Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCPS VitaNintendo 3DSWii UNintendo SwitchPlaystation 3Playstation 4Xbox 360Xbox OneAppMisc    
21 September 2018 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(4) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
20 September 2018 
(8) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
19 September 2018 
(1) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(16) 
(0) 
(0) 
18 September 2018 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
17 September 2018 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
16 September 2018 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
15 September 2018 
(9) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
14 September 2018 
(2) 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(1) 
(0) 
(2) 
(0) 
(6) 
(6) 
(0) 
(1) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
13 September 2018 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
12 September 2018 
(0) 
(1) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
11 September 2018 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
10 September 2018 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
My Brother Rabbit
Final Fantasy XV: Pocket Edition
Asterix & Obelix XXL 2
Prison Architect: Nintendo Switch Edition
Review:

Farming Simulator: Nintendo Switch Edition


Door Stefan van B op 12-11-2017 om 10:33
Bron: Gamed

Het boerenleven is niet voor iedereen weggelegd. Lange dagen, noeste arbeid en een onzeker economisch klimaat maken het voor velen niet de ultieme droombaan. De jaarlijkse franchise Farming Simulator heeft met een digitale interpretatie van deze levensstijl ondertussen een flinke niche opgebouwd. Afgelopen week maakte de serie haar debuut op de Nintendo Switch, waardoor ook wij onszelf naar het virtuele platteland begaven.

Farming Simulator: Nintendo Switch Edition (zoals de volledige naam luidt) is een echte simulatie in het beheren van een eigen landbouwbedrijf. De game plaatst je in een open wereld, waarin jij maar enkele van de vele stukken land in bezit hebt. Met een korte introductie wordt je wegwijs gemaakt in de gameplay. Niet helemaal natuurlijk, maar na een half uur weet je hoe je een tractor koppelt aan een ploeg en hoe je met deze ploeg het land bewerkt. Als je efficiënt werkt gaat dit strook voor strook, een proces dat lang in beslag kan nemen. Gelukkig laat de game al snel weten dat je voor dit werk tijdelijke arbeiders in kan huren. Zo kom je er al snel achter dat je niet alleen het harde werk zal moeten uitvoeren, je zal ook aan je managementskills moeten werken. Door de spelwereld heen zijn verschillende blauwe bollen met vraagtekens te vinden, die je uitleggen hoe bepaalde aspecten hiervan werken. Het is een leercurve die soms wat stijl is en waarvoor je zeker je tijd moet nemen, een aspect dat eigenlijk voor de gehele game opgaat.


Zo reed ik met mijn auto naar de bank in het lokale dorp om aldaar een lening af te sluiten. Deze lening was nodig voor de financiering van een nieuwe bemestingsmachine. Eenmaal deze lening verkregen reed ik door naar de winkel om de machine aan te schaffen. Ik was echter vergeten er rekening mee te houden dat ik deze machine van de winkel naar mijn bedrijf moest verrijden, iets dat niet ging lukken met mijn simpele voertuig. Mijn wagen moest dan ook teruggereden worden, zodat ik met een tractor de machine kon ophalen. Op het parkeerterrein koppelde ik dus zodanig de tractor aan mijn nieuwe machine, waarna ik vrolijk wegreed. Helaas kwam ik er pas halverwege achter dat mijn aankoop niet gepaard ging met de mest zelf, zodat ik terug moest rijden naar de winkel – en een erbarmelijk slecht uitgevoerde U-bocht maakte – om mijn bemestingsmachine te vullen. Het kost even tijd, maar dan heb je ook wat.

Nu denk je misschien ‘goh, wat saai’, maar persoonlijk vond ik dit hele systeem wel intrigerend. Afkomstig uit een vissersdorpje heb ik nooit zo heel veel meegekregen van het boerenleven. De game leert je echter al snel wat er allemaal komt kijken bij het cultiveren van je land. Het rustig in je tractor zitten terwijl je het land bemest, ondertussen luisterend naar de country soundtrack werkt kalmerend. Daarnaast is de game enorm diepgaand voor de persoon die daar de tijd in wilt investeren. De hoogste moeilijkheidsgraad biedt het meest realistische scenario, met onder andere sterk fluctuerende productprijzen, verderf van je landbouwproducten over tijd en het starten met hoge schulden. Als je eenmaal leert hiermee om te gaan kan je er aan werken om je bedrijf uit te bouwen. Land van medeboeren kan je kopen, zodat je steeds verder uitgroeit tot een echte landbouwmagnaat. Hier zal je echter je tijd voor moeten nemen. Als je in acht neemt dat het bewerken van één veld soms al twee uur kan duren, kan de speeltijd al snel tot in de honderden uren lopen. Het geeft nogmaals goed aan dat deze game niet voor iedereen is weggelegd, maar voor de geďnteresseerde een meer dan degelijke ervaring biedt.


Farming Simulator is dan ook een opvallende titel. De game is enorm herhalend, er zijn maar twee speelkaarten – een dorp in het Amerikaanse binnenland en een vervallen dorp in het Oostblok – en de graphics zijn verre van indrukwekkend. Toch heeft de titel ook zijn charme. De meer dan honderd erkende voertuigen, accessoires en onderdelen zijn heel gedetailleerd vorm gegeven en maken dan ook veruit het meeste indruk. Daarmee presteert de titel echter wel heel goed op de Nintendo Switch. Laadtijden zijn kort, de framerate is consistent en dankzij een duidelijke HUD wordt altijd helder wat nu precies je mogelijkheden zijn. Als je op zoek bent naar een manier om het boerenleven vanuit het comfort van je woonkamer, trein of op het platteland zelf te beleven, dan is Farming Simulator: Nintendo Switch Edition een prima aanschaf.
Beoordeling
75
Met Farming Simulator: Nintendo Switch Edition kun je ervaren hoe het is om een landbouwer te zijn en een landbouwbedrijf te managen. De game vraagt van je dat je de tijd neemt om de diverse diepgaande onderdelen van de gameplay onder controle te krijgen, maar geeft je daar een rustige speelervaring voor terug waarin je veel zal leren over het boerenbestaan. De game is zeker niet voor iedereen, maar voor eenieder die hier in wilt investeren is er genoeg om van te genieten.


13:51  Nieuwe video Atelier Lydie & Soeur
13:58  Need for Speed: Payback
 Reacties (0)
Geen reacties gevonden

 Reageer
Om te reageren op artikelen hoef je niet geregistreerd te zijn.
Om het forum te gebruiken is registreren echter wel verplicht.


Titel:
Farming Simulator: Nintendo Switch Edition
Type:
Game
Releasedatum:
07-11-2017
Ontwikkelaar:
Giants Software
Uitgever:
Focus Home Interactive
Media:

Meer media