Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
20 Juni 2021 
(5) 
19 Juni 2021 
(5) 
(2) 
(2) 
(1) 
18 Juni 2021 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
17 Juni 2021 
(0) 
(10) 
(3) 
(0) 
(0) 
(1) 
(4) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
16 Juni 2021 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
15 Juni 2021 
(0) 
(1) 
(0) 
(10) 
(0) 
(0) 
(0) 
(5) 
(1) 
(4) 
(1) 
(0) 
(2) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
14 Juni 2021 
(0) 
(0) 
(3) 
(1) 
(2) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
13 Juni 2021 
(8) 
(0) 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
12 Juni 2021 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
[E3] Een terugblik in trailervorm - Deel 2
[E3] Een terugblik in trailervorm - Deel 1
Ratchet & Clank: Rift Apart
Mass Effect: Legendary Edition
Feature:

Realms Deep: Dag 2


Door Redneckerz op 13-09-2020 om 13:34
Bron: Gamed

Bij een gebrek aan grote events dit jaar, mede gevoed door de wereldwijde COVID-19 pandemie worden game ontwikkelaars en uitgevers gedwongen om innovatie te bedrijven. 3D Realms, de legendarische studio achter titels zoals Max Payne en Duke Nukem zag hierin aanleiding voor een eigen event. Tezamen met bedrijven zoals New Blood Interactive en Logitech lanceren zij Realms Deep. Een tweedaags evenement waar de liefde voor retro shooters prominent in beeld word gebracht.

Meer dan veertig games werden er vorig weekend vertoond tijdens het Realms Deep event. De focus lag natuurlijk op retro shooters, maar ook andere genres kwamen voorbij. Ook waren er de nodige interviews met prominenten uit de industrie, van Tim Willits tot John Romero.

Dit weekend vanuit de Gamed bunker: Een tweedaagse coverage van Realms Deep, waar alle titels kort besproken zullen worden. Na de onthulling van Graven, de nieuwe 3D Realms titel en Postal: Brain Damaged temidden van verscheidende andere retro titels volgt nu dag 2.

Realms Deep, dag 2:


SiN Reloaded:
Dag 2 van Realms Deep werd afgetrapt door Nightdive Studios welke met SiN Reloaded een heuse remaster van Sin, de 1998 titel van Ritual Entertainment op de markt zal brengen. Als John Blade van beveiligingsbedrijf HardCorps doorkruis jij de megastad Freeport om deze te verlossen van een nieuwe drug die gelinkt wordt aan het biotechnologiebedrijf SinTek.


War Mongrels:
Tussen alle shooters door kregen we ook een heuse RTS te zien, War Mongrels genaamd welke zich afspeelt op het Oostelijke front van de Tweede Wereldoorlog. Opvallend: De ontwikkeling van de game is in handen van Destructive Creations, beter gekend van hun zeer controversiële titel Hatred.

Prodeus:
Bounding Box Software's Prodeus bracht ons echter weer terug naar het pure knalwerk. Met gameplay sterk geinspireerd door DOOM werkt de studio hard aan modding tools voor de titel. Uniek, daar de game gemaakt wordt in de Unity engine. Naast dit alles zal Prodeus ook een heuse midi-soundtrack bevatten.

HROT:
Tsjechisch voor Spijker, HROT brengt een grauwe, bruine wereld naar voren ten tijden van de voormalig Sovjet-Unie. Ontworpen door Spytihněv ga je in HROT de straat op na een onverwachtse ramp in 1986, waarbij je een kille, doodse omgeving wacht. Met hamer en sikkel verken jij je omgeving, om te achterhalen waar het allemaal mis is gegaan.. De game lijkt zo uit de jaren negentig te komen, iets wat nog extra wordt aangezet door het gegeven dat HROT zijn eigen spelmotor gebruikt. Geen Unreal, geen Unity zal je hier vinden!

Strife: Veteran Edition (Switch):
Strife was in 1996 de laatste titel die gebruik maakte van de originele Doom spelmotor en welke een RPG achtige speelervaring voortbracht. In December 2014 verscheen de Veteran Edition. Met opgepoetste graphics en een multiplayer luik zou dit de definitieve versie van Strife worden. Op Realms Deep werd bekend dat de innovatieve titel in 2021 naar de Nintendo Switch zal komen.

Blade Runner: Enhanced Edition:
In 1997 kwam Blade Runner uit, een bijzonder point and click avonturenspel losjes gebaseerd op de legendarische film, maar met een eigen verhaal. Hoewel de broncode van de game verloren is gegaan, is het ontwikkelaar Nightdive gelukt om de code te herschrijven, wat resulteert in een remaster voor PC en de huidige generatie consoles.

Shadowman: Remastered:
Nightdive was dan ook lekker bezig qua nieuws op Realms Deep, want ze lieten ook nieuwe gameplay zien van Shadowman Remastered. In deze remaster van het origineel welke weer gebaseerd op de stripboekenreeks Shadow Man ben jij Michael Leroi, een voodoo krijger die in staat is de wereld van de levenden en de doden te bezoeken. In dit Deadside gaat hij op onderzoek uit naar een reeks mysterieuze moorden, waarbij verborgen gedrochten hem op liggen te wachten.


Amid Evil: The Black Labyrinth:
In Indefatigable's Amid Evil was jij een Heretic, een krijger tussen werelden. De titel kreeg veel bijval door de snelle gameplay die de titels van iD Software deden herleven, maar ook de grootste hoeveelheid content en support die door de makers werd geleverd. Met The Black Labyrinth komt er een grootse uitbreiding, met nog meer vijanden om te verslaan en nog meer werelden om te verkennen.

Hellscreen:
De invloed van de bekende artiest H.R Giger is zeer zichtbaar in Hellscreen. Met een tweetal felle en schelle kleuren dient de speler zicht te ontdoen van digitale demonen, welke onderdeel zijn van de digitale Hellscape.

Hyperviolent:
Het kleine Terminist Arcade toonde Hyperviolent, een ouderwetse sprite gebaseerde shooter die de tijden van Duke Nukem 3D moeten laten herleven. In Hyperviolent ben je gestrand op een afgelegen ruimtestation, waar jij door diens labyrinth achtige levels dient te knallen.

Make your way through a labyrinthine Orbital Station beset with eldritch horrors, and challenge your friends in merciless deathmatch multiplayer.

Nightmare Reaper:
Van alle titels die verschenen op Realms Deep bracht Blazing Bit Games met Nightmare Reaper een titel die al eventjes uit is, namelijk sinds Juli vorig jaar. De game is een zeer kleurrijke shooter waarbij je uit je eigen nachtmerrie dient te moeten ontsnappen, waarbij maar liefst tachtig (!) wapens tot je beschikking staan. Ook is er een platformer mini game aanwezig. Op Realms Deep werd er vooral ingegaan op Chapter 2, de volgende episode van de game.

Fallen Aces:
Na deze reeks klassiekers werd het weer eens tijd voor een nieuwe game welke de naam Fallen Aces draagt. De game kent een stripboek uiterlijk zoals uit de animatie serie Archer en speelt zich af in Switchblade City, een crime noir omgeving uit de jaren 20 van de vorige eeuw. Dat betekent gangsters, Tommy Guns en een stevig potje vechten. Opvallend hierbij is dat de titel door slechts twee man in elkaar wordt geknutseld.


Retchid:
Hoewel we er nog tot het einde van 2021 op moeten wachten, doet Retchid van From Beneath Software veel denken aan Doom 3. Ook deze game heeft te maken met mysterieuze wezens op een verlaat ruimtestation (In dit geval de TEC Mining Facility bij de maan Titan) en speelt de titel veel met schaduwen om de nodige angst aan te jagen bij de speler.

Crystal Caves HD:
Na al het shooter geweld werd er een surprise aankondiging gedaan, namelijk een HD versie van de Apogee-klassieker Crystal Caves. Hierin speel je Mylo, welke verschillende planeten aan dient te doen om zijn eigen hamburgerzaak in handen te krijgen.

SCP: Blackout:
Fans van pure horror werden niet overgeslagen bij Realms Deep getuige SCP: Blackout. Op de geheime testlocatie SCP Research Site-50 loopt alles in het honderd. Als net aangeworven D-Klasse personeel dien jij vervolgens de faciliteit te verkennen, waarbij je achter dingen komt die het daglicht niet kunnen verdragen...

Shrine II:
Het korte vervolg op het even korte Shrine, in deel twee reizen we af naar de Elder World, een plaats waar de invloeden van H.P. Lovecraft duidelijk zichtbaar zijn. Als de huidloze Tusk is het aan jou de taak de nodige monsters naar een ander hiernamaals te sturen.

System Shock Remastered:
De legendarische SHODAN uit de eerste System Shock wordt middels een remaster nieuw leven ingeblazen. Op Realms Deep werd ingezoomd op het nieuwe dismemberment systeem, en was er ook een voorproefje te zien van Cyberspace.

Star Explorers:
Na Fallen Aces de meest opvallende game uit Realms Deep. In Star Explorers, een game van Schmidt Workshops kan de speler een willekeurig gegenereerd universum verkennen, met meerdere planeten waar allen op geland kan worden en waar de omgeving iedere keer anders zal zijn. Star Explorers probeert de eenzaamheid van de ruimte in een game te verwerken. Naast verkenning zijn er ook vele andere features aanwezig. Ruil met aliens, verkrijg queestes, begin een ruimteoorlog, enter andere ruimteschepen en ontwerp nieuwe designs. Oftewel: Het beste van No Man's Sky en Star Citizen komen in Star Explorers samen.

Rise of the Triad Remastered:
Hoewel Rise of the Triad in 2013 nog een echte remake kreeg zijn er nog altijd veel fans van het origineel uit 1994. Het nadeel van dergelijke oude software is dat deze niet altijd lekker meer werkt met nieuwe besturingssystemen. In het geval van Rise of the Triad is het dan ook nog zo dat de broncode nog geen goede poort heeft gekregen. Hatred-ontwikkelaar Destructive Creations en Apogee komen daarom met een nieuwe moderne versie van de klassieke gameplay, welke tevens op consoles zal verschijnen.


Viscerafest:
Hoe hou je Nightmare Reaper en dit Viscerafest uit elkaar? Beide zijn even kleurig, beide zijn razendsnelle shooters, en beide kennen bijzonder veel content. In Visercafest leven we in het jaar 3796. Jij bent Caroline, een bloeddorstige huurmoordenaar die niets anders wil dan trouwen met haar vriend, Athens Fetter. Echter, ook in het jaar 3796 kost een huwelijk de nodige knaken. Gelukkig is daar de oorlogmisdadiger Cromune, welke een flinke prijs op zijn hoofd staan. Helaas voor Caroline is Cromune vergezelgd door een fractie van de USC, geleid door Dr. Mortice. Kortom, een klein leger staat tussen Caroline en haar sprookjeshuwelijk. De beslissing van haar wat hier mee te doen, laat zich raden...

Warfork:
Na alle verhalende shooters is Warfork een grote verademing. Weg met de verhaallijn, in Warfork wordt je geplaatst in een arena, en knallen maar. De titel is een afgeleide van Warsow, een oudere arena shooter die bekend staat om zijn stripboek achtige uiterlijk. In Warfork is het doden, of gedood worden, en doet dat middels opgepoetste Quake II technologie.

Ion Fury uitbreiding:
Als finale klap stuk had 3D Realms nog een laatste verrassing in petto. Middels een teaser maakte zij bekend dat de succesvolle retro shooter Ion Fury, met Shelly ''Bombshell'' Harrison in de hoofdrol, een uitbreiding gaat krijgen. Details hierover zijn nog niet bekend, wel dat deze zal gaan verschijnen in 2021.


En met dit nieuws werd Realms Deep afgesloten. Een tweedaags festijn voor de shooter-liefhebber. Uit de afsluiting werd duidelijk dat geen eenmalig idee was, en dat Realms Deep zijn weg zal vervolgen in 2021. Wat vonden jullie? Welke titels hebben jullie voorkeur? Laat het weten in de comments!


13:37  Borderlands 3 komt in volle glorie naar next-gen
13:25  Serious Sam 4 met serieuze muziek.. en serieuze systeemeisen
 Reacties (1)
 Pagina: 1
RockyD12 op 23-09-2020 om 20:55 [Niv: 4 / Exp: 217]
Dit lijkt erop

 Pagina: 1

 Reageer
Om te reageren op artikelen hoef je niet geregistreerd te zijn.
Om het forum te gebruiken is registreren echter wel verplicht.


Titel:
Realms Deep
Type:
Event
Releasedatum:
Jaarlijks
Ontwikkelaar:
3D Realms
Uitgever:
3D Realms
Media:
Geen media gevonden