Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
21 Februari 2020 
(0) 
(0) 
(0) 
20 Februari 2020 
(0) 
(0) 
(0) 
(10) 
(0) 
(0) 
(0) 
19 Februari 2020 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
18 Februari 2020 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(4) 
(3) 
(3) 
17 Februari 2020 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(2) 
(0) 
16 Februari 2020 
(0) 
(0) 
(1) 
15 Februari 2020 
(3) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
14 Februari 2020 
(12) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
13 Februari 2020 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
12 Februari 2020 
(5) 
(1) 
11 Februari 2020 
(0) 
(1) 
(7) 
(0) 
(1) 
(1) 
10 Februari 2020 
(3) 
(4) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
09 Februari 2020 
(6) 
(0) 
(1) 
(4) 
(0) 
(0) 
08 Februari 2020 
(0) 
(1) 
(0) 
07 Februari 2020 
(2) 
(0) 
(15) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
06 Februari 2020 
(6) 
(0) 
(0) 
(2) 
(6) 
(0) 
05 Februari 2020 
(0) 
(0) 
(0) 
(3) 
(0) 
(3) 
(1) 
(0) 
(0) 
(1) 
(9) 
(0) 
04 Februari 2020 
(2) 
(0) 
(3) 
(0) 
(1) 
03 Februari 2020 
(2) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
02 Februari 2020 
(4) 
(0) 
(0) 
(0) 
01 Februari 2020 
(0) 
(7) 
31 Januari 2020 
(0) 
(9) 
Monster Energy Supercross 3
Patapon 2 Remastered
Coffee Talk
Gamed Gamekalender Februari 2020
Review:

Modern Combat Versus


Door Redneckerz op 17-10-2017 om 15:36
Bron: Gamed

De Modern Combat reeks is een onderbelicht kindje bij Gamed. Wat zeg ik, tot nu spraken we niet over deze shooter serie van ontwikkelaar Gameloft. Met Modern Combat Versus komt daar verandering in, een titel die de AAA kwaliteit van console titels benadert.

Voor het zover is gaan we even terug naar het begin. De Modern Combat reeks heeft nooit uitgeblonken in originaliteit. De titels keken namelijk hevig af van de Call of Duty reeks. Ondanks hun onoriginele inslag wisten de verscheidende games wel een serieuze fanschare aan te boren op iOS en Android.

Modern Combat Versus is wat dat betreft echter een trendbreuk. Deze keer haalt Gameloft namelijk niet zijn inspiratie uit de proppenschieters van Activision, maar komen invloeden van Overwatch, Titanfall en Clash of Clans je tegemoet. Net als in Overwatch heeft Modern Combat Versus een aantal karakters die zich onderscheiden in klassen, Agents genaamd. Waar Lock meer een aanvallend personage is, is Kan meer het verdedigende type. Daarnaast zijn er ook drie Elite Agents die veelal superieure skills hebben, zoals Monark die de rol van sniper heeft. In totaal zijn er twaalf verschillende Agents die je zo vrij kan spelen in de Black Market. Elke Agent heeft naast zijn wapen een zogeheten Core Charge welke zich automatisch weer hervult, maar welke sneller in te zetten als je meer kills pleegt. Hiermee kan je de Ability van die Agent gebruiken. Om de voorgaande karakters als voorbeeld te nemen: Lock kan middels Scan zijn vijanden van ver opmerken, terwijl Kan een schild om zich heen kan vormen. Zo heeft iedere Agent een unieke invalshoek, wat de variatie in speelstijlen ten goede komt.


Sowieso heeft MCVS een redelijk bijzondere vorm van tutorial. Voor je de game echt kan spelen moet je eerst vier oefenrondes doorlopen waarin de basis van de game wordt gelegd. Zoals het woordje ‘’Versus’’ in de titel wel verraadt draait de game vooral om teamplay. Als Team Korp of Team Octo zal je in iedere ronde naar een aangewezen plek op de map moeten gaan, deze veroveren en alvorens te verdedigen. Je kan echter zelf bepalen hoe je die centrale plek gaat benaderen, waarbij je sommige secties via de muren kan bereiken zoals dat wordt gedaan in Parkour. Singleplayer zal niet aanwezig zijn, maar een Practice modus is wel voorzien, welke te vinden is bij de Black Market. Hierin kan je met alle twaalf Agents alvast in een soort testruimte oefenen op aanvallen, verdedigen, en bewegen.


Eens je deze vier rondes hebt doorstaan wordt je aangeboden je gebruikersnaam in te vullen. Tevens wordt dan de Multiplayer modus vrijgegeven. Deze bestaan uit Leagues en Solo Play. Leagues is duidelijk bedoeld voor de eSports fan en plaatst je in een team van drie andere leden, waarmee je dan door de verscheidende leagues heen zal gaan. Dit zijn allemaal echte spelers. In Solo Play speel je echter tegen de computer, hoewel je dat niet zou verwachten op basis van hun schermnamen. Gameloft heeft echter er voor nu voor gekozen om Solo Play wat limitaties mee te geven. Zo verdien je minder Korpens, Versus Points en Diamonds in deze modus, en kan je deze ook maar vier keer spelen voordat de modus geblokkeerd wordt. Je zult dan moeten wachten 12 uur s’nachts alwaar de modus weer wordt vrijgegeven. Echter, als je vier ronden wint unlock je wel een loot crate.


Met de overwinningen die je behaalt verdien je vier verschillende soorten valuta: Korpens, Diamonds, Versus Points en Agent XP. Agent XP zijn de ervaringspunten die je verkrijgt door het spelen van verschillende rondes en het openen van dagelijkse lootboxes. Hiermee kan je je Agents upgraden, door ze bijvoorbeeld meer gezondheid te geven, of hun vuurkracht te versterken. Versus Coins zijn in wezen hetzelfde, deze kan je ook weer gebruiken om Agent XP virtueel te kopen op de Black Market. Korpens zijn een heel ander beestje. Met deze valuta speel je nieuwe Agents vrij. Het meest waardevol zijn echter Diamonds. Ook hier kan je Agents mee vrijspelen, tevens kan je er ook Versus Coins en Premium Crates mee aanschaffen, evenals het versnellen van de wachttijden van gewone loot boxes. Diamonds zijn ook de enige valuta die je met echt geld kan aanschaffen, een keuze die geleend lijkt te zijn uit andere pay-to-win titels.


Wat betreft het visuele gedeelte zit Modern Combat Versus wel snor. De vorige iteraties waren steevast het beste wat mobieltjes te bieden hadden, en ook Versus stelt niet teleur. Gameloft rept dan ook van ‘’console-kwaliteit’’ graphics en voor het eerst is dat eens niet gelogen. De screenshots die je hier ziet komen van mijn eigen mobiel af, een redelijke low-end telefoon met een resolutie van 1280x720 pixels. Tevens is er voorzien in een aantal plaatjes genomen vanaf PC en een paar vergelijkingshots om de visuele verschillen beter te illustreren.

Zelfs op Low settings is duidelijk te zien dat de game een flinke visuele stap vooruit is ten opzichte van voorganger Modern Combat 5: Blackout. De game ziet eruit alsof deze zo op de Xbox 360 of PlayStation 3 thuis kan horen, wat ook terug te vinden is in de gebruikte technologie, waarbij wel dient te worden opgemerkt dat het verschil tussen Low en High (Welke bij een update ineens werd ‘’geactiveerd) lang niet zo spannend is als High en Ultra. Gameloft gebruikt dezelfde software als welke je op consoles zult aantreffen, zoals ‘’physically based rendering’’ en gebruikt voor diens belichting Enlighten, wat je wellicht kan kennen van de titels van DICE. Op ultra graphics, welke je vooral op de duurdere mobieltjes of de PC zult vinden, heeft de game meer weg van Titanfall 2, en dat is een titel voor de huidige generatie consoles. Kortom, Modern Combat Versus laat goed zien waartoe de huidige smartphones tot in staat zijn.


Wat wel hinderlijk is, is het pay-to-win aspect van de game. Nieuwe Agents moet je namelijk aanschaffen in de Black Market, maar de kosten in Korpens en Diamonds zijn vaak dusdanig hoog dat je algauw naar je echte portemonnee moet grijpen alvorens je deze wilt aanschaffen. De game geeft weliswaar veel gratis loot crates en boxes, maar deze leveren te weinig op om snel aan nieuwe Agents te komen. Het spel is teveel bezig met het in je gezicht duwen van de talloze loot boxes en valuta die je kan verdienen, maar het spendeert te weinig tijd aan de inhoud van de game. Hoewel er met vijf mappen voldoende variatie is zijn de twee aangeboden modi net te weinig om echt een sterke indruk achter te laten.


Modern Combat Versus is daarom een game met twee gezichten. Als snelle, simpele arena shooter waarvan de potjes telkens slechts een paar minuten duren is de game absoluut een aanrader. Tezamen met de indrukwekkende visuals slaagt Gameloft in dat opzicht er in een consoleachtige ervaring neer te zetten. Tegelijkertijd zorgen de sterk aanwezige pay-to-win aspecten ervoor dat de titel duidelijk laat merken een mobiele game te zijn. Als complete titel zal Modern Combat Versus daarom eerst nog wat langer in de ontwikkelingsoven moeten zitten. Doet Gameloft dat, en legt het minder de nadruk op de Clash of Clans achtige eigenschappen van de game, dan heeft Modern Combat Versus het in zich om een kleine Diamond te worden.

Beoordeling
75
Modern Combat Versus is een titel die nog worstelt met zijn identiteit. Wil het een korte, visueel indrukwekkende arena shooter zijn, of is de game meer gericht op het vrijspelen van loot boxes die je (deels) met echt geld kan kopen? Dit neemt overigens niet weg dat de titel absoluut lekker weg speelt, als je bij de vele pay-to-win aspecten (voor nu) een oogje dicht kan knijpen.


05:36  Sonic Forces toont eindbaasgevecht
15:19  Sony introduceert een label voor indies
 Reacties (0)
Geen reacties gevonden

 Reageer
Om te reageren op artikelen hoef je niet geregistreerd te zijn.
Om het forum te gebruiken is registreren echter wel verplicht.


Titel:
Modern Combat Versus
Type:
Game
Releasedatum:
28-09-2017
Ontwikkelaar:
Gameloft
Uitgever:
Gameloft
Media:
Meer media