Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCPS VitaNintendo 3DSWii UNintendo SwitchPlaystation 3Playstation 4Xbox 360Xbox OneAppMisc    
21 September 2018 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(4) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
20 September 2018 
(10) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
19 September 2018 
(1) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(16) 
(0) 
(0) 
18 September 2018 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
17 September 2018 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
16 September 2018 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
15 September 2018 
(9) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
14 September 2018 
(2) 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(1) 
(0) 
(2) 
(0) 
(6) 
(6) 
(0) 
(1) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
13 September 2018 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
12 September 2018 
(0) 
(1) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
11 September 2018 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
10 September 2018 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
Shadow of the Tomb Raider
My Brother Rabbit
Final Fantasy XV: Pocket Edition
Battlefield V
Review:

Ni No Kuni II: Revenant Kingdom


Door Joni Philips op 02-04-2018 om 16:38
Bron: Gamed

Ondanks het kritische en financiële succes van Ni No Kuni: Wrath of the White Witch zag ontwikkelstudio Level-5 veel ruimte voor verbetering. Opvolger Ni No Kuni II: Revenant Kingdom behoudt dezelfde kleurrijke Studio Ghibli designs, maar innoveert wel op alle andere vlakken. Is dat echter wel goed uitgedraaid voor deze Role Playing Game voor PC en PlayStation 4?

Dat er flink wat veranderingen zijn doorgevoerd, wordt onder andere duidelijk in het verhaal. Er wordt behoudens beperkte cameo niet verder gebouwd op de gebeurtenissen van Wrath of the White Witch, de evenementen van Revenant Kingdom spelen zich namelijk significant later af. De bekende oude personages zijn dan ook vervangen door enkele nieuwkomers. In de hoofdrol zien we president Roland die na een aanslag op zijn leven getransporteerd wordt naar de fantasiewereld van Ni No Kuni, waar hij in contact komt met de jonge koning Evan terwijl die het slachtoffer dreigt te worden van een vijandelijke coup. Roland slaagt erin Evan te redden, maar zijn koninkrijk gaat verloren. Beide heren besluiten echter meteen tot actie over te gaan: ze besluiten een nieuw land op te richten om hieruit de hele wereld te veroveren en op deze manier vrede terug te brengen.


Het zorgt meteen voor een ander soort verhaal. In het origineel draaide alles rond de emotionele groei van Oliver na de dood van zijn moeder, het zorgde voor een persoonlijke balans die je zwaar deed investeren in zijn verhaal. Die emotionele connectie is duidelijk weggevallen in Revenant Kingdom. Zo wordt er weinig tijd besteed aan Evan's emoties, ondanks het feit dat hij zijn vader en moederfiguur op jonge leeftijd verliest. Er is gekozen voor een schattiger verhaal, dat eerder doet denken aan Little King's Story dan aan Wrath of the White Witch. Alles draait rond het opbouwen van een nieuw koninkrijk waar alles eerlijk verloopt. Het is een nobel doel, maar het is moeilijker om hiermee een connectie op te bouwen. Doordat de meeste karakters amper zijn uitgebouwd – zelfs Roland's verhaal wordt niet echt uitgewerkt – kun je simpelweg niet meeleven met hen.

Het resultaat is een verhaal dat toegankelijk is voor kinderen met onder andere schattige momenten en onschuldige grappen, maar geen diepere onderlaag biedt. Zelfs Level-5 lijkt te beseffen dat het verhaal hier minder aandacht verdient: waar Wrath of the White Witch kon schitteren met prachtige filmische scčnes, lijkt dat bijna volledig verdwenen in Revenant Kingdom. Hier krijgen we bijna alleen maar statische scčnes, vaak nog zonder stemmen. Qua budget een flinke besparing, maar ook qua belevenis een serieuze achteruitgang. Met betere karakters of een meer emotionele connectie was dat niet noodzakelijk een probleem geweest. Zonder die dingen reduceert het gebrek aan cineastische glamour het verhaal echter tot een bijkomstigheid. Dat maakt van Ni No Kuni II: Revenant Kingdom zeker geen slechte game, maar het haalt wel één van de succesfactoren van het origineel onderuit. Innovatie is dan ook niet altijd positief.


Tegelijkertijd is het ook duidelijk wat de bedoeling is: de game toegankelijker maken voor kinderen en hen niet afschrikken met dat emotionele verhaal. Dat is ook iets wat naar voren komt in de gevechten, ook hier heeft men specifieke innovaties gedaan om de game meer geschikt te maken voor jongere generaties, waardoor ook de moeilijkheidsgraad van het origineel is verdwenen. Level-5 heeft onder andere het hele vechtsysteem omgegooid. Het trainen van monsters om deze te gebruiken in gevechten was een leuk systeem, maar niet altijd even doorzichtig. In deze versie is het dan ook bijna volledig afgevoerd. In de plaats daarvan krijgen we een real-time Action Role Playing Game waarbij je één karakter rechtstreeks bestuurt, dat wordt bijgestaan door twee andere karakters waarmee je op elk moment kunt wisselen. Je hebt dus een grotere dynamiek waarbij je continu actie beleeft.

Buiten deze gevechten om spendeer je natuurlijk de nodige tijd aan het versterken van je personages en je wapens, maar dat is niet alles. Er zijn namelijk nog twee belangrijke systemen buiten het real-time vechten. Zo heb je de Skirmish Battles, welke een soort kleinschalige Real Time Strategy game vormen. Je moet hier niet te veel van verwachten, het systeem steekt heel eenvoudig in elkaar zodat je meestal geen haast steekt in het uitvoeren van deze Skirmishes. Een veel leukere afwisseling is het opbouwen van je koninkrijk. De mogelijkheden zijn niet te uitgebreid, maar het voelt altijd goed om je koninkrijk verder op te bouwen aangezien je op deze manier ook meer opties krijgt. Zo zijn er gebouwen waardoor je nieuwe magische spreuken kunt aanleren. Het loont dus om hierin tijd te steken.


Je koninkrijk zien groeien is ook visueel een leuke belevenis. Hoewel de game qua filmische scčnes duidelijk tegenvalt, kunnen we niet hetzelfde zeggen over de graphics tijdens de gameplay. De designs van Studio Ghibli komen echt tot hun recht, waarbij de game af en toe echt lijkt op een tekenfilm in plaats van een videogame. De kleurrijke animatie zorgt ook voor prachtige vergezichten, zodat je hier echt kunt genieten. Ook met de soundtrack wordt deze lijn van het origineel doorgetrokken, zodat we toch een audiovisueel hoogtepunt vinden ondanks de magere aanwezigheid van voice-acting.
Beoordeling
85
Ni No Kuni II: Revenant Kingdom is een aangename Role Playing Game, maar Level-5 heeft niet altijd even geslaagde innovaties doorgevoerd. Het verhaal geeft minder emotionele connectie zodat je minder push hebt om door te gaan. De innovaties in de gameplay zijn gelukkig geslaagder, hoewel er nog ruimte voor verbetering is. Zo kan de moeilijkheidsgraad net iets hoger en kunnen Skirmish battles beter worden uitgebouwd. Revenant Kingdom lijkt daardoor niet de hoogtes van het origineel te bereiken, hoewel het nog steeds een aankoop waard is.


16:52  Het beste van 1 april 2018
14:21  Nieuwe video The Good Life
 Reacties (3)
 Pagina: 1
Rene Groen (Eindredacteur) op 02-04-2018 om 17:02 [Niv: 697 / Exp: 34826]
Het origineel staat nog altijd op de lijst van games die ik nog moet kopen en spelen, dus de sequel zal nog even moeten wachten. Gezien de lovende dingen die ik erover lees is het in ieder geval nog een mooi vooruitzicht.

dantekloon op 03-04-2018 om 06:28 [Niv: 170 / Exp: 8477]
Gebrek aan voice acting is idd erg jammer, zo ook het verhaal.
Maar de game is wel erg goed. Moet nog maar eem paar trophies en heb ik de game net als de eerste deel platinum.

Gast (92.109.145.xxx) op 05-04-2018 om 02:37
@Rene groen, snel spelen, verhaal is geweldig. Gameplay is even wennen, vooral het begin maar et word beter naarmate je je eigen pokemon kan vangen

 Pagina: 1

 Reageer
Om te reageren op artikelen hoef je niet geregistreerd te zijn.
Om het forum te gebruiken is registreren echter wel verplicht.


Titel:
Ni No Kuni II: Revenant Kingdom
Type:
Game
Releasedatum:
20-03-2018
Ontwikkelaar:
Level-5 Inc.
Uitgever:
Bandai Namco
Media:
Meer media