Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
26 September 2022 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
25 September 2022 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
24 September 2022 
(0) 
(2) 
(0) 
(2) 
(0) 
23 September 2022 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
22 September 2022 
(0) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
21 September 2022 
(0) 
(1) 
(2) 
(0) 
(1) 
20 September 2022 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(2) 
(0) 
19 September 2022 
(20) 
(0) 
(0) 
18 September 2022 
(0) 
17 September 2022 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(8) 
16 September 2022 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
15 September 2022 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
14 September 2022 
(0) 
(3) 
(4) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
13 September 2022 
(7) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(3) 
(7) 
(0) 
(0) 
(1) 
(2) 
(0) 
(0) 
(2) 
12 September 2022 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(6) 
10 September 2022 
(0) 
(1) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(3) 
(0) 
09 September 2022 
(0) 
(0) 
Biomutant
Saints Row
Pac-Man World Re-Pac
The Last of Us: Part I
Feature:

EPOS H3PRO Hybrid


Door Rene Groen op 20-08-2022 om 09:50
Bron: Gamed

Het merk EPOS werd opgezet binnen Sennheiser, bekend van hun hoofdtelefoons, soundbars en andere audio. Sinds enkele jaren staan de twee los van elkaar en verkoopt EPOS audioproducten onder hun eigen naam. Wij mochten aan de slag met de H3PRO Hybrid, een gaming headset die ook goed te gebruiken is voor anderen doeleinden.

De headset is in een drietal kleursamenstellingen op de markt gebracht, namelijk in het wit, groen en zwart. Wij mochten laatstgenoemde versie testen en wat direct opvalt is dat het design herkenbaar is. Er is gekozen om aan het uiterlijk van hun line-up vast te houden en aan te laten sluiten bij de andere H3- en H6-headsets. Hoewel een kleur altijd smaakgebonden is zorgt de zwart met donkerblauwe samenstelling ervoor dat het niet schreeuwerig over komt.


Het materiaal van overwegend hard plastic voelt stevig aan, ondanks het gewicht van slechts 309 gram. De hoofdband bestaat uit een zachte stof waaronder een leren strip loopt. Zelfs na langere sessies voelt deze nooit drukkend aan en omdat er een flinke ruimte is om de band te verstellen is er ook een goed comfort voor grotere hoofden. De oorkussens zijn uit meerdere materialen opgebouwd. De buitenkant is van kunstleer en de binnenkant bevat een zachtere stof. Zelfs in de tropische temperaturen waar we de laatste tijd mee te maken hadden ervoer ik geen zweet of een drukkend gevoel. Wel zijn de oorkussens relatief klein in vergelijking met andere headsets, mocht je grote oren hebben dan is dit iets om rekening mee te houden. Mochten de oorschelpen na verloop van tijd beschadigen of vies worden dan kun je deze vervangen, bij de hoofdband is dit helaas niet mogelijk.


Bij het rechteroor vinden we de knoppen voor Bluetooth en Active Noise Cancellation, alsmede een draaiknop voor het volume. Aan de andere zijde vinden we de aan/uit-knop, een visuele indicator, de bedrade verbindingsmogelijkheden en een microfoon. De microfoon zit vastgeklikt met een magneet en is daardoor makkelijk te verwijderen. Om niet met een open gat te zitten is er een dopje bijgesloten die je hier precies in kunt steken. Met name handig als je van plan bent om de headset buiten de deur te gebruiken.


Er zijn verschillende manieren om de H3PRO Hybrid aan te sluiten. Via een USB dongle kun je ervoor kiezen om dit draadloos te doen op bijvoorbeeld je PC of PlayStation, of je gaat voor een bedrade optie door een 3,5mm kabel aan te sluiten op je Nintendo Switch (in handheld), of je PlayStation of Xbox controller. Tevens kun je de USB-C poort gebruiken voor een directe verbinding naar je PC (en zodoende meteen op te laden) of middels bluetooth voor je TV of mobiele telefoon. Het is zelfs mogelijk om twee verbindingsmogelijkheden simultaan te gebruiken door gebruik te maken van bluetooth en een bedrade optie. Op deze manier kun je de telefoon opnemen terwijl je aan het gamen bent. Het enige wat gemist werd als we kijken naar de inhoud van de doos was een etui om de headset in op te kunnen bergen.


De bijgeleverde software draagt de naam EPOS Gaming Suite en bestaat uit drie pagina’s. In de hierboven afgebeelde Settings-pagina kun je onder andere de batterijstatus zien, verbinding maken met de headset via de dongle en selecteren of de software samen met Windows op mag starten. Op de Playback-pagina kun je kiezen of je het geluid in 2.0 of 7.1 wilt horen en zijn er een viertal vooraf opgezette Equalizer-presets om te selecteren, namelijk Flat, Music, eSports en Movie. Mochten deze je niet bevallen dan kun je ook zelf een preset creëren, waarna je kunt wisselen middels een druk op de Bluetooth knop. De laatste pagina staat geheel in het teken van de microfoon en laat je instellingen aanpassen voor je eigen hoorbaarheid en omgevingsgeluiden.


Als we het hebben over omgevingsgeluiden dan mag de eerder aangestipte Active Noise Cancellation, kortweg ANC, natuurlijk niet onbesproken blijven. Via een slider is deze functie te activeren en het is bedoeld om omgevingsgeluiden weg te filteren. De manier waarop de headset dit doet is door omgevingsgeluiden te meten met een ingebouwde microfoon en hier een geluidsgolf tegenover te zetten die het tegenovergestelde is van het originele geluid. Het gevolg is dat je minder mee krijgt van de omgeving en in de praktijk werkt dit aardig goed, mits je geen wonderen verwacht. De passieve ruisonderdrukking is al best indrukwekkend te noemen en hoewel ANC hier nog een schepje bovenop doet is het niet zo dat je compleet wordt afgesloten van de omgeving. Tevens dien je er rekening mee te houden dat je batterijduur verkort zal gaan worden. Over Bluetooth gaat de headset zo’n 22 uur mee (zonder ANC zo’n 38 uur) en via de dongle zo’n 19 uur (zo’n tien uur langer zonder er gebruik van te maken).


Natuurlijk is er niets zo belangrijk als het geluid zelf en daar werd ik erg enthousiast van. De ondersteuning voor 7.1-surround is, hoewel kunstmatig, indrukwekkend te noemen en laat je vooral bij shooters goed horen waar de vijand zich begeeft. Explosies maken daarentegen iets minder indruk. Ook bij andere geteste games als Horizon: Zero Dawn werd ik meegetrokken in de wereld en bij Forza Horizon 5 krijg je echt het geluid van de motoren mee. Muziek werd natuurlijk evenens getest, waarbij Bohemian Rhapsody van Queen niet mag ontbreken. Het geluid alhier is indrukwekkend te noemen, waarbij zowel de stem van Freddy Mercury als de piano goed naar voren komen. Instrumenten die nog eens extra getest werden in No Time for Caution van Hans Zimmer. Een nummer met een compleet orkest waarin ook ruimte is om individuele instrumenten als een viool te laten horen. In nummers waar een basgitaar een meer prominente rol heeft, waarbij ik Papercut van Linkin Park gebruikte, is de muziek net een tikkeltje minder. Als laatste mag de microfoon niet onbesproken blijven en hier kunnen we kort over zijn. Via de microfoon worden omgevingsgeluiden goed gefilterd en zowel in games als bij telefoongesprekken was ik prima verstaanbaar.


De hamvraag is nu natuurlijk of je tot een aanschaf over moet gaan als je op zoek bent naar een nieuwe (gaming-)headset. Belangrijk is om naar je budget te kijken, de EPOS H3PRO Hybrid is met zijn prijskaartje van €279 namelijk niet goedkoop te noemen. Voor honderd Euro minder (tot 31 augustus zelfs voor honderdvijftig Euro minder) kun je namelijk ook kiezen voor de H3 Hybrid, met het grootste verschil dat je het zonder Active Noise Cancellation en de USB dongle moet doen. Het is dus maar net hoeveel waarde je hieraan hecht. Mocht je dit als belangrijke toevoegingen zien dan haal je een zeer robuuste headset in huis die door diens vele aansluitmogelijkheden overal in te zetten is, ongeacht of het nu gaat om je werk of ter ontspanning.


12:41  Bekijk nieuwe beelden van Black Myth: Wukong
15:01  Sonic Frontiers verschijnt mogelijk op 15 november
 Reacties (1)
 Pagina: 1
Gast (181.214.218.xxx) op 22-08-2022 om 09:09
Goede Feature! Voor mijn budget is deze headset helaas net wat teveel van het goede, maar omdat de 'extra's' van deze headset voor mij niet heel belangrijk zijn ga ik denk ik over tot een aanschaf van de H3 Hybrid.

 Pagina: 1

 Reageer
Om te reageren op artikelen hoef je niet geregistreerd te zijn.
Om het forum te gebruiken is registreren echter wel verplicht.


Titel:
EPOS H3PRO Hybrid
Type:
Hardware
Releasedatum:
16-11-2021
Ontwikkelaar:
EPOS
Uitgever:
EPOS
Media:
Geen media gevonden