Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlayStation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
 


Nieuw onderwerp plaatsen   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk. Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht   
mzaddict BerichtGeplaatst: 15 Dec 2012 08:51    Onderwerp: [Browser] ManagerZone (voetbalspel) Reageren met citaat



Geregistreerd op: 15 Dec 2012
Berichten: 1

Allereerst sorry mocht deze post overkomen als spam. Ik geef gelijk toe dat ik een account heb aangemaakt om het spel ManagerZone te promoten / onder de aandacht te brengen. Dit doe ik echter op vrijwillige basis en zonder gewin. Deze forum heeft waarschijnlijk bezoekers die misschien het spel wel interessant zullen vinden.

ManagerZone is opgericht in 2001 in Zweden. Nederland en Belgie konden vanaf 2003 meedoen. Ondanks dat het spel al lang bestaat is het nog steeds in ontwikkeling. Vooral in het laatste jaar zijn er veel nieuwe features bijgekomen.

In ManagerZone ben je de manager van je eigen voetbalclub (of ijshockey). Wat ik persoonlijk leuk vind aan ManagerZone en wat andere managerspellen niet hebben is het tempo van het spel. Je team speelt 2 competitiewedstrijden per week en een seizoen duurt 13 weken. Dat is lang, maar dat geeft je juist het idee dat je een echt team aan het managen bent, zoals in het echt. Je krijgt de tijd om beslissingen te maken. Als je een druk prive-leven hebt is dat ideaal.

Een van de leukste aspecten van het spel is het trainingsreport. Elke dag (op zondag na) kan je zien welke spelers binnen je club zich verbetert hebben op de skill waar jij ze op traint. Het eerste wat je dus s'morgens doet is die trainingsreport bekijken. Soms geeft dat een bevredigend gevoel als je merkt dat een speler beter is geworden, maar soms kan het ook wat frustratie opleveren. Er is immers vantevoren bepaald of spelers heel goed kunnen worden of niet. Skills worden aangeduid met 0-10 balletjes. Een speler kan vanaf 4 balletjes 'maxen' op een skill en kan dus op de 1 op de andere dag veranderen in een talentvolle speler naar brol. Dat kan frustrerend zijn, maar het heeft ook zijn charmes. Niet elke speler groeit uit tot een topper en het zorgt er dus voor dat je constant actief moet zijn op de transfermarkt.

Het spel is gratis te spelen. In het begin is er een tutorial die je goed op weg helpt. Ook zijn er veel behulpzame managers die je graag willen helpen. Er is een mentoring-programma waarbij ervaren managers nieuwkomers op vrijwillige basis een maand lang op weg helpen.

Naast dat het spel gratis te spelen is, kan je ook voor echte prijzen spelen (zoals iPad en amazon-bonnen t.w.v. $100). Hiervoor moet je echter wel clublid zijn of power tokens kopen. Het advies wat vaak gegeven wordt is om eerst rustig als niet-betalende lid een team op te bouwen. Zodra je merkt dat je team competitief begint te worden en je voelt dat je verslaafd raakt aan het spel, kan je overwegen om clublid te worden.

MZ (zoals het door de liefhebbers ook genoemd wordt) kent nog vele andere leuke aspecten. Zo kan je de wedstrijden live bekijken, in 2d en 3d (ook als gratis lid!). Je kan spelers extra boosten op trainingskampen. Je hebt de beschikking over een jeugdopleiding. Er zijn jeugdcompetities (U18 en U21). Uiteraard moet je een stadion uitbouwen, is er een transfermarkt en zijn er coaches om je spelers beter te maken. Ook zijn er nationale competities (EK/WK enz). Er is zelfs een soort 'teletekst' mode om de wedstrijden live in je competitie te volgen. Maar bovenal is het een erg sociaal spel. Door de tempo van het spel trekt het veel mensen aan met geduld. Dat merk je ook op de fora's. De managers gaan gemoedelijk met elkaar om en er wordt elkaars succes gegund.

Mocht je het spel niet kennen of heb je het spel wellicht eerder gespeeld, neem de moeite om het eens (weer) uit te proberen. Het is echt een aanrader!

http://www.managerzone.com
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk.    Gamed.nl Forumindex -> Game Forum Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group