Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
18 Maart 2024 
(0) 
(0) 
16 Maart 2024 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
15 Maart 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
14 Maart 2024 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(2) 
(2) 
13 Maart 2024 
(0) 
(6) 
(0) 
(0) 
(0) 
12 Maart 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
11 Maart 2024 
(1) 
(0) 
(0) 
10 Maart 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(5) 
09 Maart 2024 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
08 Maart 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
07 Maart 2024 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
06 Maart 2024 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(3) 
05 Maart 2024 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
04 Maart 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(9) 
03 Maart 2024 
(2) 
02 Maart 2024 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(3) 
(0) 
01 Maart 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
29 Februari 2024 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
28 Februari 2024 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
27 Februari 2024 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
26 Februari 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
24 Februari 2024 
(0) 
(0) 
Skull and Bones
Final Fantasy VII Rebirth
Gamed Gamekalender Maart 2024
Banishers: Ghosts of New Eden
Review:

Call of Duty: Modern Warfare 2


Door MaartenL op 30-11-2022 om 18:18
Bron: Gamed.nl

Binnenkort is het alweer 2023, maar voordat we het nieuwe jaar in springen, is het ook weer tijd voor een nieuwe Call of Duty. Met Modern Warfare II en Warzone 2.0 stappen we terug de alom bekende formule in. Zoals gewoonlijk met een AAA titel is de vraag dan wel of het dit jaar de moeite is om wederom geld in de reeks te pompen.

In Modern Warfare II zijn er genoeg opties om de speler bezig te houden: er is een singleplayer campagne, co-op missies, Ground war, Invasion of Quickplay met de bekende modes zoals Kill Confirmed, Hardpoint en Domination. De singleplayer campagne neemt ons verder mee op pad waar de vorige reboot eindigde. Karakters zoals Soap, Price, Gaz en Ghost keren terug, al is de missiestructuur iets meer gebaseerd op Special Ops-stijl gameplay. Hierdoor is er voldoende variatie tijdens het verhaal en kan de singleplayer blijven boeien tot het einde. Verwacht geen hoogvlieger maar meer een leuke additie.


De co-op missies breiden een beetje verder op de stijl van de singleplayer campagne met als verschil dat ze hier los van staan. De missies op zich bieden een meer open structuur om objectieven te tackelen en teamwork is in sommige gevallen zeker een must. Een leuke toevoeging maar niet iets wat menig speler uren bezig zal houden. Eens je de multiplayer beloningen hebt vrijgespeeld is er op de Achievements na weinig om voor terug te keren. Uiteindelijk moet je een Call of Duty spel ook niet kopen puur voor de singleplayer ervaring.

De multiplayer is waar de actie zich bevindt en deze stelt niet teleur. Er is voldoende variatie in modes en uitrusting om je geruime tijd zoet te houden. Zoals gewoonlijk kan je je loadout aanpassen en via gunsmith eveneens je wapens, al moet je voor bepaalde attachments wel eerst het nodige level behalen. Naargelang je levels behaalt speel je meer vrij en er is meer dan voldoende keuze op alle vlakken. Het enige nadeel om sommige zaken vrij te spelen, is de vereiste om dit via een ander wapen te doen. Vind je een scope die je aanstaat voor je assault rifle? Dan moet je eerst een bepaalde SMG tot level X halen om het te gebruiken. Gelukkig laten de meeste wapens zich fijn bedienen waardoor dit euvel best meevalt.


In de standaard Quickplay gaan we in het vertrouwde zes-tegen-zes het gevecht aan wat het meeste doet denken aan de originele Call of Duty gameplay. Wat meteen opvalt is dat de snelheid van de game een beetje terug geschroefd is door een aantal beperkingen op het vlak van beweging. Jammer voor de liefhebbers maar het doet weinig af aan de gameplay zelf. Alles laat zich lekker vloeiend spelen: geweren voelen prima aan, animaties zijn goed verzorgd, gadgets hebben allemaal nut en ook de geliefde/gehate killstreaks komen weer aan bod. De fundering waarop de shooter draait is dus dik in orde.

Ground war en Invasion zijn dan weer een heel ander beestje. Ground war kan je best vergelijken met een arcade-versie van Battlefield (de betere Battlefields tenminste) waarbij ook voertuigen aan bod komen en het doel is om punten op de grotere map in te nemen en te behouden. Met wat meer uitwerking en maps kan deze game-mode zeker eentje zijn om in de gaten te houden. Invasion is dan weer 20v20 op de grotere maps maar dan met AI-bots in de mix en dit werkt over het algemeen goed. Het nadeel hier is wel dat het maps zijn waar snipers nagenoeg domineren waardoor de modus uiteindelijk meer een rondje camping wordt dan de flitsende actie die je gewoon zou zijn.


Met de komst van Season 1 is het nu ook mogelijk om in hardcore (Tier One) te spelen en ook een third person mode is aanwezig. Qua inhoud op het gebied van maps, wapens, skins en modes valt er zeker niet te klagen. Ik zou zelfs durven zeggen: het is lang geleden dat een game zo compleet was, op launchdag nog wel. Dat is zelfs nog niet alles want ook DMZ en Warzone 2.0 zijn met de start van het eerste seizoen uitgekomen, mocht je je vervelen met alle andere content. Warzone 2.0 is het vervolg op de gelijknamige Battle Royale versie en alhoewel het enkele leuke toevoegingen heeft, lijkt het nog steeds iets te missen dat het onderscheidt van de rest van de gelijkaardige concurrentie.

DMZ is dan weer een kopie van het extraction-genre waarbij je best kan denken aan Escape From Tarkov of The Cycle: Frontier. Je start op de map en moet zoveel mogelijk bij elkaar schrapen en het ook nog eens overleven om alles succesvol thuis te brengen. Wordt je in de match neergeschoten dan ben je ook alles kwijt wat je bij je draagt. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen en kan je samen met twee andere teammates de map afstruinen op zoek naar wapens, geld of items waarmee je missies tot een goed einde kan brengen (en al doende skins en dergelijke kan unlocken). DMZ is best leuk en het is gewoon meer content gebaseerd op sterke core gameplay maar de tijd hiervoor hadden ze beter in MWII gestoken (meer maps voor 6v6 of Ground War en Invasion). In ieder geval een goede start voor Season 1.


Grafisch kan de game eveneens overtuigen. Alles ziet er voldoende gedetailleerd uit en interieurs hebben veel variatie of leuke details plus het draait op een goede framerate. Het jammere is dat de omgeving vrij statisch is, een beetje vernietiging hier en daar had misschien wel gemogen. De layouts zijn ook voldoende doordacht waarbij enkel Al Bagra Fortress een beetje achter hinkt op de rest vanwege de weinige doorgangen. In het begin was er veel sprake van crashes (PC) maar nu het uitschakelen van in-game overlays was dit probleem reeds opgelost. Ook de audio hoeft niet onder te doen, in tegendeel zelfs want geweren klinken overheerlijk goed. Vlekkeloos is het helaas niet want er zijn nog steeds enkele bugs waardoor bepaalde geluiden niet correct hoorbaar zijn.

Alles bij elkaar genomen is Modern Warfare II een sterke telg in de reeks. Na de teleurstellingen van Battlefield 2042 en Overwatch 2 voelt een oude vertrouwde gewoon goed aan. Er is meer dan voldoende content aanwezig met meer op de horizon. De gameplay en graphics voelen lekker aan en worden ondersteund door sterk geluid waardoor je af en toe afvraagt waarom de user interface zo extreem bagger is. Ik hoopte dat Activision inderdaad een levenscyclus van twee jaar ging inlassen maar gezien het succes van deze titel hebben ze rechtsomkeer gemaakt. In ieder geval, Modern Warfare II is één van de betere Call of Duty-games van de afgelopen jaren en zeker de moeite waard.
Beoordeling
85
Met Modern Warfare II heeft Call of Duty opnieuw een sterke telg in de reeks uitgebracht. De game is goed verzorgd op vrijwel elk vlak, vooral qua content, maar laat op het gebied van de UI toch een steek vallen. Echter is dit maar een minpuntje op een anderzijds sterke game.


18:24  Remake van The Witcher komt pas na het vierde deel
16:24  Corrupte Hulk pakt de hoofdrol in launchtrailer van Marvel's Midnight Suns
 Reacties (0)
Geen reacties gevonden

 Reageer
Om te reageren op artikelen hoef je niet geregistreerd te zijn.
Om het forum te gebruiken is registreren echter wel verplicht.


Titel:
Call of Duty: Modern Warfare 2 [2022]
Type:
Game
Releasedatum:
28-10-2022
Ontwikkelaar:
Infinity Ward
Uitgever:
Activision Blizzard
Media:








Meer media