Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
23 Oktober 2020 
(6) 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(4) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
22 Oktober 2020 
(0) 
(1) 
(0) 
(2) 
(1) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
21 Oktober 2020 
(1) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
20 Oktober 2020 
(19) 
(0) 
(5) 
(5) 
(0) 
(2) 
(1) 
19 Oktober 2020 
(5) 
(0) 
(5) 
(4) 
18 Oktober 2020 
(0) 
17 Oktober 2020 
(0) 
(1) 
(2) 
(11) 
(4) 
16 Oktober 2020 
(3) 
(1) 
(0) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
15 Oktober 2020 
(6) 
(5) 
(5) 
(4) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(13) 
14 Oktober 2020 
(1) 
(5) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(2) 
(3) 
(3) 
13 Oktober 2020 
(5) 
(2) 
(0) 
(1) 
(3) 
(0) 
12 Oktober 2020 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
11 Oktober 2020 
(1) 
(0) 
(1) 
(0) 
10 Oktober 2020 
(1) 
(6) 
(0) 
(0) 
09 Oktober 2020 
(18) 
(8) 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
08 Oktober 2020 
(2) 
(1) 
(1) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(3) 
07 Oktober 2020 
(10) 
(6) 
(15) 
(5) 
(2) 
(0) 
06 Oktober 2020 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
05 Oktober 2020 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(7) 
04 Oktober 2020 
(4) 
(6) 
(6) 
(0) 
(0) 
(0) 
03 Oktober 2020 
(0) 
(0) 
(3) 
02 Oktober 2020 
(0) 
(3) 
(3) 
(0) 
The Outer Worlds
FIFA 21
Let's Sing Presents Queen
Crash Bandicoot 4: It's About Time
Nieuws:

Druckmann gaat dieper in op The Last of Us: Part II


Door Rene Groen op 11-10-2019 om 15:29
Bron: PlayStation Blog

Na een lange tijd van stilte werd er recentelijk dan eindelijk meer duidelijk over de sequel van The Last of Us. Director Neil Druckmann is nog lang niet klaar met het delen van informatie en dus behandelt hij in de laatste PlayStation Blog diverse onderwerpen.

Eerste ideeën
Druckmann duikt de geschiedenis in als hij de vraag krijgt wanneer het verhaal van The Last of Us II voor het eerst naar voren kwam. In 2013 sprak hij af met Ashley Johnson (de stemactrice van Ellie) ben sprak het idee van Left Behind. Tevens vertelde hij haar dat er nog iets was waar hij aan werkte en liet zijn idee over het vervolg schijnen:
quote:
"We zaten in een restaurant en ze begon te huilen. Ik dacht alleen maar: 'Ik hoop niet dat mensen denken dat ik iets verschrikkelijks bij haar aan het doen ben'. Dat was de eerste keer in mijn herinnering dat ik een erg sterk idee had."

In 2013 had Druckmann voor het eerst de basis gelegd voor een begin, midden en einde van het verhaal. Dit einde is uiteindelijk meermaals aangepast gedurende de ontwikkeling omdat hij te maken kreeg met meerdere mensen die hun eigen visie inbrengen. Hij noemt videogames dan ook een samenwerkend medium waarbij een ieder naar de uitwerking van een idee werkt.

De evolutie van Ellie
Er is veel verandert sinds het avontuur van Ellie en Joel. In het origineel zoekt ze iemand op wie ze kan vertrouwen en klampt ze zich vast aan hem. Aan het begin van dit vervolg is hun relatie gestrand. Haar nieuwe leven speelt zich af in Jackson, Wyoming en ze krijgt aldaar de kans om nieuwe relaties aan te gaan met de overlevenden die er leven. Eén van deze mensen is Dina die al jaren haar beste vriendin is. Volgens Druckmann flirten ze met elkaar maar tegelijkertijd weet Ellie niet echt waar ze staat. Een gevoel dat Dina deelt. Uiteindelijk blijkt dat het relatief comfortabele en 'normale' leven niet kan blijven bestaan. Na een vreselijk incident heeft Ellie enkel nog wraak in gedachten en wil ze de verantwoordelijken straffen, zelfs als ze dit geheel alleen moet doen.

Een nieuwe geïnfecteerde verschijnt
Sequels komen vaak met nieuwe uitdagingen, toch wil Naughty Dog niet zomaar nieuwe geïnfecteerden toevoegen omwille van het toevoegen zelf. De studio heeft dan ook goed nagedacht over de implementatie van de Shambler binnen de wereld, een grootse mutatie die giftige gassen kan verspreiden.
quote:
"In de eerste game was er documentatie te vinden over de verschillende stages van de geïnfecteerden. We moeten nu rechtvaardigen waarom er verschillende stages zijn. Zonder er nu al te diep op in te gan, er is iets met de omgeving en hoeveel tijd passeert om tot deze mutaties te komen"

Onder de geïnfecteerden vinden we de Runners die in korte tijd flinke afstanden overbruggen, Clickers die langzaam bewegen maar je direct kunnen vermoorden en nu dan ook Shamblers die een groter bereik hebben door een wolk van gas te verspreiden die zelfs materialen, je huid aantast en je zicht blokkeert. Je moet op deze manieren extra waakzaam zijn omdat de Runners door de gaswolk jacht op je kunnen maken.

Uitbreiden van de gameplay ervaring
In dit vervolg zullen de gameplay opties van Ellie worden uitgebreid met een grotere variëteit aan wapenaanpassingen, kwaliteiten en mobiliteit. Tegelijkertijd willen ze wel een realistische game blijven maken binnen de beperkingen van een controller. Ellie kan weliswaar niet het aantal mensen vermoorden wat ze in de demo doet, toch is dit aantal nodig om de spanning op te bouwen. Deze spanning is dan ook belangrijker dan een realistisch aantal doden.
quote:
"Dit is hetzelfde met het systeem van wapens. Als je deze in handen hebt zijn zowel het leven als de dood hiervan afhankelijk. Je zou je wapens schoonmaken en ze verzorgen. De camera zal dan ook inzoomen als je een wapen pakt en Ellie eraan werkt om ze te improviseren. Je moet een connectie voelen met dit instrument van de dood, op enige manier. Wat het betekent om te overleven binnen deze wereld."

Naughty Dog tracht ook met andere nieuwe gameplay mechanieken een emotionele respons te krijgen van spelers. Voor het eerst zal Ellie dan ook te maken krijgen met dierlijke gevaren. Honden kunnen geur gebruiken om je op te sporen en Ellie is dan ook niet veilig als ze op één plek blijft zitten. Zelfs als je in beweging blijft kunnen de honden je blijven volgen, daar waar dit voor mensen niet mogelijk is. Tegelijkertijd krijgt het een emotionele lading als je een hond vermoord, het geeft je een gevoel die vele malen erger is als dat je een mens vermoord.

Geloofwaardige menselijke tegenstanders
Honden als vijand is slechts één voorbeeld hoe Naughty Dog een meer authentieke en grimmige actiegame wil realiseren. De emoties die afkomen van in-game acties worden ook uitgebreid naar menselijke vijanden. Naughty Dog wil geweld dan ook realistisch neerzetten. Eén van de manieren waarop ze dit doen is door iedere menselijke vijand in de game een unieke naam te geven, denk aan Omar of Joe. Dit was enkel mogelijk met nieuwe technologie en veel investeringen in de opnamesessies. De manier waarop vijanden is ook geavanceerder. Ze doen dit om je niet het gevoel te geven dat je te maken hebt met een PC of een hersendood obstakel maar juist een mens van vlees en bloed. Als je een vijand uitschakelt zullen hun vrienden zijn naam uitroepen in verdriet. Ze zijn overvallen door emoties en kunnen ook onvoorpelbaar worden in gevecht.

Kies wanneer je vecht
De ontwikkelaar wil dat je als speler de consequenties voelt van Ellie's acties. Het is dan ook natuurlijk dat sommige spelers onnodig bloedvergieten juist willen voorkomen. Er zullen dan ook delen in de game zitten waar je gespot zult worden, terecht komt in combat en weet te ontkomen zonder het gebied van alle vijanden te ontdoen.
quote:
"Op een zelfde manier wilden we ook meer momenten waar je compleet onzichtbaar kunt zijn. Het is zeer uitdagend en bijzonder lastig, maar het is mogelijk om gebieden te verlaten zonder dat de vijand weet dat je er was. Er zijn ook bepaalde situaties waar je geëngageerd
bent. We willen dat je deelneemt in bepaalde acties die je onconfortabel laten voelen. Dit vormt een onderdeel van het verhaal, van de reis die Ellie aflegt."

Het vermijden van bloederige combat betekent niet dat je niet in staat bent om interessante gebieden te verkennen. Net als bij Uncharted 4 en The Lost Legacy experimenteren ze met grotere layouts. Er zijn dan ook momenten waar de spanning even terugloopt en je als speler na kunt denken wat je volgende stap is en wat je wil verkennen.

Technische vooruitgang
The Last of Us testte de technische kwaliteiten van de PlayStation 3, hetgeen een terugkeer naar de wereld op de PlayStation 4 verleidelijk maakt. Nadat ze de technische limieten hadden opgezocht op de PlayStation 3, denk aan het aantal vijanden dat in beeld kon verschijnen en de grootte van de levels, zijn er nu grotere omgevingen, stukken met horden geïnfecteerde en diverse groepen vijanden die je opjagen in een groter gebied.

Door de kracht van de PlayStation 4 hebben karakters nu ook een geheel nieuw animatiesysteem die ze motion mapping noemen. Het maakt bewegingen meer responsief en realistischer. Druckmann noemt Ellie zelfs het beste te spelen én best uitziende third-person actiekarakter. Dit komt ook door de overzetting van motion capture naar wat je uiteindelijk ziet in de game.

The Last of Us: Part II verschijnt op 21 februari 2020.


15:39  Rockstar werkt aan meerdere projecten?
14:47  Launchtrailer Doraemon Story of Seasons
 Reacties (2)
 Pagina: 1
Gast (94.215.230.xxx) op 12-10-2019 om 13:05
Leuk stuk maar Rene, alsjeblieft, gebruik niet zo vaak "dan ook" en let op als/dan en stam+t (je vermoordt, je wilt)

Rene Groen (Eindredacteur) op 12-10-2019 om 20:54 [Niv: 726 / Exp: 36307]
Bedankt voor de feedback, teruglezend is het 'dan ook' inderdaad wel erg veel in gebruik. Zal in het vervolg opletten, vertalen van het gehele stuk is misschien net iets té snel gedaan

 Pagina: 1

 Reageer
Om te reageren op artikelen hoef je niet geregistreerd te zijn.
Om het forum te gebruiken is registreren echter wel verplicht.


Titel:
The Last of Us: Part II
Type:
Game
Releasedatum:
19-06-2020
Ontwikkelaar:
Naughty Dog
Uitgever:
Sony Interactive Entertainment
Media:
Meer media