Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
25 Februari 2020 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
24 Februari 2020 
(3) 
(1) 
(4) 
(0) 
(0) 
(0) 
23 Februari 2020 
(0) 
(1) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(19) 
(2) 
22 Februari 2020 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
21 Februari 2020 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
20 Februari 2020 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
19 Februari 2020 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
18 Februari 2020 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(4) 
(3) 
(3) 
17 Februari 2020 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(2) 
(0) 
16 Februari 2020 
(0) 
(0) 
(1) 
15 Februari 2020 
(3) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
14 Februari 2020 
(12) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
13 Februari 2020 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
12 Februari 2020 
(5) 
(1) 
11 Februari 2020 
(0) 
(1) 
(7) 
(0) 
(1) 
(1) 
10 Februari 2020 
(3) 
(4) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
09 Februari 2020 
(6) 
(0) 
(1) 
(4) 
(0) 
(0) 
08 Februari 2020 
(0) 
(1) 
(0) 
07 Februari 2020 
(2) 
(0) 
(15) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
06 Februari 2020 
(6) 
(0) 
(0) 
(2) 
(6) 
(0) 
05 Februari 2020 
(0) 
(0) 
(0) 
(3) 
Retro Geschiedenis: de PlayStation War
Een Industrie Die Verandert...
Gamed Most Loved - Best Reviewed
Het Jaar 2003
Review:

Phantasy Star Online: Episode I & II


Door Ricardo op 06-12-2003 om 22:13

Phantasy Star Online, een Online game met zoveel fantasie en actie, het is bijna niet te geloven, maar het is toch allemaal waar. Lees deze review en kom erachter als deze game nou de moeite waard is...

Phantasy Star Online (PSO), als ik de naam zeg zullen vast vele SEGA fans aan vroeger herinnerd worden, want PSO was vroeger uitgekomen op de Master System en er waren 3 delen van. Veel later in de Dreamcast jaren, kwam het eerste deel van PSO uit in volledig 3D, met als extraatje... je kon ermee online ! Nu (paar maandjes geleden) kwam ook PSO uit op de GameCube (en Xbox) maar niet alleen deeltje 1, maar ook nog een deeltje 2 ! Doe maar luxe, 2 delen op een GameCube schijfje... maar als het nou wel zo'n leuk spel is zal ik jullie hier haarfijn uitleggen...

Er zit natuurlijk in elke RPG een verhaal, anders zou het geen RPG meer zijn. Het gaat in deze game over Pioneer 1, een basis dat wordt vernield door een vreemd monster dat opeens uit het niets opduikt en plots weer verdwijnt nadat alles is opgelost als sneeuw voor zon. De mensen van Pioneer 1 kunnen deze schade natuurlijk wel repareren, maar dat gaat wel wat tijd kosten, daarom bouwen ze een zeer groot ruimteschip met alles erop en eraan, genaamd Pioneer 2 (wow wat een aparte naam). Maar ze zitten nu wel allemaal lekker in een soort mini aarde in de ruimte, maar hoe komen ze nu weer terug ? Want niemand durft meer naar beneden, gelukkig hebben ze een mannetje kunnen bereiken van de Hunter's Guild (een soort groep met allemaal sterke Hunters (HU), Force (FO) en Ranger (RA) mensen) maar voordat de HU, FO of RA terug naar aarde kan moet diegene natuurlijk wel trainen... zo begint jouw avontuur op Pioneer.

Zoals jullie vast wel hebben gemerkt is dat dit een online game is (zo niet, lees de titel van de game maar eens) maar er zit ook nog eens een offline mode in gepropt wat wel niet zo leuk is als de online kant maar dat merken jullie zo nog wel. In de offline mode kan je kiezen uit Single Player of Multi Player (tot max. 4 spelers) De Single Player is natuurlijk wel leuk, maar als je meer controllers heb, en wat aardige vriend(inn)en dan kan je lekker met z'n 2en of meerdere jagen tegen allemaal monsters.

Je gaat dus beginnen aan de game, dat wordt dus eerst je eigen character maken, kies je een HU met lekker veel HP (Hit Points) ? of misschien wel een FO met super veel special attacks ? Of heel misschien een RA waarmee je lekker allemaal soorten geweren mee kan gebruiken ! Ik was dus voor de HU gegaan omdat die er zo gaaf uitzien, maar wat krijgen we nou.. je kan ook nog eens je character helemaal aanpassen, andere kleur kleren, groot of lang, nieuw kapsel.. het kan allemaal !

Nadat je dan (eindelijk) je eigen character heb gemaakt begin je... je komt terecht in Pioneer 2, allemaal heel vredig en rustig, maar wanneer je op de tranporter stapt wordt je gezapt naar Pioneer 1, waar de monsters heersen... maar niet voor lang, want jij bent er om ze te verslaan! het is allemaal heel moeilijk als je voor het eerst begint, je komt de eerste Booma (een monster) tegenkomt, maarna een tijdje vechten zit je in level 2 en dan kan je ze wel aan...
kan je ze dan bijvoorbeeld nog steeds niet aan, dan kan je ook nog eens andere zwaarden, schilden, armors, MAG's equippen. Zei je nou MAG's ? jah dat zei ik, dat zijn kleine wezentjes die je om de bepaalde tijd moet voeren met bijv. monomates of monofluids zodat ze groter e sterker worden... denk maar aan die Chao's van Sonic.

Mocht je het spel bijv. helemaal uitgespeeld hebben, geen nood, je kan gewoon online gaan, of je kan naar Hard toe. Want in de game zitten 4 verschillende moeilijkheids niveaus namelijk: Normal, Hard, Very Hard en Ultimate, hoe verder je komt des de moeilijker de monsters en eindbazen worden.

Nu jij bijv al in level 23 zit en je wilt lekker vechten tegen een vriend, dat kan! je kan met multiplayer uit 3 verschillende modes kiezen, namelijk Normal, gewoon gezaamlijk lekker monsters verslaan, of je kiest Battle, dat je elkaar lekker kan afranselen, of voor Challenge, vanaf lv.1 een heel level uitspelen zonder een telepipe te gebruiken.
Als je eenmaal met z'n 4 en bent dan is het gewoon uren speelplezier!

Wat zijn quests nou in de offline game mode ? Quests zijn allemaal verschillende opdrachten waarmee je meseta kan verdienen (geld dus) er zijn in offline zo'n stuk of 50 verschillende quests, die natuurlijk telkens moeilijker worden. Dit is natuurlijk heel leuk om te doen als je even geen zin meer hebt om erop los te hakken in offline, want hier moet je ook soms je hersens bij gebruiken (als je die zou hebben dan)

Nu gaan we naar het gedeelte waar de game eigenlijk om draait... het spel heet Phantasy Star Online, logisch natuurlijk dat dan online het belangrijkste van het spel is.
Voordat we online gaan moet je natuurlijk goed alles nakijken als je alles hebt zodat je wel online KAN. Hier is even ons boodschappenlijstje:

-Modem/Breedband Adapter
-PSO Game
-GameCube
-1 Controller
-28 blocks vrij op je Mem Card
-Een Hunter's Licence (8,95 Eur. Per 30 dagen, eerste 30 dagen zijn gratis)
-Een Serial Nummer en een Acces Key (staan op achterkant van je PSO boekje)
-Credit Card
-Een kabel/modem verbinding

Zoals je kan zien is dit allemaal best een duur geintje... maar als je het meeste al in huis hebt valt het allemaal best nog wel mee. Want ik ga je nu vertellen dat deze game wel jaren mee kan gaan...

Je gaat dus eindelijk beginnen aan de Online versie van de game, je plugt je toetsenbord in de 2de controller opening van je GC en de modem in de serial port onderin je GC, maar nu krijgen we een onderdeel dat voor vele juist heel moeilijk is, want je moet je GC gaan instellen zodat hij verbinding kan maken met het internet, als je een kabel verbinding hebt met een router dan ik het gewoon plug en play, maar heb je een modem dan wordt het al wat ingewikkelder. Nadat je deze stap hebt overwonnen begin je met je eerste 30 dagen gratis online gamen...

Als je eenmaal online bent krijg je een venster te zien met daarin verschillende servers, je kan kiezen uit Europa, Japan en Amerika. genoeg keus dus... je klikt bijv. Amerika aan en daar ga je, je wordt getransporteerd naar een lobby dat meestal vol zit met andere PSO spelers over de hele wereld ! Je kan ook het versch. van de levels zien, dat meestal reusachtig groot is... na een tijdje gezellig te hebben gekletst kan je naar een kamer toe, in elke kamer kunnen maximaal 4 personen zitten, en er zijn net zoals in offline verschillende moeilijkheidsgraden. Voor normal moet je min. in lv.1 zitten, voor hard in lv.20, voor Very Hard lv.40 en voor Ultimate in lv.80.

Daar zit je dan in een kamer met 3 andere spelers, ze zeggen je allemaal aardig gedag en ze maken een telepipe voor je, als je in de telepipe bent gestapt ben je gelijk bij hun en kan je met hun samen vechten om samen door de levels te komen, een stuk leuker en makkelijker dan de offline versie van de game. Het is nu oom handig voor als je dood bent dat een andere character je healt met behulp van een Moon. Als je na een tijdje bijvoorbeeld alle levels hebt uitgespeeld, kan je om je vrienden die je daar hebt ontmoet om een kaartje vragen zodat je mailtjes kan versturen naar elkaar, of elkaar weer kan ontmoeten voor nog een potje vechten.

Jullie zullen wel denken "Nu pas de Graphics ?" tja, het is nou eenmaal een spel waar je veel over kan vertellen, en als dat kan dan doe ik dat natuurlijk ook ! Het eerste wat je opmerkt van de game is dat de graphics er allemaal picobello uitzien ! maar er zitten wel wat frame drops in, en dan heb ik het over de online versie, het kan zelfs gebeuren dat je een FSOD (Frozen Screen of Death) of BSOD (Black Screen of Death) krijgt en dat je dan al je items kwijtraakt die je niet bij je had. Dat is hartstikke jammer van deze game, maar SEGA is ermee bezig... maar de graphics zijn mooi genoeg voor een RPG als deze.

De game staat aan, en je laat het scherm een tijdje stilstaan, een opmerkelijk filmpje verschijnt op je tv, wat een mooi filmpje, en dan heb ik het nog niet over de muziek gehad die je erbij hoort, het is gewoon fantastisch ! De muziek die je hoort doet je gewoon pijn in je hart, want het is echt heel mooie muziek. Ook de deuntjes die je hoort bij de bazen en landen, zijn zeker van goede kwaliteit.

Hier draait het allemaal om, de graphics en de sounds kunnen wel leuk en mooi zijn, maar de gameplay is gewoon het belangrijkst, en bij deze game kunnen we gewoon zeggen als hij zou meedoen aan een examen: “Geslaagd!" de game speelt gewoon goed, jammer genoeg kan je niet met een Wavebird over internet spelen anders worden je gegevens gestolen) maar het speelt allemaal wel lekker.

PSO is gewoon een hele leuke online game, wat zeker niet mag ontbreken aan je GC collectie ! Maar de offline gedeelte van de game is eigenlijk maar een extraatje vergeleken je allemaal kan doen in online... maar let op, als je het te lang blijf spelen raak je verslaafd aan deze mooie game, want ik ben nu al 231 uur bezig (nu misschien al meer...) en dat kan jullie ook overkomen ! Je bent gewaarschuwd...
Beoordeling
Gameplay   87
Sound   76
Graphics   88
Replay   91

Zeer gave game voor op internet, per maand betalen is minder...
86


21:17  Poll
20:51  Final Fantasy XII
 Reacties (6)
 Pagina: 1
Ricardo op 06-12-2003 om 22:29 [Niv: 8 / Exp: 420]
Tsjah, eindelijk een review van deze game (mag ook wel na 231 uur... ) whaha, maar eum, zoals ik al zei super gave game! Maar dat betalen per maand is f*cked up..., iig veel plezier met lezen van mun rev

Ricardo op 18-01-2004 om 22:35 [Niv: 8 / Exp: 420]
Nog geen reactie snik... hehe

Joni Philips (Eindredacteur) op 18-01-2004 om 22:37 [Niv: 1165 / Exp: 58235]
pagina verdelingen en een screenshot ergens in het midden zouden leuk zijn. Ik had deze trouwens niet gezien

Ricardo op 18-01-2004 om 22:40 [Niv: 8 / Exp: 420]
Tsjah hij was ook ergens verborgen maja...

Gast (24.132.86.xxx) op 13-06-2005 om 15:30
ik ben echt verslaafd aan dit spel _O_ _O_ _O_

Gast (80.127.42.xxx) op 01-03-2006 om 16:57
oke heel lange geleeden heb hem ijnelijk

 Pagina: 1

 Reageer
Het is niet mogelijk om te reageren op dit artikel.
Titel:
Phantasy Star Online Episode I & II
Type:
Game
Releasedatum:
07-03-2003
Ontwikkelaar:
Sonic Team
Uitgever:
SEGA Sammy Holdings
Media:Meer media