Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
02 Juni 2020 
(0) 
(1) 
(3) 
(5) 
(1) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(3) 
(0) 
01 Juni 2020 
(20) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
31 Mei 2020 
(0) 
(0) 
(0) 
(9) 
30 Mei 2020 
(1) 
(2) 
(0) 
(0) 
(15) 
(0) 
(7) 
29 Mei 2020 
(7) 
(0) 
(13) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(3) 
28 Mei 2020 
(11) 
(0) 
(15) 
(5) 
(0) 
(0) 
(1) 
27 Mei 2020 
(17) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(1) 
26 Mei 2020 
(0) 
(0) 
(3) 
(14) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
25 Mei 2020 
(0) 
(2) 
(1) 
(10) 
24 Mei 2020 
(0) 
(14) 
23 Mei 2020 
(5) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
22 Mei 2020 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(1) 
(7) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
21 Mei 2020 
(0) 
(7) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
20 Mei 2020 
(5) 
(0) 
(0) 
(1) 
(7) 
(3) 
19 Mei 2020 
(5) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
18 Mei 2020 
(6) 
(2) 
(1) 
(0) 
(2) 
17 Mei 2020 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(4) 
16 Mei 2020 
(3) 
(12) 
(1) 
(2) 
(3) 
(0) 
15 Mei 2020 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
Maneater
Minecraft Dungeons
Gamed Gamekalender Juni 2020
Ghost Sweeper
Review:

Super Smash Bros. Ultimate


Door Stefan van B op 17-12-2018 om 16:11
Bron: Gamed

Het was in de reflectie van Inkling Girl’s ogen dat we in maart dit jaar voor het eerst kennis maakten met Super Smash Bros. Ultimate. Tijdens de E3 leerden we dat deze game ook werkelijk de ultieme Smash ervaring moest gaan worden. Alle karakters, levels, power-ups en meer die sinds het origineel uit 1999 in de serie zijn geïntroduceerd gaan samen met nieuwe speelbare vechters de strijd met elkaar aan. Dit resulteert in een overdaad aan content, welke we met veel plezier ontdekten.

Super Smash Bros. Ultimate is een genot om te spelen, laten we daar eens mee starten. De game biedt tientallen uren aan solo-content, waarna er een ontzettend solide multiplayerervaring overblijft. Ten minste, als je mensen rondom je heen hebt. Online heeft Nintendo anno 2018 nog steeds zijn zaakjes niet geheel op orde en dat is hier toch wel enigszins kwalijk. Ultimate is een warm welkom voor nieuwkomers en een nostalgische uitdaging voor veteranen. Hoe heftig de actie ook wordt, de framerate blijft stabiel terwijl de overdaad aan verschillende soundtracks je oren streelt. Masahira Sakurai, brein achter de franchise, heeft zichzelf wederom overtroffen.


Voor een snel potje Smash kan je het best terecht in de Smash modus. Bij aanvang zijn alle spelkaarten direct beschikbaar, wat er in totaal 103 zijn. Al deze kaarten zijn met een miniatuur weergeven, waardoor het zeker in handheldmodus wat onoverzichtelijk kan zijn om een specifiek level te zoeken. Als je geen voorkeur hebt, dan is de knop ‘willekeurig’ je vriend bij uitstek. De keuze uit karakters is in eerste instantie beperkt. Door simpelweg te spelen ontgrendel je regelmatig gevechten met andere karakters. Wanneer je deze verslaat staan ze tot je beschikking in de Smash modus. Een ‘speedmodus’ om alle karakters te ontgrendelen staat geklokt op anderhalf uur speeltijd, maar als je geen zin hebt je game telkens te soft-resetten zal je hier langer mee bezig zijn en daarbij in alle waarschijnlijkheid veel meer plezier uit de game halen. Naast simpelweg een potje met maximaal 8 spelers te spelen, kan je in deze modus ook een toernooi starten, een Multismash estafette en een Speciale Smash met bizarre regels en variaties aangaan. Dit allemaal zowel solo als in multiplayermodus.

De tweede grote spelmodus in Smash Bros. Ultimate is Spirits. Hierin vind je het spelavontuur World of Light. Alle vechters raken bezeten en verspreid over een immense en ontzettend mooi vormgegeven spelkaart. Enkel Kirby weet de heftige aanval te overleven en start een reis om alle andere vechters te redden. Het is een avontuur dat al gauw tussen de twintig en dertig uur kan duren voordat het einde in zicht komt, maar of je dan alle aanwezige gevechten hebt voltooid is een andere vraag. De wereld is namelijk gevuld met Spirits van uiteenlopende karakters gelieerd aan Nintendo. Deze wezens moet je zien te bevrijden voordat je weer verder kan reizen op een route. Ontzettend gaaf is dat de Spirits elk unieke gevechten hebben, met speciale regels en bijzonderheden. Het gevecht tegen het Pokémon duo Latias en Latios werd in-game gerepresenteerd door een rode en blauw gekleurde Charizard die voornamelijk gebruikt maakten van hun vliegmoves. Zo zijn er over de duizend unieke gevechten met vele originele spelvariaties.


Dit betekent ook dat er ook meer dan duizend unieke Spirits zijn te verzamelen. In gevechten kan je specifieke Spirits inzetten om jouw vechtende karakter te ondersteunen. Zo zijn er Spirits die je een bepaald startwapen geven, effecten van gif tegengaan, je niet gehinderd laten worden door sterke windvlagen enzovoorts. Door de bijzondere eigenschappen van elk gevecht loont het om de juiste Spirits in te zetten. Dit kan gevechten vele malen gemakkelijker maken. Daarnaast kan je met Spirits ook op voorhand Sets maken, waar je tussen gevechten door snel kunt wisselen. Geen zin om je overal in te verdiepen? De game laat je met één druk op de knop ook een geschikte Spirit set aanbevelen, zodat jij het harde werk niet hoeft te doen. Spirits zijn daarnaast ook te levelen, je kan ze wegsturen voor bonusitems, enkele zijn te evolueren en er is een Spiritboard waarop je willekeurige gevechten met bepaalde nieuwe Spirits kan aangaan. De hierop aanwezige Spirits worden weer beïnvloed door wereldwijde evenementen. Zodoende is er ook na het verzamelen van alle Spirits nog nieuwe speelbare content te vinden. Helaas is het niet mogelijk om on-the-go bepaalde Spirit gevechten nog eens te spelen. Hierin ben je compleet afhankelijk van het Spiritboard.

Naast de Smash en Spirit modi is er ook een Extra modus. Tot mijn verbazing kwam ik ook hier interessante speelbare modi tegen. Zo is de klassieke modus, met een ‘verhaal’ voor elk karakter, hier aanwezig. De moeilijkheidsgraad hier is flexibel en in een zestal – niet je standaard één op één - gevechten vecht je richting een eindbaas. Hierbij speel je telkens een extra gedeelte van een enorm schilderij vrij. Tevens kan je hier trainen om een karakter goed onder de knie te krijgen, speel je Massasmash om het op te nemen tegen wel honderd achtereenvolgende vijanden, creëer je een eigen Mii vechter en train je je Amiibo met Spirits en meer. Zodoende kent Super Smash Bros. Ultimate in feite drie grote speelbare modi, die elk nog eens ontzettend van elkaar variëren. Niet elke modi hoeft tot je favoriet te behoren, er zijn genoeg mogelijkheden om iedereen vermaak te bieden.


Alles wat je in principe onder extra’s zou verwachten is in Smash Bros. Ultimate verborgen in de Kluis. Hier vind je onder andere de Jukebox, met alle soundtracks die de game bevat – en dat zijn er heel wat – om rustig te beluisteren. Tevens vind je hier herhalingen van gevechten die je graag wilt opslaan, statistieken en je behaalde uitdagingen – weergegeven in een dynamisch display, filmpjes uit de Spirit modus en meer. Vanuit hier heb je ook toegang tot de Nintendo eShop. In totaal zullen er namelijk nog vijf extra vechters worden uitgebracht, elk met een eigen spelkaart en een nieuw nummer. Deze zullen voor €5,99 los verkocht worden of zijn voor €24,99 gebundeld in de Fighters Pass. Hoewel nieuwe karakters altijd welkom zijn vind ik de prijs relatief hoog, zeker als je ziet wat er allemaal gebundeld met het hoofdspel komt. De meer casual speler zal deze Pass dan ook zeker niet nodig hebben, óf toevallig moet één van de aanstaande DLC vechters zijn of haar favoriete karakter zijn.

Waar het offline component dus meer dan genoeg content biedt, kan een vechttitel anno 2018 niet zonder online component. Zoals gezegd heeft Nintendo hier toch flink wat steken laten vallen. Spelers kiezen vooraf met welke regels je wilt spelen wanneer je begint met een ronde Quickplay, maar aan deze wensen wordt maar amper voldaan. De andere manier om met andere spelers te verbinden is Battle Arenas, waarmee je één ander persoon kunt uitnodigen om met vooraf bepaalde regels te spelen. Hiervoor moet je echter veel onnodige stappen zetten, want je kan niet direct iemand uit je vriendenlijst een uitnodiging sturen. Speel je samen met familie of vrienden dan is Battle Arena uitgesloten, hierin kan je enkel solo terecht. Samen naast elkaar online gamen is dus enkel voorbehouden aan de Quickplay modus. Zeker als je enigszins competitief wilt spelen zal je al snel gefrustreerd raken. Van wat ondertussen een betaalde service is mag je zeker meer verwachten.


Super Smash Bros. Ultimate is een voortreffelijke titel. De gameplayformule werkt nog steeds ontzettend goed en is zowel snel te begrijpen voor nieuwkomers, maar met genoeg uitdaging voor gevorderde spelers. Toen een willekeurige jongen naast mij in de trein vroeg om mee te spelen, pikte hij de game dan ook vrij vlot op zodat hij al vrij snel erg enthousiast werd. De game oogt daarnaast ontzettend goed. Oude kaarten zijn misschien wat grof en minder subtiel qua vormgeving, daarentegen staan het grote scala aan karakters die zowel qua design als animatie nieuwe hoogtepunten bereiken. De soundtrack is tevens van een hoog niveau, maar wat wil je met honderden tracks die zich al eerder in hun originele titels hebben bewezen. Ook de eigen score mag niet onderschat worden, zodat Ultimate je primaire zintuigen alvast goed verwent. Als die online modus nu nog eens goed onder handen genomen zou worden, dan zou de subtitel Ultimate echt verdiend zijn.
Beoordeling
90
Super Smash Bros. Ultimate is op veel vlakken de ultieme Super Smash Bros. ervaring. Wat betreft content raken we voorlopig niet uitgespeeld en de soepele presentatie van het kleurrijke geweld kan zeker nog jaren mee. Een rijke avonturenmodus houdt de solospeler lang geamuseerd. Helaas schiet de online modus tekort, zodat competitieve spelers enigszins tekort wordt gedaan.


17:34  Naruto to Boruto: Shinobi Striker demo te spelen
16:10  Kingdom Hearts III in nieuwe trailer
 Reacties (4)
 Pagina: 1
Gast (213.154.239.xxx) op 17-12-2018 om 19:33
Op zulke momenten vind ik het jammer dat games eenmalig gereviewed worden. Zo kan ik mij haast niet anders voorstellen dan dat Nintendo de E-sports wil verschuiven van Melee naar Ultimate en daar heel erg zijn best voor gaat doen. En dat betekent dat de online mogelijkheden alleen maar beter gaan worden.

Gast (86.85.123.xxx) op 17-12-2018 om 20:00
Afgelopen weekend dan toch maar een Switch gekocht, vanwege het (nu al) grote aantal exclusieve toptitels. Eerst even Odyssey en Breath of the Wild doorspelen, daarna ga ik met deze aan de slag.

Gast (213.127.118.xxx) op 17-12-2018 om 21:47
Geniet van je aankoop Gast (86.85.123.xxx). had een paar maanden geleden ook en Switch gekocht en veel plezier aan gehad aan games die ik nog niet heb gespeeld.

Over Smash
Er wat kleine dingen in de game wat ik jammer vind dat weg is of veranderd, maar ik mag zeker niet klagen met al deze vechters in de game. De gameplay is zoveel beter dan op de Wii U en tot zover werkt online prima met soms een slechte verbinding. 8 van de 10 keer gaat het het prima.

Petje af Sakurai en we krijgen nog een paar geweldige DLC personages (persona wtf???)

Gast (86.85.123.xxx) op 17-12-2018 om 23:23
Toppie man, bedankt! Gaat zeker goedkomen.

 Pagina: 1

 Reageer
Om te reageren op artikelen hoef je niet geregistreerd te zijn.
Om het forum te gebruiken is registreren echter wel verplicht.


Titel:
Super Smash Bros. Ultimate
Type:
Game
Releasedatum:
07-12-2018
Ontwikkelaar:
Nintendo
Uitgever:
Nintendo
Media:
Meer media