Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
20 September 2021 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
19 September 2021 
(0) 
18 September 2021 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
17 September 2021 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
16 September 2021 
(0) 
(1) 
(4) 
(0) 
(0) 
(1) 
15 September 2021 
(0) 
(0) 
(0) 
(6) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
14 September 2021 
(2) 
(1) 
(2) 
(4) 
(1) 
(0) 
(2) 
(0) 
13 September 2021 
(0) 
(0) 
(4) 
(1) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
11 September 2021 
(1) 
(4) 
(0) 
10 September 2021 
(1) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
09 September 2021 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(3) 
(2) 
(0) 
(2) 
(0) 
(1) 
(0) 
(2) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
08 September 2021 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
07 September 2021 
(0) 
(12) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
06 September 2021 
(0) 
(1) 
(0) 
05 September 2021 
(6) 
(2) 
04 September 2021 
(2) 
(0) 
(3) 
03 September 2021 
(3) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(1) 
02 September 2021 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(1) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
01 September 2021 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
31 Augustus 2021 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
Lost in Random
Life is Strange: True Colors
Song of Iron
Lake
Feature:

Realms Deep 2020: Dag 1


Door Redneckerz op 12-09-2020 om 13:42
Bron: Gamed

Met het uitblijven van grote game events zoals de E3 wordt het belangrijkste gamenieuws nu via online events gedeeld. De legendarische studio 3D Realms miste hierbij een focus op games die de jaren negentig laten herleven. Gedreven door dit idee lanceerde zij tezamen met bedrijven zoals New Blood Interactive en Logitech Realms Deep, een tweedaags evenement waarin nostalgie de boventoon voert.

Meer dan veertig games werden er vorig weekend vertoond tijdens het Realms Deep event. De grotere titels hebben zo hun eigen nieuws gekregen, maar de anderen kunnen natuurlijk niet onbesproken blijven.

Dit weekend vanuit de Gamed bunker: Een tweedaagse coverage van Realms Deep, waar alle titels kort besproken zullen worden. We trappen af met dag 1.

Realms Deep, dag 1:


Graven:
Realms Deep trapte af met een grote titel, aangekondigd als 'de spirituele opvolger' van Hexen 2. In Graven raak jij verzeild in het dorpje Cruxfirth, alwaar je in deze fantasiewereld bijzondere puzzels dient op te lossen. Meer coverage van Graven is hier te vinden.

Ultrakill:
In het ultrasnelle Ultrakill is de mensheid vergaan en leven alleen machines van bloed op de planeet. Aan de speler de taak om deze wezens een dosis metaalmoeheid toe te dienen, waarbij het behalen van de high score en snelste tijd nog wel eens verslavend kan werken.

Gloomwood:
Met Gloomwood herleven de tijden van de cultklassieker Thief. Ook in deze game dienen we licht en schaduw goed te benutten in neo-gotische omgevingen. Wel krijgen we in Gloomwood ook de nodige knalijzers tot onze beschikking.


Brutal Fate:
Wie SGTMarkIV zegt, zegt Brutal Doom. De immens populaire (en bloederige!) Doom modificatie, welke nieuwe mechanieken zoals springende monsters en wapens toevoegt, ziet deze nu toegepast in een nieuwe IP, waarbij het hellegespuis klaar staat om je het leven zuur te maken.

Hell Hunt:
Net zo bliksemsnel als Ultrakill is Hell Hunt van T14 games. Als Demon Hunter verschaf jij jezelf toegang tot de hel, waar jij je wraak kunt botvieren op de ondode wezens die hier huizen. Hell Hunt is visueel sterk gekarakteriseerd in Painkiller, maar ook elementen van Quake komen naar boven.

New Blood Interactive reel:
Uitgever New Blood liet een kleine showreel zien met verscheidende titels, waaronder hun eigen game Dusk, maar ook Maximum Action alwaar je je in de Matrix waant. Andere getoonde games waren Pinkeye, Exophobia, Dark Data, Core Decay en Hellscreen.

Postal 4: No Regerts:
De legendarische en beruchte Postal reeks kon niet ontbreken op Realms Deep, waar ontwikkelaar Running with Scissors met Postal 4: No Regerts de virtuele eventvloer onveilig maakte. Net als in deel 2 dien je een hele week met de Postal Dude door te brengen terwijl je nietszeggende klusjes doet in het dorp. Dat klinkt als een saaie game, maar wie Postal 2 heeft gespeeld, weet dat je het dorp ook voor jou kunt laten werken... met alle gevolgen van dien.

Postal: Brain Damaged:
Naast No Regerts werd er ook een geheel nieuwe Postal titel getoond, een spin-off genaamd Postal: Brain Damaged. Van de open wereld terug naar meer lineare levels, Brain Damaged is meer een arcade shooter te noemen waarbij jij als de Postal Dude uit het gekkenhuis van je dromen dient te ontsnappen. Meer info is hier te vinden.

Cyber Hook:
In Cyber Hook komen de oude jaren tachtig film TRON en parkour samen. In een unieke retrowave wereld dient de speler vijanden de ontwijken, platformen te gebruiken en snelle puzzels op te lossen. Opvalend: De game komt ook naar Nintendo Switch.

Doombringer:
Met Doombringer gingen we van het parkour naar de arena, waarin de tijden van Quake 3 herleven. Met een kleurrijke artstijl en zeer snelle visuals op een aangepaste Quake spelmotor (Darkplaces) is Doombringer een spel voor de snelle reflexen.

Dread X Collection:
Alsof we nog niet genoeg games te zien zagen bij Realms Deep schoof uitgever Dread X de Collection naar voren. Twaalf kleine (horror) titels van kleine ontwikkelaars die in een bundel samenkomen. Waar het merendeel van de titels op Realms Deep snelle actieshooters zijn, jaagt de Dread X Collection je vooral angst aan.

Effigy:
Misschien wel de game met de grootste nostalgiebril op betrof Effigy. Deze bijzonder titel combineert het bruine van Quake, de grootse opzet van levels van het originele Unreal, de verkenningsdrang van Turok en de verschillende locaties ala Dark Souls. Effigy, van de maker achter Sagebrush, belooft zeer veel en doet dat met stijlvolle beelden die zo uit 1999 konden komen.


Hellbound:
Saibot Studios's Hellbound daarentegen liet er geen misverstand over bestaan wat de game in huis heeft. Als protagonist Hellgore is het doel simpel: zaai vernietiging in de hel en maak korte metten met het gespuis dat hier rond raast. Zelden was een game zo metal dat zelfs Doomguy van DOOM: Eternal eens ging kijken wat hij daar zag.

Blood: Fresh Supply:
Remasters en remakes waren ook aanwezig op Realms Deep, waarbij Blood: Fresh Supply snel opviel. In wezen de aloude Monolith titel uit 1997 met Caleb "I live, again!", tegelijkertijd is er achter de schermen hard gewerkt aan het ondersteunen van moderne schermen. In Blood zijn de kerkhoven plekken waar de doden echt tot level komen.

Hedon:
In Zan's Hedon komen actie en avontuur samen in een origineel scenario waar vijanden zijn opgebouwd uit ouderwetse sprites. Dit alles tezamen zorgt voor een uniek aanzicht. Draait op GZDoom, een bron poort van de originele DOOM broncode uit 1997!

The Adventures of Square:
Evenals Hedon draait ook TAOS ook op GZDoom, maar de stijl is heel anders te noemen. In een simpele getekende wereld ben jij Square, welke Dr. Octagon dient te redden van de Circle of Evil cult. Met een ouderwetse midi soundtrack van de maker zelf keer je met The Adventures of Square terug naar een lang vervolgen tijd in games... waar het gras groen was en gamen memorabel op zich was.

Core Decay:
De laatste titel op de lijst betrof Core Decay - een sci-fi shooter met een licht horrorsausje. In het jaar 2089 staat de mensheid op het punt te vergaan. In diens laatste adem ontstaat een geheim netwerk van pioniers, op zoek naar een manier om de aarde te redden. Een mysterieuze organisatie lijkt het antwoord te kennen...


Kortom, Realms Deep: Dag 1 was een vat vol actie, humor, avontuur en informatie. Blijf vooral aan het scherm gekluisterd, Verslaggeving van dag twee zal spoedig volgen! Hier maken we o.a. kennis met Jon St. John, oftewel de stem achter Duke Nukem.


16:34  PlayStation 5 Showcase komt 16 september
10:17  "Graphics van Prince of Persia remake een keuze, geen budgetbeperking"
 Reacties (0)
Geen reacties gevonden

 Reageer
Om te reageren op artikelen hoef je niet geregistreerd te zijn.
Om het forum te gebruiken is registreren echter wel verplicht.


Titel:
Realms Deep
Type:
Event
Releasedatum:
Jaarlijks
Ontwikkelaar:
3D Realms
Uitgever:
3D Realms
Media:
Meer media