Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
02 Juli 2020 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
01 Juli 2020 
(6) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
30 Juni 2020 
(0) 
(0) 
(9) 
(0) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(4) 
29 Juni 2020 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(96) 
(0) 
(0) 
(0) 
28 Juni 2020 
(0) 
(1) 
(0) 
(2) 
(0) 
27 Juni 2020 
(11) 
(0) 
(11) 
(0) 
(16) 
(0) 
(0) 
(0) 
26 Juni 2020 
(1) 
(0) 
(3) 
(1) 
(0) 
(1) 
(1) 
(2) 
(2) 
25 Juni 2020 
(0) 
(3) 
(4) 
(1) 
(0) 
(2) 
(4) 
(0) 
(2) 
(0) 
(1) 
(26) 
(1) 
(0) 
24 Juni 2020 
(1) 
(3) 
(5) 
(2) 
(2) 
(0) 
23 Juni 2020 
(6) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
22 Juni 2020 
(2) 
(0) 
(5) 
(0) 
(9) 
(0) 
21 Juni 2020 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(19) 
20 Juni 2020 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
19 Juni 2020 
(6) 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(5) 
(2) 
(1) 
(9) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
18 Juni 2020 
(13) 
(0) 
(2) 
(2) 
(1) 
(4) 
(2) 
(3) 
17 Juni 2020 
(0) 
(24) 
(2) 
(4) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(4) 
(0) 
(0) 
(0) 
16 Juni 2020 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
Edna & Harvley: The Breakout - Anniversary Edition
SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated
Beyond Blue
Desperados III
Review:

Dead Space 3


Door MaartenL op 12-02-2013 om 14:31
Bron: Gamed.nl

Eindelijk is het weer zover om Isaac Clarke's ruimtepak aan te trekken en ten strijde te trekken tegen de Necromorphs. Alhoewel Electronic Arts voor de release van Dead Space 3 vele spelers kwaad maakte door de aankondiging van microtransacties, zou dit geen afbreuk moeten doen op de kwaliteit van het spel zelf. Maar hoe kwalitatief het spel is, dat is natuurlijk de vraag. Je komt het hier te weten.

In Dead Space 3 loopt het verhaal gewoon verder na de gebeurtenissen van deel 2, al is er wel een kleine periode verstreken. Isaac heeft alles opgegeven en zijn relatie met Ellie is stukgelopen. Ellie is immers nog steeds bezig om een oplossing te zoeken voor de markers. Deze markers zorgen ervoor dat mensen gek en agressief worden en dat de doden terugkeren als monsters genaamd Necromorphs. Helaas loopt haar laatste missie niet zoals gepland en Isaac wordt al snel ingeschakeld om Ellie op te sporen en de zware taak op zich te nemen om de markers definitief een halt toe te roepen. Hierbij komt de speler terecht op de planeet Tau Volantis, een enorme ijsplaneet. Het eerste gedeelte van het spel speel je echter op bekend terrein, namelijk ruimteschepen beklad met bloed, depressieve slogans en natuurlijk een (on)gezonde dosis Necromorphs.

De gameplay van het spel zal voor veteranen onmiddellijk vertrouwd aanvoelen. Het is nog steeds de bedoeling om je vuurkracht te concentreren op de ledematen, hetgeen meer schade zal aanrichten. Een necromorph heeft namelijk geen enkel probleem om zonder hoofd verder te gaan. Tijdens je tocht kom je hier en daar de alom bekende actie-sequences tegen waaronder quicktime events en het beklimmen en afdalen van kliffen. Belangrijker zijn de materialen die vijanden en kisten vrijgegeven. Natuurlijk zijn er de standaard medipacks en ammunitie maar het belangrijkste zijn de grondstoffen waarmee je allerhande spullen mee kan bouwen, inclusief wapens. Met het creëren van wapens kan de speler zijn eigen stijl aanmeten. Zo is het mogelijk om twee wapens te combineren en het speciale eigenschappen mee te geven. Elk frame kan namelijk twee wapens monteren: een upper tool en lower tool, elk met een eigen loop. Vervolgens kan de speler er nog twee attachments (scopes of ontvlambare kogels etc.) aan toevoegen en maar liefst acht upgrade circuits (vier voor elke tool).


In tegenstelling tot zijn voorgangers kan er in Dead Space 3 eveneens een co-op partner meespelen. Er kan gekozen worden voor drop-in/drop-out co-op of een complete co-op campagne. Tijdens de singleplayer ervaring zijn er immers enkele optionele missies die enkel beschikbaar zijn als je een vriend uitnodigt. Het systeem werkt enigszins vlekkeloos maar mocht de partner plots verdwijnen dan zet het spel je zonder medelijden aan een vorige checkpoint. Ook is het één keer voorgekomen dat mijn partner zijn internet uitviel tijdens een autosave waardoor we allebei van nul moesten beginnen. Best irritant maar gelukkig is de game fijn om te spelen waardoor we na een tiental minuten durende scheldtirade terug aan de slag gingen. Een ander klein "nadeel" is dat het spel in co-op wel wat te makkelijk wordt maar dat kan opgevangen worden door de moeilijkheidsgraad wat op te schroeven. Overigens bemerkte ik dat er maar weinig echt spannende momenten waren zoals ik in Dead Space 1 ondervond en het spel een stuk actievoller is zoals het laatste gedeelte van Dead Space 2.

Gedurende de ongeveer 15 uur lange campagne zal je ongetwijfeld verschillende combinaties vinden die erg leuk zijn om te gebruiken. Het is echter aan te raden om niet al je materialen in wapens te steken want ook je ruimtepak kan voorzien worden met verbeteringen zoals meer leven, betere bepantsering of sterkere stasis en kinetic mogelijkheden. Net zoals in de voorgangers kan er beroep worden gedaan op deze twee unieke toepassingen waardoor vijanden vertraagd zullen worden of om scherpe ledematen van dode vijanden te gebruiken om levende vijanden te doorboren. Ook zullen deze gereedschappen aan bod komen bij het oplossen van de simpele puzzels die af en toe voorbij komen. Na het uitspelen van de campagne speelt zich vervolgens de New Game+ mode vrij waardoor alle vergaarde materialen en onderdelen overgeheveld worden. De speler krijgt dan nog eens de mogelijkheid aan verschillende gamemodes zoals Classic, waarbij je enkel kan beschikken over wapens die via blueprints gemaakt kunnen worden of hardcore waarbij het spel opnieuw begint als je sterft.


Zoals je kan opmerken is er nog geen woord gerept over de gevreesde microtransacties. Het merendeel hiervan is immers totaal optioneel. Enkele ruimtepakken, een paar geweren en wat upgrades voor je resource robotje. Enkel de upgrade voor de bot is handig omdat hij dan vijftig procent sneller terugkeert maar echt nodig is het niet. De MK-V onderdelen kan je later verkrijgen met de ration seals die deze robot vind. Mocht je geld teveel hebben, dan kan je in plaats van deze seals echt geld neertellen maar dat is compleet overbodig. Ook de klachten van een simpele console-port zijn misschien iets overdreven. Het is wel overduidelijk dat het spel geen DirectX 11 ondersteund en sommige texturen konden wel wat meer detail gebruiken maar het spel stelt grafisch gezien zeker niet teleur. Qua audio is de game dan wel weer erg sterk. Zeker in surround sound zal je vaak paniekerig ronddraaien vanwege de vele geluiden die je hoort. Eigenlijk kan je stellen dat het spel zijn eng karakter behoudt vanwege die momenten waar het geluid je voor de gek houdt.

Concluderend is Dead Space 3 een waardig derde deel. De toevoeging van het crafting-systeem zal veel plezier garanderen en de co-op is goed uitgewerkt waarbij de tweede speler regelmatig illusies krijgt die de eerste speler niet ziet. Het is een kleine extra die toch wel wat vreemde momenten oplevert. De gameplay is grotendeels gelijkaardig aan het laatste gedeelte van zijn voorganger waardoor het iets meer actie dan horror levert maar dat was te verwachten naargelang het verloop van de reeks. Het verhaal is bij momenten een beetje vaag en niet meteen diep uitgewerkt maar de sfeer van het spel kan al veel goedmaken op dit vlak. Al bij al is Dead Space 3 een geslaagde game met genoeg content om de speler te laten terugkomen voor een tweede of derde playthrough. Spelers die deel één en twee al achter zich hebben kunnen dit deel vanzelfsprekend niet missen.
Beoordeling
Gameplay   85
Sound   85
Graphics   80
Replay   80

Goede toevoegingen en leuke co-op.
83


14:44  Assassin's Creed items naar Ghost Recon
10:03  Neverwinter toont Cleric
 Reacties (2)
 Pagina: 1
shanks op 13-02-2013 om 01:47 [Niv: 28 / Exp: 1418]
83 maar serieus ik geniet van het spel en erg ook de side missions geeft je het gevoel dat je toch wat meer vrijheid hebt in de area..

Zelden dat ik nog blijer werdt na mijn enthousiasme over een release van een vervolg gane

sjeffie op 28-02-2013 om 15:12 [Niv: 33 / Exp: 1655]
ik heb het spel nu een aantal dagen in huis.. ik moet toegeven dat het wapens craften erg leuk en origineel is...je hebt teveel wapen opties en te weinig plek om ze bij je te dragen. maar dat deert de pret niet..een combinatie van een shotgun als uppertool en raketwerper als lower tool is mijn favoriet voor korte stukken en voor de lange afstanden pak ik de contact beam met ground difractor

 Pagina: 1

 Reageer
Het is niet mogelijk om te reageren op dit artikel.
Titel:
Dead Space 3
Type:
Game
Releasedatum:
08-02-2013
Ontwikkelaar:
Visceral Games
Uitgever:
Electronic Arts
Media:
Meer media