Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
23 Oktober 2020 
(9) 
(0) 
(8) 
(0) 
(0) 
(4) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
22 Oktober 2020 
(0) 
(1) 
(0) 
(2) 
(1) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
21 Oktober 2020 
(1) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
20 Oktober 2020 
(19) 
(0) 
(5) 
(5) 
(0) 
(2) 
(1) 
19 Oktober 2020 
(5) 
(0) 
(5) 
(4) 
18 Oktober 2020 
(0) 
17 Oktober 2020 
(0) 
(1) 
(2) 
(11) 
(4) 
16 Oktober 2020 
(3) 
(1) 
(0) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
15 Oktober 2020 
(6) 
(5) 
(5) 
(4) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(13) 
14 Oktober 2020 
(1) 
(5) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(2) 
(3) 
(3) 
13 Oktober 2020 
(5) 
(2) 
(0) 
(1) 
(3) 
(0) 
12 Oktober 2020 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
11 Oktober 2020 
(1) 
(0) 
(1) 
(0) 
10 Oktober 2020 
(1) 
(6) 
(0) 
(0) 
09 Oktober 2020 
(18) 
(8) 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
08 Oktober 2020 
(2) 
(1) 
(1) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(3) 
07 Oktober 2020 
(10) 
(6) 
(15) 
(5) 
(2) 
(0) 
06 Oktober 2020 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
05 Oktober 2020 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(7) 
04 Oktober 2020 
(4) 
(6) 
(6) 
(0) 
(0) 
(0) 
03 Oktober 2020 
(0) 
(0) 
(3) 
02 Oktober 2020 
(0) 
(3) 
(3) 
(0) 
The Outer Worlds
FIFA 21
Let's Sing Presents Queen
Crash Bandicoot 4: It's About Time
Review:

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution


Door Joni Philips op 22-09-2014 om 18:53
Bron: Gamed

De delen van Ultimate Ninja Storm volgen elkaar tegenwoordig in een snel tempo op. Het vorige deel Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 ligt nog vers in ons geheugen, maar ontwikkelstudio CyberConnect2 maakte ondertussen al Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution.

Het was echter een moeilijke opdracht, Ultimate Ninja Storm 3 werd zwaar bekritiseerd omwille van het gebrek aan innovatie, zodat de verwachtingen voor Revolution hooggespannen waren. Er was tegelijkertijd een korte ontwikkeltijd, maar de studio heeft desondanks toch grote veranderingen doorgevoerd aan het vechtsysteem. Het systeem werkt nog grotendeels zoals in voorgaande uitgaven, maar er zijn nu toevoegingen als een counter-attack die je op het juiste moment moet uitvoeren voor maximaal effect. Er is daarnaast een Guard Break voor meer opties tijdens gevechten. Het supportsysteem is eveneens aangepast. Je kunt nog steeds twee personages aanduiden om je te hulp te schieten, maar je kunt nu kiezen uit drie types support. Je kunt zo kiezen voor een aangepaste support op basis van jouw gekozen strategie, je kunt hen bijvoorbeeld inzetten om de speciale aanvallen van de tegenstander te verzegelen. Er is zelfs een mogelijkheid tot een Team Ultimate Jutsu, afhankelijk van je gekozen team. Het geheel blijft, ondanks die veranderingen, trouw aan de vorige delen, maar zorgt voor een ervaring die minder steunt op button-mashing.

Er is nu ook een nieuw soort gevechten aanwezig waarin vier individuele tegenstanders tegen elkaar strijden. De mode, die gemakkelijk doet denken aan Power Stone, draait rond het verzamelen van Orbs. Elk karakter beschikt over duizend Orbs die hij of zij verliest wanneer hij of zij geraakt wordt door een vijandelijke aanval. Het is dan kwestie om deze Orbs zo snel mogelijk opnieuw op te rapen. De winnaar van het gevecht is het karakter dat de meeste Orbs heeft verzameld, of het karakter dat ervoor zorgt dat alle anderen zonder komen te zitten. Het zorgt voor een hectisch geheel waarin elke aanval belangrijk is. De game zorgt met een flexibel targeting systeem – je beweegt gewoon met de rechter stick om de volgende vijand te selecteren – ervoor dat je steeds gemakkelijk kunt richten op een specifieke vijand. Dit soort gevechten verloopt op de laagste moeilijkheden zeer gemakkelijk wegens een weinig presterende AI, maar de gevechten worden een pak spannender later in het spel zodat dit een leuke afwisseling is.


Het aantal beschikbare personages is opgevoerd tot ongeveer 120, met elk hun eigen aanvallen en strategie. Er zijn natuurlijk meerdere herhalende karakters zoals verschillende versies van Naruto, maar ze hebben hun eigen vaardigheden zodat ze toch anders aanvoelen. Er zijn tegelijkertijd een serie echt nieuwe personages onder wie Iruka, Kushina, Obito en de Third Raikage. Kishimoto ontwierp zelfs een compleet nieuw karakter, namelijk Mecha Naruto. Hij vormt een interessante toevoeging aan het geheel. Het is spijtig dat enkele oudere personages zijn verdwenen, maar het is een krachtig geheel dat ideaal is voor alle fans. De gigantische cast komt ook sterk naar voren dankzij een samenwerking met auteur Kishimoto die nieuwe kostuums heeft ontworpen voor enkele bekendere personages. De grote cast is dan ook een sterk pluspunt. Er is echter een groot balansprobleem, er is een set van karakters die significant sterker is dan de anderen. Het maakt de game minder geschikt voor competitieve toernooien, maar het past wel binnen de serie waar er nu eenmaal ook personages zijn die veel sterker zijn dan de rest.

CyberConnect2 heeft dus grote vernieuwingen doorgevoerd, maar het spel kan desondanks niet ontsnappen aan het idee dat het simpelweg een tussendeel is in afwachting van Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4. Het komt vooral omdat de vorige game amper één jaar geleden is verschenen, zodat het verhaal van de Naruto animatieserie onvoldoende is gevorderd om een volwaardig vervolg te lanceren. CyberConnect2 moest hierdoor een alternatieve verhaallijn voorzien, die naar voren komt in de Ninja World Tournament mode. Het is een uniek verhaal waarin ninja's uit alle tijdperken naar voren komen om elkaar te bevechten in één groots toernooi om te bepalen wie de ultieme kampioen wordt. Het komt neer op een serie gevechten waarin je met een groepje karakters – waarbij je steeds meer keuze krijgt naarmate je vordert – het ene gevecht na het andere moet winnen. De mode beslaat hierin een mengelmoes van 3 tegen 1 en 1 versus 1 gevechten voor de nodige afwisseling. Het is dan ook een zeer verslavend element in een mode die voor de rest uit dieptepunten bestaat.


De open wereld uit de oude Ultimate Ninja Storm spellen is bijvoorbeeld opnieuw aanwezig, maar het vertier dat je beleefde in die games is compleet verdwenen. Het komt grotendeels door de beslissing om te kiezen voor een open wereld met vele beperkingen. De open wereld bestaat uit vele onzichtbare muren, je kunt niet eens springen over lage obstakels, je beweegt opvallend traag voor een ninja en je kampt ondertussen met ondermaatse animaties. Je moet in deze wereld de ene na de andere missie vervullen, maar het komt neer op simpele quests die vergen dat je van het kastje naar de muur loopt. Je zult onderweg vaak praten met bekende personages, maar ondanks de aanwezigheid van de officiële Japanse en Engelstalige stemmen voor alle Naruto personages komt dit grotendeels neer op saaie tekstballonnetjes, gekenmerkt door overbodige dialogen. Het verkennen wordt verder bemoeilijkt door een beperkte draw distance en opvallende pop-up problemen zodat je personages letterlijk uit het niets ziet verschijnen. De Ninja World Tournament mode is dan ook van een twijfelachtig niveau.

De Ninja Escapades mode, eveneens gloednieuw voor Ultimate Ninja Storm Revolution, zorgt gelukkig voor meer pret, ondanks de zeer beperkte lengte. De mode bestaat uit drie kleine hoofdstukken waarin meer informatie wordt gegeven over het verleden van Uchiha Shishui, Uzumaki Kushina en de Akatsuki. Het is een extreem korte mode met amper gevechten en vastgelegde teams zodat je geen reden hebt om hem tweemaal te doorlopen, maar het is een leuke toevoeging omwille van de verdiepte verhaallijn en de nieuwe animatiescènes die werden ontwikkeld voor het spel. Het is natuurlijk teleurstellend dat het geheel zo snel kan worden uitgespeeld, wat het ontbreken van de traditionele verhaallijn extra in de verf plaatst. Het is wel een verplichte optie voor Naruto fans die meer wensen te leren over het verleden van enkele bekende karakters. De teleurstellingen van de Ninja World Tournament en Ninja Escapades worden gelukkig opgevangen door een serie van kleinere, mindere originele modes als Survival en Versus. Het gaat om allerlei terugkerende modes die hun werk doen om jou een gevarieerde ervaring te bieden.


De game beschikt daarnaast over een uitgebreid online aspect. De game omvat onder andere Ranked en Unranked Matches met allerlei opties. De hele ervaring verloopt ook zonder lag zodat het een aangename tijd betreft, zeker wanneer je al wat meer ervaring hebt met een personage. Het wordt dan ook een plek waar je vele tientallen uren zult doorbrengen, wanneer de Ninja World Tournament en Ninja Escapades al lang achter je liggen. Het online gedeelte stopt echter niet wanneer je het spel afsluit. Het is uitgebreid met een Network Clone, een speciale AI partner die je kunt aanpassen naar jouw wensen. Je Network Clone zal verschijningen maken in de Ninja World Tournament mode van andere spelers, waar hij zal proberen om een topprestatie te leveren. Hij zal achteraf terugkeren naar jouw spel met extra ervaringspunten en eventuele gewonnen voorwerpen. Je zult dus zonder veel moeite verbeteringen ontvangen. Het is geen grote toevoeging die de wereld zal veranderen, maar het is gewoon een leuke hebbeding dat je af en toe kan verrassen met een cadeautje.

Het is echter spijtig dat de game nooit weet te verrassen met zijn andere modes. Het is een combinatie van bekende opties en zwakke nieuwkomers. CyberConnect2 zorgt simpelweg voor onvoldoende modes om de game echt interessant te maken. De verhalende modes waaraan het hele avontuur is opgehangen, zijn simpelweg teleurstellend. De ene mode is zo kort dat je hem hebt uitgespeeld in een uurtje en de andere kan alleen maar als een succes worden beschouwd tijdens het vechten. We hebben nu de vernieuwing die we vorig jaar wensten, de veranderingen aan het vechtsysteem en de uitbreiding van de cast zijn zeer welkom. Men heeft daarnaast geïnvesteerd in verbeterde animaties, zodat het geheel er ook mooi uitziet, en de soundtrack blijft van goed niveau. Het lijken nu echter investeringen voor de toekomst, want Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution is zeker geen verplichte aankoop. Het spel is alleen aan te raden voor spelers die aan de slag willen in de online multiplayer waar de game toch de moeite waard is.
Beoordeling
Gameplay   75
Sound   80
Graphics   80
Replay   75

De gewenste vernieuwing zonder interessante verhaalmode.
78


19:16  UK Charts: Kan Destiny stand houden?
16:01  Vijftigtal minuten Ar nosurge gameplay
 Reacties (1)
 Pagina: 1
Gast (188.65.190.xxx) op 23-09-2014 om 13:45
Ik hoop dat de next gen Naruto games beter worden.

Er zijn geruchten dat er nog nieuwe personages bij komen waaronder buujito and HDNeptunia personage. Al vind ik laatste heel onwaarschijnlijk.

 Pagina: 1

 Reageer
Het is niet mogelijk om te reageren op dit artikel.
Titel:
Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution
Type:
Game
Releasedatum:
12-09-2014
Ontwikkelaar:
CyberConnect2
Uitgever:
Bandai Namco
Media:
Meer media