Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
03 Augustus 2020 
(11) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
02 Augustus 2020 
(0) 
(7) 
(0) 
(1) 
01 Augustus 2020 
(1) 
(0) 
(0) 
(9) 
(0) 
(0) 
(0) 
31 Juli 2020 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
30 Juli 2020 
(2) 
(2) 
(0) 
(3) 
29 Juli 2020 
(0) 
(5) 
(3) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
28 Juli 2020 
(1) 
(3) 
(4) 
(0) 
(4) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(5) 
27 Juli 2020 
(1) 
(2) 
(4) 
(0) 
(0) 
(0) 
26 Juli 2020 
(3) 
(0) 
(4) 
25 Juli 2020 
(0) 
(1) 
(13) 
(2) 
(2) 
(0) 
(0) 
24 Juli 2020 
(10) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
23 Juli 2020 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(3) 
(0) 
(2) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(6) 
(0) 
(9) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(2) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
22 Juli 2020 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
21 Juli 2020 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(7) 
20 Juli 2020 
(0) 
(10) 
(5) 
(0) 
(5) 
(0) 
19 Juli 2020 
(6) 
18 Juli 2020 
(3) 
(0) 
(0) 
(6) 
(2) 
(4) 
(0) 
17 Juli 2020 
(6) 
(3) 
(8) 
(0) 
(3) 
(0) 
(12) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
16 Juli 2020 
(0) 
A Fold Apart
Destroy All Humans!
Gamed Gamekalender Augustus 2020
De redactie over de Xbox Series X
Preview:

J-Stars Victory Vs.+


Door Joni Philips op 04-05-2015 om 07:07
Bron: Gamed

Ontwikkelstudio Spike Chunsoft werkt momenteel samen met Bandai Namco voor de cross-over vechtgame J-Stars Victory Vs.+ voor PlayStation 3, PlayStation 4 en PlayStation Vita. Het spel ligt binnenkort in de winkels zodat wij nu alvast vooruitblikken.

Bandai Namco zorgt momenteel voor een quasi eindeloze stroom aan anime-games met onder andere regelmatige iteraties van Dragon Ball, Naruto Shippuden, One Piece en zelfs Saint Seiya. Het bedrijf produceert in eigen land zelfs nog meer spellen, maar het gaat om series die te weinig wereldwijde populariteit hebben om een Europese versie te rechtvaardigen. Het is echter onmogelijk om elke serie om te vormen tot een spel gezien de uiteenlopende onderwerpen en ontvangst, maar J-Stars Victory Vs.+ is alvast een goede oplossing. Het gaat om een cross-over die personages uit tientallen series - uit het bekende Shonen Jump magazine - samenbrengt voor één grote strijd. Het is dus eindelijk tijd om te kijken wie het sterkst is: Naruto, Goku, Ichigo of Luffy. De game vertrekt van één grote verhaalmode, namelijk de J-Adventure Mode, die zich afspeelt in de speciale Jump World waar alle Shonen Jump personages hun eigen stek hebben.

Het gaat om een grote wereld waarin iedereen in aparte gebieden leeft, maar het komt binnenkort tot een grote samenkomst omwille van het J-Battle Festival waar iedereen zijn kracht mag bewijzen. De J-Adventure mode is opgedeeld in vier grote verhaallijnen, elk met hun eigen hoofdpersonages die je onder de knoppen moet nemen om de volledige line-up vrij te spelen. Er is bijvoorbeeld één verhaallijn waarin Luffy samen met Seiya op stap gaat terwijl een andere verhaallijn draait om Goku en Toriko. Deze verhalende modus brengt je langs allerlei bestemmingen - inclusief een tiental deels vernietigbare 3D vechtarena's waar je effectief aan de slag gaat - die je kunt verkennen om op zoek te gaan naar power-ups en andere extra's. Het is dan ook een flinke brok, maar het is in de eerste plaats bedoeld als kennismaking en als middel om andere karakters vrij te spelen.


Je kunt nadien namelijk eveneens aan de slag op de Victory Road, in de Free Battle Mode, in de Online Mode en in de Arcade Mode, een nieuwe toevoeging voor deze Westerse versie van J-Stars Victory Vs. Het is het extraatje dat weerspiegeld wordt in de titel middels het 'Plus'-teken. Arcade is een traditionele mode met opeenvolgende gevechten die als afwisseling dient voor de Victory Road waarin je op bepaalde manier moet winnen. De Free Battle is een mode die een offline splitscreen multiplayer voor maximaal vier spelers geeft met aanvulling van computertegenstanders zodat er steeds vier karakters aan de slag zijn. Het is natuurlijk duidelijk dat de Online Mode ervoor zorgt dat die gevechten met vier spelers eveneens online beschikbaar zijn. J-Stars Victory Vs. + moet dan ook voor een chaotische ervaring zorgen die misschien doet denken aan Super Smash Bros, eveneens een game waarin karakters uit verschillende series samenkomen.

Het is natuurlijk gemakkelijk om die vergelijking te maken, maar het wordt op het gebied van gameplay een andere ervaring. Het spel krijgt namelijk een unieke mechaniek van winnen waardoor het verschilt van de concurrentie. Je kunt vechtgames meestal winnen door de levensbalk van de tegenstander leeg te maken, met enkele uitzonderingen waaronder Super Smash Bros. waar je de vijand uit het level moet meppen. Het is niet helemaal de bedoeling binnen J-Stars, waar je simpelweg beschikt over een 'Win' balk die je moet vullen om te winnen ongeacht de levensbalk van de tegenstanders. Daar is echter een goede reden voor, elke match gaat tussen twee teams van twee personages die allemaal tegelijkertijd op het slagveld staan. Elk personage heeft een eigen levensbalk en stamina-meter, maar er is maar één 'Win' balk per team. Telkens als je een vijand zijn levensbalk leegmaakt, krijg je één derde van de 'Win' balk erbij.


Het is een simpel concept dat samenwerking belangrijk maakt. Het is perfect mogelijk om als beste speler te verliezen van twee mindere spelers als je onvoldoende bescherming biedt aan een zwakke medespeler. Het is dan ook de bedoeling dat beide teamleden elkaar in de gaten houden, zeker wanneer je rekening moet houden met je stamina. Het arsenaal van de speler is verdeeld in vier categorieën waaronder normale, zwakke aanvallen die geen stamina gebruiken. Je hebt daarnaast ook twee types aanvallen die wel stamina gebruiken: langeafstandsaanvallen die men wel gemakkelijk kan ontwijken en power aanvallen die zeer traag zijn, maar die wel door de verdediging van de tegenstand kunnen breken. Je moet hen dan ook slim inzetten om hen te doen slagen. Als laatste zijn er nog de speciale aanvallen die je alleen kunt gebruiken als je Voltage meter volledig is opgeladen. Dit leidt dan naar een filmpje met aanvallen als een Spirit Bomb of een Getsuga Tenshou.

J-Stars Victory Vs heeft dus geen conventionele gameplay, maar het spel is natuurlijk niet gericht op de doorgedreven vechthaan die elke editie van Tekken, Soul Calibur of Street Fighter in huis haalt. Het is eerder een ode aan de fan van Shonen Jump manga. Het spel werd nu eenmaal gemaakt ter ere van de 45ste verjaardag van het magazine, zodat Spike veel tijd heeft geïnvesteerd in het met liefde namaken van de karakters. Elk karakter heeft zijn eigen vechtstijl die aansluit op zijn persoonlijkheid, iets wat je kunt ontdekken voor vele bekende gezichten. De game beschikt over een diverse line-up met 39 speelbare karakters uit 24 verschillende series. Het gaat dan onder andere om karakters uit recente series, met bijvoorbeeld Korosensei uit Assassination Classroom of Kusuo Saiki uit Saiki Kusuo no Psi-Nan. Het spel bevat daarnaast echter ook personages uit oude series als Dr. Slump, Saint Seiya, Hell Teacher Nube en Luckyman.


Het zijn de echte topseries waardoor Shonen Jump wereldwijd bekend is, die het sterkst vertegenwoordigd zijn. De dominerende series van het vorige decennium - de 'Big Three' springen bijvoorbeeld naar voren. Bleach heeft Ichigo en Aizen en Naruto heeft Naruto samen met Sasuke en Madara. One Piece kent de zwaarste vertegenwoordiging met Luffy, Portgas D. Ace, Akainu en Boa Hancock, wat gezien de aanhoudende populariteit geen verrassing mag zijn. Oude klassieke series kennen eveneens een uitgebreide cast. Dragon Ball is vertegenwoordigd met Goku, Vegeta en Frieza en voor Jojo's Bizarre Adventure zijn zowel Jonathan als Joseph Joestar aanwezig. Rurouni Kenshin - her en der verschenen onder de naam Samurai X - mag rekenen op Kenshin zelf, samen met zijn grote vijand Shishio. Ook de 'jonge' topseries Gin Tama met Gintoki Sakata en Toriko met Toriko zelf en Zebra zijn aanwezig. De game zorgt dus voor een goede doorsnee van de series die Shonen Jump populair maken.

Er zijn hiernaast ook dertien karakters aanwezig die alleen als support karakter dienen. Je kunt hen tijdelijk oproepen om jouw team te versterken tijdens enkele flitsende aanvallen. Het gaat hier onder andere om Rukia uit Bleach en Allen Walker uit D.Gray-Man Kuroko uit Kuroko's Basketball. De game bevat hierdoor in totaal 52 karakters uit 32 series, die allen zijn ingesproken door de Japanse stemacteurs, wat ongetwijfeld tot groot jolijt leidt onder de potentiële kopers. Het is nu maar de vraag of de unieke gameplay in combinatie met het diverse aanbod aan karakters een topgame oplevert. Het is een vraag waarop we kunnen antwoorden vanaf 26 juni wanneer de game in de winkels ligt.


07:02  Trophies Project CARS
07:07  Inhoud Season Pass van Arkham Knight bekend
 Reacties (1)
 Pagina: 1
dantekloon op 04-05-2015 om 11:29 [Niv: 173 / Exp: 8671]
Wel mooi dat er veel japanse games Europa bereiken. Had ook nooit verwacht dat Akiba's Trip voor de ps4 in de europese rekken zou liggen.

 Pagina: 1

 Reageer
Om te reageren op artikelen hoef je niet geregistreerd te zijn.
Om het forum te gebruiken is registreren echter wel verplicht.


Titel:
J-Stars Victory Vs+
Type:
Game
Releasedatum:
26-06-2015
Ontwikkelaar:
Spike
Uitgever:
Bandai Namco
Media:
Meer media

Ga je een next-gen console kopen?