Origineel leek de hack-community enkel het PlayStation Network verkeer te willen verstoren om Sony te 'straffen', maar anderhalve week geleden gingen ze een stap verder en braken ze in in het netwerk waarbij ze er vandoor gingen met persoonlijke gegevens van 77 miljoen accounts.
Op dat moment veranderde de hack-aanvallen van een klein probleem voor de gamers tot een ernstige zaak met mogelijk internationale gevolgen. Het zal dan ook niemand verbazen dat zowel de FBI als het Department of Homeland Security in contact staan met Sony in betrekking tot de zaak. Beide instanties onderzoeken de zaak en zullen actie ondernemen indien dit nodig blijkt. Een gelijkaardige, grootschaligere zaak leidde uiteindelijk tot een gevangenisstraf van 40 jaar voor de dader, dus is het logisch dat beide agentschappen de zaak opvolgen.
Ook het Amerikaanse parlement is geïnteresseerd in de zaak, het U.S. House Energy Subcommittee on Commerce, Manufacturing and Trade verwacht tegen 6 mei antwoorden van Sony betreffende hun reactie op de feiten en het tijdstip waarop ze de diefstal bekend maakten. Voor het comité komt deze zaak alvast zeer gelegen, op 4 mei organiseren zij een belangrijke bijeenkomst over datadiefstal en dit is een uitgelezen voorbeeld voor hun. Mogelijk gebruiken ze dit dan ook als aanzet tot een strengere wetgeving.
|