Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
08 Augustus 2020 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
07 Augustus 2020 
(0) 
(2) 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
06 Augustus 2020 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(19) 
(0) 
(0) 
(0) 
05 Augustus 2020 
(2) 
(0) 
(1) 
(0) 
(1) 
04 Augustus 2020 
(4) 
(0) 
(0) 
(0) 
(7) 
(0) 
(1) 
(0) 
03 Augustus 2020 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
02 Augustus 2020 
(0) 
(8) 
(0) 
(1) 
01 Augustus 2020 
(1) 
(0) 
(0) 
(9) 
(0) 
(0) 
(0) 
31 Juli 2020 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
30 Juli 2020 
(2) 
(2) 
(0) 
(3) 
29 Juli 2020 
(0) 
(6) 
(3) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
28 Juli 2020 
(1) 
(3) 
(4) 
(0) 
(4) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(5) 
27 Juli 2020 
(1) 
(2) 
(4) 
(0) 
(0) 
(0) 
26 Juli 2020 
(3) 
(0) 
(4) 
25 Juli 2020 
(0) 
(1) 
(13) 
(2) 
(2) 
(0) 
(0) 
24 Juli 2020 
(10) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
23 Juli 2020 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(3) 
(0) 
(2) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(7) 
(0) 
(9) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(2) 
(0) 
(3) 
Skully
A Fold Apart
Destroy All Humans!
Gamed Gamekalender Augustus 2020
Column:

Het 'Seksisme' van Ubisoft


Door Joni Philips op 01-08-2014 om 08:04
Bron: Gamed

Ubisoft was één van de grote aanwezigen op de Electronic Entertainment Expo 2014 met verschillende langverwachte spellen. Het moest een overwinningsfeest worden voor de uitgever die de ene topper na de andere topper zou tonen.

Het bedrijf demonstreerde op 's werelds belangrijkste gamebeurs onder andere Assassin's Creed Unity, Far Cry 4 en Tom Clancy's Rainbow Six Siege; drie games die de speerpunt van hun mediaoffensief vormden. Het waren de ideale games om mee uit te pakken. Ondoordachte uitspraken van enkele Ubisoft ontwikkelaars deden de atmosfeer echter snel omdraaien. Het bedrijf belandde in een mediastorm met vele beschuldigingen dat hun games een seksistisch tintje hadden. De vrouwelijke vertegenwoordiging bleek namelijk zeer snel ondermaats. Zowel de ontwikkelaars van Assassin's Creed Unity als Far Cry 4 lieten bijvoorbeeld weten dat hun games geen speelbare vrouwelijke personages zouden bevatten. Het was opmerkelijk, want beide games hebben een multiplayer waar de toevoeging van vrouwelijke karakters geen probleem kon zijn. Er kwam echter snel een verklaring: het was te veel werk… De makers van Assassin's Creed Unity spraken over acht maanden werk dat zou moeten gebeuren. Er moesten namelijk 8000 animaties extra gemaakt worden om vrouwelijke personages te tonen. Het Unity team met meer dan 500 werknemers had daarvoor simpelweg niet genoeg tijd! Ook het Far Cry 4 team wilde wel vrouwelijke personages, maar ze hadden tijd tekort.

Een ex-werknemer van het Assassin's Creed team, één van de mannen achter de animaties van Assassin's Creed III en Liberation, verklaarde meteen dat de uitleg complete bullshit was. Het zou volgens hem amper twee dagen duren om de aanpassingen te doen, iets waarvoor hij onder andere verwees naar de Mass Effect serie waaraan hij ook meewerkte. Ubisoft luisterde naar zijn uitspraken en het bedrijf besloot meteen in te grijpen. De volgende dagen vertelde het bedrijf dat vrouwelijke speelbare personages simpelweg niet pasten binnen het verhaal. Het was meteen een pak geloofwaardiger hoor…Vrouwen speelden juist een belangrijke rol binnen het conflict, de inwoners van Frankrijk spreken daarnaast steeds over 'Lady Liberty' die hen leidde in de bevrijding van Frankrijk. Het concept van vrijheid, inherent verbonden aan de Franse revolutie, is voor hen steeds een vrouwelijk concept geweest. Het lijkt dus straf dat vrouwen geen rol zouden mogen spelen in die bevrijding. Het bedrijf verwijst ook naar het feit dat de speler zichzelf steeds als Arno ziet in de multiplayer, een excuus dat werkt tot je beseft dat Ubisoft wel een uitgebreide customisatie optie heeft toegevoegd zodat iedereen jou ziet zoals je zelf wil.

La Liberté guidant le peuple
La Liberté guidant le peuple

Tom Clancy's Rainbow Six Siege heeft gelukkig wel voldoende vrouwelijke personages, alle gijzelaars in de gedemonstreerde versie waren namelijk vrouwen. Dat is een uitermate ongelukkige keuze, men duwde de vrouwen opnieuw exclusief in de slachtofferrol, maar het ontwikkelteam verzekerde de aanwezige journalisten achteraf dat men niet seksistisch was. De game bevat namelijk ook mannelijke gijzelaars. Zij waren simpelweg niet aanwezig in deze demoversie. Het was ietwat ongelukkig, maar het was evenmin seksistisch. Het was bijvoorbeeld mogelijk dat deze modellen nog niet klaar waren. Het ontwikkelteam verklaarde echter ook meteen waarom de demoversie alleen vrouwen bevatte, wat onmiddellijk een domme zet bleek. Het team verklaarde dat de spelers de vrouwelijke gijzelaars effectief zouden willen beschermen: "We wanted people to want to protect her." Het beschermen van de gijzelaar is het allerbelangrijkste doel van Siege, je verliest zelfs meteen als je de gijzelaar doodt, maar het is blijkbaar ongehoord dat men mannen zou willen beschermen. Het statement klink eveneens bekend in de oren, Square-Enix deed namelijk een gelijkaardige uitspraak over Lara Croft binnen de Tomb Raider reboot. Het bedrijf werd daarvoor publiekelijk aangevallen, maar Ubisoft trok daar geen lessen uit.

Het is niet vreemd dat kleine ontwikkelaars mistappen begaan, zeker wanneer ze uit landen komen waar de problematiek tussen vrouwen en mannen ongezond is geworden. Het is bijvoorbeeld niet gek dat Dragon's Crown juist uit de Japanse hoek komt, waar het aantal echte relaties naar een dieptepunt zakt omdat jonge mannen en vrouwen er simpelweg niet willen samenleven met elkaar. Ubisoft is echter geen kleine studio, het is juist de allergrootste uitgever uit de industrie met meer werknemers dan Activision-Blizzard en Electronic Arts. Het bedrijf heeft een diverse werkkracht die verspreid is over de volledige wereld, maar er was blijkbaar geen enkele werknemer die zijn bazen kon vertellen dat het uitsluiten van vrouwelijke personages dom was. Het is bijvoorbeeld Jade Raymond, voormalig boegbeeld van de Assassin's Creed franchise blijkbaar ontglipt. Het huidige studiohoofd van Ubisoft Toronto dat meewerkt aan Assassin's Creed Unity en Far Cry 4 heeft nu eenmaal te weinig tijd om de ontwikkeling van beide games te volgen. Het alternatief, het is mogelijk dat er niet naar haar geluisterd wordt, is nog ernstiger voor een bedrijf dat zwaar inzet zijn op een diverse werkkracht.

Beyond Good & Evil HD
Beyond Good & Evil HD

Het is natuurlijk oneerlijk om alleen Ubisoft te beschuldigen, maar het bedrijf maakt het ons moeilijk. Ubisoft kan wijzen naar Beyond Good & Evil en Assassin's Creed: Liberation, maar het kan onmogelijk eeuwig tieren op het tweetal aangezien het hun andere franchises aan sterke vrouwen ontbreekt. Het is ongehoord om ongeveer 52% van de wereldbevolking en 48% van het gamepubliek op deze manier uit te sluiten. Er zijn eveneens problemen binnen de concurrentie, maar zij proberen de situatie te verbeteren. Electronic Arts, een bedrijf dat vaak wordt vergeleken met de antichrist, is bijvoorbeeld verbazend progressief. Het is perfect mogelijk om de Mass Effect spellen uit te spelen met een vrouwelijk personage, ondanks het feit dat het 'Shepard' personage volledig centraal staat in de verhaalvertelling. Het 'luie' Activision dat jaarlijks een 'onveranderde' Call of Duty lanceert, vond tijd om speelbare, vrouwelijke personages te voorzien binnen de franchise. Nintendo heeft Samus Aran, Sony Computer Entertainment experimenteert met Beyond Two Souls en inFamous: First Light, Square-Enix toont Lara Croft en Lightning. De bedrijven plaatsen daarnaast ook gedenkwaardige vrouwelijke personages in hun andere games, hoewel ze eveneens beter kunnen dan ze momenteel doen.

Seksisme blijft namelijk een gigantisch probleem binnen de game-industrie. Vrouwen vertegenwoordigen de helft van alle spelers, maar ze zijn sterk ondervertegenwoordigd in de spellen. Ze worden vaak herleid tot halfnaakte producten voor de mannelijke helft van de spelers of ze worden gebruikt zodat de hoofdrolspeler in actie kan schieten. Het maken van vrouwelijke hoofdrolspelers is dan weer 'te veel hard werk', de standaard is nog steeds een witte man. Het is een duidelijk teken dat de game-industrie niet volwassen is, wat absoluut spijtig is. Het sluit namelijk een grote doelgroep uit, het geeft mannelijke spelers een slechte naam, het leidt tot honderden personages die een kopie lijken van elkaar en het is gewoon lachwekkend in de 21ste eeuw. Er zijn plaatsen waar vrouwen als minderwaardig worden beschouwd, het uitermate progressieve Canada waar alle bovenstaande Ubisoft games worden ontwikkeld, is geen van die landen. De gamedirecteurs van Ubisoft zijn ongetwijfeld geen echte seksisten, het is simpelweg tijd voor hen om de ogen te openen, eens rond te kijken in hun land en te beseffen dat flauwe excuses voor domme uitspraken niet getolereerd worden.


15:35  [GC] Disney met nieuw Infinity 2.0 karakter
08:04  'Mario Jumps into Battle!' fan made trailer
 Reacties (25)
 Pagina: 1
Tom_V op 01-08-2014 om 08:20 [Niv: 45 / Exp: 2263]
Welnee, er bestaan excellente games met vrouwelijke hoofdrolspelers. Ik denk hierbij aan Cooking Mama, Babysitting Mama en binnenkort ook Where's my beer I wanna watch the game Mama en Do Some Ironing Mama.

fighterpilot op 01-08-2014 om 08:59 [Niv: 20 / Exp: 993]
Ik denk niet dat Fransen snel geneigd zouden zijn om over 'Lady Liberty' te spreken.

Zuigertje op 01-08-2014 om 11:26 [Niv: 118 / Exp: 5884]
De besluitvorming wordt gewoon geleid door geld (wat natuurlijk niet raar is).

Ik zie het seksisme niet als een "gigantisch probleem" binnen de game-industrie. Het doelgroep van zulke games zijn voornamelijk mannen, als ze het doelgroep kunnen vergroten (dus vrouwen trekken zonder al te veel mannen te verliezen) dan zouden ze dat zeker doen.

Ook ben ik er niet mee eens dat de industrie pas volwassen is als man of vrouw als het ware gelijk behandeld worden. Dat zou onlogisch zijn aangezien het percentage mannelijke gamers veel hoger is.
Het blijft natuurlijk een kip en ei verhaal maar de gameindustrie is voornamelijk bedoeld voor mannen, net als de schoenenindustrie voornamelijk gericht is op vrouwen.

Sex sells and money makes the world go round

Gewijzigd door Zuigertje op 01-08-2014 om 11:27

Gast (188.207.95.xxx) op 01-08-2014 om 11:51
K speel liever met een vrouw dan met een neger. San Andreas was voor mij ook een kut spel met alle mogelijke neger clichés. Opflikkeren.

Gast (217.119.236.xxx) op 01-08-2014 om 12:05
Als je met vrouwen wilt spelen moet je de gemiddelde JRPG maar spelen. Daar zijn zowel de vrouwen als mannen vrouw.

Gast (87.195.247.xxx) op 01-08-2014 om 12:33
Even een paar opmerkingen hoor:

Als er in Assassins Creed in een groepje van vier Assassins geen vrouwen voorkomen dan is dat geen seksisme, tenzij het tegenwoordig zo is dat de pure afwezigheid van vrouwen al seksisme is, wat inderdaad door onbenullen zal worden beweerd, maar wat naar mijn mening al even absurd is als die beweringen dat een film racistisch is als er geen zwarten in voorkomen.
Historisch gezien is het alleen maar meer correct dat de assassins mannen zijn (niet dat Assassins Creed bekend staat om z'n historische correctheid) want of je het nu leuk vind of niet, vechten wordt en werd voornamelijk gedaan door mannen. Zeker als het vechten met zwaarden en speren gedaan werd. De warrior princess is een modern sprookje. De vrouw op het getoonde schilderij is Marianne, de symbolische figuur voor Frankrijk en vrijheid, een soort Franse Uncle Sam. Het is puur symbolisch bedoelt en niet als een realistische weergave van de Franse revolutie.
Seksisme in videogames is geen probleem - hongersnood is een probleem, rascisme, zoals dat figuur boven mij, is een probleem. Seksisme op de werkvloer of in het recht is een probleem. Vrouwen in videogames doen niemand kwaad. Videogames worden gecreeerd naar de wensen van de gamers, en als er lui zijn die een game willen over vrouwen die in bikinis volleybal spelen dan komt ie er. Dat kun je leuk vinden of niet, maar ga niet beweren dat het objectief gezien een probleem is dat aangepakt moet worden. Geen enkele vrouw op deze planeet word er lichamelijk of financieel slechter van als Arno alleen mannelijke vrienden heeft, het enige wat er gebeurd is de gevoelens van een paar ontevreden zeurkousen worden gekwetst. Ik zelf heb een grondige hekel aan de Transformers films, maar ik ga niet lopen roepen dat die verboden moeten worden - er zijn blijkbaar genoeg mensen die er wel van genieten en ik heb niet het recht ze dat te ontnemen, hoe afschuwelijk ik die films ook vind...

Mr White25 op 01-08-2014 om 12:36 [Niv: 58 / Exp: 2879]
Ik vind het maar een hoop gezeik om niks. Ga lekker zelf een game maken als je vind dat er te weinig vrouwen, LBGT's, furries etc. in games zitten, maar val anderen niet lastig met je 'mening' die je zo van tumblr plukt.

Gast (217.119.236.xxx) op 01-08-2014 om 12:59
De helft van de gamers zijn vrouwen, maar dan tel je de handhelds en phonegames ook me he. Hardcore games, zoals AC, zullen voornamelijk aangeschaft worden door het mannelijk geslacht.

Gast (193.173.29.xxx) op 01-08-2014 om 13:16
ik denk idd dat games waarin zoveel geweld zit als in AC (of shooters als COD/halo) nooit echt geschikt worden voor vrouwen, omdat die dat gewoon niet leuk vinden (over het algemeen).

Vrouwen zien volgens mij ook liever Nothing Hill als Expendables. Niets mis mee toch, kwestie van doelgroep.

Gast (217.120.159.xxx) op 01-08-2014 om 13:25
Tis SekSisme, niet Sekisme!!!

Gast (217.119.236.xxx) op 01-08-2014 om 13:59
Zeikisme!

Gast (77.165.194.xxx) op 01-08-2014 om 14:08
Dus ubisoft is seksistisch en dus is de conclusie aan het einde van het verhaal dat 'de gameindustrie' in het algemeen niet volwassen genoeg is? Ik speel FF's en daar lopen genoeg vrouwelijke characters door het beeld. Dus naar mijn idee is het een te overhaaste generalisatie.

Killa Tactics I3 op 01-08-2014 om 16:14 [Niv: 4 / Exp: 198]
gast 247 ben ik volledig mee eens, gewoon omdat iedereen op internet een "mening" heeft en dat kan "uiten" beginnen ze al weg te kappen op alles dat ze slecht vinden. So what er zit geen vrouwelijke spelers in AC Unity of in Far Cry, als ze vinden dat het niet in het verhaal past dan is dat toch gewoon zo, ga anders zelf een game verhaal schrijven en maken.

Joni Philips (Eindredacteur) op 01-08-2014 om 16:34 [Niv: 1170 / Exp: 58500]
@Mr White25, Killa Tactics I3: Volgens diezelfde redenering mag je helemaal geen kritiek geven als je zelf geen games maakt. Want dan moet je het zelf maar eerst even beter doen.

@Gast (87.195.247.xxx): Er zijn genoeg wetenschappelijke studies om aan te tonen dat dit soort casual seksisme en racisme voor datzelfde vaak zwaarder racisme/seksisme doen rechtvaardigen. Juist omdat dit niet zo erg lijkt, tonen ze juist het onderliggende probleem. Er zijn heel weinig mensen rechtuit racistisch/seksistisch.

Gewijzigd door Joni Philips op 01-08-2014 om 16:52

Bever Warrior op 01-08-2014 om 17:19 [Niv: 71 / Exp: 3535]
Het gaat mij erom dat het goede personages zijn, ongeacht of het een vrouw is of een blanke man. Veel personages zijn gewoon erg zwak.

Maar als ik een ridder ben in een game wil ik ook liever geen vrouw zijn iig, of met een game als Tekken, waar vrouwen tegen mannen vechten, vind ik ook niet echt realistisch.

Ik vind dat er te weinig seksisme in games zit. Zolang het maar bij voorspel blijft natuurlijk.

Maar characters als Ada Wong, Sheva en Lara Croft zijn bij mij meer dan welkom.
Dat vind ik dan ook goede personages.

Gewijzigd door Bever Warrior op 01-08-2014 om 17:20

Gast (87.195.247.xxx) op 01-08-2014 om 17:43
@ Joni Pillips: en gevallen van rascisme en sexisme waarbij het slachtoffer daadwerkelijk schade oploopt moeten ook genadeloos bestreden worden, maar als het gaat om de kwetsing van gevoelens dan moet er ergens een lijn in het zand getrokken worden. Iedereen op deze planeet wordt wel eens een keer gekwetst en dat hoort gewoon bij het leven.
En als het gaat om feministen die vanuit hun eerstewereldland met een goeie baan en scholing lopen te zeuren over magazine covers of videogames dan kan ik daar eerlijk gezegd geen sympathie voor opbrengen. De feministen die echt bewondering, respect en hulp verdienen zijn degenen die in derdewereldlanden vechten voor vrouwenrechten, zoals dat Afghaanse meisje dat door de Taliban werd neergeschoten.

Joni Philips (Eindredacteur) op 01-08-2014 om 19:03 [Niv: 1170 / Exp: 58500]
Natuurlijk, maar een bedrijf zulke flagrante uitspraken doet zoals Ubisoft op de E3, dan moet dat ook aangekaart worden. Dan gaat het namelijk toch wat verder dan gekwetste gevoelens. Als die gasten van Dragon's Crown voor overdreven voorstellingen, willen gaan, dan vind ik dat ook grappig.

Gewijzigd door Joni Philips op 01-08-2014 om 19:04

Gast (87.195.247.xxx) op 01-08-2014 om 19:12
Laten we het hier maar bij houden... Ik hoop alleen maar dat je kritisch blijft nadenken over dit soort dingen, want om eerlijk te zijn lijkt dit erg veel op het commentaar dat die Amerikaanse zeurpieten dikwijls geven, maar dat, zoals je ook wel gemerkt zult hebben, niet echt de mening van het grote publiek weergeeft - en dat zijn weliswaar grotendeels onbeschofte schreeuwlelijken, maar er zitten af en toe ook beschaafde mensen tussen met beschaafde argumenten (bijvoorbeeld Youtuber Thunderf00t).

Alpha Centyros op 01-08-2014 om 20:35 [Niv: 43 / Exp: 2166]
Och och och wat een onzin dit artikel zeg, ik begrijp niet waarom hier zo veel aandacht aan wordt geschonken. Het zijn Ubisofts spellen, dus laat hun lekker beslissen of vrouwelijke personages passen in hun spel. Je kan het ze toch ook niet kwalijk nemen dat ze van Arno geen homoseksuele neger hebben gemaakt (ondanks dat ook homoseksuelen en negers deel uitmaken van hun doelgroep)? Dat heeft dan niks met racisme of homofobie te maken, maar zo'n personage past volgens de ontwikkelaar gewoon niet in hun spel, en dat dienen de gamers (en moraalridders) gewoon te accepteren. Echt waar, tegenwoordig worden de kleinste zaken echt meteen opgeblazen en beginnen mensen de ontwikkelaars te beschuldigen van racisme, seksisme, homofobie, anti-semitisme etc. Als de afwezigheid van vrouwelijke personages je niet bevalt, koop het spel dan niet en ga in een hoekje van je kamer zitten huilen.

Kutabare!!!!! op 01-08-2014 om 20:45 [Niv: 166 / Exp: 8292]
En toch valt het me op dat Assassin's Creed spellen geliefd zijn bij veel vrouwen, hoor. Kijk, dat is al beter dan met The Sims komen

Gast (213.46.135.xxx) op 02-08-2014 om 14:26
Fijn dat er aan dit onderwerp de laatste tijd wat meer aandacht wordt besteed in de games-industrie. Het werd ook wel tijd, hopelijk leidt dit op langere termijn ook tot een wat eerlijkere man/vrouw representatie in games.

Gast (78.22.138.xxx) op 02-08-2014 om 20:39
waarom houdt gij u bezig met dit soort crap joni ?

Gast (78.22.138.xxx) op 02-08-2014 om 21:00
1. Organisaties zijn privaat, zij kunnen naar hun eigen goeddunken games maken hoe dat ze het zelf willen.
2. Games vallen onder artistieke vrijheid. als een gekke japanner graag vrouwen tekent met dubble F borsten, dan is dat zijn zaak. Dont like it ? spendeer u geld daar niet aan. Maar ge moet niet de vrijheid van anderen daardoor beknotten door dergelijke games te censureren of verbieden
3. 48% van gamers zijn vrouwen ??? Ja, als je gara facebook games er ook bij telt. Voor triple a titels a la grand theft auto, call of duty en assasins creed zou het me verwonderen als de aantal vrouwelijke gamers boven de 20% uitkomt. En voor specifieke genres a la metal gear solid, street fighter, planet side, resident evil, devil may cry, etc zou het me verwonderen als ze boven de 5% uitstijgen. De markt past zichzelf wel aan de vrouwelijke noden als er ook meer vrouwen zijn int consumentenpubliek. Nu zitten de vrouwen dus niet te gamen, maar ze willen wel bepalen hoe dat wij onze games moeten consumeren. Wereld op zn kop.
4. Geen vrouwen in games = sexistisch game ? Ok, geen homo is game is dan homofoob game en geen moslims in een game is islamofoob. Geen personage int game zonder blond haar = discriminatie tegen blond haar ? En waarom focusen we enkel op uitwendige kenmerken ? Zullen we van eerste keer ook een neurotische persoon in een game steken om niet te discrimineren tegenover neurotische mensen. Dan nog wat hoog en laag iqs erin, vriendelijke en onvriendelijke mensen, etc etc etc. Ge snapt mn punt wel.
Again, gameontwikkelaars kunnen doen wat ze willen . Je kan het enkel veranderen door de markt te belonen voor 'vrouwvriendelijke games' te kopen en 'vrouwonvriendelijke' games niet te kopen. Laat de mensen zelf kiezen ipv van bovenaf regels op te leggen of bepaalde organisaties zwart te maken.

Gelukkig verkopen die games nog steeds tot in de miljoenen en dus lijkt niemand zich in de gamingmarkt vooralsnog verkocht aan al dat feministisch crap. En ik geloof dat het zo zal blijven ook, omdat gaming iets typisch mannelijk is en mannen zullen niet direct games spelen dat niet in hun natuurlijke interesse ligt. (sexy vrouwen, competitie, agressie...zit int mannelijke aard en da zal nie veranderen)

Gast (84.106.46.xxx) op 02-08-2014 om 21:18
Wat een flauwekul dit stuk. Vrouwonvriendelijk ? Je hoort ze niet over films waar mannen geen vrouwen horen dood te schieten maar andersom is geen probleem. Als het ze niet bevalt kopen ze maar een ander spelletje, nou kappen met deze onzin. :X

Gast (77.165.194.xxx) op 04-08-2014 om 16:37
Of wat te denken van Game of Thrones, waarbij allemaal vrouwelijke tieten in beeld geen probleem is , maar de hele heteroseksuele fanbase opeens wel hard gaat protesteren als er ineens een homo erotische scene langskomt.

 Pagina: 1

 Reageer
Het is niet mogelijk om te reageren op dit artikel.
Titel:
Column
Type:
Feature
Releasedatum:
Niet
Ontwikkelaar:
Gamed
Uitgever:
Gamed
Media:
Geen media gevonden

Ga je een next-gen console kopen?