Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
18 Maart 2024 
(0) 
(0) 
16 Maart 2024 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
15 Maart 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
14 Maart 2024 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(2) 
(2) 
13 Maart 2024 
(0) 
(6) 
(0) 
(0) 
(0) 
12 Maart 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
11 Maart 2024 
(1) 
(0) 
(0) 
10 Maart 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(5) 
09 Maart 2024 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
08 Maart 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
07 Maart 2024 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
06 Maart 2024 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(3) 
05 Maart 2024 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
04 Maart 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(9) 
03 Maart 2024 
(2) 
02 Maart 2024 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(3) 
(0) 
01 Maart 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
29 Februari 2024 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
28 Februari 2024 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
27 Februari 2024 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
26 Februari 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
24 Februari 2024 
(0) 
(0) 
Skull and Bones
Final Fantasy VII Rebirth
Gamed Gamekalender Maart 2024
Banishers: Ghosts of New Eden
Review:

WWE 2K20


Door Rene Groen op 31-10-2019 om 05:02
Bron: Gamed

Afgelopen augustus werd bekend dat de wegen van ontwikkelaar Yuke's en uitgever 2K andere kanten op gingen. De studio is vooral bekend van hun WWE titels die ze samen met Visual Concepts creëerden en laatstgenoemde staat nu op eigen benen en mag zich bewijzen met WWE 2K20.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: dit is ze niet gelukt. Visual Concepts heeft met de NBA 2K serie bewezen een professionele weergave van de sport te kunnen realiseren, WWE 2K20 is het tegenovergestelde geworden. Op vrijwel ieder aspect is wel wat aan te merken, toch zijn het vooral de vele bugs en glitches waar ik me het meest aan heb gestoord. YouTube staat vol met absurde situaties waarbij karakters vast komen te zitten in de touwen, niet uit een hurkpositie komen, compleet onzichtbaar worden, zich strekken in onmogelijke posities of zich niet meer laten besturen. En deze problemen staan niet op zichzelf. Om de misère verder door te trekken zagen we objecten verdwijnen, liep de game vast op willekeurige momenten en werden online matches geplaagd met vertraging waardoor ze onspeelbaar waren. De WWE 2K reeks staat erom bekend dat ze nooit foutloos zijn, zo erg als dit heb ik het echter nog nooit meegemaakt. En dat terwijl ik de games al speel sinds de PlayStation 2 dagen.


Juist omdat ik de games al zo lang speel had ik verwacht redelijk snel aan de slag te kunnen maar dit bleek niet het geval. Om onduidelijke redenen heeft de ontwikkelaar besloten de controls op de schop te gooien zonder optie om deze terug te zetten of aan te passen. Deze verandering is mogelijk gedaan om de nieuwkomers tegemoet te komen alleen benadelen ze hiermee juist de oudgedienden. Liever had ik gezien dat ze meer aandacht hadden besteed aan de matches zelf, ook daar is namelijk genoeg op aan te merken. In tag-team matches is het vrijwel onbegonnen werk om het juiste personage aan te vallen als deze bij zijn partner staat, karakters staan seconden lang levenloos voor zich uit te kijken of blijven tegen een object aan lopen. Hier bovenop komt dat de controls nog altijd te lastig zijn. Het is frustrerend als niet duidelijk is hoe je de aanval van een tegenstander kunt onderbreken of een mini-game bepaalt of je pin lukt of niet.

Als we de gameplay even laten voor wat het is dan zien we veel van de bekende modi terugkeren. Neem 2K Showcase die ditmaal draait om de Four Horsewomen, te weten Charlotte Flair, Bayley, Sasha Banks en Becky Lynch. Om hun verhalen te vertellen spelen we belangrijke matches van ze na, neem de match tussen Banks, Lynch en Bayley van NXT TakeOver: Rival of Becky, Charlotte en Ronda Rousey bij Wrestlemania 35. De matches gaan gepaard met video's die interessant zijn om te bekijken, wel is de kwaliteit ervan opvallend genoeg erg matig. Een groter probleem vinden we – ook nu – bij de matches zelf. Je doel is om een serie aan doelen af te werken die aansluiten bij de matches van weleer. Dit kan zijn dat je bepaalde moves na moet bootsen waarvan soms volstrekt onduidelijk is wat er van je verwacht wordt omdat je enkel af kunt gaan op de naam van de move. Wat de game je niet uitlegt is dat er in het menu hints te vinden zijn, toch blijven na deze ontdekking op ander vlak problemen bestaan. Omdat er geen checkpoints zijn te midden van een match kun je weer opnieuw beginnen als je na een kwartier tot half uur speeltijd verliest (of nog erger: je partner verliest zonder dat je tussenbeide kon komen) of een glitch roet in het eten gooit. Niet echt motiverend om een nieuwe poging te wagen en de kans te lopen tegen ditzelfde probleem aan te lopen.


Wie liever geen carrière naspeelt maar zelf geschiedenis schrijft kan terecht in MyCareer. Het verhaal draait om Red en Tre die zich ten doel hebben gesteld om een worstelaar te worden en uiteindelijk de Hall of Fame te bereiken. Beide personages kun je zelf vorm geven in de Creation Suite en de mogelijkheden zijn zeer uiteenlopend. Althans, als de ontwikkelaar iets minder enthousiast zou zijn geweest om veel van de opties achter Virtual Currency te verstoppen. Een pluspunt is weliswaar dat je deze Currency enkel kunt verdienen en niet met echt geld aan kunt schaffen, de prijs voor individuele items is alleen overdreven duur.

De verhaallijn van MyCareer kan prima dienst doen als verhaallijn binnen het huidige product van de WWE en dit is helaas geen compliment. Absurditeit en serieuze onderwerpen gaan op totaal misplaatste wijze hand in hand en Tre heeft er een handje van om iedere uitspraak tot een slechte grap te maken. Hoewel het duo juist het verhaal zou moeten dragen geef je niets om hun beweegredenen en zijn het juist enkele van de worstelaars die de show stelen. Samoa Joe zet een geweldige prestatie neer, toch kan ook hij niet voorkomen dat MyCareer weinig indruk maakt. Dit komt ook omdat Red en Tre te lang in het indie-circuit blijven hangen en de weg naar de WWE te lang is. De kans is dan ook groot dat je de interesse al verloren hebt voordat het verhaal echt op gang komt. Een ander zwak punt is dat je de karakters uit kunt bouwen in een skill tree waarin niet te zien is waar je naartoe werkt. Het is onmogelijk om een plan te trekken voor je karakter als je niet zien wat de vervolgstap is.

Vorig jaar werd de mode 2K Towers geïntroduceerd en deze keert ook nu terug. De Towers verwijzen naar een serie matches die draaien om diverse uitdagingen, stipulaties of worstelaars. Een voorbeeld is de Tower van Roman Reigns waarin we zijn carrière beleven door matches na te spelen. Verder kunnen we ook losse matches spelen of online onze krachten meten. De mogelijkheden voelen wat schaars aan, zo kun je niet de opkomst van een worstelaar bekijken en is er bijvoorbeeld geen online Royal Rumble. Sowieso ontbreekt het de game aan enkele matchsoorten, neem bijvoorbeeld een I Quit of Buried Alive match. Als laatste wil ik ook 2K Originals nog benoemen. Het betreft downloadable content die draait om een eigen thema met diens bijbehorende content als Showcase en Towers, nieuwe locaties om te worstelen en extra speelbare karakters. Hoewel het me logisch lijkt dat je een nieuwe mode wil promoten is de eerste content, Bump in the Night dat draait om “The Fiend” Bray Wyatt, enkel toegankelijk voor gamers die een pre-order plaatsten of het aanschaffen. Het had een mooie geste geweest om deze eerste content gratis aan te bieden, zeker aangezien de menu's het voortdurend prominent in beeld brengen. Sowieso is het belachelijk dat één van de meest populaire karakters van dit moment enkel te spelen is door DLC te bemachtigen.


Met 238 aanwezige worstelaars hebben we over te spelen namen verder gelukkig geen klagen. Wel moet gezegd worden dat er bij dit aantal ook dubbele namen zitten, denk aan meerdere versies van Charlotte Flair, verwijzend naar verschillende perioden. Ondanks dit grote aantal van aanwezige namen is niet iedereen vertegenwoordigd, met name bij de NXT en NXT UK ontbreken enkele grote namen. Voor mij viel bijvoorbeeld meteen op dat de huidige NXT UK champion Walter ontbreekt en ook Cruiserweight Champion Lio Rush is niet speelbaar. Van de namen die wel aanwezig zijn zou het me niet verbazen als een deel liever niet in de game had gezeten. Daar waar grafische elementen als de belichting indruk maken is dit voor de worstelaars meer dan eens niet het geval. Het is alsof ze zijn weggelopen uit het PlayStation 2 tijdperk en ten opzichte van vorig jaar doen ze een duidelijke stap terug. Hier komt ook nog eens bij dat haar op het hoofd van de karakters een eigen leven lijkt te leiden. Iemand als Bianca Belair, bekend om haar flinke haardos, is daardoor vrijwel onspeelbaar.

Het is lastig om enthousiast te raken over WWE 2K20. De gameplay is achteruit gegaan, op grafisch vlak maakt het geen indruk, de matches in 2K Showcase hadden checkpoints moeten krijgen en de eerste uitgave van 2K Originals had voor een ieder beschikbaar moeten zijn. Op zichzelf is dit al genoeg voor een onvoldoende en dan komen er ook nog eens de vele bugs en glitches bij. We hadden gewild dat we even enthousiast zouden zijn als de nieuwe ring announcer Greg Hamilton die zijn teksten vol overgave inspreekt, in plaats daarvan doet de game denken aan het einde van Hell in a Cell: waar zijn ze in hemelsnaam mee bezig?
Beoordeling
30
2K had er goed aan gedaan om de WWE serie een jaartje in de ijskast te zetten. Het had Visual Concepts de tijd gegeven om als studio een mooi product neer te zetten, iets wat ze al bewezen met de NBA 2K serie. In plaats daarvan geven ze gamers een klap in het gezicht door voor zestig Euro een product aan te bieden wat aan alle kanten rammelt. Bespaar jezelf dit geld en zoek de glitches en bugs op YouTube op, het levert een stuk meer plezier op.


11:29  Bekijk de Buu Saga in Dragon Ball Z Kakarot
05:02  Nioh 2 komt op 13 maart 2020
 Reacties (0)
Geen reacties gevonden

 Reageer
Om te reageren op artikelen hoef je niet geregistreerd te zijn.
Om het forum te gebruiken is registreren echter wel verplicht.


Titel:
WWE 2K20
Type:
Game
Releasedatum:
22-10-2019
Ontwikkelaar:
Visual Concepts
Uitgever:
2K Games
Media:
Geen media gevonden