In 2004 vormde animatiestudio Genco de manga Elfen Lied om tot een succesvolle animatieserie, de serie bewees snel een succes te zijn. In 2005 besloot Genco dan ook terug te grijpen naar Elfen Lied voor een OVA.
Deze OVA is een aanvulling op het verhaal tussen episode 10 en 11 van de serie, je moet hem echter niet bekijken om het verhaal van de serie te begrijpen. In deze OVA probeert Nana haar draai in het huishouden te vinden. Ze probeert bijvoorbeeld te koken, wat uitdraait op een totale mislukking en enkele komische momenten. Kohta, Yuka en Mayu laten haar dan maar helpen in het huishouden met Nyu. Nana kan misschien niet opschieten met Lucy, maar Nyu blijft schattig terwijl Nana angstaanjagend is op grappige wijze. Na het poetsen valt echter op dat Nana en Nyu zeer vergelijkbaar zijn, ze zijn namelijk beiden dol op de koekjes die de anderen hebben meegebracht. Op het einde gaan ze zelfs samen in bad waarbij Nyu en Nana elkaar kittelen.

De OVA bevat dus een pak grappige en luchtige momenten en de gewelddadige ondertoon van de originele serie is dus niet aanwezig. De OVA laat echter wel ruimte voor serieuze elementen, Nyu raakt gewond op het moment dat Nyu Nana probeert te vangen waarna Nana haar probeert te redden. Tegelijk krijgt de kijker flashbacks te zien van Lucy en Kurama, Kurama jaagt op Lucy en tijdens deze jacht raakt Aiko Takada dodelijk gewond. Aiko is samen met Kohta de enige persoon die Lucy aanvaardde in haar jeugd. Haar dood is dus ook belangrijk voor het verhaal, hierdoor werd de haat van Lucy voor mensen verder aangescherpt. Deze flashbacks zijn echter minder gewelddadig dan de serie. De fanservice is wel bewaard gebleven, je krijgt Nana bijvoorbeeld naakt te zien in de badscène en ook Lucy verschijnt naakt in het einde.
Het einde en de introductie uit de OVA zijn rechtstreeks van de serie overgenomen. Beide filmpjes zijn een hommage aan het werk van de schilder Gustav Klimt. Deze stijl is zeer kunstzinnig en gedetailleerd, waarmee het in scherp contrast staat met de rest van de animatie. Deze bevat namelijk weinig franjes en heeft een weinig opvallende stijl. De introductie gebruikt opnieuw Lilium, het Latijnse nummer van Kumiko Noma. De Latijnse opening heeft een eenvoudige, maar pakkende tekst. Het nummer wordt ook mooi ingezongen en blijft je lang bij. Het deels Japanse, deels Engelse nummer Be Your Girl van Chieko Kawabe is ook goed gezongen. Het is echter minder memorabel dan Lilium. Deze OVA bereikt het niveau van de serie niet, maar fans van de serie moeten deze OVA zeker bekijken. De flashbacks geven ondanks de luchtige toon belangrijke extra uitleg.

|