In de geschiedenis van de videogames zijn er al heel wat sportgames verschenen. Eén van die sporten waar al veel games verkrijgbaar van zijn, is golf. Elk jaar verschijnt zo bijvoorbeeld Tiger Woods PGA Tour, maar niet alleen EA komt met golfgames. Andere publishers kiezen namelijk voor luchtigere golfgames. Denk maar aan de Mario Golf serie van Nintendo. Een jaartje voor het eerste echte deel van die serie, bracht SCEI Hot Shots Golf uit, een game die in Europa beter bekend staat als Everybody's Golf. Sindsdien hebben beide series al heel wat aanvullingen gekend en ook de PSP kreeg zo'n golfgame in de vorm van Everybody's Golf.
Echt speciaal is Everybody's Golf niet. Je hebt keuze uit vier modes. Er is een training mode waarin je zoveel kunt oefenen als je wilt. Sla je een balletje mis, is er geen probleem. Je kunt altijd eens opnieuw slaan in deze mode. Hij telt dan ook nergens voor mee en is niet eens het proberen waard, je leert al sneller bij door direct te starten in de Challenge mode. Dan hebben we de Putt Golf mode waarin je enkel moet putten. Je hebt één kans om te putten en als het je lukt, krijg je 10 punten. Je krijgt geen herkansingen om de maximumscore te bereiken zonder opnieuw te beginnen. Het bereiken van die maximumscore is echter onbelangrijk, je speelt er niets mee vrij.

De derde mode die de game ons voorschotelt, is Stroke Play. Je begint met het kiezen van een golfer, een caddie en natuurlijk een baan om op te spelen. Daarna kun je rustig gaan spelen in je dode eentje, in deze mode zijn er geen tegenstanders te verslaan of hoge scores te behalen. Ook deze mode zul je vaak overslaan. Je bereikt namelijk niets door deze te spelen, je kunt nog niet eens de volgende baan vrijspelen. Gelukkig blijft er dan nog één mode over.
De Challenge mode is de belangrijkste mode in de game en is ook de enige die je tegen een computertegenstander laat spelen. Zoals in de meeste games van dit type, begin je met twee personages en één baan. In deze mode zul je ze dan ook allemaal moeten vrijspelen. Dit doe je door simpelweg als eerste te eindigen in de verschillende Challenges. Eens je de acht andere personages en zes verschillende banen hebt vrijgespeeld, kun je de Challenges opnieuw spelen om zo voorwerpen vrij te spelen. Deze kun je gebruiken om je personages aan te passen. Om alles vrij te spelen heb je heel wat tijd nodig dus op dat gebied is de game wel je geld waard.

Het golfen zelf is niet echt moeilijk. De AI kiest zelf de maximale afstand over welke je de bal kunt slaan. Deze afstand kun je gelukkig lichtjes aanpassen met de L en R schouderknoppen. Zo is het gemakkelijker een bepaalde afstand te overbruggen, want met het krachtmetertje is dit veel moeilijker in te schatten. Dat metertje activeer je door de cirkelknop in te drukken en je stopt het metertje ook met die knop. Als je ver moet slaan, begint het metertje op dat moment terug te lopen en moet je op de cirkelknop drukken wanneer je over de witte 'bar' hangt. Druk je iets te vroeg, wijkt de bal af naar links. Druk iets te laat en hij wijkt af naar rechts. Als dit te moeilijk is voor je, kies je gewoon de optie 'Auto' en doet de AI ook dit voor jou.
Hoewel het slaan op de bal gemakkelijk is, is het bewegen van de camera veel moeilijker. Op de cirkelknop na dient elke knop op de PSP ervoor om de camera te bewegen. Elk heeft zijn eigen specifieke functie. Hierdoor moet je soms 4-5 knoppen gebruiken om met de camera de baan rustig te bekijken. Een volledig vrije camera die bestuurd werd met de analoge disk, was veel handiger geweest.
|