Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
29 Mei 2023 
(2) 
28 Mei 2023 
(0) 
27 Mei 2023 
(6) 
(8) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(4) 
26 Mei 2023 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
25 Mei 2023 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
24 Mei 2023 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(1) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
23 Mei 2023 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
22 Mei 2023 
(4) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
20 Mei 2023 
(0) 
(0) 
(5) 
19 Mei 2023 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
18 Mei 2023 
(1) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
17 Mei 2023 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
16 Mei 2023 
(11) 
(0) 
(2) 
(0) 
15 Mei 2023 
(0) 
(2) 
(0) 
(1) 
(4) 
12 Mei 2023 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(4) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
11 Mei 2023 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
10 Mei 2023 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
09 Mei 2023 
(0) 
(0) 
(4) 
(0) 
(0) 
The Lord of the Rings: Gollum
LEGO 2K Drive
After Us
Planet of Lana
Review:

DC's Justice League: Cosmic Chaos


Door Joni Philips op 23-03-2023 om 15:52
Bron: Gamed

Ontwikkelstudio Rocksteady Studios werkt momenteel aan een duistere game waarin Suicide Squad de Justice League moet uitschakelen nadat Brainiac een meerderheid van de leden heeft gehersenspoeld. Fans van een luchtigere Justice League ervaring worden echter niet in de steek gelaten, PHL Collective en Outright Games brengen ons het geinige Justice League: Cosmic Chaos waarin Starro een meerderheid van de leden van de Justice League heeft gehersenspoeld. Mmmm, ik begin te begrijpen waarom Batman altijd plannen heeft om andere leden van de Justice League te doden.

De overeenkomst in uitgangspunt – een deel van de Justice League is gehersenspoeld – is redelijk grappig, maar dat is zowat de enige overeenkomst. Het team van PHL Collective heeft gekozen voor een game die genietbaar is voor jong en oud, met een gigantische dosis humor. Laat dat al meteen zichtbaar worden in het verhaal, dat begint met Batman die lekker nukkig loopt te doen op een feestje voor zijn vriend Snapper Carr, die verkozen is tot burgemeester voor zijn thuisstad Happy Harbor. De imp Mr. Mxyzptlk heeft echter andere plannen, hij besluit het stadje over te nemen, samen met grote superslechterik Starro en een legertje vismonsters. In zijn initiële invasie weet hij zelfs onder andere Aquaman en de Flash over te nemen. Het is aan het trio van Batman, Superman en Wonder Woman om orde op zaken te stellen. Verwacht hierbij veel verwijzingen naar het wijde comic universum, hoewel voorkennis niet nodig is om te genieten.

Genieten zul je zeker doen, zeker omwille van de humor. Oneliners vliegen je om de oren, met vertrouwde stemmen als Diedrich Bader voor Batman en Nolan North voor Superman. Mxyzptlk is natuurlijk het echte hoogtepunt, want hij komt al grappig uit de hoek tijdens de laadschermen. Dana Snyder doet het sterk, hoewel het toch zeer spijtig is dat Gilbert Gottfried kwam te overlijden voor de opnames. Zijn typische performance had alles naar een nog hoger niveau kunnen tillen. Alles valt natuurlijk in herhaling na een tijdje, maar behoudens de uitspraken op de laadschermen valt dit niet erg op. Wel opletten, de game is onder andere gericht op kinderen, maar die kinderen zullen wel Engels moeten spreken want de game heeft geen Nederlandse stemmencast. Op zich geen probleem, wel iets om mee rekening te houden als je de game koopt voor kinderen die nog geen echte notie van Engels hebben.


De game zelf is gelukkig zeer toegankelijk, een uitgebreid aanbod aan moeilijkheidsgraden maakt het mogelijk om de game voor te schotelen aan jongere kinderen die eerder gewend zijn aan de LEGO games, maar tegelijkertijd ook als meer ervaren gamer ietwat uitgedaagd willen worden. De hele game is eigenlijk duidelijk gericht op kinderen, maar zonder de oudere spelers te vergeten of af te schrikken. Kijk maar naar het grafische aspect. Cosmic Chaos kiest voor een schattige chibi-achtige stijl die perfect bij het komische van de game past. Geen gedetailleerde karakters, maar felle kleuren en schattige designs, zelfs voor de vijandelijke vismonsters. Het is eigenlijk een stijl waarin we de DC Comics personages nog niet vaak gezien hebben, maar het misstaat hen zeker niet. De enige echte misstap qua toegankelijkheid is dat de story mode niet speelbaar is in coöp. Je kunt wel samen (offline) aan de slag gaan, maar alleen in een Instant Action mode die losstaat van het verhaal. Een echte coöp had perfect geweest voor ouders om hun kinderen af en toe te helpen.

Ook de basis-gameplay is gericht op die toegankelijkheid, maar met de nodige diepgang om de game interessant te houden voor een breed publiek. Cosmic Chaos start als een simpele brawler, waarin je de actie volgt vanuit een isometrisch perspectief. Je loopt rond in het redelijk grote Happy Harbor, waar je vijanden neerslaat, verborgen plekjes vindt en op zoek gaat naar collectibles waarmee je klassieke kostuums verdient. Spelen doe je als Batman, Wonder Woman of Superman, met de optie om op elk moment tussen de drie te veranderen. Er zijn geen te grote verschillen, eerder kleinigheden zoals Wonder Woman die haar lasso gebruikt om door de stad te springen terwijl Superman gewoon vliegt, maar ze hebben elk hun eigen health bar wat altijd handig is. Je verliest namelijk pas als alle drie personages uitgeschakeld zijn. Een kleine onoplettendheid wordt op die manier ook niet zwaar afgestraft, want je hebt nog altijd een tweede en derde karakter als je niet zag dat je te weinig gezondheid hebt.


Nu, een isometrische brawler waarin je gewoon continu aanvalt met een standaard-aanval, dat is gewoon een LEGO game. PHL Collective heeft gelukkig wel voor een iets diepgaandere ervaring gezorgd. Elk personage beschikt over drie soorten speciale aanvallen, denk bij Superman aan het bevriezen van de tegenstander, het afvuren van lasers met je ogen en een wijde scan-aanval. Door de game heen verdien je zelfs nieuwe speciale aanvallen van elk type zodat je moet kiezen welke je wil gebruiken. Wisselen gaat snel via het menu zodat je nooit definitief vastzit aan je keuze. Deze aanvallen zijn allemaal gekoppeld aan een (snelle) timer zodat je ze niet eindeloos kunt gebruiken maar eerder strategisch moet beslissen. Je hebt ook de optie om support karakters op te roepen, zo kan bijvoorbeeld Green Lantern langskomen om wat hamers op de vijand te laten vallen.

Je moet begrijpen dat die verschillende soorten aanvallen ook een specifiek nut kunnen hebben in de gevechten. In principe kun je elke vijand verslaan door er gewoon los op te slaan en diens aanvallen te vermijden. Maar dat is niet altijd de beste manier. Naarmate de game vordert zul je vaker vijanden zien opduiken met schilden in verschillende kleuren. Deze kleur duidt telkens aan waartegen dat schild zwak is. Een groen schild is bijvoorbeeld een ideaal doelwit voor de Green Lantern. Je kunt dit schild ook gewoon verslaan door te blijven slaan, maar dat is trager en dus gevaarlijker. Op lagere moeilijkheidsgraden dus niet zo belangrijk, maar wel als je op een hogere speelt. Daar worden ook andere aspecten belangrijk, zoals de mogelijkheid om helden en hun skills te upgraden met de materialen die je verdient met de gevechten. De voorraad die je hiervan krijgt, is eerder beperkt dus je zult altijd keuzes moeten maken. Verwacht dus niet dat je de skill tree van de drie personages moeiteloos kunt maximaliseren.
Beoordeling
80
Leuk voor kinderen? Nee, leuk voor iedereen! DC's Justice League: Cosmic Chaos is misschien ontworpen voor een jonger publiek, maar PHL Collective heeft een game gemaakt die door iedereen gesmaakt kan worden. De game is misschien wat te repetitief, maar in essentie blijft het gewoon plezierig om te spelen, om weer iets verder te ontdekken in het met geheimen gevulde Happy Harbor en weer wat viswezentjes in elkaar te slaan.


16:06  Crime Boss: Rockay City bespreekt game modi in trailer
19:23  Ubisoft wil dialogen van NPC's uitbesteden aan kunstmatige intelligentie
 Reacties (1)
 Pagina: 1
Gast (81.245.237.xxx) op 24-03-2023 om 07:35
Ga ik zeker proberen _O_

 Pagina: 1

 Reageer
Om te reageren op artikelen hoef je niet geregistreerd te zijn.
Om het forum te gebruiken is registreren echter wel verplicht.


Titel:
DC's Justice League: Cosmic Chaos
Type:
Game
Releasedatum:
10-03-2023
Ontwikkelaar:
PHL Collective
Uitgever:
Outright Games
Media:Meer media