In navolging van de Nintendo Wii en de Nintendo 3DS biedt de Nintendo Wii U de mogelijkheid om oude games opnieuw te beleven met de Virtual Console. In de Virtual Console kan de gamer geselecteerde klassiekers opnieuw aanschaffen.
Momenteel bestaat de mogelijkheid om oude Wii Virtual Console-games rechtstreeks op de Nintendo Wii U te spelen in Wii Mode, maar met de Wii U Virtual Console biedt Nintendo ons nu ook de kans om de games in de Wii U eShop aan te kopen. De Wii U-versies van de Virtual Console-games maken gebruik van de unieke features van de Wii U zoals OffTV Play en Miiverse zonder extra meerkost ten opzichte van hun Wii en 3DS releases. Gamers die bepaalde games al op de Wii bezitten, krijgen zelfs de kans om de spellen tegen een lagere prijs opnieuw te kopen op de Wii U Virtual Console. Gamed bespreekt wekelijks de nieuwe releases zodat je weet welke games de aankoop waard zijn ondanks de grote stroom aan releases van de vele ondersteunde consoles. Je vindt een volledig overzicht van de beschikbare titels in onze overzichtsfeature.

Final Fight One (Game Boy Advance): Ontwikkelstudio Sun-Tec maakte met Final Fight One een geslaagde Game Boy Advance-overzetting voor het klassieke vechtspel Final Fight. Sun-Tec baseerde zich deels op de Super Nintendo versie – de achtergronden en karakter-ontwerpen zijn overgenomen uit de consolevariant – maar het ontwikkelteam achter Final Fight One zette onmiddellijk ook de fouten van de Super Nintendo port recht. De Super Nintendo versie schrapte namelijk één personage en één level uit de arcadeversie, die werden hersteld in deze versie. Sun-Tec zorgde zelfs voor een extra in de vorm van vrij te spelen karakters, de Street Fighter Alpha 3-versies van protagonisten Cody en Guy worden op deze manier bruikbaar. Het andere probleem van de Super Nintendo port – het lage aantal vijanden – werd eveneens aangepakt. De game bevat daarnaast ook korte dialogen voor de baasgevechten die het verhaal meer opvulling geven. Final Fight One is dan ook een waardige overzetting van de arcadeklassieker die in tegenstelling tot de Super Nintendo port wel de aankoop waard is.

Mario & Luigi: Partners in Time (Nintendo DS): Ontwikkelstudio AlphaDream zorgde met Mario & Luigi: Partners in Time voor een smakelijke Role Playing Game waarin Mario en Luigi moeten samenwerken met een duo verrassende partners: zichzelf in babyvorm. Je hebt nu dus vier personages onder de knoppen, waarbij elk personage overeenkomt met één knop, iets wat zowel in gevechten als in puzzels een grote rol gaat spelen. Het spel vormt uiteindelijk een dolkomisch, kleurrijk avontuur met de nodige vernieuwingen om optimaal gebruik te maken van de unieke Nintendo DS features. Je moet bijvoorbeeld kijken naar beide schermen om aanvallen te zien komen of je moet op beide schermen kijken wanneer de vier personages van elkaar gesplitst worden. Je bekijkt de baby’s dan op het ene scherm en de volwassen karakters op het andere. Op andere momenten toont het bovenste scherm gewoon een kaart, iets wat minder nuttig is want de game is redelijk lineair ten opzichte van zijn voorganger. De game is audiovisueel ook een stevige verbetering ten opzichte van zijn voorganger, geen verrassing aangezien SuperStar Saga op de Game Boy Advance verscheen. De gameplay lijkt net iets minder stevig, maar het blijft een ongelofelijk prettig avontuur om mee aan de slag te gaan.

Super Street Fighter II: Turbo Revival (Game Boy Advance): Het Game Boy Advance spelaanbod bestaat onder andere uit een significante set van Super Nintendo ports. Nintendo gaf zelf het goede voorbeeld met hun overzettingen van hun Mario en Donkey Kong Country platformgames, maar Capcom volgde snel. Het bedrijf kwam naast Final Fight One eveneens met Super Street Fighter II: Turbo Revival op basis van Super Street Fighter II. Turbo is gelukkig geen rechtstreekse port, maar een fusie van Super Street Fighter II met zijn arcade-opvolger Super Street Fighter II Turbo. Het zorgt af en toe voor opvallende momenten: de game gebruikt bijvoorbeeld de Super Nintendo sprites tenzij een bepaalde aanval niet aanwezig is in die versie, in welk geval de grotere arcade-sprites worden gebruikt. Je personage kan hierdoor dus groeien want de personages waren groter getekend in Turbo. Het spel introduceerde daarnaast ook enkele nieuwe modes, meer combomogelijkheden en het nieuwe karakter Akuma. Het zorgt ervoor dat er de nodige verschillen zijn met het origineel. Super Street Fighter II Turbo Revival is een waardige toevoeging voor de Game Boy Advance Virtual Console met de nodige vernieuwingen om een plaats naast Super Street Fighter II te rechtvaardigen.
|