Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
24 Februari 2021 
(5) 
(1) 
(0) 
(2) 
(4) 
(1) 
23 Februari 2021 
(0) 
(0) 
(3) 
(3) 
(1) 
(0) 
(1) 
(3) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
22 Februari 2021 
(0) 
(0) 
21 Februari 2021 
(0) 
(0) 
(1) 
20 Februari 2021 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
19 Februari 2021 
(7) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
18 Februari 2021 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
17 Februari 2021 
(2) 
(2) 
(2) 
(0) 
16 Februari 2021 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(3) 
(1) 
(0) 
15 Februari 2021 
(0) 
(1) 
14 Februari 2021 
(0) 
(0) 
(0) 
13 Februari 2021 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
12 Februari 2021 
(0) 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
11 Februari 2021 
(5) 
(2) 
(4) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
10 Februari 2021 
(0) 
(11) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
09 Februari 2021 
(0) 
(10) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
08 Februari 2021 
(11) 
(0) 
(0) 
07 Februari 2021 
(0) 
(0) 
(0) 
06 Februari 2021 
(4) 
(2) 
05 Februari 2021 
(1) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
04 Februari 2021 
(3) 
(0) 
03 Februari 2021 
(7) 
(1) 
(2) 
(0) 
02 Februari 2021 
(0) 
(2) 
(1) 
(3) 
(1) 
(7) 
01 Februari 2021 
(0) 
(0) 
(0) 
Little Nightmares II
Werewolf: The Apocalypse – Earthblood
Gamed Gamekalender Februari 2021
Immortals: Fenyx Rising - A New God
Review:

F1 2020


Door Rene Groen op 08-07-2020 om 05:03
Bron: Gamed

In onze recensie van F1 2019 was te lezen dat er geen baanbrekende vernieuwingen waren doorgevoerd, toch wist het de sport goed te benaderen en door de vele hulpmiddelen kon een ieder ermee aan de slag. We zijn inmiddels weer een jaartje verder en de vraag is of Codemasters wederom stappen heeft gezet.

Net als in vrijwel iedere andere sporttak is het lastig om te blijven innoveren als de sport slechts kleine stapjes maakt. Bij voetbal worden er geen extra doelen geplaatst, de baskets gaan niet ineens naar vier meter hoogte bij het basketballen en ook bij de Formule 1 hoef je geen totale omslag te verwachten. Het is om deze reden dat we in eerste instantie vooral kleinere verbeteringen en toevoegingen zien. Te denken valt aan een Casual moeilijkheidsgraad om zelfs de meest onervaren racers een kans te geven. Het is als racen met zijwieltjes, ideaal voor de jongsten onder ons. Het rijden over gras of door het grind voelt niet anders dan het asfalt, blijf je te lang buiten de baan dan zul je automatisch worden teruggeplaatst en bochten zijn makkelijker te nemen. We kunnen het nog geen zelfrijdende auto noemen, toch ligt het idee er niet ver vandaan. Een ideale manier om mijn zevenjarige zoontje ook eens achter het stuur te plaatsen en hierop aansluitend helpt de split-screen optie dan ook zeker mee. Om dit als nieuw te bestempelen gaat wat ver, zo zat het vroeger ook al in de serie, toch juich ik de terugkeer hiervan toe.


Om te innoveren werd er vorig jaar een carrièreoptie geïmplementeerd die de Formule 2 in een verhaallijn betrok. Hoewel je hierdoor iets meer binding kreeg met de ontwikkelingen buiten de baan had het nogal een soapniveau en het is dan ook maar goed dat ze er in deze editie niet dieper op in zijn gegaan. Ter vervanging zijn ze een andere richting in geslagen door je als elfde team in het deelnemersveld te mengen met MyTeam. Je bent tegelijkertijd eerste coureur en teambaas en vanuit deze laatste rol zul je met een helikopterview beslissingen moeten nemen. Met welke kleur livery ga je de baan op? Kies je voor een sterke en daardoor duurdere tweede coureur en bespaar je op de motor of juist andersom? Welke sponsoren passen het beste bij je toekomststrategie en hoe ga je het geld spenderen over de verschillende onderzoeksdivisies? Alle opties die je worden geboden zijn gelukkig op een overzichtelijke manier weergegeven en het is leuk om je team vorderingen te zien maken naarmate de jaren vorderen.

Mocht je geen zin hebben om in de schoenen van een manager te stappen dan kun je nog altijd een traditionele carrière starten, waarbij ook een volledig seizoen in de Formule 2 mogelijk is. De echte fans kunnen iedere vrije training, kwalificatie en race van een volledig seizoen aanvangen, is dit je iets teveel van het goede dan kun je ook kiezen voor een kortere variant met zestien of tien races en zo je minder favoriete circuits uit de line-up filteren. En als we het dan toch over de circuits hebben, het stratencircuit van Hanoi en Zandvoort zijn vertegenwoordigd. Hoewel ik onze Nederlandse trots niet het meest interessante circuit vind om op te racen is het natuurlijk leuk dat we het op deze manier alvast kunnen verkennen voordat de Formule 1 dit volgend jaar zelf gaat doen.


Als je genoeg ervaring hebt opgedaan in de diverse modi dan kun je de Challenges een kans geven welke zijn onderverdeeld in categorieën als de Checkpoint Challenge, Overtake Challenge en Time Attack, waarbij je in klassieke modellen van onder andere Ferrari, Williams en Red Bull mag stappen. Natuurlijk is het ook mogelijk om online te gaan en we zien hier dezelfde mogelijkheden terug als in voorgaande edities. Graag had ik gezien dat MyTeam ook een online optie had, helaas is dit niet het geval. Net zoals er overigens nog altijd geen optie is om in virtual reality te rijden, een mogelijkheid waar veel fans naar vragen maar waar helaas geen gehoor aan gegeven is.

Dit betekent gelukkig niet dat de ontwikkelaar doof is voor kritieken. Het vorig jaar geïmplementeerde Energy Recovery System-systeem, kortweg ERS, is op de schop gegaan en je hoeft dan ook niet langer aandacht te besteden aan verschillende modi om er voordeel uit te halen. In plaats daarvan hebben ze het teruggebracht tot een voorgeprogrammeerd systeem zodat je enkel de Overtake hoeft te gebruiken op de momenten waar je dit nodig acht. Ook de kunstmatige intelligentie van je tegenstanders is net iets scherper te zijn dan vorig jaar, zo verdedigen ze op overtuigende wijze zonder zich als een kamikazepiloot te gedragen. Perfect is het tegelijkertijd nog niet. Tijdens de kwalificatie werd ik soms geblokkeerd waardoor ik een slechte notering achter mijn naam had staan en ook je team heeft enkele dubieuze momenten, zo kreeg ik via de boordradio complimenten toen ik op Mario Kart-achtige wijze een bocht afsneed en hier een (terechte) tijdstraf voor kreeg. Deze momentjes staan niet op zichzelf en er is nogal een willekeur in het (al dan niet) uitdelen van straffen.


Om het Nederlandse publiek te bedienen zijn ditmaal Olav Mol en het fictieve personage Bas van Damme te horen vanaf de commentaarpositie. Voor en na de race bespreken ze onder andere de startposities na de kwalificatie, geven ze meer informatie over het circuit en blikken ze terug op de race. De teksten van Olav Mol zijn duidelijk opgelezen en van enige spontaniteit is weinig sprake, een kritiek dat nog meer van toepassing is op de stemacteur die de tweede commentator van tekst voorziet. Toch is dit nog lang niet zo erg als de tenenkrommende interviews na de race waarbij je één van de antwoorden kunt geven op een gestelde vraag. Het is een terugkerend element van vorig jaar dat ze eruit mogen halen of anders in mogen vullen.

Vraag is natuurlijk of je F1 2020 in huis moet halen en het antwoord is, zoals bij vrijwel iedere sportreview, tweeledig. Als je zo nu en dan eens een race rijdt en één van de voorgaande edities in huis hebt is er weinig reden om nu weer een volledig bedrag neer te leggen, of je moet veel waarde hechten aan MyTeam, split-screen en de Casual mode. Voor de echte fans kunnen deze toevoegingen van een veel groter belang zijn en dit gaat samen met andere elementen als een betere implementatie van het ERS-systeem en twee nieuwe circuits. We hebben hier weliswaar te maken met de meest complete F1 game in jaren, wel moet je rekening houden met behoorlijke laadtijden en zijn er geen grote stappen gemaakt op het gebied van graphics. Omdat deze al van een behoorlijk niveau waren, waarbij ik de gezichten van de coureurs even buiten beschouwing laat, is dit overigens geen kritiek maar vooral een constatering.
Beoordeling
85
F1 2020 maakt kleine stapjes die de kwaliteit weer naar een net wat hoger niveau tillen. Qua gameplay blijft de balans tussen arcade en simulatie bewaard en door de Casual moeilijkheidsgraad kunnen ook de meest onervaren racers hun rondjes rijden. De toevoeging van MyTeam, waarbij je zowel manager als eerste coureur bent, is een welkome en verder zien we vooral kleinere aanpassingen op het gebied van AI en de implementatie van ERS. Geheel nieuw is het commentaar van Olav Mol, omdat zijn beleving vooral van papier komt is dit meer een bonus dan een volwaardige toevoeging.


14:50  WWE 2K Battlegrounds verschijnt 18 september
17:10  Mafia: Definitive Edition doorgeschoven naar september
 Reacties (0)
Geen reacties gevonden

 Reageer
Om te reageren op artikelen hoef je niet geregistreerd te zijn.
Om het forum te gebruiken is registreren echter wel verplicht.


Titel:
Formula 1 2020
Type:
Game
Releasedatum:
10-07-2020
Ontwikkelaar:
Codemasters
Uitgever:
Deep Silver
Media:
Meer media