Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
Belangrijk nieuws 
(0) 
08 December 2022 
(2) 
(0) 
(1) 
(2) 
(0) 
(0) 
07 December 2022 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(1) 
06 December 2022 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
05 December 2022 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
03 December 2022 
(0) 
(0) 
(0) 
02 December 2022 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
01 December 2022 
(0) 
(0) 
(0) 
30 November 2022 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
29 November 2022 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
28 November 2022 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(3) 
27 November 2022 
(0) 
(0) 
26 November 2022 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
25 November 2022 
(0) 
24 November 2022 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
23 November 2022 
(1) 
(1) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
22 November 2022 
(0) 
(0) 
(3) 
(1) 
(0) 
(1) 
21 November 2022 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
20 November 2022 
(0) 
(0) 
19 November 2022 
(0) 
(0) 
18 November 2022 
(0) 
(0) 
17 November 2022 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
16 November 2022 
(0) 
(0) 
(0) 
(7) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
15 November 2022 
(2) 
(1) 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
14 November 2022 
(0) 
(0) 
(0) 
13 November 2022 
(0) 
(0) 
(1) 
(2) 
(0) 
11 November 2022 
(2) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion
Call of Duty: Modern Warfare 2
Gamed Gamekalender December 2022
The Dark Pictures: The Devil in Me
Feature:

[E3] Een terugblik in trailervorm - Deel 1


Door Rene Groen op 19-06-2021 om 13:58
Bron: Gamed

De E3 is weer ten einde en de meningen zijn verdeeld. Naast toffe games zagen we ook tenenkrommende presentaties, toch willen we met een positief gevoel afsluiten door 32 games, in willekeurige volgorde, nog eens in het zonnetje te zetten. Vanwege deze behoorlijke lijst blikken we vandaag terug op zestien van deze games, morgen gevolgd door nog eens zestien titels.

We trappen de lijst af met The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2. In een nieuwe trailer liet Nintendo zien dat er een hele nieuwe wereld te verkennen is die zich boven de wolken begeeft en uit zwevende eilanden bestaat. Het brengt een stuk meer verticaliteit met zich mee en we zagen zelfs al nieuwe krachten die Link kan gebruiken, mogelijk gebruikmakend van de Sheikah Slate die nu aan zijn arm is bevestigd. Helaas sloot de trailer wel af met slecht nieuws, hoewel er de hoop was dat we later dit jaar in het avontuur konden stappen moeten we nog wat meer geduld opbrengen, Nintendo hoopt de sequel in 2022 uit te brengen.


Ontwikkelaar FromSoftware greep de E3 in 2019 aan om ons kennis te laten maken met hun nieuwe project. Een game in samenwerking met Game of Thrones schrijver George R.R. Martin die de naam Elden Ring droeg. De studio, die we onder andere kennen van Dark Souls, besloot in de jaren die volgden echter weinig vrij te geven over hun game. Tot nu. In Elden Ring nemen we de rol op ons van een Tarnished wiens voorouders vele jaren geleden uit de Lands Between zijn verbannen. Na de vernietiging van de Elden Ring krijg je de mogelijkheid om terug te keren en een zestal gebieden door te reizen. In welke volgorde je dit doet is aan de speler, FromSoftware belooft namelijk een grote mate aan vrijheid, zowel in het benaderen van de game, de skills die je gebruikt en de manier waarop je vijanden wenst aan te pakken.


Nog meer dan 500 dagen moeten we wachten tot de release van Starfield. Bij de E3 kondigde Bethesda aan dat het spel namelijk pas op 11 november 2022 uit zal worden gebracht op de PC en Xbox Series. Aangezien de studio is overgenomen door Microsoft zal de game, die ze omschrijven alsof NASA een ontmoeting heeft gehad met Indiana Jones en The League of Extraordinary Gentleman, niet op de PlayStation 5 zal worden uitgebracht. Dit zal met name slecht nieuws zijn voor gamers die Skyrim een warm hart toedroegen, volgens de studio streven ze namelijk een gelijke structuur na waarbij er verschillende facties zijn om zo je eigen pad te kiezen.


Sommige games weten meteen de aandacht te grijpen zonder dat je er eerder van hebt gehoord. Vokabulantis is zo’n titel. Het betreft een verhaalgedreven coöperatieve platformer die is geïnspireerd door onder andere Inside, Unravel en Little Nightmares. Kurt en Karla komen vast te zitten in een moment waarop ze geen woord uit kunnen brengen en worden vanuit het niets in de wereld Vokabulantis geworpen. Gedurende hun avontuur door deze wereld moeten ze de wereld van de taal redden, als ze echter falen in hun doel zullen ze voor eeuwig vast komen te zitten. Meest bijzondere is dat het geheel met de hand is gemaakt middels zogeheten stop-motion technologie, welke je kan kennen van de film Wallace & Gromit. De ontwikkelaar belooft een verhaallijn van zes tot acht uur met nog eens een twee tot vier uur gameplay als je alles uit de game wil halen. Zelf bijdragen aan dit project kan via Indiegogo.


Na het druilerige Groot-Brittannië kiest de Forza Horizon reeks voor een stuk zonnigere bestemming met Mexico. De spelwereld in Forza Horizon 5, dat op 9 november zal verschijnen, moet uitermate realistisch in beeld gebracht aangezien de ontwikkelaar beelden heeft opgenomen met een 12K-camera. Het is niet voor niets dat Forza Horizon 5 is uitgeroepen tot de meest geanticipeerde game van de E3.


De één ziet ze als irritant, de ander als grappig. Tot welke groep je ook behoort, het in 2017 verschenen Mario + Rabbids Kingdom Battle was een leuk turn-based spel dat twee universa met elkaar wist te verbinden. Mocht je genoten hebben van het origineel dan is er goed nieuws, volgend jaar zal er onder de naam Mario + Rabbids Sparks of Hope een vervolg worden uitgebracht met nieuwe karakters, wapens en meer vrijheid bij het plannen van je aanvallen.


Voorafgaande aan de E3 liet Electronic Arts ons al kennis maken met Battlefield 2042. De reden dat de shooter toch in deze E3 lijst voor komt is dat er tijdens de Microsoft persconferentie voor het eerst gameplay werd getoond. Niet van de singleplayer of de battle royale mode, deze vormen namelijk geen onderdeel van het pakket, in plaats daarvan gaat alle aandacht uit naar de diverse multiplayer modi. Op de PC en nieuwe generatie consoles kun je deze veldslagen met 128 spelers aan gaan, op de PlayStation 4 en Xbox One gaat het om 64 spelers.


Dino Patti werkte onder ontwikkelaar Playdead aan games als Limbo en Inside. Toen hij besloot dat het tijd was om op eigen benen te staan resulteerde dit in het opzetten van de indiestudio Jumpship en het werken aan de PC en Xbox Series game Somerville die volgend jaar moet verschijnen. Net als bij de games waar hij eerder aan werkte betreft het een puzzel-platformer/adventure vanuit een third-person perspectief. In navolging van een post-apocalyptische gebeurtenis op aarde trekt een vader er met zijn hond op uit om zijn familie in veiligheid te brengen. Een reis vol gevaar maar zonder dialogen, in plaats daarvan zijn het de setting, de omgevingen en de animaties die het verhaal vertellen.


Helaas, hoewel Nintendo benoemde dat Metroid Prime 4 nog altijd in ontwikkeling is lieten ze geen nieuwe beelden van de game zien. Toch werden fans van de franchise niet teleurgesteld, getuige de aankondiging van Metroid Dread. Deze 2D-uitgave van ontwikkelaar MercurySteam, bekend van Metroid: Samus Returns, is het vervolg van Metroid Fusion en vormt de afsluiter van het Metroid verhaal die in gaat op de relatie tussen Samus en de Metroids. Het eerste idee voor de game ontstond al vijftien jaar geleden, echter werden ze destijds tegengehouden door technische restricties. Metroid Dread is vanaf 8 oktober verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.


Geen releasedatum en geen gameplay. Op papier zou de bekendmaking van The Outer Worlds 2 weinig indruk hebben gemaakt. Combineer het echter met een leuke, ronduit eerlijke trailer waarin spelaankondigingen scherp worden gepersifleerd en we zijn meteen enthousiast voor het vervolg van de RPG die in 2019 werd uitgebracht.


In de PlayStation 4 titel Ghost of Samurai speelden we als een samoerai en deze rol vervullen we ook in Trek to Yomi. In deze game van ontwikkelaar Flying Wild Hog spelen we als de jonge samoerai Hiroki die zijn stad moet beschermen als zijn meester stervende is. De game is gepresenteerd als een 2D adventure die zich, afgaande op de eerste trailer, geheel in het zwart-wit afspeelt. De release staat gepland in 2022 op de PC, PlayStation en Xbox.


In 2017 kondigde Ubisoft aan met een game te komen die zich afspeelt in het universum van Avatar, de film die alweer uit 2009 stamt. In de jaren die volgden werden de films uitgesteld en bleef het stil rondom de game, toch bleef Ubisoft gewoon doorwerken aan Avatar: Frontiers of Pandora, een naam die bij de E3 bekend werd gemaakt. De game, welke zich in de eerste persoon zal afspelen, is in ontwikkeling voor de PC, Amazon Luna, Xbox Series en PlayStation 5 en met een cinematische trailer proberen ze alvast de juiste sfeer over te brengen.


Lana is een planeet waar de mens, natuur en dier in harmonie met elkaar leven. Toch werd er honderden jaren geleden al voorspeld dat dit niet altijd zo kon blijven en als een gezichtsloos leger ten tonele verschijnt moeten een jong meisje en haar trouwe vriend op een reddingsmissie door een kleurrijke wereld vol machines en onbekende schepsels. Toch draait de in 2022 te verschijnen Xbox en PC titel Planet of Lana niet om een oorlog, in plaats daarvan is het een met de hand getekend verhaal over een levendige planeet en hun reis om dit zo te houden.


Op voorhand kondigen veel uitgevers aan wat we zoal mogen verwachten tijdens de E3. Square Enix liet bijvoorbeeld weten dat ze het nieuwste project van ontwikkelaar Eidos Montreal uit de doeken zouden doen en tijdens hun presentatie leerden we dat het om Marvel’s Guardians of the Galaxy gaat. In de huid van Star-Lord trekken we vanaf 26 oktober naar diverse planeten en nemen we het op tegen buitenaardse schepsels terwijl we ondersteuning krijgen van Rocket Raccoon, Groot, Drax the Destroyer en Gamora die we commando’s kunnen geven tijdens het gevecht. Net als bij een game van ontwikkelaar Telltale Games worden er ook gesprekken gevoerd waarbij de input van de speler het verloop zal bepalen. Naast een release op de PC, PlayStation en Xbox zal Marvel’s Guardians of the Galaxy ook op de Nintendo Switch te spelen zijn via cloud streaming.


In 2009 werd Ember Lab opgericht. Deze studio werkte aan diverse geanimeerde reclames en zijn bij sommigen bekend vanwege hun korte film Terrible Fate, gebaseerd op The Legend of Zelda: Majora’s Mask. Het kleine team, bestaande uit vijftien personen, wilde echter meer en zagen het creëren van een videogame als een logische vervolgstap. Het resultaat is de PC en PlayStation titel Kena: Bridge of Spirits, een third-person action/adventure waarin protagonist Kena samenwerkt met de kleine Rot om een vergaan gebied terug te brengen naar diens oude glorie. Kena: Bridge of Spirits staat gepland voor 24 augustus en de E3 was dan ook het ideale podium om meer van de game te laten zien.


Tiny Tina maakte haar opwachting in Borderlands 2 en groeide al snel uit tot een populair karakter die ook in latere delen verscheen. Bij de E3 werd bekend gemaakt dat het hier niet stopt, met Tiny Tina's Wonderlands krijgt ze zelfs haar eigen spin-off. In de game, die ook coöperatief gespeeld kan worden, creëer je een eigen karakter en ga je traditiegetrouw op zoek naar loot met het uiteindelijke doel om de Dragon Lord te verslaan. Zelfs als je niet eerder een Borderlands game hebt gespeeld is het begin volgend jaar een prima instap in het universum.


Trommel je vrienden op en bouw een feestje in Mario Party Superstars. De game is vooral een ode aan eerdere tijden uit de franchise, zo bevat het vijf boards uit het Nintendo 64-tijdperk en honderd mini-games die reeds eerder in Mario Party games zaten. Naast dat je tegen elkaar op de bank kunt spelen is er ook de mogelijkheid om dit online te doen.11:22  [E3] Een terugblik in trailervorm - Deel 2
11:05  Komt Konami met een Castlevania Advance Collection?
 Reacties (5)
 Pagina: 1
Gast (87.64.138.xxx) op 19-06-2021 om 20:10
Wat een zwakke e3. Echt 99% troep.
Enkel elden ring ziet er de moeite uit.
Batttlefield ziet er totaal geen battlefield uit met zijn orkanen & neon verlichting, starfield hebben we feitelijk niets van gezien, geen grote nieuwe ip's...
Laatste jaren komen er echt weinig goede interessante games uit.

dantekloon op 19-06-2021 om 22:49 [Niv: 180 / Exp: 9007]
Het meest slechte E3 tot nu toe.
Grootste teleurstelling kwam toch van Square Enix met hun belachelijke westerse meuk, Final Fantaay I/VI for Steam en Final Fantasy Origins.

Ook was Nintendo erg slecht met als beste aankondiging van de E3 is de release datum van Shin Megami Tensei V.

laraishond op 20-06-2021 om 00:11 [Niv: 153 / Exp: 7649]
Voor mij won Nintendo meteen de E3 toen Samus naar beneden viel in de trailer!

Rene Groen (Eindredacteur) op 20-06-2021 om 10:48 [Niv: 740 / Exp: 36979]
@ Gast (87.64.138.xxx)
Ik ben het met je eens dat het voor een E3 erg zwak was. Weinig echte verrassingen en veel games waarvan we het bestaan al wisten. Toch ben ik het niet eens met '99% troep', want alleen al vanuit deze lijst zijn er heel veel games die ik graag wil spelen.

Stefan Vogels (Redacteur) op 20-06-2021 om 16:21 [Niv: 58 / Exp: 2909]
Ik hoop dat The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 meer is dan 'stukjes Hyrule in de lucht'; zo'n gevoel kreeg ik er namelijk een klein beetje bij, desalniettemin erg benieuwd!

Verder erg enthousiast over Starfield, Vokabulantis, Battlefield 2042, The Outer Worlds 2, Avatar, Guardians of the Galaxy en Tiny Tina's Wonderlands. Genoeg moois om naar uit te kijken!

 Pagina: 1

 Reageer
Om te reageren op artikelen hoef je niet geregistreerd te zijn.
Om het forum te gebruiken is registreren echter wel verplicht.


Titel:
Electronic Entertainment Expo
Type:
Event
Releasedatum:
Niet
Ontwikkelaar:
ESA
Uitgever:
ESA
Media:
Geen media gevonden