Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCPS VitaNintendo 3DSWii UNintendo SwitchPlaystation 3Playstation 4Xbox 360Xbox OneAppMisc    
23 September 2018 
(0) 
(7) 
(1) 
(4) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
22 September 2018 
(3) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
21 September 2018 
(0) 
(0) 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
20 September 2018 
(11) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(6) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
19 September 2018 
(1) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(16) 
(0) 
(0) 
18 September 2018 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
17 September 2018 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
16 September 2018 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
15 September 2018 
(9) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
14 September 2018 
(2) 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(1) 
(0) 
(2) 
(0) 
(6) 
(6) 
(0) 
(1) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
13 September 2018 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
12 September 2018 
(0) 
(1) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
11 September 2018 
(1) 
My Brother Rabbit
Final Fantasy XV: Pocket Edition
Asterix & Obelix XXL 2
Prison Architect: Nintendo Switch Edition
Review:

Mario Tennis Aces


Door Stefan van B op 29-06-2018 om 16:00
Bron: Gamed

Mario’s voorlaatste tennisavontuur, Mario Tennis: Ultra Smash op de Nintendo WiiU, werd maar matig ontvangen. De gameplay was op orde, maar in de hoeveelheid content liet de game grove steken vallen. Met het zojuist uitgebrachte Mario Tennis Aces – de achtste titel in de serie - zou je er vanuit kunnen gaan dat Nintendo heeft geleerd van de misstappen en successen uit de vorige titels, maar helaas blijkt dat niet het geval te zijn.

Wat echter bovenaan mag staan is dat de gameplay – die al erg sterk was in Ultra Smash – in Mario Tennis Aces is geperfectioneerd. Deze op en top arcadetitel is toegankelijk voor de beginner en uitdagend voor de gevorderde. De bal heen en weer slaan lukt al vrij snel, de bal een effect geven is de volgende stap. Een lob of dropshot uitvoeren vereist al weer meer uitdagende handcoördinatie en de timing van trick shots – super coole slow-motion last-minute reddingen – ligt helemaal gevoelig. Goed geplaatste ballen hebben echter een mooie bonus: ze vullen je energiemeter. Hiermee kan je de tijd vertragen om onmogelijke ballen te redden óf je kan deze gebruiken om speciale Zone Shots of zelfs de legendarische Special Shots te plaatsen. Dit zijn moves die je tegenstander zeer lastig kan blokkeren en waarbij ofwel hun racket breekt ofwel al hun energie hieraan opgaat. Geconcludeerd mag worden dat de gameplay staat als een huis. De aankleding van dit huis, dat is waar we het één en het ander op aan te merken hebben.


Na het opstarten plaatst Mario Tennis Aces je direct in het Avontuur, een verhalende modus die fans moet tonen dat Nintendo wel echt naar de kritieken op Ultra Smash heeft geluisterd. Het wordt al snel duidelijk gemaakt dat er iets mis is in deze tenniswereld. Een demonisch tennisracket krijgt Luigi in zijn greep en het is aan Mario – en zijn trouwe assistent Toad – om te ontdekken hoe dit heeft kunnen gebeuren en hier ook iets aan te doen. Het antwoord blijkt al snel te liggen in het verkrijgen van vijf Krachtstenen die verspreid over de spelkaart liggen, uiteraard achter diverse uitdagingen en baasgevechten. Het is een welkome manier om met de spelconcepten van Mario Tennis geďntroduceerd te worden, toch stelt deze goed bedoelde toevoeging teleur.

Een ervaren Mario Tennis speler zal namelijk al met een uur of vier tot vijf door alle content heen zijn, waarbij er geen reden is om terug te keren. De modus kan namelijk maar met één karakter – Mario – gespeeld worden. Deze kun je wel ervaringspunten laten verdienen en daarmee behendiger laten worden, maar dit is buiten het Avontuur irrelevant. De spelmodus schiet qua moeilijkheid alle kanten op, zodat je halverwege opeens onnodig vast kan komen te zitten bij een uitdaging die veel moeilijker is, en soms ook nog eens deels gebaseerd is op geluk in plaats van vaardigheid, dan hetgeen daarvoor kwam. Er is daarbij geen mogelijkheid om direct een level opnieuw te proberen, je zal in plaats daarvan toch weer enkele seconden door cutscenes heen moeten skippen. Dit begint al vrij snel erg hinderlijk te worden. De enige reden om door te gaan is om nieuwe omgevingen vrij te spelen.


Naast het Avontuur is er ook een Toernooi modus. Dit kan zowel online als offline, waar je drie verschillende bekers kunt winnen. De omgeving is echter niet te veranderen, zodat je gebonden bent aan het standaard toernooiveld. Hiernaast resteert enkel de multiplayermodus, welke ook solo wedstrijden tegen de computer kan huisvesten. In principe doet deze modus wat het moet doen, zowel offline, lokaal als online, maar ook hier ontbreekt het één en ander. Zo kan je niet vrij een locatie kiezen, zoals in vrijwel elke titel van dit kaliber mogelijk is. In plaats daarvan moet je jezelf door diverse menu’s wurmen om per locatie uit te schakelen of je ze wel of niet in je tijdelijke roulatie wilt hebben. Ook kan je niet instellen hoeveel sets er gespeeld moeten worden en zijn er geen koddige modi of minigames om even gezellig een balletje in te slaan. Ook het Dynamisch duel, waarbij de bewegingsbesturing gebruikt moet worden, is niet wat je er van verwacht. Het idee dat ik echt een tennisracket in mijn hand had was niet aanwezig, doordat elke lichte beweging al als een slag werd geregistreerd.

Ondanks de strakke vormgeving en mooie graphics weet Mario Tennis Aces niet echt te overtuigen als totaalpakket. De game kent een erg strakke gameplay, maar is na de ontwikkeling in de verdere verwerking hiervan blijven steken. Er is maar een beperkt aantal spelmodi, waarin de mogelijkheden – ook zaken die je redelijkerwijs mag verwachten, zoals een toegankelijk levelkeuze menu en het een en ander aan aanpassingsmogelijkheden – nog verder beperkt of gecompliceerd zijn. Het is dan ook lastig om Mario’s nieuwste tennisavontuur aan te raden. Houd je van tennis, doe je niet moeilijk over een gebrek aan willekeurige content en wil je een lekker simpele arcade ervaring? Dan is Aces misschien wel wat voor jou. Zoek je een zomervullende sporttitel die je op verschillende manieren langdurig zal bezighouden? Dan is Aces niet de slimste investering.
Beoordeling
65
Mario Tennis Aces kent een erg fijne gameplay, maar ook een tekort aan spelmogelijkheden. Het voelt alsof de game iets te snel is geserveerd, waardoor de kans groot is dat je al vrij vlot het tennisparcours zal verlaten.


13:25  Amy Hennig verlaat Star Wars
15:53  Warner Bros. ontkent stelen van Fallout code
 Reacties (0)
Geen reacties gevonden

 Reageer
Om te reageren op artikelen hoef je niet geregistreerd te zijn.
Om het forum te gebruiken is registreren echter wel verplicht.


Titel:
Mario Tennis Aces
Type:
Game
Releasedatum:
22-06-2018
Ontwikkelaar:
Nintendo
Uitgever:
Nintendo
Media:
Meer media