Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
22 Februari 2020 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
21 Februari 2020 
(17) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
20 Februari 2020 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
19 Februari 2020 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
18 Februari 2020 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(4) 
(3) 
(3) 
17 Februari 2020 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(2) 
(0) 
16 Februari 2020 
(0) 
(0) 
(1) 
15 Februari 2020 
(3) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
14 Februari 2020 
(12) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
13 Februari 2020 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
12 Februari 2020 
(5) 
(1) 
11 Februari 2020 
(0) 
(1) 
(7) 
(0) 
(1) 
(1) 
10 Februari 2020 
(3) 
(4) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
09 Februari 2020 
(6) 
(0) 
(1) 
(4) 
(0) 
(0) 
08 Februari 2020 
(0) 
(1) 
(0) 
07 Februari 2020 
(2) 
(0) 
(15) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
06 Februari 2020 
(6) 
(0) 
(0) 
(2) 
(6) 
(0) 
05 Februari 2020 
(0) 
(0) 
(0) 
(3) 
(0) 
(3) 
(1) 
(0) 
(0) 
(1) 
(9) 
(0) 
04 Februari 2020 
(2) 
(0) 
(3) 
(0) 
(1) 
03 Februari 2020 
(2) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
Monster Energy Supercross 3
Patapon 2 Remastered
Coffee Talk
Gamed Gamekalender Februari 2020
Feature:

Poll Roundtable - Mei 2009


Door Joni Philips op 01-06-2009 om 09:41
Bron: Gamed

Maandelijks peilt Gamed naar de mening van de bezoekers en de redactie over een prangende stelling. In onze Poll Roundtable kun je onze mening over de stelling vinden en kun je zelf je mening geven over het onderwerp.

Op de E3 is OnLive niet aanwezig, maar de service blijft heet nieuws. OnLive is een streaming service waarmee games worden gespeeld via een server. Je koopt een licentie op een videogame bij OnLive en daarna kun je via jouw Internetverbinding op elke PC spelen met dat spel, zelfs al is dat spel Crysis en speel je op Windows 95. Het klinkt fantastisch en zou voor een revolutie kunnen zorgen. Voorlopig is het echter afwachten of OnLive de lag kan overwinnen, of de service betaalbaar wordt en of de service op veel ondersteuning moet rekenen. Wij zoeken alvast eens uit wat onze redactie ervan denkt.


Als ik mijn kamer binnenloop doemt een paar meter verder een kast op met daarin m'n oude GameCube, Game Boy, allemaal games en en nog wat merchandise. Ik vind het heerlijk om iets tastbaars te hebben, iets wat je ten alle tijde kunt gebruiken. Het digitaal streamen van games is dan iets wat mij niet bevalt. Weg zijn de middernacht launches, weg is die mooie poster die je altijd bij een GTA game kreeg en zo kan ik nog wel even door gaan. Sowieso zijn de internetverbindingen nog bijna nergens ideaal voor een service als OnLive. Ikzelf heb hier zo vaak verbindingsproblemen en dan zou het lullig zijn dat als je een Crysis op high speelt je bij het volgende level opeens naar pixels zo groot als een duim moet kijken omdat je internetverbinding het even niet aan kan. Tevens lijkt het maandelijks betalen voor zoiets mij ook helemaal niets, als ik iets koop dan wil ik het ook altijd kunnen blijven gebruiken. Met OnLive kan dit niet. In mijn ogen is OnLive dan ook iets voor een selecte groep gamers, de huidige structuur vind ik dan ook nog eens beter werken. Nee, OnLive is niks voor mij.


OnLive lijkt een prachtig initiatief, maar in mijn ogen is het toekomstmuziek. Tegenwoordig zijn de Internetverbindingen onvoldoende snel om iedereen feilloos online te laten gamen. OnLive gaat dan nog een stap verder en laat alles via het Internet streamen. Met de huidige generatie Internetverbindingen verwacht ik dan ook problemen zoals bij LittleBigPlanet. Het lijkt me dan ook beter dat OnLive wordt uitgesteld tot glasvezel kabels regel in plaats van uitzondering zijn. Zulke technieken zijn namelijk nodig om het internet snel genoeg te maken. Persoonlijk zou ik het ook spijtig vinden moest OnLive de enige keuze worden. Ik ben iemand die graag een doosje in zijn kast heeft staan, iets wat met OnLive verleden tijd lijkt. Ook het prijskaartje gaat een grote rol spelen, ik verwacht toch dat we maandelijks zullen moeten dokken voor het gebruik van de service, en dat ligt ook niet in mijn natuur. Ik ben dan ook voorlopig nogal pessimistisch over het initiatief. Laat OnLive mij maar overtuigen door een steengoede en goedkope service te lanceren.


Onlive klinkt veelbelovend, maar gaat, vrees ik, floppen. De service heeft potentie, maar ik denk dat het slechts succesvol kan worden als het als console op de markt verschijnt. Volgens mij is het programma te ingewikkeld voor de massa en bovendien is een (stabiele) internetverbinding vereist. Zo heb ik bijvoorbeeld geen vaste verbinding voor mijn Xbox 360 op mijn kamer. Dat is voor mij persoonlijk geen probleem, aangezien ik graag singleplayers en offline co-op speel. Maar een service als Onlive heeft echt verbinding nodig, waardoor ik, en vast vele andere, de service simpelweg niet kunnen gebruiken. Verder weet ik niet of Onlive de gebruiksvriendelijkheid en het gemak van de xbox 360, PS3 of de Wii kan behalen. En tot slot ben ik het eens met Joni en Stefan. Ik wil graag iets fysiek hebben als ik een game of console koop en bij Onlive valt dit weg. Met bijvoorbeeld een PS3 kan je gewoon een game meenemen naar een vriend en er daar lekker mee gaan spelen, maar met Onlive is dit natuurlijk niet meer mogelijk. Allemaal kleine feitjes die Onlive de kop gaan kosten.


Het concept heeft zeker potentie in mijn ogen. Maar de enige manier hiervoor is dat ze het piekfijn uitwerken. Ik zou namelijk niet willen dat mensen met een slechte internetverbinding moeilijker een spel zullen aan gang krijgen of gewoon in het algemeen spelen. Want dan heb je nog niet echt een oplossing voor de gigantische monster pc's die je nodig hebt om bijvoorbeeld Crysis op Ultra-High te spelen. Voor de rest lijkt het mij een zeer leuk idee, althans ik er zelf niet zo veel gebruik zal van maken sinds ik een redelijke PC heb die alle games die ik wil spelen aan kan. De maandelijkse betaling is dan weer een minpunt, mij lijkt het beter om een systeem in te voeren dat als je een spel zou kopen op je OnLive account je het altijd hebt en overal kunt spelen met de jouw account gegevens.


Ik ben ervan overtuigd dat men met OnLive iets revolutionairs heeft ontwikkeld, maar ik denk ook dat OnLive niks gaat worden. De wereld is er namelijk nog niet klaar voor. Ik wil een een game met een vette cover, een fris ruikende handleiding, verpakt in een mooi doosje. Er zijn genoeg gamers die deze mening met mij delen. Ik doe dan ook nog steeds niet mee aan andere digitale distributie services en daar zal OnLive geen verandering aan brengen. Het concept is goed en het opent een nieuwe deur in de wereld van gaming, maar ik vrees dat het geen groot succes zal worden zolang men dvd kasten verkoopt. Bovendien zijn er nog genoeg mensen met een crappy internet verbinding. Nee, er zál een dag komen dat iedereen zijn games uit één database streamt, maar OnLive is dan al lang verleden tijd.


OnLive is de toekomst. En wat mij betreft begint die toekomst morgen, mij lijkt OnLive namelijk erg vet. Die gedachte is toch heerlijk: iedereen kan elke game spelen, op welke computer hij of zij ook maar in huis heeft. Specs spelen geen rol meer, wauw. Het klinkt allemaal zo ongeloofwaardig, maar ik denk dat OnLive de potentie heeft. Tastbaarheid vind ik wel een belangrijk punt en ik denk niet dat men dat kan geven bij OnLive, aangezien alles online gebeurd. Maar ik denk dat het gewenning nodig heeft. Ik zou zeggen, geef het een jaartje of twee, drie en gamers stappen massaal over op OnLive, tegen die tijd zijn gamers vergeten wat consoles zijn en moeten ze lachen bij die verstokte retro fan die begint over 'tastbaarheid'. Oke, zo snel zal het niet lopen, en ik zal ook niet zo snel van een console af stappen. Ik weet ook zeker dat Nintendo, Microsoft en Sony zeker niet gaan stoppen met consoles maken, omdat OnLive daar opeens is. Dat is een punt waar de makers van OnLive nog even goed over na moeten denken, want het enige wat OnLive nog in de weg staat zijn al die doosjes van al je games, die allemaal mooi staan te pronken in je kast.


09:43  [E3] Ride op Microsoft conference
09:40  [E3] StarCraft II komt zeker in 2009
 Reacties (12)
 Pagina: 1
Akatora op 01-06-2009 om 10:16 [Niv: 142 / Exp: 7111]
Onlive is wel een grappig idee.
Lijkt mij dat het sneller komt dan iedereen denkt.
Ze weten waarschijnlijk wel waarmee ze bezig zijn.

stoner4life420 op 01-06-2009 om 10:30 [Niv: 36 / Exp: 1789]
ze zijn hier 5 jaar mee bezig geweest voordat er uberhaupt iets bekend werd over onlive.. 5 jaar ontwikkeling lol en dan zeggen dat het niks wordt

het wordt wat, simpelweg omdat zij er miljoenene onderzoeksgeld in hebben gestoken.. ze hebben überhaupt voordat ze gingen ontwikkelen alles bekeken of OnLive "kansen" heeft..

heeft iemand hier door, dat de HD resoluties zo klein gecompressed worden dat deze gestreamed kan worden met een 5mbps verbinding kan worden gerealiseerd? genoeg mensen hebben toegang tot een 5mbps lijn vele providers bieden dit erg goedkoop aan..
Joni snapt er niks van lol want 90% van alle nederlanders heeft toegang tot goedkope 5mbps internetlijn mochten zij dat willen.. deze percentages groeien wereldwijd omdat internet niet stil staat... heck zelfs de nieuwste mobiele technologie HSDPA heeft 7.2 mbps, dus wat lul je

onlive is toekomst... weg dure game PC en grafische kaarten... weg dure game console(s)..

1 internet kabel 1 tv 1 kastje ter grootte van een gameboy! BAM . full HD ultra high specs spelen maar!

hebben de staff hier uberhaupt de hele press conference wel doorgenomen van onlive?

Joni Philips (Eindredacteur) op 01-06-2009 om 10:40 [Niv: 1165 / Exp: 58235]
Of misschien heeft Joni een Belgische internetverbinding. En Joni weet perfect wat de maximale snelheid is van elk type lijn. Misschien zijn wij gewoon meer sketpisch over wat OnLive beweert. Zeker omdat de game-industrie genoeg gefaalde initiatieven kent. De Phantom bijvoorbeeld was ook jarenlang in ontwikkeling en ging ook een 'PC' zijn die je kon aansluiten op de televisie en nooit moest updaten, en je toch alle spellen ooit liet spelen.

Gewijzigd door Joni Philips op 01-06-2009 om 10:46

Gast (81.245.212.xxx) op 01-06-2009 om 10:46
Stoned4life: droom verder, ik zeg je dingen als OnLive zullen pas doorbreken na 2020, tot die tijd ben ik bezig met de traditionele consoles en pc's.

Gast (62.163.48.xxx) op 01-06-2009 om 10:51
consoles 4 ever :D

Kurosaki01 op 01-06-2009 om 11:33 [Niv: 154 / Exp: 7711]
Poll? Ik heb al een aantal maanden geen poll gezien hoor.

Gast (213.73.199.xxx) op 01-06-2009 om 11:43
Ik heb ook liever games op een schijfje. Punt uit

Joni Philips (Eindredacteur) op 01-06-2009 om 11:49 [Niv: 1165 / Exp: 58235]
@Kurosaki: De reacties op de Roundtable zijn nu de poll naar de mening van de bezoekers.

NickPeters op 01-06-2009 om 12:06 [Niv: 9 / Exp: 448]
Stoner4life, leg die joints maar weer even opzij jongen. Ik krijg een lachkick van je.

Kurosaki01 op 01-06-2009 om 12:09 [Niv: 154 / Exp: 7711]
Ahh op die manier.

Anyway ik zie het onderwerp van vandaag ook totaal niet zitten.

streetfighter op 01-06-2009 om 13:12 [Niv: 42 / Exp: 2099]
En hier in Belgie is nog altijd een downloadlimiet en als je veel gamed en dus ook veel streamt dan zal voor sommige mensen de limiet snel bereikt zijn

Fiercy Dragon op 01-06-2009 om 13:45 [Niv: 66 / Exp: 3297]
downloadlimiet }>

 Pagina: 1

 Reageer
Het is niet mogelijk om te reageren op dit artikel.
Titel:
Poll Roundtable
Type:
Feature
Releasedatum:
Maandelijks
Ontwikkelaar:
Gamed
Uitgever:
Gamed
Media:
Geen media gevonden