Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCPS VitaNintendo 3DSWii UNintendo SwitchPlaystation 3Playstation 4Xbox 360Xbox OneAppMisc    
23 September 2018 
(0) 
(7) 
(1) 
(4) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
22 September 2018 
(3) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
21 September 2018 
(0) 
(0) 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
20 September 2018 
(11) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(6) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
19 September 2018 
(1) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(16) 
(0) 
(0) 
18 September 2018 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
17 September 2018 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
16 September 2018 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
15 September 2018 
(9) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
14 September 2018 
(2) 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(1) 
(0) 
(2) 
(0) 
(6) 
(6) 
(0) 
(1) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
13 September 2018 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
12 September 2018 
(0) 
(1) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
11 September 2018 
(1) 
NBA Live 19
Shadow of the Tomb Raider
My Brother Rabbit
Final Fantasy XV: Pocket Edition
Review:

Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds


Door Stefan van B op 06-11-2017 om 18:18
Bron: Gamed

Met Horizon Zero Dawn bracht Guerilla Games ons eerder dit jaar één van de meest indrukwekkende interactieve ervaringen ooit gemaakt. Het verhaal van de verstoten Aloy, opgevoed als krijger in een postapocalyptische wereld waar mechanische wezens de dienst uitmaken, sprak menig gamer tot de verbeelding. Aangezien we geen genoeg konden krijgen van de game zijn we dan ook helemaal in onze nopjes met The Frozen Wilds, een meer dan uitstekende aanvulling op een al fantastische game.

In The Frozen Wilds betreden we een nieuw gebied genaamd ‘The Cut’, het ijzige thuisland van de Banuk stam. Het is een gebied die zich qua grootte kan meten met de verschillende regio’s uit het origineel. Het is een bevroren wildernis die bij aanvang direct indruk wekt. Het origineel kende al sneeuwachtige gebieden, maar niets vergelijkbaars als in The Frozen Wilds. Guerilla Games heeft veel energie gestoken in het verbeteren van sneeuwanimaties, waardoor het onderscheid met de werkelijkheid soms amper meer te maken is. Met moderne magie hebben de ontwikkelaars sneeuw op uiterst natuurlijke wijze over het landschap gestrooid, waarbij de interactie met Aloy levensecht is. Ze laat stappen achter, loopt met moeite door grotere hopen en raakt meer dan eens verdwaald in een sneeuwstorm. Vooral deze laatste hebben een groot effect op de gameplay, doordat je zichtveld een stuk minder wordt. Dit klinkt als een standaard opsomming, maar in dit geval is zien ook beleven. Het maakt het ontdekken van dit nieuwe gebied erg intens, maar het overwinnen van deze natuurlijke obstakels geeft ook een hoop voldoening.


In dit afschrikwekkende gebied leven dus de Banuk, een teruggetrokken nomadische samenleving, in kleine stammen die Weraks worden genoemd. Grote steden als Meridian zul je niet tegenkomen, in plaats daarvan zal je in kleinere tentenkampen het gros van de Banuk vinden. De krijgers uit de diverse Weraks zul je ook onderweg tegenkomen, waar ze jagen op het wildleven – zoals de nieuwe geďntroduceerde dassen en geiten – en mechanische wezens. In The Frozen Wilds neemt Guerilla Games de vrijheid om de speler deze stam op eigen tempo verder te laten ontdekken. Gestaag leer je meer over de geloven en de gebruiken van de Banuk. Het maakt niet alleen alle karakters begrijpelijker, het brengt de wereld ook meer tot leven. Je leert al snel dat je jezelf bevind in een ruig gebied, waar beproevingen centraal staan in het menselijk bestaan. Hoewel je dit gebied al redelijk vlug kan betreden, is het pas aan te raden vanaf een level of 30. Deze wildernis is namelijk even schitterend als dodelijk.

Het hoofdverhaal van deze DLC staat in het teken van een nieuwe corruptie, die de mechanische wezens in dit gebied demoniseert. Deze moet je niet verwarren met de infectie uit het origineel, waar dit verhaal grotendeels los van staat. De corruptie heeft alles te maken met nieuwe mechanische wezens die zich vanuit de buurt van de vulkaan Dondersdrum over de regio verspreiden. Het is uiteraard deze ontwikkeling die Aloy intrigeert en haar aanmoedigt het geheim hierachter te ontrafelen. De krijgsheer Aratak en sjamaan Ourea zullen een belangrijk onderdeel vormen van deze missie, waarbij deze karakters je verschillende visies zullen geven op het Banuk bestaan. Tijdens de vijf tot zes uur die dit plot duurt zal je geconfronteerd worden met een brede variatie aan uitdagingen. Je kunde op verschillende gameplayaspecten zullen dan ook op de proef gesteld worden. Hoewel de uitdagingen zeker tof zijn, bereiken de missies niet de sensationele hoogtepunten uit de latere levels van het origineel. De ontknoping mist daardoor wat spanning, echter levert het je wel hele waardevolle informatie op over hoe de wereld van Horizon Zero Dawn in elkaar steekt.


Naast het hoofdverhaal zijn er uiteraard vele andere missies om te voltooien en activiteiten om te ondernemen. Deze naaste missies zijn langer dan in het origineel en bestaan uit meer substantiële taken, zodat deze niet aanvoelen als loze vulling. Verwacht geen innovaties op de doelen van deze missies. Het is een variatie op verschillende missies uit het origineel. Toch zijn ze door hun langere structuur een stuk boeiender. De interactie met andere karakters wordt daarnaast verrijkt door een opvallende verbetering op het gebied van animatie. Waar in het origineel karakters nogal eens statisch overkwamen, worden ze nu echt tot leven gebracht. Zo kom je tijdens een bepaalde missie een schattenjager tegen die zichzelf per ongeluk in een grote basis van de ‘ouden’ had opgesloten. Dankzij sterke voice acting en uitbundige animaties komt zijn verhaal tot leven, zodat ik bij elke interactie geboeid naar mijn scherm zat te staren. Het is verbluffend hoe Guerilla op grafisch gebied met deze DLC de puntjes op de i weet te zetten.

Verder doet The Frozen Wilds wat je mag verwachten van een degelijke uitbreiding, hetgeen tegenwoordig nog niet zo vanzelfsprekend is. Naast de missies zijn er ook nieuwe jachtgronden en verzamelobjecten, waarbij er ook een nieuw betaalmiddel genaamd ‘Blauwglans’ te vinden is om sterkere wapens en outfits mee te verkrijgen. Er zijn nieuwe mechanische wezens als de Scorcher en Frostclaw. Eerstgenoemde lijkt op een Scrapper, totdat deze dichtbij komt en verandert in een angstaanjagende vuurspuwende hond. De Frostclaw doet meer denken aan een uit de kluiten gewassen beer die met zijn krachtige fysieke en ijsaanvallen je tactieken flink laat heroverwegen. Nieuwe wapens brengen ook de nodige variatie. Zo schiet de Stormwerper steeds krachtigere bliksemschichten af en kan je met het Smidsevuur op korte afstand alles in vuur en vlam zetten. Tevens is de levelcap verhoogd tot 60 en zijn er twee nieuwe sporen om je vaardigheidspunten in te investeren. Om alles wat The Frozen Wilds je te bieden heeft te ontdekken zal je een uur of vijftien kosten. Een investering die deze winterse woestenij zeker meer dan waard is.
Beoordeling
90
Met The Frozen Wilds boekt Guerilla Games op verschillende fronten een flinke vooruitgang ten opzichte van het origineel. Het verhoogt de belevingswaarde van een ontzettend meeslepende game. De Banuk is een stam waar je al snel meer over wilt leren, de noordelijke wildernis zet je vaardigheden op de proef en Aloy is de nuchtere heldin in wie wij ons nog steeds goed kunnen verplaatsen. Voor nu is onze lust naar meer van Horizon dan ook weer even gestild.


19:01  Sonic Forces met launchtrailer
16:02  AC: Origins voorspelde raadsel in piramide
 Reacties (1)
 Pagina: 1
Rene Groen (Eindredacteur) op 07-11-2017 om 16:24 [Niv: 697 / Exp: 34835]
Horizon: Zero Dawn was fantastisch en deze DLC ga ik zeker nog oppikken. Zal niet meteen zijn omdat het simpelweg te druk is met releases, maar in december is het een ideale game.

 Pagina: 1

 Reageer
Om te reageren op artikelen hoef je niet geregistreerd te zijn.
Om het forum te gebruiken is registreren echter wel verplicht.


Titel:
Horizon: Zero Dawn: The Frozen Wilds
Type:
Game
Releasedatum:
07-11-2017
Ontwikkelaar:
Guerrilla Games
Uitgever:
Sony Interactive Entertainment
Media:
Meer media