakelijke traditionele 3rd person shooter met gameplay die je van begin tot eind zal boeien. Een dikke 8 is het resultaat.
Beoordeling
Gameplay   85
Sound   75
Graphics   90
Replay   75

Traditionele, maar zeer vermakelijke shooter met een zwak verhaal.
83


10:52  Two Worlds op nieuwe screens
18:31  Chris Butcher (Bungie) kritisch over Halo 2
 Reacties (16)
 Pagina: 1
Master Killer op 20-01-2007 om 11:08 [Niv: 87 / Exp: 4361]
Is het mijn geld waard? Ik zeg ja als je die koopt bij de mediamarkt eindhoven voor 35 euro. Ik zeg nee als je die voor 59 euro gaat kopen.

Gast (87.66.114.xxx) op 20-01-2007 om 11:17
ik heb hem gekocht geen spijt van.

ToxicSnake op 20-01-2007 om 11:23 [Niv: 74 / Exp: 3720]
Ik heb een demo van Lost Planet gespeeld, en als ik een 360 had, zou ik dit spel zeker kopen. Kheb dr alleen geen

LUPUS op 20-01-2007 om 11:31 [Niv: 81 / Exp: 4043]
Nice, vette recensie. Ik heb 'm hier liggen vanaf donderdag maar eigenlijk nog niet gespeeld. Ik vond de demo wat moeilijk en ik ben benieuwd of ik het uiteindelijke spel kan overleven.

Nogmaals: erg toffe recensie! En dan richten is inderdaad even wennen, maar je kan ook kiezen voor een veel betere besturing. Moet je bij de opties de instelling 'fixed' veranderen. Check, verander en bewonder!

Roderick op 20-01-2007 om 11:43 [Niv: 417 / Exp: 20866]
Ik vind het richtsysteem zoals ie is wel erg tof, het is niet zo dat ik niet een klein beetje wil wennen aan een besturing, dat is toch juist leuk aan een nieuwe game?

Overigens is de game niet al te moeilijk hoor

Gewijzigd door Roderick op 20-01-2007 om 12:12

rolf op 20-01-2007 om 12:25 [Niv: 101 / Exp: 5058]
on line lijkt het me wel saai

crono op 20-01-2007 om 13:31 [Niv: 63 / Exp: 3156]
Ik vermaak me niet zo met deze game als met dead raising,maar de game is zeker niet slecht,hiermee overleef ik wel tot bio shock uit is,of the darknes.

ApoC op 20-01-2007 om 17:19 [Niv: 101 / Exp: 5061]
online is juist zo gaaf, enorm hectisch, veel aspecten en erg leuk voor clans

wackyprofessor op 20-01-2007 om 20:21 [Niv: 224 / Exp: 11181]
Vind de game niet top, maar het is zeker niet slecht.. het steekt in iedere geval boven het gemiddelde uit. Vind het zelf een 85, dus die 83 komt wel overeen, goede recensie.
Online is het hectisch, wel leuk maar niet 'Halo' maar zeker niet saai. Bij de singleplayer vind ik het een beetje te rustig omdat soms geen muziek is en alleen dat ijzige wind.. tsjah heeft z'n charme. Aanrader als je een X360 hebt en Januari of andere maand moet doorkomen en een toffe game wilt. Maarjah nog op de moeilijkste graad uitspelen en dan ben ik klaar ermee, tegen die tijd is Crackdown al uit.

Gast (84.28.137.xxx) op 20-01-2007 om 23:46
oh ja die moet ik ook even downloaden :)

Gast (83.81.230.xxx) op 21-01-2007 om 22:22
bij 1up krijgt het spel een terecht 6,5.. niet verniewend, herhalend en vooral hype.. online is het wel kicken natuurlijk...

Roderick op 21-01-2007 om 22:48 [Niv: 417 / Exp: 20866]
Ik ben het niet met ze eens. Vernieuwend? Inderdaad niet. Herhalend? Niet zolang het leuk blijft en dat is met Lost Planet 100% het geval. Hype is waar, maar komop: de game krijgt geen 9ens ofzo. Het is een goeie en vooral leuke game en dan verdien je bij mij ergens tussen de 75 en 85. Lost Planet komt hoog uit door de setting en het vette gevoel...en een beetje omdat ik een groot fan van 3rd person shooters ben

im2 op 26-01-2007 om 19:08 [Niv: 574 / Exp: 28719]
Eigenlijk geef ik niets om het verhaal dus ik denk dat hem ga halen

Gast (195.169.155.xxx) op 30-01-2007 om 09:25
vette game alleen heb k het gevoel dat ik iets mis in lost planet maar wat? en de sneeuw lvls zijn wat een tonig maar opten duur let je daar niet meer op gr madpred

Gast (213.46.201.xxx) op 25-02-2007 om 19:20
ik heb de game vette single en online game must have _O_

Gast (217.100.188.xxx) op 09-03-2007 om 09:46
}> }>

 Pagina: 1

 Reageer
Het is niet mogelijk om te reageren op dit artikel.
Titel:
Lost Planet: Extreme Condition
Type:
Game
Releasedatum:
29-02-2008
Ontwikkelaar:
Capcom
Uitgever:
Capcom
Media:








Meer media