Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
29 Mei 2020 
(0) 
28 Mei 2020 
(11) 
(0) 
(15) 
(4) 
(0) 
(0) 
(1) 
27 Mei 2020 
(17) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(1) 
26 Mei 2020 
(0) 
(0) 
(3) 
(14) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
25 Mei 2020 
(0) 
(2) 
(1) 
(10) 
24 Mei 2020 
(0) 
(14) 
23 Mei 2020 
(5) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
22 Mei 2020 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(1) 
(7) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
21 Mei 2020 
(0) 
(7) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
20 Mei 2020 
(5) 
(0) 
(0) 
(1) 
(7) 
(3) 
19 Mei 2020 
(5) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
18 Mei 2020 
(6) 
(2) 
(1) 
(0) 
(2) 
17 Mei 2020 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(4) 
16 Mei 2020 
(3) 
(12) 
(1) 
(2) 
(3) 
(0) 
15 Mei 2020 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(6) 
(0) 
(0) 
14 Mei 2020 
(12) 
(1) 
(0) 
(3) 
(7) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
13 Mei 2020 
(0) 
(11) 
(5) 
(6) 
(2) 
(31) 
(3) 
(3) 
(2) 
(0) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
Mafia II: Definitive Edition
Ghost Sweeper
Trials of Mana
Animal Crossing: New Horizons
Review:

Sonic Mania Plus


Door Rene Groen op 28-07-2018 om 12:00
Bron: Gamed

De kwaliteit van Sonic titels is al jarenlang wisselend. Veel van de 3D uitgaven werden door gamers verworpen tot prullenbakmateriaal en de roep om een 2D Sonic werd steeds luider. Vorig jaar werd hier gehoor aan gegeven met Sonic Mania en om ons nog meer te verwennen is nu ook Sonic Mania Plus uitgebracht.

Alvorens we dieper in gaan op de toevoeging van Plus in de titel kijken we eerst naar de game zoals deze vorig jaar verscheen. Sonic Mania kan gezien worden als een fanproject omdat het juist de gepassioneerde fans zijn die mee hebben geholpen aan de ontwikkeling. We zien dit terug in de levels die afkomstig zijn uit diverse oudere titels, zonder dat het een directe overzetting betreft. Meest in het oog springende voorbeeld is Green Hill Zone. Een level dat iedere Sonic ongetwijfeld eerder gespeeld heeft maar waar nu de nodige aanpassingen in gedaan zijn. Nieuwkomers zullen hier niets van merken, oudgedienden valt meteen op dat elementen net even een andere plaatsing hebben en dat de levels zijn uitgebreid. Het zijn echter niet alleen dit soort aangepaste levels die indruk maken, ook de geheel nieuwe implementaties voelen aan alsof ze uit de glorietijd van de Mega Drive stammen.


De levels spelen we als Sonic, Tails en Knuckles en het is tevens mogelijk dat een minder geoefende speler Tails onder de knoppen krijgt terwijl jij als Sonic het zwaardere werk op je neemt. Een ideale manier om kinderen wegwijs te maken in de game. Ieder van de karakters heeft unieke kwaliteiten, zo staat Sonic bekend om diens snelheid, kan Tails vliegen en Knuckles klimmen en door de lucht glijden. Deze kwaliteiten heb je uiteraard nodig om de snode Dr. Eggman te dwarsbomen, belangrijker is dat ze ook echt toegepast moeten worden om alles uit de levels te halen. De levels zijn namelijk grootser opgezet en lenen zich er perfect voor om meerdere keren te doorlopen. Natuurlijk, je kunt in ieder level zo snel mogelijk naar het einde racen en de game zo in een paar uur voltooien, toch is dit slechts het topje van de ijsberg.

Sonic Mania zit namelijk vol extra's die je meer uit de game laten halen, denk aan bonuslevels zoals we deze kennen uit Sonic 3. Het doel alhier is om de blauwe bolletjes te pakken terwijl je de rode ontwijkt. Verder zijn er binnen de levels Special Stages verstopt waarbij je achter een UFO aanjaagt die een Chaos Emerald bezit. Door deze bonuslevels succesvol af te ronden krijg je weer extra's voor de karakters en kun je zelfs een ander einde vrijspelen. En alsof dit niet genoeg is kun je terecht in een Time Trial of de Versus mode om het tegen een vriend op te nemen in het neerzetten van een snelle tijd.


Sonic Mania speelt niet alleen heerlijk, het ziet er ook nog eens fantastisch uit. Hoewel het mee weet te gaan in het hedendaagse HD-tijdperk verloochent het diens afkomst tegelijkertijd niet. Het is alsof de Mega Drive weer tot leven komt zonder in te leveren op de graphics. Ditzelfde is voor de muziek te zeggen, waarbij het de oude invloeden weet te combineren met geheel nieuwe muziek. En hoewel dit alles al voor een indrukwekkende game zorgt blijkt het toch niet genoeg. En dus is nu Sonic Mania Plus te verkrijgen. Deze Plus verwijst naar extra content die overigens ook los is uitgegeven onder de naam Encore en vijf Euro kost, mocht je Sonic Mania reeds eerder hebben aangeschaft.

Met Encore krijgen we twee nieuwe speelbare karakters, namelijk de vliegende eekhoorn Ray en het gorgeldier Mighty. Hoewel Ray met zijn kwaliteit om te zweven wat weg lijkt te hebben van Knuckles kan hij zijn vleugels gebruiken om wederom de hoogte in te gaan. Denk aan de cape in Super Mario World en je hebt een aardig idee. Mighty is op zijn beurt bestand tegen spikes en heeft een ground-pound aanval. Al deze verschillende karakters en hun mogelijkheden komen samen binnen Encore. Deze nieuwe mode heeft de bekende stages overhoop gegooid en laat je spelen als twee karakters terwijl de anderen op de reservebank zitten en invallen als je dood bent gegaan. Je hebt dan ook geen levens, de karakters zijn je levens. Niet voor niets zijn de levels net weer even wat moeilijker gemaakt en heb je ieder karakter nodig om er alles uit te halen.


Met de Plus-update heb je verder de mogelijkheid om de Time Attack en Competition met zijn vieren in splitscreen te spelen. Met name deze laatste geeft veel plezier omdat als snelste over de finish komen niet voldoende is om te winnen, ook het aantal gevonden items, verslagen vijanden en verkregen gouden ringen telt namelijk mee in de eindscore. Zoals eerder gezegd is deze content voor een bedrag van vijf Euro te downloaden als je Sonic Mania reeds eerder hebt gekocht, is dit niet het geval dan raden we je zeker aan voor de fysieke uitgave te gaan. Wat is namelijk het geval; je kunt de standaard cover wisselen voor een klassieke Mega Drive variant en tevens is er ook nog een artbook van 32 pagina's aanwezig om het geheel af te maken. Waren we eerder al enthousiast over Sonic Mania, daar heeft deze nieuwe content ons alleen maar enthousiaster gemaakt. Laat dit een wijze les zijn voor SEGA dat Sonic zeker nog niet dood is, hij moet simpelweg af en toe een beetje vertroeteld worden.
Beoordeling
90
Nadat Sonic Mania vorig jaar indruk maakte is er nu Sonic Mania Plus. De toevoeging van het laatste woord staat voor de Encore DLC die ook te downloaden is voor vijf Euro als je de game reeds in bezit hebt. Voor dit bedrag krijg je twee speelbare karakters, de mogelijkheid om met vier spelers de strijd met elkaar aan te gaan en een Encore modus. Deze laatste geeft een remix van bekende levels en in plaats van levens speel je met de karakters. Verlies je er één dan zal iemand van de reservebank zijn plaats innemen. Het maakt de game net weer even beter als wat het al was en is daarmee een aanrader voor jong én oud.


10:26  Kingdom Hearts 3 heeft 80 uur content
10:44  Maak carričre als vrouw in NBA Live 19
 Reacties (0)
Geen reacties gevonden

 Reageer
Om te reageren op artikelen hoef je niet geregistreerd te zijn.
Om het forum te gebruiken is registreren echter wel verplicht.


Titel:
Sonic Mania Plus
Type:
Game
Releasedatum:
17-07-2018
Ontwikkelaar:
Tantalus Interactive
Uitgever:
SEGA Sammy Holdings
Media:

Meer media