Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXbox ScarlettAppMisc    
21 Augustus 2019 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
20 Augustus 2019 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(6) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(1) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
19 Augustus 2019 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(3) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(4) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(2) 
(0) 
Luigi's Mansion 3
The Legend of Zelda: Link's Awakening
Wolfenstein: Cyberpilot
Dragon Quest Builders 2
Review:

Guns, Gore & Cannoli 2


Door Rene Groen op 15-10-2018 om 16:11
Bron: Gamed

De Belgische ontwikkelaar Crazy Monkey Studios liet ons drie jaar geleden kennis maken met Guns, Gore and Cannoli. Een even gekke als leuke titel waarin je flink huis kon houden met diverse wapens. De sequel borduurt hierop voort en ondanks dat het niet echt echt meer weet te verrassen is het plezier er niet minder om.

Er zijn inmiddels vijftien jaar verstreken sinds het origineel, toch betekent dit niet dat protagonist Vinnie Cannoli rust heeft gevonden. De mysterieuze gangster Dark Don mengt zich in de strijd en hij vormt het startschot voor een Europese reis ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Wederom krijgen we te maken met zombies, verder zullen we het op moeten nemen tegen Duitse troepen, gangsters, de politie en gemuteerde ratten. Het verhaal haakt op momenten in op het eerste deel, toch kun je het ook prima spelen als je deze game niet eerder hebt aangeraakt. Het belangrijkste is om te weten dat absurditeit de hoofdmoot vormt.


Guns, Gore & Cannoli 2 is een side-scrolling shooter die eigenlijk één doel heeft: schiet op alles wat beweegt. Hier dan ook geen skill trees of diepgaande RPG-systemen, je dient simpelweg het einde van het level te bereiken en moet het zo nu en dan opnemen tegen één van de bazen. De controls vragen wel enige gewenning om hierin te doen slagen. Het lopen met de linkerstick, richten met de rechterstick en schieten met de rechtertrigger is nog redelijk standaard, het springen met de linkertrigger is daarentegen opvallend te noemen. Ook het wisselen van wapen door met de rechterbutton het wapenwiel tevoorschijn te halen, een selectie te maken met de rechterstick en daarna het wapenwiel weer sluiten vormen soms erg veel handelingen in de hectiek van de strijd. Het had allemaal net wat gestroomlijnder gekund om de focus meer op de actie en minder op de controls zelf te leggen.

Deze actie is gelukkig wel beter in beeld gebracht door de camera iets naar achteren te plaatsen. Daar waar je in het origineel nog wel eens werd geraakt door een vijand die zich buiten je beeld begaf is dit nu niet langer het geval. Vinnie is gelukkig ook een stuk mobieler geworden door een dubbele sprong aan zijn arsenaal toe te voegen, alsmede de mogelijkheid om te rollen. Verder kan hij nu in 360 graden schieten, waardoor vijanden onder en boven je eveneens uit kunt schakelen. Het aantal wapens is uitgebreid, hetgeen ik echter niet direct een voordeel vond. De toevoegingen lijken veelal op voorgangers en hebben daardoor niet direct een aanwijsbare meerwaarde. Het totaalaanbod bestaat gelukkig wel uit uiteenlopende varianten als een honkbalknuppel, kettingzaag, tommy gun en rocketlauncher. Tegelijkertijd is er een groot vraagteken te plaatsen bij de keuze om te gooien objecten als granaten uit je arsenaal te halen. Hier tegenover staat wel dat je vijanden nu kunt schoppen.


Hoewel je het verhaal alleen kunt doorlopen, iets waar je op een normale moeilijkheidsgraad zo'n vijf tot zes uur over doet, is er ook een lokale en online mode voor vier personen. Er is immers niets leukers om de pret te delen en gezamenlijk te genieten van het schrijfwerk. Hoewel het verhaal inhoudelijk maar weinig voor stelt heeft de ontwikkelaar wel leuke referenties naar zowel films als muziek aangebracht en brengen ze ons naar bekende locaties als het strand van Normandië, de stemmen zijn daarentegen van een wisselende kwaliteit. Al met al kunnen we zeggen dat Guns, Gore & Cannoli 2 een leuke game is die als sequel echter ietwat teleurstelt. Het betreft een weinig verrassende voortzetting van het origineel die goed scoort in termen van humor maar op het gebied van controls net iets beter uitgewerkt had kunnen worden.
Beoordeling
75
De Belgische studio Crazy Monkey Studios wist drie jaar geleden indruk te maken met Guns, Gore & Cannoli, deze sequel doet dit helaas minder. De game is een leuk vervolg, toch weet het niet erg te verrassen. De kritische punten zijn - op de controls na - aangepakt, tegelijkertijd weten ze hier niet verder op te innoveren. Het maakt Guns, Gore & Cannoli 2 wederom tot een leuke game, toch hadden we stiekem op iets meer gehoopt.


09:29  SEGA werkte aan Shenmue I&II remake
16:02  Diablo III komt in Nintendo Switch bundel
 Reacties (0)
Geen reacties gevonden

 Reageer
Om te reageren op artikelen hoef je niet geregistreerd te zijn.
Om het forum te gebruiken is registreren echter wel verplicht.


Titel:
Guns, Gore & Cannoli 2
Type:
Game
Releasedatum:
02-03-2018
Ontwikkelaar:
Crazy Monkey Studios
Uitgever:
Onafhankelijk
Media:

Meer media