Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
05 Juli 2020 
(0) 
(0) 
(0) 
04 Juli 2020 
(7) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
03 Juli 2020 
(0) 
(12) 
(0) 
(0) 
(3) 
(1) 
(1) 
(0) 
02 Juli 2020 
(8) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(2) 
(0) 
(0) 
01 Juli 2020 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
30 Juni 2020 
(0) 
(0) 
(9) 
(0) 
(0) 
(4) 
(0) 
(0) 
(4) 
29 Juni 2020 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(99) 
(0) 
(0) 
(0) 
28 Juni 2020 
(0) 
(1) 
(0) 
(2) 
(0) 
27 Juni 2020 
(11) 
(0) 
(11) 
(0) 
(16) 
(0) 
(0) 
(0) 
26 Juni 2020 
(1) 
(0) 
(2) 
(1) 
(0) 
(1) 
(1) 
(2) 
(2) 
25 Juni 2020 
(0) 
(3) 
(4) 
(1) 
(0) 
(2) 
(4) 
(0) 
(2) 
(0) 
(1) 
(26) 
(1) 
(0) 
24 Juni 2020 
(1) 
(3) 
(5) 
(2) 
(2) 
(0) 
23 Juni 2020 
(6) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
22 Juni 2020 
(2) 
(0) 
(5) 
(0) 
(9) 
(0) 
21 Juni 2020 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(19) 
20 Juni 2020 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
19 Juni 2020 
(6) 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(5) 
(2) 
(1) 
(9) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
18 Juni 2020 
(13) 
(0) 
(2) 
(2) 
(1) 
(4) 
Gamed Gamekalender Juli 2020
The Last of Us: Part II
Edna & Harvley: The Breakout - Anniversary Edition
SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated
Review:

One Piece: Pirate Warriors 3


Door Joni Philips op 18-09-2015 om 08:52
Bron: Gamed

De langlopende One Piece animatieserie heeft opnieuw een nieuwe game gekregen. Omega Force kwam namelijk met One Piece: Pirate Warriors 3, een game waarin Luffy en de andere Straw Hat piraten opnieuw duizenden vijanden moeten afslachten. Wij gingen aan de slag met de PlayStation 4-versie om het te testen.

One Piece: Pirate Warriors 3 is ondertussen al het derde deel in de Pirate Warriors serie, maar dat betekent niet dat je de voorgaande delen gespeeld moet hebben. De verhaalmode – de Legend Log – begint opnieuw vanaf nul. In iets meer dan 25 hoofdstukken beleef je de hoogtepunten uit de One Piece serie, met onder andere gevechten om Buggy te verslaan en Franky aan je kant te krijgen. De game beschikt over redelijk wat verhalende scènes zodat je een goede blik op het verhaal krijgt. Het is natuurlijk allemaal sterk samengevat, de animatieserie telt nu eenmaal een aflevering of zevenhonderd wat je moeilijk allemaal exact kunt naspelen. Het is dan ook vooral een leuke opfrisser of introductie, geen complete vervanging van de serie. Het is echter meer dan voldoende voor een videogame waarin elk hoofdstuk twintig tot dertig minuten duurt. Het betekent dan ook dat je hiermee een tiental uur bezig bent, waarna je terug kunt gaan om alle levels ook volledig uit te spelen of kunt overschakelen naar andere modes zoals de Dream Log waarin je te maken krijgt met meer willekeurige levels.

Het is natuurlijk een heel verhaal om te beleven, maar de gameplay blijft zelf redelijk constant. Zo snel mogelijk zoveel mogelijk vijanden verslaan zonder dat je collega-piraten – die eveneens meevechten en een impact maken – niet vluchten. Het zal je niet verbazen natuurlijk dat het opnemen tegen honderden vijanden tegelijkertijd opnieuw de focus vormt in een Warriors game. Je loopt van gebied naar gebied om hierin alle tegenstanders te verslaan, met af en toe een generaal of een baas die moeilijker te verslaan is. Deze zijn dan ook ideaal om speciale aanvallen op te testen. Het is redelijk eenvoudig op het eerste zicht, maar je moet rekening houden met factoren zoals wanneer je welke vijanden aanpakt, bijvoorbeeld wanneer je één gevecht moet onderbreken om snel aan de andere kant van het level een bevriend karakter uit de nood te helpen. Je moet het ook meestal tegen maar één factie opnemen, maar er zijn momenten dat je in een strijd tussen drie zijden terechtkomt. Het zorgt voor wat meer opleving door de hele hectiek terwijl je de ene na de andere iconische aanval op het scherm tovert, waarbij elk van de tientallen karakters over zijn eigen aanvallen beschikt.


Je staat er evenmin alleen voor, je hebt op elk moment ook steun van een 'kizuna' karakter. Je dient een band op te bouwen door vijanden te verslaan, waarna dit karakter van tijd tot tijd opdaagt om voor jou vijanden af te maken. Dit metertje blijft verder oplopen tot je een gelimiteerde Kizuna mode kunt activeren waarin dit karakter veel vaker opduikt. Je kunt op deze momenten ook een superkrachtige aanval uitvoeren. Het reset de Kizuna mode naar nul, maar het is absoluut vernietigend. Het is niet vreemd om 200-300 vijanden tegelijkertijd uit te schakelen hiermee. Het voordeel is dat je deze band in elke match met meerdere karakters kunt opbouwen. Als je de mode hebt gedaan met één karakter en opnieuw opbouwt met een tweede, dan komt het eerste ook automatisch helpen. Het is een sterke introductie die gevechten wat opwindender maakt, het is namelijk ongelofelijk leuk om vier personages op hetzelfde moment hun sterkste aanval te zien uitvoeren. Je kunt de game perfect uitspelen zonder, door simpelweg te button-mashen zoals in de meeste Warriors games, maar het is een nieuwigheid die je toch veel gaat benutten.

Je zult tijdens gevechten door eveneens sterker worden. Je verdient in de eerste plaats ervaringspunten waarmee je level stijgt, iets waardoor je statistieken stijgen. Je kunt deze ook verhogen met speciale munten die je verdient door vijanden te verslaan. Je kunt deze munten toekennen aan personages om hun statistieken verder te verhogen, door bijvoorbeeld een extra skill slot te verdienen. Je moet die skills ook gaan verdienen, iets wat je doet door doelen te bereiken zoals 3000 vijanden doden in één gevecht. Het vergt natuurlijk wel dat je lang aan de slag gaat met een personage. Dat is zeker mogelijk voor je eerste karakter, maar wat als je een derde, vierde, vijfde, … personage wil gebruiken? Dan gebruik je simpelweg wat in-game geld – dat je met hopen verdient – om hun level te verhogen naar het level van je hoogste karakter. Je zult je personages dan ook echt sterker zien worden, zonder dat je echt uit je weg moet gaan om dit te bereiken.


Het is een ideaal avontuur om alleen te beleven, maar je kunt ook met een vriend aan de slag in een coöperatieve stand die zowel offline als online beschikbaar is. Het is gezellig om samen de actie aan te vatten, maar het is ironisch genoeg problematisch als je gaat voor een hogere score. Je medemaat doodt namelijk vijanden die jij niet kunt doden, zodat je waarschijnlijk een lagere scoort haalt dan wanneer je het avontuur alleen zou aanvatten, zelfs op een lagere moeilijkheidsgraad indien nodig. Het maakt de multiplayer overbodig als je juist wil gaan voor zo'n hoog mogelijk score. Hier staat dan weer wel tegenover dat deze online mode vlot verloopt, iets wat niet gezegd kon worden over de voorgaande titels in de serie. Het is dan ook hopen dat het coöperatieve probleempje kan worden aangepakt. Het is een dan ook een kwestie van deze mode verder aan te moedigen. Samenwerken om een hoge S-rank te behalen zou toch veel gezelliger zijn dan vrede moeten nemen met een C-rank omdat je wel eens samen wou spelen.

One Piece: Pirate Warriors 3 wordt na een tijdje repetitief, maar Omega Force heeft zeker moeite gedaan om dat moment zo lang mogelijk uit te stellen. Het spel heeft interessante level-up mechanieken, een leuk samenwerkingssysteem en een uitgebreide set karakters waarmee je de volledige One Piece verhaallijn kunt naspelen. Het vechtsysteem is daarentegen weinig diepgaand, het leidt tot prachtige aanvallen maar er is weinig strategie nodig want buttonmashen werkt evenzeer. Het audiovisuele stijltje is een voltreffer, met lekkere animatie die doet terugdenken aan de stijl van de serie hoewel het detail op de PC en PlayStation 3 versies toch duidelijk achterloopt ten opzichte van de PlayStation 4 versie en alle officiële Japanse stemmen met Engelstalige subtitels. De PlayStation 4 versie loopt ook zeer vlot, met alleen wat vertraging na het uitvoeren van een grootschalige Kizuna aanval. Je hebt op dat moment echter honderden vijanden uitgeschakeld, typisch een moment dat je buiten gevaar bent. Het is dan ook eerder een smetje dan een praktisch bezwaar. Deze One Piece game is dan ook in het algemeen een leuke ervaring.
Beoordeling
Gameplay   80
Sound   85
Graphics   80
Replay   85

Een leuke 'reboot' voor de Pirate Warriors serie.
80


08:59  [TGS] Star Fox Zero komt volgend jaar
08:39  Launchtrailer LEGO Dimensions
 Reacties (1)
 Pagina: 1
Gast (84.29.57.xxx) op 18-09-2015 om 17:24
Wat was er mis dan met de online functie van 1 en 2? heb beide games kapot gespeeld en nooit ergens last van gehad.

 Pagina: 1

 Reageer
Om te reageren op artikelen hoef je niet geregistreerd te zijn.
Om het forum te gebruiken is registreren echter wel verplicht.


Titel:
One Piece: Pirate Warriors 3
Type:
Game
Releasedatum:
28-08-2015
Ontwikkelaar:
Omega Force
Uitgever:
Bandai Namco
Media:
Meer media