Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
21 Oktober 2021 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
20 Oktober 2021 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
19 Oktober 2021 
(0) 
(0) 
(6) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
18 Oktober 2021 
(0) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
17 Oktober 2021 
(0) 
(0) 
(4) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
16 Oktober 2021 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(4) 
15 Oktober 2021 
(7) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
14 Oktober 2021 
(0) 
(2) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
13 Oktober 2021 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(3) 
12 Oktober 2021 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
11 Oktober 2021 
(0) 
(0) 
(8) 
(0) 
(0) 
10 Oktober 2021 
(0) 
09 Oktober 2021 
(0) 
(0) 
(7) 
(0) 
08 Oktober 2021 
(0) 
(4) 
(3) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
07 Oktober 2021 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(10) 
(0) 
(0) 
(0) 
06 Oktober 2021 
(0) 
(2) 
(1) 
(0) 
(1) 
05 Oktober 2021 
(2) 
(1) 
(0) 
(0) 
(2) 
(2) 
(1) 
(0) 
04 Oktober 2021 
(0) 
(0) 
(2) 
(4) 
(4) 
03 Oktober 2021 
(0) 
(1) 
02 Oktober 2021 
(2) 
(4) 
(1) 
(0) 
(0) 
01 Oktober 2021 
(0) 
(4) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
The Caligula Effect 2
Metroid Dread
Hot Wheels Unleashed
Far Cry 6
Review:

Hot Wheels Unleashed


Door Stefan Vogels op 10-10-2021 om 10:41
Bron: Gamed

Al sinds 1968 produceert speelgoedfabrikant Mattel de razend populaire Hot Wheels. Racewagens op miniatuurformaat: representaties van authentieke automerken en knotsgekke unieke creaties. Diverse malen is getracht de speelervaring over te zetten naar interactieve virtuele spelwerelden, maar nimmer is een game er zo in geslaagd als het recent uitgebrachte Hot Wheels Unleashed.

De Italiaanse videogameontwikkelaar Milestone boekte de afgelopen twintig jaar faam met hun motorracetitels. Meest recent brachten ze ons Ride 4, MXGP 2020, Monster Energy Supercross 4 en MotoGP 21. Hot Wheels Unleashed is op twee belangrijke facetten een vreemde eend in de bijt binnen het repertoire van Milestone. Ten eerste wordt er in Unleashed geracet op vier wielen in plaats van twee. Ten tweede is serieuze simulatie ingewisseld voor arcade raceplezier. Een scherpe ommezwaai voor een studio die zich de afgelopen decennia strak vasthield aan een vast stramien, maar wij zijn ontzettend blij dat deze sprong door de studio is gemaakt.


Hot Wheels Unleashed is een arcaderacer pur sang met enkele toffe extra’s en bijzondere designkeuzes. De ideale kennismaking met de game vindt plaats in de singleplayer spelmodus Hot Wheels City Rumble. Hier vind je een stadsplattegrond waar de verschillende races over de kaart heen zijn ondergebracht. Voltooi een race en nieuwe wegen openen zich. De variatie in soort races is beperkt. Er zijn groepsraces waarin je het tegen 11 bots opneemt én tijdsraces. De moeilijkheidsgraad is zelf in te stellen en na lange tijd niet virtueel geracet te hebben startte ik op Easy. Makkelijk genoeg totdat ik mijn eerste tijdsrace tegenkwam. Hierin word je onafhankelijk van de moeilijkheidsgraad flink op de proef gesteld en moest ik mijn reflexen goed oefenen. Vooral voor de jongere speler kunnen dit soort races ongewenste drempels opwerpen.

Het racen zelf is een combinatie van Mario Kart en meer serieuze racers als Drive Club en Forza. Zelf omschrijft Milestone de gameplay als een uniek wisselspel tussen driften, boosten en zwaartekracht, een omschrijving die ik kan beamen. Wanneer je op de juiste tel voorafgaand aan een race het gaspedaal indrukt bouw je alvast een boost op, waarmee je een versnelde start initieert die zeker online het verschil kan maken. Bochten gebruik je om met een subtiele – of afhankelijk van je voertuig een minder subtiele – druk op de rem een drift in te zetten. Je glijdt de bochten soepel door, bespaart tijd en botsingen, maar bouwt onderweg ook boost op. Hoeveel boost je op kan bouwen is afhankelijk van je voertuig en hoe ver deze geüpgraded is. Het is een dynamiek die de meesten van ons wel bekend is, maar zwaartekracht gooit toch echt iets nieuws in de mix.


We mogen namelijk niet vergeten dat we racen met speelgoedauto’s in semi realistische omgevingen. Autootjes zonder echt gewicht, maar met een enorme motorkracht. Anders gezegd; met de juiste timing van een boost voorafgaand aan een hobbel vlieg je over je tegenstanders heen. Met de verkeerde timing vlieg je over en vervolgens van de baan met een achterstand als gevolg. Doordat de banen in Hot Wheels letterlijk alle richtingen binnen onze drie gekende dimensies verkennen én er zelfs ondersteboven geracet kan worden met speciale antizwaartekrachtsbanen is het van groot belang goed te timen wanneer je de boost in zet. Naarmate de racebanen in City Rumble complexer worden – laat staan de duivelse constructies die online gedeeld worden - wordt de inzet van je boost een meer tactisch spel en is spelen met zwaartekracht een groot risico.

Met zo’n 40 verschillende banen binnen zes uiteenlopende omgevingen biedt Unleashed bij aanvang al genoeg variatie in omgeving en parcours om je flink wat uren zoet te houden. De banen zijn opgebouwd uit de herkenbare Hot Wheels speelstukken in felle kleurstellingen. Ook loopings en unieke bewegende stukken ontbreken niet, hoewel laatstgenoemde helaas vrij ongebalanceerd zijn en je op negatieve en frustrerende wijze uit de race kunnen gooien. Fair play allerminst. In de City Rumble speelmodus zijn daarnaast uitdagingen verborgen. Bepaalde races op de kaart speel je pas vrij nadat je specifieke uitdagingen of activiteiten hebt voltooid, waarvoor je veelal maar summiere hints krijgt. Het is een mijns inziens ongewenste obstructie die de flow van de gamemodus hindert en door de bijzonder weinige transparantie in hoe nu verder genoodzaakt wordt te Googlen. Een meer transparante benadering in hoe de uitdagingen te voltooien had de game een stuk toegankelijker gemaakt zonder in te boeten op de gestelde uitdaging.


Elke race levert je munten en grondstoffen op. Munten die je kunt spenderen aan het kopen van nieuwe wagens uit een wisselende selectie van wagens óf met een Blind Box. Het openen van een Blind Box kan echter resulteren in een wagen die je al bezit. Het is een teleurstelling wanneer je snel achtereenvolgens dezelfde niet-zeldzame wagens ontvangt, geen kans hebbende op de wagen van je dromen. Ik ben blij dat er geen microtransacties in de game zijn verwerkt, maar juist daarom is de keuze voor dit systeem erg verwarrend. Verkregen voertuigen kunnen doorverkocht of gesloopt worden voor onderdelen. Met deze onderdelen kan je wagens upgraden, waarmee ook de zeldzaamheidsgraad veranderd. Elke upgrade resulteert in andere statistieken en boostmogelijkheden van de wagen, die niet altijd zonder kanttekening zijn. De game biedt hier op voorhand gelukkig voldoende inzicht in.

In totaal zijn er ruim zestig verschillende voertuigen te verzamelen. Variëren van Hot Wheels Originals, wagens gebaseerd op automerken en popmerken als Batman, TMNT en Back tot the Future. Niet tevreden met het uiterlijk van je Hot Wheels? Gebruik dan de uitgebreide editor om je wagen te voorzien van nieuwe kleuren en materiaalsoorten, stickers en tekst. De editor is uitgebreid genoeg om unieke wagens te creëren die je vervolgens digitaal kunt delen met de rest van de wereld. Op eenzelfde wijze kan je overigens ook één van de zes in-game omgevingen helemaal naar eigen voorkeuren aanpassen: de kelder. Kleurstelling, materiaalgebruik en accessoires in deze groots opgezette ruimte zijn geheel naar eigen wens aan te passen, waarna je er ook unieke tracks in kan creëren met de uitgebreide track editor. Het is even wennen, maar na een uurtje spelen met de editor heb je de verfijnde trucjes van de editor in je vingertoppen en kan je van start met het bouwen van werkelijk waanzinnige tracks. Uiteraard ook weer geheel digitaal te delen.


Racen hoef je overigens niet alleen te doen. Hot Wheels Unleashed komt met een split-screen modus voor twee personen die niet inboet op audiovisuele kwaliteit. Daarnaast is er een toegankelijke online modus, waarin je – in ieder geval afgelopen week – snel in een lobby terecht komt. Helaas is niet elke speler even enthousiast om oprecht deel te nemen; veel auto’s staan geparkeerd door inactieve spelers waarmee zij gemakzuchtig daarmee munten en gereedschappen kunnen boeren. Het vormt enige smet op het raceplezier als van acht racers er vier stil blijven staan. Het is Milestone aanbevolen hier een kritische blik op te werpen, zodat races gevuld kunnen worden met echt actieve spelers voor de meest zinderende raceresultaten.

Tot slot ook nog aandacht voor het audiovisuele aspect van de game. Grafisch maakt de game namelijk zeer veel indruk en ogen de speelgoedwagens vanuit diverse oogpunten vrijwel fotorealistisch. Krassen die tijdens de race worden opgelopen ‘schitteren’ in het eindscherm. Met een niet aflatende zestig beeldjes per seconde wordt er een vloeiende spelervaring op je scherm geprojecteerd. De audio is prima, de originele soundtrack na enige tijd herhalend. Deze game is in lange sessies best te spelen met een Spotify afspeellijst op de achtergrond met echt knallende muziek.
Beoordeling
80
Hot Wheels Unleashed maakt een goede indruk als serieuze arcaderacer. Ondanks enkele opvallende designkeuzes weet Milestone te overtuigen met dit miniatuur raceplezier, waar zowel fans van Hot Wheels als arcaderacers zich lang mee kunnen vermaken.


14:57  Pokémon Legends: Arceus is geen open-wereld game
17:46  Far Cry 6
 Reacties (0)
Geen reacties gevonden

 Reageer
Om te reageren op artikelen hoef je niet geregistreerd te zijn.
Om het forum te gebruiken is registreren echter wel verplicht.


Titel:
Hot Wheels Unleashed
Type:
Game
Releasedatum:
30-09-2021
Ontwikkelaar:
Milestone Inc.
Uitgever:
Koch Media
Media:
Meer media