Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
12 Augustus 2022 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
11 Augustus 2022 
(2) 
(4) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
10 Augustus 2022 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
09 Augustus 2022 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(2) 
(0) 
08 Augustus 2022 
(2) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
06 Augustus 2022 
(0) 
(3) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
05 Augustus 2022 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
04 Augustus 2022 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
03 Augustus 2022 
(0) 
(4) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
02 Augustus 2022 
(3) 
(3) 
(2) 
(0) 
01 Augustus 2022 
(4) 
(0) 
(0) 
(4) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
31 Juli 2022 
(2) 
(0) 
(0) 
30 Juli 2022 
(0) 
(0) 
29 Juli 2022 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(7) 
28 Juli 2022 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(3) 
(1) 
(3) 
27 Juli 2022 
(14) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
26 Juli 2022 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
25 Juli 2022 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
24 Juli 2022 
(0) 
(0) 
(0) 
23 Juli 2022 
(0) 
22 Juli 2022 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
Gamed Gamekalender Augustus 2022
As Dusk Falls
Apex Legends: Mobile
F1 2022
Feature:

[E3] Een terugblik in trailervorm - Deel 2


Door Rene Groen op 20-06-2021 om 11:22
Bron: Gamed

Gisteren blikten we in een Feature nog eens terug op de E3 middels het langslopen van zestien trailers. Dit aantal is echter lang niet genoeg om iedere game in het zonnetje te zetten die hier recht op heeft en dus laten we in dit tweede deel nog eens zestien games de revue passeren.

Halo Infinite had de wind bepaald niet in de rug staan toen het vorig jaar werd gepresenteerd. Met name de Craig Meme kreeg meer aandacht dan de game zelf en de lancering miste ook nog eens de Xbox Series release door een uitstel naar 2021. Hoewel een releasedatum bij de E3 nog altijd niet werd gedeeld kwam ontwikkelaar 343 Industries wel met ander groot nieuws: de multiplayer zal geheel gratis worden aangeboden, Battle Passes zullen niet verlopen en de stem en persoonlijkheid van je AI-metgezel is vrij in te vullen door de speler. Of dit alles genoeg is om Halo Infinite weer in de armen te sluiten moeten we afwachten, tegen een gratis multiplayer is het echter moeilijk om nee tegen te zeggen.


S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl werd in 2007 uitgebracht en na diens release voorzien van meerdere uitbreidingen. Toch keken fans van deze shooter vooruit naar naar het vervolg dat volgend jaar uit zal komen. S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl - waarbij de naam staat voor Scavengers, Trespassers, Adventurers, Loners, Killers, Explorers en Robbers - liet bij de E3 dan eindelijk meer gameplay zien en kreeg zelfs een releasedatum: op 28 april komt het spel naar de PC en Xbox Series, waarbij het ook te spelen zal zijn via Game Pass. Het is te hopen dat PlayStation 5 gamers later eveneens met deze bijzondere game aan de slag kunnen.


Als we het dan toch hebben over vervolgen dan mag A Plague Tale 2: Requiem niet ontbreken. Ontwikkelaar Asobo Studios wist twee jaar geleden veel indruk te maken met het origineel dat draaide rondom Amicia de Rune en haar broertje, die in het jaar 1348 speciale krachten bleek te bezitten en daardoor opgejaagd werd door de Franse troepen. Te midden van de zwarte plaag probeerde je de twee in veiligheid te brengen en bij de E3 werd bekend gemaakt dat hun avontuur nog lang niet ten einde zal zijn.


Het is nogal wat, een game introduceren als een nieuwe visie op de Final Fantasy franchise. Toch is dit precies wat ontwikkelaar Ninja Theory voor elkaar moet boksen met Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin. Het betreft een third-person actietitel die geen genade kent, iets wat PlayStation 5 spelers al kunnen ondervinden in een demo die tot 26 juni te downloaden is.


Veel gamers bewaren warme herinneringen aan de Advance Wars serie, toch leek er na twee Game Boy Advance en één Nintendo 3DS uitgave geen opvolger meer te komen. De verrassing was dan ook groot toen Nintendo tijdens hun presentatie Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp naar voren schoof. Helaas, het betreft geen geheel nieuw deel. In plaats daarvan is het een remake van de eerste twee delen, maar dan wel met ondersteuning voor maximaal vier personen. Vanaf 3 december kunnen we het Re-Boot Camp binnen stappen.


Nog voordat corona een ding was en we massaal in quarantaine gingen kondigde Ubisoft in 2019 een nieuw deel in de Rainbow Six franchise aan, Quarantaine geheten. Een ietwat ongelukkige naam en bij de E3 is dan ook bekend gemaakt dat het nu de naam Rainbow Six: Extraction draagt. In de game werk je samen met twee vrienden om het op te nemen tegen de Archćan, een groep buitenaardse wezens waartegen jij redding moet brengen. Met twaalf locaties en achttien Operators, ieder met hun unieke kwaliteiten, moet er genoeg content zijn om ons vanaf 16 september lange tijd bezig te houden.


De dinosaurussen uitgestorven? Anno 2021 zijn ze nog springlevend! Hoofdverantwoordelijke hiervoor is ongetwijfeld Jurassic World, een franchise die uit onder andere films, TV-serie en games bestaat. Neem bijvoorbeeld Jurassic World Evolution 2, een managementgame van ontwikkelaar Frontier Developments die ons - net als bij het origineel - een park in goede banen laat leiden. Met nieuwe dinosaurussen en een te volgen verhaal dat zich afspeelt na de gebeurtenissen uit de film Jurassic World: Fallen Kingdom is er later dit jaar genoeg om naar uit te kijken.


Of je nu wilt fietsen, snowboarden, skiën of vliegen met een wingsuit, in Riders Republic komt het allemaal samen. In een grote, open wereld, opgebouwd uit meerdere nationale parken uit de Verenigde Staten, kun je met vijftig spelers tegelijkertijd de strijd aan gaan of je aansluiten bij een community met andere waaghalzen. Noteer 2 september maar alvast in je agenda... als je durft.


De Franse vertaling voor het woord Sable is zand en het is dan ook niet gek dat je in deze gelijknamige game veel woestijnvlakten tegen gaat komen. Wat Sable bijzonder maakt is dat het nu eens niet draait om combat of een vaste verhaallijn, in plaats daarvan geeft de tweekoppige ontwikkelaar Shedworks ons een grote mate aan vrijheid om op ontdekking te gaan en puzzels op te lossen. De handgetekende beelden spatten van het scherm en op 23 september kunnen we er zelf mee aan de slag op de PC en Xbox Series consoles, zo ook via Game Pass.


Strategiefans opgelet, bij de E3 heeft Microsoft bekend gemaakt dat Age of Empires IV vanaf 28 oktober zal verschijnen via Steam en Xbox Game Pass. Fans moesten lang wachten op deze nieuwe uitgave, zo werd Age of Empires III zestien jaar geleden uitgebracht en was het in 2017 dat dit vierde deel werd aangekondigd, maar gelukkig is de eindstreep nu in zicht.


Ga er maar eens aan staan, het ontwikkelen van een First-Person Shooter met een uniek element. Toch lijkt Ratloop Games deze opdracht vervuld te hebben met Lemnis Gate dat op 3 augustus zal verschijnen. In deze game speel je gedurende een periode van 25 seconden, waarna er een nieuwe kopie van jezelf verschijnt op het moment dat de tijdlus wordt gereset. Of zoals de ontwikkelaar een mooi voorbeeld geeft: "Ik kan door een gang rennen en een granaat gooien, waarbij ik één van je agenten dood. Vervolgens kun je bij de volgende beurt mijn agent onderscheppen voordat hij de granaat gooide." Een interessant concept dat we kunnen ervaren op de PC, Xbox en PlayStation.


Soms weet een game je te grijpen door diens stijl terwijl je geen idee hebt wat je nu aan het bekijken bent. Deze omschrijving is prima van toepassing op Inscryption. Als speler zit je vast in een huis en lijk je een kaartgedreven adventure op te moeten lossen om te kunnen ontsnappen. Toch is dit kaartspel slechts onderdeel van een groter geheel, door puzzels op te lossen in het huis verzamel je namelijk nieuwe kaarten. Een kaartspel binnen een puzzelaar binnen een escaperoom binnen een horrorgame? Oordeel hieronder zelf welke gevoelens de PC game bij je oproept.


De Far Cry serie bracht ons al naar tropische eilanden, sneeuwrijke gebieden en zelfs naar de steentijd. In Far Cry 6 reizen we af naar een fictief Caribisch eiland dat onder het strenge bewind staat van Antón Castillo, gespeeld door Giancarlo Esposito. Hij ziet zijn zoon als de ideale troonopvolger en zal alles op alles zetten om de familie in de macht te houden. Als speler nemen we de rol op ons van Dani Rojas, een guerrillavechter die er juist alles aan doet om het regime van Castillo omver te werpen. Of dit gaat lukken weten we vanaf 7 oktober.


Sifu vertelt het verhaal van een jonge Kung Fu student die zijn familie verliest na een brute moord door een moordenaarsgilde. Zijn doel is dan ook duidelijk: afrekenen met alles en iedereen die hiermee te maken heeft gehad. Makkelijk zal je dit niet worden gemaakt en terwijl je door een fictieve Chinese stad trekt zal je meermaals de dood vinden. Gelukkig beschik je over een magisch pendant die je iedere keer weer tot leven wekt, maar niet zonder nevenschade: het gebruik van diens magie maakt je steeds weer iets ouder als je terugkeert. De ontwikkelaar haalt hun inspiratie uit oudere Kung Fu films en brengt Sifu later dit jaar naar de PC en PlayStation systemen.


Het originele Psychonauts werd alweer zestien jaar geleden uitgebracht en de hoop op een sequel leek dan ook vervlogen. Toen ontwikkelaar Double Fine via Fig echter enkele miljoenen wist op te halen stond niets Psychonauts 2 meer in de weg en dus kunnen we deze bijzondere trip vanaf 25 augustus ondergaan.


Net als bij de persconferentie van Microsoft en Bethesda heeft Redfall ook hier de eer om de afsluiting te verzorgen. Deze nieuwe game van ontwikkelaar Arkane Studios, bekend van Dishonored en het aankomende Deathloop, betreft een coöperatieve ervaring waarin verschillende personages hun vaardigheden moeten benutten om het op te nemen tegen een bovennatuurlijk kwaad. De release staat gepland voor volgend jaar, toch besloten ze nu al een trailer uit te brengen die ons de sfeer laat proeven.


En dat was het. Tweeëndertig trailers van games waar wij persoonlijk naar uit kijken. Sommigen vanwege hun bewezen diensten binnen een franchise, anderen omdat ze compleet nieuw zijn. Zijn er games uit de lijst waar jullie naar uit kijken of zagen jullie trailers voorbij komen die niet in deze lijst naar voren zijn genomen?


14:37  Tien minuten gameplay van Salt and Sacrifice
13:58  [E3] Een terugblik in trailervorm - Deel 1
 Reacties (6)
 Pagina: 1
Gast (86.87.64.xxx) op 20-06-2021 om 11:30
Leuk en origineel artikel! Goed gedaan Rene

Rene Groen (Eindredacteur) op 20-06-2021 om 11:41 [Niv: 738 / Exp: 36915]
Altijd leuk om te horen, bedankt!

No'tje op 20-06-2021 om 15:25 [Niv: 205 / Exp: 10245]
Als je zo al die trailers achter elkaar ziet dan zijn er wel voldoende games die eraan komen.

Uiteindelijk gaat het om de games en dat is niet slecht, we wisten alleen van de meeste games het bestaan al.

Gewijzigd door No'tje op 20-06-2021 om 15:26

Stefan Vogels (Redacteur) op 20-06-2021 om 16:19 [Niv: 58 / Exp: 2894]
Komen zeker mooie games aan; de presentatie van al die titels was dit jaar alleen niet zo indrukwekkend naar mijn mening.

Waar ik uit deze lijst echt enthousiast van word? STALKER 2, A Plague Tale 2 (moet het origineel ook echt eens snel gaan spelen), Inscryption én Age of Empires IV.

Gast (82.174.192.xxx) op 20-06-2021 om 21:08
Sprong uit me stoel van de Advance Wars remake! _O_ Erg blij en anno 2021 zal de map editor vast ook online functionaliteit dat we honderden uren speel plezier aan kunnen beleven. _O_ Psychonauts 2 is echt de sequel waar ik op zit te wachten. De gameplay is van ouds maar verfijnd en het ziet er gewoon waanzinnig uit. En moet zeggen de Halo multiplayer gaf me weer rillingen naar de Halo 2/3 MP dagen.

Redneckerz (Redacteur) op 23-06-2021 om 15:12 [Niv: 227 / Exp: 11336]
Lemnis Gate is zon uniek concept dat zelfs als het niet zijn weerklank vind dit absoluut navolging mag krijgen. Een soort Inception, maar dan voor Games. Singularity trachtte ook zoiets te doen, maar Lemnis Gate vertaalt nu naar een gameplay element.

In de wereld der shooters echt een om in de gaten te houden.

 Pagina: 1

 Reageer
Om te reageren op artikelen hoef je niet geregistreerd te zijn.
Om het forum te gebruiken is registreren echter wel verplicht.


Titel:
Electronic Entertainment Expo
Type:
Event
Releasedatum:
Niet
Ontwikkelaar:
ESA
Uitgever:
ESA
Media:
Geen media gevonden