Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCPS VitaNintendo 3DSWii UNintendo SwitchPlaystation 3Playstation 4Xbox 360Xbox OneAppMisc    
18 Oktober 2018 
(3) 
(0) 
(2) 
(8) 
(7) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
17 Oktober 2018 
(0) 
(1) 
(3) 
(2) 
(0) 
(2) 
(0) 
(5) 
16 Oktober 2018 
(1) 
(24) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(2) 
15 Oktober 2018 
(0) 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
14 Oktober 2018 
(8) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
13 Oktober 2018 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(4) 
12 Oktober 2018 
(6) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
11 Oktober 2018 
(7) 
(2) 
(0) 
(3) 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
10 Oktober 2018 
(6) 
(7) 
(0) 
(0) 
(19) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(2) 
(15) 
09 Oktober 2018 
(5) 
08 Oktober 2018 
(0) 
(4) 
(0) 
(1) 
(1) 
(11) 
07 Oktober 2018 
(0) 
(1) 
06 Oktober 2018 
(1) 
(4) 
(4) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
05 Oktober 2018 
(5) 
(3) 
(2) 
(2) 
(2) 
(0) 
(0) 
04 Oktober 2018 
(4) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(4) 
03 Oktober 2018 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(2) 
02 Oktober 2018 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(3) 
(0) 
01 Oktober 2018 
(0) 
(0) 
(0) 
(4) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(3) 
(1) 
(3) 
30 September 2018 
(3) 
(0) 
(0) 
29 September 2018 
(5) 
(1) 
(3) 
(0) 
(2) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(3) 
The Missing
Guns, Gore & Cannoli 2
WWE 2K19
Assassin's Creed: Odyssey
Review:

Knowledge is Power


Door Joni Philips op 06-12-2017 om 07:20
Bron: Gamed

Enkele maanden geleden testte de kleine ontwikkelstudio Wish Studios hoe goed we onszelf en onze vrienden kennen middels That’s You, de eerste game in Sony’s PlayLink serie waarin je jouw smartphone bovenhaalt als PlayStation 4 controller. Amper enkele maanden later laat de studio ons opnieuw de smartphone vastgrijpen, ditmaal voor een PlayLink game waarin onze algemene kennis wordt getest.

Zoals de Buzz!-games die we op de PlayStation 2 en PlayStation 3 beleefden betreft Knowledge is Power een humoristische quiz titel waarin je lokaal met je vrienden aan de slag gaat. Met maximaal zes mensen ga je aan de slag in een serie meerkeuzevragen die je om het snelst correct dient te beantwoorden. Punten verdien je namelijk niet alleen middels correcte antwoorden, ook de snelheid is van belang. Je gaat dan ook moeten kiezen, nadenken over een antwoord tot je de kennis hebt bovengehaald of snel je vrienden volgen in de veronderstelling dat zij het wel bij het rechte einde hebben en dus zo weinig mogelijk tijd verliezen nadat zij hun keuze hebben gemaakt. Dit is dan ook het soort game waar iedereen zijn antwoorden zo goed mogelijk probeert af te schermen, zodat de buurman niet kan afkijken en zodat ze zelf de beste kans maken om als winnaar uit de bus te komen. Met de juiste groep vrienden resulteert het dan ook gegarandeerd in een half uurtje vol dolle pret. Dat is niet te kort en niet te lang, ideaal eigenlijk om eens uit te proberen tijdens een game-avond.


De quiz zelf steekt redelijk eenvoudig in elkaar: de spelers kiezen een categorie waarna een vraag uit die categorie wordt voorgeschoteld. De keuze van de categorie verloopt zeer simpel, de meerderheid wint waarbij er random wordt gekozen in het geval van gelijkspel. Als je vrienden allemaal één bepaalde categorie kiezen terwijl jij een andere wil, dan is er nog altijd de optie een eenmalige power-up te gebruiken om een bepaalde categorie te forceren. Op basis van de uiteindelijke keuze in een ronde worden in de volgende ronde vier gerelateerde categorieën aangeboden, waar opnieuw uit kan worden gekozen. Dit betekent spijtig genoeg dat je eigenlijk kunt komen vast te zitten in een set categorieën waarvan je niets weet als de eerste keuze niet past voor jou. Gelukkig beschik je dan tijdens de vragenrondes zelf nog over Power Plays, power-ups waarmee je bijvoorbeeld je eigen punten kunt verdubbelen of de tegenstander kunt saboteren. Denk aan een power-up waarmee je tegenkandidaten eerst het ijs op een antwoord moeten breken alvorens ze kunnen antwoorden, terwijl jij op je gemak onmiddellijk het juiste antwoord kunt selecteren.

Zelfs met deze Power Plays blijft het echter een aaneenschakeling van redelijk eenvoudige vragen. Het enige wat je hierbij kunt aanhalen is dat ze misschien een iets te Amerikaans tintje hebben, zodat ze misschien wat minder handig zijn voor een heel gevarieerd doelpubliek. De game beperkt zich gelukkig niet tot deze meerkeuzevragen. Tussen de vragenrondes door krijg je ook minigames, zoals een link-minigame waarin je zoveel mogelijk verwante termen aan elkaar dient te koppelen. Na elf rondes die een mix van deze minigames en meerkeuzevragen brengen, wordt er overgeschakeld naar de finale ronde. Ook hier is het de bedoeling om zo snel mogelijk antwoord te geven op meerkeuzevragen, maar dat gebeurt lichtjes anders. Spelers worden op een grote piramide geplaatst waarbij de beste speler het hoogst geplaatst wordt. Vanaf dat moment is het kwestie om zo snel mogelijk de top van de piramide te bereiken door goede antwoorden te geven, zonder gestoord te worden door de continue Power Plays. Dit is dan ook een hectische eindronde en misschien wel het leukste deel van de quizervaring omdat je veel minder tijd verliest met overgangen tussen rondes.


Een beetje traag als game dus, maar voor de rest zeer amusant. Het is dan ook duidelijk waarom we Knowledge is Power eerder vergeleken met de Buzz!-games die Sony Interactive Entertainment ons voorschotelde op de PlayStation 2 en PlayStation 3. Er is daarbij echter wel één significant verschil te noteren. We moeten voor deze game geen aparte set controllers kopen, maar simpelweg de telefoon of tablet bovenhalen. Voor een avondje gamen kan het toch niet te moeilijk zijn om vier spelers met een smartphone te vinden. Middels een specifieke applicatie kun je jouw antwoorden ingeven, stemmen op de vragen die je wil spelen, en de rest van de game besturen. Dit werkt allemaal zeer vlot, zo moet je amper dingen instellen wanneer de telefoons en de console zich op hetzelfde Wi-Fi netwerk bevinden. Als dat niet lukt, zijn er enkele andere opties die kunnen ingesteld worden om alsnog de connectie te maken. Je zit dus niet vast als de Wi-Fi problemen geeft. Deze applicatie is zelfs niet compleet nutteloos als je even van de console weg bent, er is dan een miniquiz beschikbaar om je kort mee te amuseren.

Die vergelijking met de Buzz!-games is trouwens niet zo toevallig, die is eigenlijk grotendeels te danken aan Paul Brooke die na een lange periode bij voormalige Buzz!-ontwikkelstudio Relentless Software nu Chief Technology Officer is van Wish. Ook Chief Creative Officer Tom Bennett heeft een geschiedenis bij de studio, na een periode bij Sony in Londen. Het is dan ook bijna natuurlijk dat de game overloopt van een gelijkaardige stijl, met een opvallende Britse presentator en flitsende achtergrondkleuren. Via nog wat extra filters wordt het gevoel versterkt dat je onderdeel uitmaakt van een televisieshow. Het ziet er allemaal goed gezellig uit, hoewel de voormalige game van Wish Studios toch een sterkere stijl had.
Beoordeling
65
Knowledge is Power is een vermakelijke quiz game die misschien iets te traag verloopt om echt sterk uit de hoek te komen. Het opzet van rondes is evenmin echt spectaculair, enkel de finale ronde is echt origineel en memorabel zodat de eerste elf ronden eerder als een opwarming aanvoelen. Mede daardoor is de game niet zo interessant als je zou hopen om echt memorabel te zijn als party game, zeker als je gaat vergelijken met That’s You bijvoorbeeld.


15:32  Zeg gedag tegen je buurman in twee trailers
05:31  Street Fighter EX' Blair Dame in Arika game
 Reacties (0)
Geen reacties gevonden

 Reageer
Om te reageren op artikelen hoef je niet geregistreerd te zijn.
Om het forum te gebruiken is registreren echter wel verplicht.


Titel:
Knowledge is Power
Type:
Game
Releasedatum:
22-11-2017
Ontwikkelaar:
Wish Studios
Uitgever:
Sony Interactive Entertainment
Media:
Meer media