Ontwikkelhuis Nintendo verwent ons regelmatig met gloednieuwe games, maar het bedrijf zet eveneens op geregelde momenten een stap terug in de tijd met de Virtual Console, een platform waarop geëmuleerde versies van, oude titels gekocht kunnen worden.
Gamed bespreekt wekelijks de nieuwe releases zodat je weet welke games de aankoop waard zijn ondanks de grote stroom aan releases. Je vindt een volledig overzicht van de beschikbare titels in onze overzichtsfeature.

Contra Advance: The Alien Wars EX (Game Boy Advance): Het technische krachtverschil tussen de Game Boy Advance en de Super Nintendo was beperkt, zodat verschillende ontwikkelstudio's beslisten hun oude games terug te brengen op de handheld. Konami besloot bijvoorbeeld om hun oude Contra III: The Alien Wars opnieuw uit te brengen onder de naam Contra Advance: The Alien Wars EX. De game was echter geen snelle port, er werden vele veranderingen aangebracht waaronder de toevoeging van nieuwe levels, het veranderen van enkele wapens en de mogelijkheid om terug te keren naar het voorgaande wapen na het oprapen van een nieuwe. De belangrijkste verandering zit hem echter in de besturing, die toelaat om de schietrichting vast te zetten zodat de speler in één richting kan schieten terwijl hij in een andere kan lopen. Het is een flinke verandering, maar niet noodzakelijk een echte verbetering. Het origineel zorgt voor betere levels die voor meer spanning zorgen, zodat die versie de betere aankoop is.

Medabots AX: Metabee & Rokusho (Game Boy Advance): Natsume brengt na Medabots: Metabee en Rokusho eveneens Medabots AX: Metabee & Rokusho naar de Virtual Console. Het vervolg komt opnieuw in twee smaken, afhankelijk van de Medabot waarmee je hoofdzakelijk aan de slag wil, een duidelijke overeenkomst met de voorgaande titels. Medabots AX kent dus die ene grote gelijkenis met de voorganger, maar inhoudelijk is er heel wat veranderd waarbij er zowel positieve als negatieve veranderingen zijn. Aan de kant van het negatieve zien we een verhaal dat minder meeslepend is, en duidelijk korter uitdraait. Positief is dan weer het veranderde vechtsysteem. Het is gedaan met het zeer trage Role Playing Game systeem, in plaats daarvan is er nu een Super Smash Bros-achtig systeem waarin er meer directe actie is. Het is iets compleet anders, maar het bereikt nooit de genialiteit van die bron van inspiratie, zodat ook deze overgeslagen mag worden.

Mega Man Battle Network 5: Team Colonel & Protoman (Game Boy Advance): Capcom heeft opnieuw een dubbele dosis Mega Man Battle Network games in petto voor ons. In de game gaan we opnieuw aan de slag met Lan Hikari en zijn levende computerprogramma MegaMan.EXE waarmee hij het opneemt tegen de criminele Nebula organisatie. Hij moet hierbij wel gaan samenwerken met enkele concurrenten, waarbij dit team afhankelijk is van de gekozen versie. Deze concurrenten spelen onder andere een rol in Liberation missies, waarin MegaMan.EXE met hen moet samenwerken om groepen vijanden binnen de tijd te verslaan. De game verloopt op andere momenten zoals zijn voorgangers, waarbij je in turn-based gevechten aan de slag moet en dient te rekenen op je arsenaal, je speciale aanvallen en battle chips die je verzamelt tijdens gevechten. Je kunt nu ook Dark Chips vinden, welke extra kracht geven maar die een negatieve impact hebben op je gezondheid. Er moet dan ook goed worden nagedacht over hun gebruik. Mega Man Battle Network 5 is dus opnieuw een leuke gezellige game waarmee je je lang amuseert.
|