Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCPS VitaNintendo 3DSWii UNintendo SwitchPlaystation 3Playstation 4Xbox 360Xbox OneAppMisc    
Belangrijk nieuws 
(0) 
22 Mei 2018 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
21 Mei 2018 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(8) 
20 Mei 2018 
(0) 
(0) 
(0) 
(6) 
19 Mei 2018 
(4) 
(0) 
(5) 
(2) 
(0) 
18 Mei 2018 
(4) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(6) 
(0) 
(0) 
17 Mei 2018 
(8) 
(0) 
(3) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
16 Mei 2018 
(0) 
(0) 
(0) 
(7) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
15 Mei 2018 
(0) 
(10) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
14 Mei 2018 
(0) 
(3) 
(0) 
(3) 
(1) 
(1) 
(10) 
(5) 
13 Mei 2018 
(5) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
12 Mei 2018 
(0) 
(0) 
(7) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(3) 
(1) 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
(11) 
11 Mei 2018 
(1) 
(0) 
(1) 
(4) 
(0) 
(0) 
10 Mei 2018 
(0) 
(5) 
(1) 
(0) 
(2) 
(5) 
(2) 
(1) 
(3) 
(3) 
09 Mei 2018 
(10) 
(0) 
(0) 
(0) 
(6) 
(3) 
(0) 
08 Mei 2018 
(11) 
(2) 
(0) 
(0) 
(5) 
(2) 
(1) 
(0) 
(0) 
07 Mei 2018 
(0) 
(0) 
(2) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
06 Mei 2018 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
Pure Farming 2018
Donkey Kong Country: Tropical Freeze
Forgotton Anne
Death Road to Canada
Review:

Killing Floor 2


Door Joni Philips op 06-09-2017 om 05:35
Bron: Gamed

Wanneer een biotechnische firma een zombie-uitbraak veroorzaakt, wordt de hele wereld op zijn kop gezet. In Killing Floor van Tripwire Interactive zagen we al hoe moeilijk het was voor troepen om deze monsters, de Zeds, af te stoppen waardoor Europa snel ten onderging. In Killing Floor 2 voor de PlayStation 4 zijn we amper één maand verder en is de hele wereld ten onder gegaan.

Het is dan ook duidelijk wat de speler te wachten staat: in een vernielde omgeving aan de slag gaan om zoveel mogelijk Zeds af te knallen. Het is een eenvoudig opzet dat goed is voor intense actie in enkele prachtige geruïneerde omgevingen zoals de catacomben in Italië of de ruïnes van Parijs. Dit afknallen van Zeds kun je op twee manieren doen: ofwel in een competitieve multiplayer waarin één team als mensheid aan de slag gaat terwijl het andere in de huid van de Zeds kruipt; ofwel in een coöperatieve ‘Horde’ mode waarin één tot zes spelers moeten samenwerken om tien golven aan Zeds en een baasgevecht te overleven. Daarbij is de laatste duidelijk veel populairder dan die eerste, deels omdat de competitieve mode voor de Zeds niet volledig gebalanceerd is en deels omdat de Horde mode gewoon veel strategischer verloopt. Het is dan ook daar dat je de meerderheid van de tijd zult doorbrengen tot Tripwire Interactive eventueel nieuwe modes lanceert. Gezien hun verleden lijkt dat eerder een kwestie van tijd hoewel men in het geval van Killing Floor 2 niet te vrijgevig is met details over toekomstige uitbreidingen.


Je zult nu ongetwijfeld denken dat je met één mode niet veel bent, maar dat is een vergissing. Deze game laat juist ruimte om tientallen uren bezig te zijn om alles echt te leren kennen. In de eerste plaats zijn er de perks. In een game als Call of Duty staat een 'Perk' voor een kleine modifier, maar in Killing Floor 2 heeft de Perk een compleet andere betekenis. Hier gaat het eigenlijk om een klasse zoals Berserker, Commando, Field Medic of Demolitionist. Zij hebben elk hun eigen wapens en gear, hoewel ze eveneens toegang hebben tot de wapens van andere klassen. Er zijn er in totaal tien om uit te kiezen, waarbij deze meer mogelijkheden krijgen naarmate je ze meer gebruikt. Er zijn namelijk 25 levels in elke perk waarbij je bij elk level één van twee boosts kunt vrijspelen. In het begin gaat dit snel vooruit, maar de latere levels vereisen veel tijd. Interessant is wel dat de acties om vooruit te komen in een klasse redelijk divers zijn, waarbij je zelfs vooruitgang kunt maken in de ene perk terwijl je een andere perk gebruikt zodat je gemakkelijk kunt wisselen.

De keuze van de perk is natuurlijk deels afhankelijk van de eigen persoonlijke voorkeur, maar ook een goede samenwerking met je teamgenoten is hierin belangrijk. Elke klasse heeft namelijk zijn eigen voor- en nadelen. Bepaalde wapens zijn bijvoorbeeld beter afgestemd op de ene soort vijand, terwijl die van een andere klasse juist een andere vijand beter kunnen afmaken. De Commando Perk heeft bijvoorbeeld ideale wapens om de zwakste Zeds in seconden af te knallen, maar betekent zeer weinig tegen de krachtigere monsters die opduiken. Het betekent dat Killing Floor 2 echt een coöperatieve game is. Je kan technisch gezien alleen aan de slag kunnen gaan, maar het is veel prettiger om samen te werken. Dat zal je vooral opmerken in de hogere moeilijkheidsgraden waar de Zeds extra stevig kunnen uithalen. Het tiental monsters zijn op lagere moeilijkheden al meedogenloos, maar op de hogere krijgen zij ook nieuwe vaardigheden ter afwisseling en gaan ze slimmer te werk, onder andere door die vaardigheden slimmer in te zetten en meer ontwijkende manoeuvres te doen. Ook de bazen – waarvan er twee diverse zijn – krijgen dan een fikse upgrade.


Dit alles beleef je op twaalf verschillende maps, een aantal dat niet te hoog is maar wel voor voldoende variatie zorgt. De aanwezige maps zijn daarnaast groot met vele hoeken om strategisch aan de slag te gaan. Vijanden kunnen hierbij van alle kanten op je afkomen maar middels goede samenwerking kan de dreiging goed worden opgevangen. Het is namelijk kwestie van een goed verdedigbaar punt op te zoeken en vandaar de dreiging op je af laten komen. De kans is echter klein dat je een hele match op hetzelfde punt blijft hangen. Vijanden doen namelijk hun best om je te omsingelen, en de upgrade-stations die je tussen de ronden frequent zult gebruiken, veranderen steeds van plaats. Op die manier krijg je ook een goed zicht op de omgevingen welke er – ondanks de oude Unreal Engine 3 – fantastisch uit zien. Zowel op PlayStation 4 (Pro) als PC ziet alles er strak uit, met prachtig visueel design en overeenkomstige oog voor detail. Zeker met een 4K monitor kun je op PC en PlayStation 4 Pro (de resolutie van 3200x1800 wordt via de checkerboard techniek opgedreven naar 4K) zwaar genieten, hoewel de framerate op die laatste niet altijd zestig frames per seconde volhoudt.

Het belangrijkste is echter dat de game ook gewoon ongelofelijk leuk is om te spelen. Het geeft gewoon een goed gevoel om samen met vrienden aan de slag te gaan en Zeds af te knallen. Daar zijn ook gewoon vele redenen voor. Denk aan de wapens die heel divers zijn en elk op hun eigen manier ruimte geven om pret te beleven. Hierdoor is het ook altijd super om een Zed neer te knallen, zeker wanneer de game overschakelt in slowmotion om te tonen hoe goed je aan het spelen bent en om een beter zicht op de vernietiging te geven. Dit geeft je onder andere een kans om te zien hoe erg je een vijand hebt toegetakeld want er zijn tientallen manieren om een vijand in de pan te hakken. Het goede gevoel wordt verder versterkt door de geluidseffecten van de wapens die gewoon over the top klinken. Zelfs de eenvoudigste wapens lijken hierdoor massavernietigingswapens, ideaal om een Zed in stukken te rijgen. Het is eigenlijk ook één van de redenen dat je blijft spelen, je wil namelijk zien hoe je de Zeds optimaal kunt verslaan en hoe andere wapens bruikbaar zijn.


[Update:] Bijna een jaar na zijn eerdere release op de PC en PlayStation 4 is Killing Floor 2 nu ook beschikbaar op de Xbox One. Voor een adviesprijs die met zijn 39,99 Euro hoger ligt dan bij de andere versies, maar waarbij je wel toegang krijgt tot de eerder uitgebrachte DLC in de vorm van The Tropical Bash, The Descent en The Summer Sideshow. Door deze toevoegingen krijgen we meer maps, meer wapens en nieuwe Zeds om tegen te vechten. Verder geeft de Xbox One versie toegang tot het Freezethrower-wapen waar je vloeibare stikstof mee af kunt schieten. Een wapen dat op een later moment ook gewoon naar de andere systemen komt. Een andere nieuwe integratie is die van het Mixer streaming platform. Bij het streamen kunnen kijkers je hulp geven door ammo aan te reiken of juist tegenstand bieden door meer Zeds op je af te sturen. Op grafisch vlak voelt het spel wat gedateerd aan en op momenten waren er zelfs enkele framerateproblemen waarneembaar. Het is om deze reden interessant wat de toekomst ons gaat brengen aangezien de ontwikkelaar 4K-ondersteuning en verbeterde prestaties heeft toegezegd voor de Xbox One X. Dit is echter pas iets voor de toekomst en voor nu is Killing Floor 2 een heerlijk verslavende game die eindelijk door een ieder ervaren kan worden.
Beoordeling
85
Killing Floor 2 is niet de meest uitgebreide game – daarvoor heeft Tripwire nog wat werk voor de boeg – maar het is gewoon prettig om samen met vrienden de zombies neer te knallen. En is er eigenlijk iets dat belangrijker is voor een multiplayer First Person Shooter? De game is dan ook een duidelijke aanrader.


05:35  Metroid: Samus Returns met mini-Trailer
17:06  Resident Evil 7 krijgt Gold Edition
 Reacties (1)
 Pagina: 1
Gast (81.11.169.xxx) op 08-09-2017 om 10:17
Goede review, volledig akkoord en een zalig spel om te spelen :)

 Pagina: 1

 Reageer
Om te reageren op artikelen hoef je niet geregistreerd te zijn.
Om het forum te gebruiken is registreren echter wel verplicht.


Titel:
Killing Floor 2
Type:
Game
Releasedatum:
18-11-2016
Ontwikkelaar:
Tripwire Interactive
Uitgever:
Deep Silver
Media:
Meer media