Sega en Sony werden concurrenten op de dag dat Sony hun PlayStation voorstelden en bleven het tot Sega de DreamCast van de markt haalde. Tom Kalinske, vroeger president van Sega Amerika, liet nu echter wel iets zeer verrassend noteren. De koppigheid van Sega Japan heeft hen de kop gekost.
In zijn eerste Sega gerelateerde interview sinds hij het bedrijf verliet in 1996 had hij enkele kleine dingen te zeggen. Zo zou de Japanse vleugel van Sega steeds geweigerd hebben om de Mega Drive te bundelen met een Sonic The Hedgehog game, toch de mascotte van de console. Daarnaast zou de man een deal hebben uitgewerkt met Sony om samen te werken aan de Sega Saturn.
De deal zou er uit bestaan dat ze samen een platform maakten, de kosten evenredig deelden, alles samen deden, en dat enkel de software inkomsten gesplits zouden worden zoals het hoorde. Dus de winst van Sega zou naar Sega gaan en die van Sony naar Sony. Op dat moment had Sony zich nog niet bewezen als ontwikkelaar, maar wel als bedrijf met een sterke technologische achtergrond. Een samenwerking had dus alleen maar voordelig kunnen zijn voor Sega volgens Kalinske.
Sega said not a chance. Why would it want to share a platform with Sony?
Sega Japan weigerde, Sony ging naar Nintendo met plannen voor een CD-uitbreiding en werd daar gedumpt de dag voor alles zou getoond worden op E3. Wat er nadien gebeurde is iedereen wel bekend, Sony kwam uit met de PlayStation en enkele mensen zullen zich bepaalde beslissingen wel beklagen.
|