Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlayStation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
 


Nieuw onderwerp plaatsen   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk. Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht   
Codewarrior BerichtGeplaatst: 25 Jan 2012 12:22    Onderwerp: Apple verkoopt recordaantal iPhones Reageren met citaat



Geregistreerd op: 03 Okt 2011
Berichten: 3190

Citaat:
Apple heeft in het laatste kwartaal van 2011 dankzij de release van de iPhone 4S een recordaantal smartphones verkocht. Apple verkocht in drie maanden 37 miljoen iPhones. Ook het aantal verkochte iPads is sterk gestegen.

Apple behaalde afgelopen jaren telkens verkooprecords in het kwartaal dat nieuwe iPhones uitkwamen. In afgelopen kwartaal, dat begon op 1 oktober - twee weken voor de release van de iPhone 4S - verkocht Apple 37,02 miljoen iPhones. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers, die Apple heeft gepubliceerd. In hetzelfde kwartaal vorig jaar waren dat nog 16 miljoen toestellen, een stijging van 133 procent. Het record in een kwartaal stond op 20 miljoen iPhones. Dat behaalde Apple afgelopen voorjaar, nadat de iPhone in de verkoop ging bij de grote Amerikaanse provider Verizon Wireless.

Ook het aantal verkochte iPads zat afgelopen kwartaal in de lift. Dat kwam door de feestdagen: onder de dure cadeaus waren iPads een gewild item, zo lijkt het. Waar vorig jaar in het kwartaal van de feestdagen 7,33 miljoen iPads werden verkocht, waren dat er nu 15,3 miljoen. Het aantal verkochte iPods daalde met ongeveer een kwart naar 15,4 miljoen.

Apple lijkt daarmee met iOS het gat met marktleider Android grotendeels gedicht te hebben. Naar schatting zijn er afgelopen kwartaal rond 60-65 miljoen Android-apparaten geactiveerd. Apple verkocht 52 miljoen iPhones en iPads. Als meer dan de helft van de verkochte iPods exemplaren van de iPod touch zijn, komt Apple naar eigen zeggen uit rond 62 miljoen verkochte iOS-apparaten. In de komende weken zullen cijfers van analisten vermoedelijk duidelijk maken of Android nog altijd marktleider is op het gebied van mobiele besturingssystemen.

De verkoop van Mac-laptops steeg eveneens met 26 procent naar 3,7 miljoen. De desktops deden het met een stijging van 1,2 naar 1,5 miljoen exemplaren ook redelijk. Apple behaalde in het kwartaal een omzet van 46 miljard dollar en boekte een winst van 13 miljard dollar.




http://tweakers.net/nieuws/79531/apple-verkoopt-recordaantal-iphones.html
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk.    Gamed.nl Forumindex -> Game Forum Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group