Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlayStation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
 


Nieuw onderwerp plaatsen   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk. Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht   
Lawliet BerichtGeplaatst: 25 Mrt 2010 17:29    Onderwerp: Member Reviews Reageren met citaat



Geregistreerd op: 07 Sep 2006
Berichten: 4857

Hier kan jij je eigen Wii en/of Nintendo DS reviews kwijt.

Ik zal deze topic gelijk starten met mijn eigen review van:

Another Code: R – A Journey into Lost Memories



Another Code: R – A Journey into Lost Memories is het vervolg van Another Code die voor de DS verscheen. Het verhaal speelt zich twee jaar verder af en voor Ashley is haar zomer vakantie bijna afgelopen. Ze heeft weinig contact met haar vader sinds ze elkaar hebben ontmoet in de eerste game. Haar vader is een wetenschapper die onderzoek doet naar herinneringen. Ashley kreeg een brief van haar vader om een weekend te kamperen bij Lake Juliet, waar hij ook als wetenschapper werkt.



De game draait rond het verleden van Ashley haar moeder en over Matthew Crusoe, die zijn vader probeert te vinden. Samen proberen ze die mysteries op te lossen en over het vervuilde water van Lake Juliet waarin nog een diepere plot zich verschuilt. Wat het verhaal zo goed maakt is de overtuigende en uitstekende geschreven tekst. Op het doosje van de game staat: “Los het mysterie op zoals in een detectiveroman!” en uiteindelijk houd de game zich daarop aan.



De game draait voornamelijk op verkennen, praten met de personages en het oplossen van puzzels. In de game heb je alleen maar je Wii Mote nodig. Je gebruikt ook de DAS en de TAS in de game. De DAS lijkt op een Nintendo DS met vele handige functies zoals foto’s maken, e-mails lezen en de beelden bekijken van bewaking camera’s. De TAS lijkt op de Wii Mote en je gebruikt de TAS voornamelijk om elektronische deuren te hacken om ze te openen.



Het verkennen van Lake Juliet gaat als volgt met de Wii Mote. Je moet op een pijl klikken naar welke richting je wilt lopen. Met de Wii Mote kan je op verschillende objecten klikken om meer informatie te krijgen en te onderzoeken. Nu en dan kom je ook een aantal verschillende personages tegen die je kan ondervragen. Soms heb je verschillende opties om een personage iets te vragen of te beantwoorden, maar uiteindelijk komt het gesprek op het zelfde neer. Er zal dus niks veranderen aan het plot.



De puzzels staan ook weer centraal waarin je de Wii Mote moet gebruiken om het op te lossen. Soms voelt de motion controls niet zo goed aan tijdens het puzzelen, maar gelukkig is dat geen grote ergernis. Het is jammer dat toen voor de game nog geen Wii Motion Plus was dat zeker het puzzel aangenamer maakt. Sommige puzzels zijn wel brein krakers en de andere weer wat makkelijker. Een prima balans van de puzzels hun moeilijkheidsgraad en de game heeft zeker een paar interessante puzzels.



Ik heb een goede tijd gehad met deze game. Another Code: R – A Journey into Lost Memories duurt zo’n 14 uur lang en dat is zeker een verbetering met de eerste game die maar 5 uurtjes duurde. Het verhaal is meeslepend en de mysteries zijn interessant genoeg voor de fans. De Puzzels zijn nog leuker dan de eerste game, maar helaas werkte de Wii Mote niet altijd even goed mee. Voor de mensen die het eerste deel hebben gespeeld kunnen gerust deze game in huis halen. Dit is een van de betere Point-and-click adventure games voor de Wii waarin je een spannende mysterie moet oplossen.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Lawliet BerichtGeplaatst: 09 Mei 2010 18:48    Onderwerp: Reageren met citaat



Geregistreerd op: 07 Sep 2006
Berichten: 4857



In 1984 verscheen Punch-Out!! in de Arcade hallen en in 1987 op de NES. Er kwam een vervolg op de SNES, maar daarna verscheen er geen nieuwe Punch-Out!! game meer. Gelukkig kwam Next Level Games in 2009 met Punch-Out!! voor de Wii na al die jaren! Maar werkt de oude formule nog tegen de nieuwe generatie box games?

Het plot van de game is simpel en cliché. In de game speel je met Little Mac, een groentje die zich naar de top knokt om wereld kampioen boxer te worden. Er wordt geen achtergrond verhaal gegeven, maar alleen training scenes en de Coach die je advies geeft over de tegenstanders. Je moet tegen verschillende boxers vechten over de hele wereld. Voor elke gevecht zie je een paar kleine artworks over de boxers hun box leven.



In Punch-Out!! verschijnen allemaal boxers van de vorige games met maar twee nieuwe boxers. In totaal vecht je tegen 17 verschillende boxers. Elke boxer is unieker dan de andere en stralen sfeer uit. De tegenstanders zien er geweldig uit in hun next-gen jasje en daardoor komen ze veel meer tot leven. Ze zijn grappig en vooral als ze in hun eigen moedertaal gaan spreken is hilarisch.



Zoals ik al eerder zij is elke boxer uniek en hebben ze een eigen aanval patroon. Tijdens het vechten is het belangrijk dat je hun aanval patroon onthoud om een opening te vinden om hun te verslaan. Hoe hoger je rank wordt des te meer moeilijkere tegenstanders je moet vechten. Sommige tegenstanders voelen zeer uit balans met hun sterke aanvallen en onvoorspelbare technieken. Het kan frustrerend zijn, maar het geeft wel een geweldige uitdaging.



Little Mac gebruikt de standaard box aanvallen zoals jab, uppercut, hooks, etc. Je kan je vijanden niet alleen verslaan door kleine jabs te geven. Bij een bepaalde opening van een vijand als je op dat moment hem raakt bouw je Star Punches op. Met deze Star Punch kan je geweldige schade aanbrengen tegen je tegenstander, maar hij kan ook die Star Punches weg van je nemen als hij je raakt. Het is bijna een ritme game omdat je echt hun aanval patroon moet onthouden om hun te verslaan.



De game is kort, maar eenmaal uitgespeeld unlock je de Title Defense mode. In deze mode moet jij je titel verdedigen tegen alle boxer waarmee je gevochten hebt. Ze komen terug met niet aanval patronen die je het weer ontzettend moeilijk maken. Het levert wel weer nieuwe speel uren op. Ook wordt er voor het eerst (offline) multiplayer geïntroduceerd. Helaas is de multiplayer slordig in elkaar gezet en komt het uiteindelijk op button smashen inplaats van de strategische uitdaging in de singel player.



Uiteindelijke is Punch-Out!! voor de Wii een goede game geworden. Er zijn wat minpunten zoals het lak aan nieuwe boxers, de multiplayer en de speelduur. Gelukkig ben je dat al gauw vergeten als de Wii Mote pakt en tegen een van de boxers vecht. De game is leuk, echt super leuk zoals in de oude dagen. Het oude formule werkt nog altijd goed, de tegenstanders zijn geweldig om mee te vechten en deze game is zeker het aankoop waard!

Punch-Out!! blijft een van de leukste box games, ook in de nieuwe generatie!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Louis Tinner BerichtGeplaatst: 12 Mei 2010 17:38    Onderwerp: Reageren met citaat



Geregistreerd op: 18 Mrt 2009
Berichten: 371

Nice, PunchOut is bovendien nu verkrijgbaar voor 10 euro bij de Dixons!!

Echt een leuk spelletje, maar zeker niet de volle mep waard
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk.    Gamed.nl Forumindex -> Game Forum Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group