Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXbox ScarlettAppMisc    
20 Augustus 2019 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
19 Augustus 2019 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(3) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(2) 
(0) 
18 Augustus 2019 
(0) 
(3) 
(1) 
(3) 
(0) 
17 Augustus 2019 
(1) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
16 Augustus 2019 
(1) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
15 Augustus 2019 
(1) 
(9) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
14 Augustus 2019 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
13 Augustus 2019 
(3) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(3) 
Luigi's Mansion 3
The Legend of Zelda: Link's Awakening
Wolfenstein: Cyberpilot
Dragon Quest Builders 2
Review:

Forza Horizon 4


Door Rene Groen op 12-10-2018 om 11:53
Bron: Gamed

Het Verenigd Koninkrijk staat natuurlijk niet bekend als meest exotische oord, zeker niet in vergelijking met Zuid-Europa of Australië. Toch heeft ontwikkelaar Playground Games het ditmaal dicht bij huis gezocht om een locatie te kiezen voor Forza Horizon 4.

Wanneer je een eerdere Forza Horizon game hebt gespeeld weet je in grote lijnen wat je mag verwachten. Honderden auto's waarmee je deelneemt aan de vele activiteiten die verspreid liggen over de map is al sinds het eerste deel het uitgangspunt. Hier dan ook geen afgebakende circuits zoals in Forza Motorsport maar een groots speelveld om je vele tientallen uren in te vermaken. Aan deze opzet is in dit vierde deel dan ook niet teveel gesleuteld, enkel de aandacht voor het bijbehorende Horizon festival is iets naar de achtergrond verdwenen. Een meer prominente rol is er ditmaal weggelegd voor de verschillende seizoenen. Al bij de eerste introductie na het opstarten van de game is duidelijk dat we ditmaal naast de zomerse setting van een Australië uit Forza Horizon 3, ook te maken hebben met de druilerige herfst, besneeuwde winter en het voorjaarszonnetje. Dit geeft niet alleen een andere uitstraling als het gaat om graphics, het levert ook nieuwe mogelijkheden op. In de winter kun je nu ineens wel naar dat eilandje omdat het tussenliggende meer bevroren is en de regen in de herfst zorgt er juist weer voor dat je niet vol gas kunt gaan op dat rechte stuk waar dit in de zomer wel mogelijk was. Gelukkig is deze seizoensopzet niet gespiegeld aan het echte leven, iedere week zullen de seizoenen – en daarmee ook de bijbehorende activiteiten – gewisseld worden.


Het is duidelijk dat de ontwikkelaar getracht heeft om hun spel wat meer persoonlijkheid mee te geven. Hoewel de auto's nog altijd de hoofdrol innemen kun je nu ook een eigen personage creëren. Verwacht geen grootse dingen, de creatie van het personage is namelijk niet heel erg uitgebreid, toch is het een leuke extra. Zeker ook omdat je outfits vrij kunt spelen om zo een eigen identiteit te creëren. Hoewel je hier in de auto wellicht niet zo heel veel van ziet is dit anders als je een podiumplek weet te bemachtigen. En het gaat zelfs nog een stapje verder. Voor het eerst in de serie kun je nu huizen bemachtigen die je een bepaalde bonus geven, denk aan het in kunnen zetten van een drone, het gebruik van een andere toeter of een draai aan het rad. Dit laatste is natuurlijk niet nieuw, wel is het uitgebreid door de Super Wheelspin te introduceren. Je krijgt nu drie spins in één keer en hebt zo de kans om met mooie prijzen naar buiten te lopen.

Zoals eerder opgemerkt is er aan activiteit geen gebrek op de map. De weg ernaartoe voordat alles zich daarentegen ontvouwt is er wel één die enkele uren in beslag zal nemen. In de eerste vijf uur zul je weliswaar een breed scala van de mogelijkheden ontdekken, online ben je nog beperkt door het aantal ervaringspunten dat je behaald hebt. Enerzijds is dit natuurlijk een prima manier om nieuwkomers eerst te laten wennen, anderzijds hebben we te maken met een vierde deel en terugkerende spelers. Het maakt qua besturing overigens niet uit tot welke groep je behoort, de heerlijke besturing waar de reeks om bekend staat is namelijk ook nu weer aanwezig. Het vormt een mix van arcade en realisme en je kunt zelf bepalen waar je de nadruk op wil leggen. Er zijn voldoende hulpmiddelen om nieuwkomers bij te staan en deze zijwieltjes kunnen worden afgeschroefd als je deze (na verloop van tijd) niet meer nodig hebt.


De laatste tijd zijn er games geweest waar het onderwerp microtransacties in naar voren kwam. Games die veelal gepaard gingen met een lange grind om progressie te boeken of meer interessante items te vergaren waarbij het proces bespoedigd kon worden door er geld tegenaan te gooien. Ook de voorgaande Forza Horizon titels hadden betaalde tokens om onder andere auto's mee te verkrijgen en ditmaal is dit gelukkig verdwenen. Sterker nog, de game heeft dit ook helemaal niet nodig. Of je nu meedoet aan races, online anderen uitdaagt, borden omver ramt, langs flitspalen scheurt, sprongen maakt of op zoek gaat naar schuren waarin unieke auto's te vinden zijn; je zult voortdurend beloningen op je afgeworpen krijgen. Door deze opzet kun je in het begin al een leuk saldo opbouwen, enkele huizen kopen en auto's vergaren. Er is altijd een gevoel van progressie, iets wat je ook nog eens bij kunt houden in de vele menu's. Of het nu gaat om individuele races, totaalklassementen, een gecreëerd uiterlijk of een goede setup (die je middels een blauwdruk deelt met de rest van de wereld); van alles is er wel een statistiek te vinden. Ook de soundtrack zorgt ervoor dat de tientallen uren die je in de game kunt steken niet gaan vervelen. Er is niet gekozen voor één specifieke stijl, in plaats daarvan kun je genieten van uiteenlopende genres als rock, house en zelfs klassieke muziek.

Zoals eerder gezegd openbaren de volledige online mogelijkheden zich pas na enkele uren. Je kunt wederom een club creëren om met gelijkgestemden te racen of simpelweg andere racers uitdagen, toch is dit zeker niet het enige wat je kunt doen. In Team Adventure moeten spelers samenwerken om speciale races te voltooien, deel te nemen aan missies en Freeform Rushes. Deze laatste vinden plaats tussen de hoofdraces door en het idee is dat je team de beste route moet zien te vinden naar het volgende event, zonder dat er checkpoints aanwezig zijn. Over dit laatste ben ik niet heel erg enthousiast aangezien het gepaard gaat met een rating, terwijl Four-Wheel Drive voertuigen een voordeel behalen omdat zij de terreinen meestal beter kunnen bedwingen. De multiplayer is verder opgebouwd uit een breed scala aan andere modi, denk aan Survival (zorg dat je niet geïnfecteerd raakt door de tegenpartij), Tag (tikkertje met auto's) en King of the Hill (er is één kroon die iedere auto zo lang mogen moet zien te behouden). Uiteraard kun je ook gewoon lekker gaan freeroamen.


Natuurlijk wil het oog ook wat en op dit vlak zul je eveneens verwend worden. Zelf speelde ik de game op een Xbox One X in combinatie met een OLED TV/HDR en dit is werkelijk een genot om naar te kijken. De ondergaande zon, het scheuren door een stadje of juist de heuvelige vlakten; aan alles lijkt evenveel zorg besteed te zijn. Gamers krijgen de keuze of ze de graphics of de framerate prefereren zodat je zelf je wensen aan kunt geven. We hebben het spel eveneens getest op een Xbox One S op 1080p en ook hier spat Forza Horizon 4 van je scherm. De dag- en nachtcyclus en de wisselende seizoenen dragen eveneens bij aan deze sfeerzetting. De spelwereld voelt door deze wisselingen steeds weer anders aan. Enige kritiek in de wereld is dat de opzet niet altijd even consistent is. Daar waar een stenen muurtje het de ene keer aflegt tegen de auto zorgt het er op een ander moment voor dat je abrupt tot stilstand komt. Tevens moet gezegd worden dat het grauwere Verenigd Koninkrijk wel een andere beleving geeft dan de tropische oorden van weleer. Persoonlijk vond ik het een aangename afwisseling, tegelijkertijd haalt het wel iets van de tropische sfeer weg waar de serie eerder om bekend stond.

Het moge duidelijk zijn dat ik Forza Horizon 4 aan een ieder aan kan raden. Natuurlijk, de criticus in me kan opmerken dat het spel, even los van de locatie en wisselende seizoenen, qua opzet wel erg gelijk is aan zijn voorgangers. De races, Showcase events (waarbij je het onder andere op moet nemen tegen een hovercraft) en overige activiteiten op de map zijn wat dat betreft niet erg vernieuwend. En ja, het is vervelend dat je moet betalen om de fast-travel te mogen gebruiken, hoewel dit bedrag afneemt naarmate je meer fast-travel boards vernietigt. Maar laten we eerlijk zijn, hier tegenover staat dat de game zoveel content heeft dat je er maanden mee vooruit kunt, die er schitterend uit ziet en geweldig klinkt. Wij snappen dan ook wel dat Microsoft ontwikkelaar Playground Games heeft overgenomen en hopen in de toekomst meer van dit soort pareltjes te mogen ontvangen.
Beoordeling
92
Forza Horizon 4 is meer van hetzelfde. Dit klinkt negatief, toch is dit geenszins wat we bedoelen. Het spel zit vol met content om je maandenlang mee te vermaken, de wisselende seizoenen zorgen ervoor dat het Verenigd Koninkrijk steeds weer fris aanvoelt en er zullen voortdurent beloningen in je schoot geworpen worden. Microsoft strooit weliswaar niet met exclusives, toch is Forza Horizon 4 een game die PC en/of Xbox One gamers zeker gespeeld moeten hebben!


13:48  Sony wil geen intiem Senran Kagura Burst Re:Newal
11:35  DLC voor Darksiders III aangekondigd
 Reacties (7)
 Pagina: 1
Gast (92.108.244.xxx) op 12-10-2018 om 13:01
Terecht cijfer.
Het is dan ook Horizon 4 & AC Odyssey dat mij bezig houd. :)

Gast (86.85.123.xxx) op 14-10-2018 om 20:28
Wow, deel 24 alweer. Nu nog even wachten op Halo 16 en de Xboys kunnen weer drie jaar vooruit.

Gast (92.108.244.xxx) op 14-10-2018 om 20:49
Gast (86.85.123.xxx)
Je bent een paar delen te ver gast.Wat een trieste reactie. :(

Rene Groen (Eindredacteur) op 15-10-2018 om 08:18 [Niv: 708 / Exp: 35400]
Bij iedere exclusieve recensie, of dit nu de PS4, Xbox One of Switch is, komen de fanboys weer om de hoek kijken

Gast (92.108.244.xxx) op 15-10-2018 om 10:48
Ik ben fanboy van goede games. ;)

raxus07 op 15-10-2018 om 20:02 [Niv: 44 / Exp: 2225]
Dit soort gasten moet je gewoon negeren. Anders voed je ze.

OT:
Ben erg weg van de game. Ik heb hier meer mee dan H3.
De seizoenen zijn ook erg vet gedaan maar had eigenlijk gedacht dat dit dynamisch zou veranderen?

Gast (78.23.2.xxx) op 19-10-2018 om 21:17
En @gast86.85.123 en dan vergeet je nog de prologue games (met enorm veel auto's en racebanen) en die maar slechts 30€ kosten, vooraleer het eigenlijke spel verschijnt. Oh, wacht het is Sony met de Gran Turismo games die dit voor hun trouwe fans doet. De meeste Sony fanboys weten gewoon niet hoeveel ze opgelegd worden door Sony. Kijk wat verder dan je neus lang is voor je bepaalde firma's beschuldigd.

 Pagina: 1

 Reageer
Om te reageren op artikelen hoef je niet geregistreerd te zijn.
Om het forum te gebruiken is registreren echter wel verplicht.


Titel:
Forza Horizon 4
Type:
Game
Releasedatum:
28-09-2018
Ontwikkelaar:
Turn 10 Studios
Uitgever:
Microsoft
Media:
Meer media