Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCPS VitaNintendo 3DSWii UNintendo SwitchPlaystation 3Playstation 4Xbox 360Xbox OneAppMisc    
18 Oktober 2018 
(1) 
(3) 
(4) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
17 Oktober 2018 
(0) 
(0) 
(3) 
(2) 
(0) 
(2) 
(0) 
(5) 
16 Oktober 2018 
(1) 
(24) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(2) 
15 Oktober 2018 
(0) 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
14 Oktober 2018 
(8) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
13 Oktober 2018 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(4) 
12 Oktober 2018 
(6) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
11 Oktober 2018 
(7) 
(2) 
(0) 
(3) 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
10 Oktober 2018 
(6) 
(7) 
(0) 
(0) 
(19) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(2) 
(15) 
09 Oktober 2018 
(5) 
08 Oktober 2018 
(0) 
(4) 
(0) 
(1) 
(1) 
(11) 
07 Oktober 2018 
(0) 
(1) 
06 Oktober 2018 
(1) 
(4) 
(4) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
05 Oktober 2018 
(5) 
(3) 
(2) 
(2) 
(2) 
(0) 
(0) 
04 Oktober 2018 
(4) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(4) 
03 Oktober 2018 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(2) 
02 Oktober 2018 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(3) 
(0) 
01 Oktober 2018 
(0) 
(0) 
(0) 
(4) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(3) 
(1) 
(3) 
30 September 2018 
(3) 
(0) 
(0) 
29 September 2018 
(5) 
(1) 
(3) 
(0) 
(2) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(3) 
(1) 
(0) 
The Missing
Guns, Gore & Cannoli 2
WWE 2K19
Forza Horizon 4
Feature:

Zelda: De Ballade der Uitverkorenen


Door Stefan van B op 11-12-2017 om 11:38
Bron: Gamed

Hoewel Nintendo had aangekondigd het tweede deel van de seizoenspas voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild in december uit te brengen, was het nog maar de vraag of dit echt ging gebeuren. Sinds de release van De Meesterproeven eind juni hebben we namelijk geen details mogen ontvangen over dit langverwachte pakket. Tot afgelopen vrijdag De Ballade der Uitverkorenen opeens verkrijgbaar was. Wij keerden terug naar Hyrule en lieten ons verrassen.

Afhankelijk van je verwachtingen kan De Ballade der Uitverkorenen wat teleurstellen. Gezien Nintendo grootse dingen beloofde voor de seizoenspas en De Meesterproeven toch wat karig aan inhoud was, waren mijn verwachtingen redelijk hoog. Mijn plezier in Breath of the Wild kwam voornamelijk uit het verkennen van nieuwe omgevingen, het spelen met deze omgevingen en het ontmoeten van nieuwe karakters, hoe oppervlakkig zij soms ook waren. De Ballade der Uitverkorenen brengt echter niet meer van deze aspecten naar de game. In plaats daarvan krijgen we grof gezegd meer van hetzelfde, maar dan wat complexer en lastiger. Ten eerste zijn er enkele nieuwe outfits om te verzamelen. Bij het openen van de game na het installeren van de download zullen alle missies aan je overzicht toegevoegd worden. Zo kan je starten met een tamelijk oppervlakkige speurtocht naar nieuwe outfits, die bij de verzamelaars niet allemaal in Link’s voorraad passen. Met deze toevoegingen wordt de limiet van 100 items namelijk overschreden, hoewel vele gamers deze waarschijnlijk nog niet bereikt zullen hebben. Naast deze kledingopties voor Link zijn er ook een nieuwe teugel en zadel voor paarden te vinden, waarmee de mogelijkheid ontstaat voor paarden om naar je toe te teleporteren. Dit laatste is een groot gemak, maar voor eenieder die heel Hyrule al heeft verkend komt het wat laat.


Het gros van de inhoud van deze DLC wordt gevormd door nieuwe uitdagingen, waarvoor je opnieuw Hyrule zal moeten doortrekken. De Ballade der Uitverkorenen start wanneer je alle vier de titanen en alle queesten hier rondom hebt voltooid. Daarna zal Zelda je oproepen om jezelf nogmaals te bewijzen en daarmee verscholen krachten in je te ontwaken. Hiervoor keer je terug naar de Tempel der Wederopstanding, waar je het nieuwe wapen ‘de Vermorzelaar’ zal ontvangen. Dit wapen is zo krachtig dat je vijanden er in één slag mee verslaat, maar heeft als negatief effect dat je bij het dragen van dit wapen nog maar een kwart van een levenshartje over houdt. Het is vervolgens de bedoeling dat je op vier verschillende locaties op de Vergeten Hoogvlakte alle vijanden verslaat. Het is een lastige uitdaging, zeker wanneer ook met de diverse elementen en verticale gameplay rekening gehouden moet worden. Als je deze titel dan ook al enige tijd niet hebt gespeeld is het een domper dat je niet rustig aan verwelkomt wordt in een nieuw avontuur, maar dat er direct grootse inspanningen van je worden gevraagd. Wat hier echter wel geroemd mag worden is dat er nieuwe tempels worden geďntroduceerd, die complexer zijn dan de meeste tempels uit het basisspel. Deze puzzels nemen enige tijd in beslag en vormen een fijne afwisseling op de lastige gevechten.

Eenmaal het bovenstaande voltooid volgt een meer avontuurlijk ingesteld gedeelte. Je wordt naar vier verschillende regio’s in Hyrule gestuurd waar je vervolgens op drie verschillende locaties een grote variatie aan uitdagingen moet voltooien. Na elke uitdaging dien je wederom een nieuwe tempeluitdaging aan te gaan. Hoewel je hier niet meer gebonden bent aan de Vermorzelaar, zal je wel echt opzoek moeten gaan naar de locaties voor deze proeven. Je krijgt namelijk enkel een stukje kaart met daarop een gele stip ter indicatie. Deze kaarten zijn van bovenaf genomen, zodat je goed op het reliëf en kleurverschil zal moeten letten om deze locaties te vinden. Vergis je niet in de moeilijkheid hiervan, je zoekt je al snel verloren in de grote open wereld van Hyrule. Aan de ene kant is dit heel tof, omdat je wordt gestimuleerd op plekken te zoeken die je misschien niet eerder hebt bezocht. Aan de andere kant kan je ook heel lang bezig zijn om paden te bewandelen die je al vele malen eerder hebt bewandeld. Het is dat laatste wat ik zelf heb ervaren. De tempels zijn zeker tof en de reis ook waard, maar het gebrek aan nieuwe omgevingen en verfrissende uitzichten werkt enigszins demotiverend.


De Ballade der Uitverkorenen wordt afgesloten met nog enkele grote eindgevechten, waarin er ook enkele beperkingen gesteld. Eenmaal voltooid zal je de controle mogen nemen over wat misschien nog wel de meest controversiële toevoeging van deze downloadbare content is: de Triforcer Zero, een motorvoertuig. Deze stelt je in staat om nog sneller door Hyrule te crossen, een gebied dat je op dit punt in de game waarschijnlijk al grotendeels hebt gezien. De motor is zeker leuk om even mee te spelen, maar komt zo laat in de game dat deze al grotendeels overbodig is. Het is daarnaast persoonlijk of je deze motor een stijlbreuk vindt, waarbij ik zelf toegeef er geen groot fan van te zijn. Gelukkig ben je niet verplicht dit voertuig te hanteren. Tot slot brengt deze downloadbare content wat extra achtergrond op de gebeurtenissen die zich honderd jaar voor de game afspeelden, maar heel veel hoef je hier niet van te verwachten.

Ik was enorm lovend over The Legend of Zelda: The Breath of the Wild bij release en ben dit nog steeds. Ook voor mij is dit mijn Game of the Year, maar de seizoenspas laat als geheel te wensen over. Als je deze als geheel bekijkt en vervolgens vergelijkt met bijvoorbeeld Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds of Hearts of Stone en Blood and Wine op The Witcher 3 (beide titels van hetzelfde kaliber als Breath of the Wild), dan kan ik niet anders dan teleurgesteld zijn. De nieuwe tempels zijn een fantastische aanvulling, maar deze hadden beter geplaatst geweest in een nieuw gebied, met nieuwe geheimen en interacties. Het geheel wat we nu hebben ontvangen voelt toch wat aan als wat gemakkelijke opvulling, niet het soort aanvulling dat ik van deze toptitel had verwacht. Ondanks mijn teleurstelling moet ik wel toegeven dat de inhoud zelf wel op niveau is voor gamers die nog geen genoeg hebben gekregen van Hyrule en graag nieuwe uitdagingen aangaan, ongeacht de context waarin. Zij zullen zeker hun genoegen kunnen halen uit deze niet al te sterke seizoenspas.


16:26  The Evil Within 2 gratis trial nu beschikbaar
11:38  Gameplaybeelden Soul Calibur VI
 Reacties (5)
 Pagina: 1
laraishond op 11-12-2017 om 12:39 [Niv: 148 / Exp: 7385]
Zo te lezen was je niet zo tevreden over "De Ballade der Uitverkorenen", de uitbreiding van De Legende van Zelda: Adem van de Wildernes.

Ik kan me er ook wel in vinden. Het voegt niet heel veel nieuws toe en voelt toch meer van hetzelfde. De nieuwe shrines zijn voor mij echt het hoogtepunt, ik heb het idee dat ze allemaal met veel zorg bedacht en ontwikkeld zijn.

Ik stoorde me overigens ook een beetje aan het hoge "Rinse & Repeat" gehalte aan alles buiten de shrines:
- Met de "vermorzelaar" (Zelda met Nederlandse tekst gespeeld? ): ga naar locatie, versla vijanden, doe shrine. Rinse & Repeat.
- Met locatie vinden: ga naar locatie (het zoeken heb ik op beide manieren beleeft die je beschrijft), doe een kleine challenge voor de shrine, doe de shrine, rinse & repeat.
Ik vond het dan ook veelzeggend dat Kass steeds vrijwel hetzelfde zegt steeds als je hem ontmoet op de vier locaties.

En tóch vermaak ik me er goed mee, het is alleen niet zo groots als ik had verwacht.

Gewijzigd door laraishond op 11-12-2017 om 12:40

Stefan van B (Redacteur) op 11-12-2017 om 19:17 [Niv: 54 / Exp: 2708]
De tempels zijn inderdaad het hoogtepunt, verder was ik inderdaad niet erg tevreden met de inhoud van de seizoenspas.

Speel de meeste games overigens met Nederlandse teksten, zolang de voice-overs maar Engels blijven vind ik het prima. Moet zeggen dat Nintendo deze generatie zich goed focust op de vertalingen, zitten echt leuke vondsten tussen. De Vermorzelaar is daar een goed voorbeeld van.

Gast (77.169.111.xxx) op 12-12-2017 om 12:14
Ik ben nu denk ik een uur of twee onderweg en ben niet onder de indruk. Er was een expansion beloofd met een verhaal, hier merk ik persoonlijk weinig van.

Het begin stuk met "de vermorzelaar" heeft mij persoonlijk een hoop frustratie en game over schermen bezorgd. Geen beste eerste indruk...

MaartenL (Redacteur) op 18-01-2018 om 01:45 [Niv: 471 / Exp: 23538]
Ben me nog steeds aan't irriteren met Trial of the Sword lol...

Plus weinig tijd.. geen goede combo lol.

Wel blij dat ik met ninty consoles heb gewacht tot nu toe want Breath of the Wild is precies wat ik had verwacht van een verbeterde Zelda sinds Ocarina of Time.

Gast (217.103.21.xxx) op 29-01-2018 om 23:30
Ik heb alle monsters dood gemaakt. Geen enkel teken van tempels in de missie. Buiten de missie opeens wel :( iemand hier bekend mee?

 Pagina: 1

 Reageer
Om te reageren op artikelen hoef je niet geregistreerd te zijn.
Om het forum te gebruiken is registreren echter wel verplicht.


Titel:
The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Type:
Game
Releasedatum:
03-03-2017
Ontwikkelaar:
Nintendo
Uitgever:
Nintendo
Media:
Meer media