Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCPS VitaNintendo 3DSWii UNintendo SwitchPlaystation 3Playstation 4Xbox 360Xbox OneAppMisc    
18 Juli 2018 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(2) 
17 Juli 2018 
(0) 
(5) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
16 Juli 2018 
(0) 
(0) 
(6) 
(0) 
(5) 
(1) 
(0) 
15 Juli 2018 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
14 Juli 2018 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(1) 
13 Juli 2018 
(3) 
(0) 
12 Juli 2018 
(2) 
(0) 
(3) 
(0) 
(1) 
(1) 
(1) 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(4) 
11 Juli 2018 
(0) 
(1) 
(1) 
(3) 
(0) 
(1) 
(10) 
10 Juli 2018 
(2) 
(0) 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(6) 
(7) 
09 Juli 2018 
(2) 
(8) 
(0) 
(0) 
(0) 
08 Juli 2018 
(0) 
(0) 
(9) 
(0) 
(1) 
(0) 
07 Juli 2018 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(4) 
(2) 
06 Juli 2018 
(4) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
05 Juli 2018 
(1) 
(26) 
(0) 
(1) 
(3) 
(0) 
04 Juli 2018 
(0) 
(0) 
(0) 
(8) 
(3) 
(2) 
03 Juli 2018 
(3) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(4) 
(2) 
02 Juli 2018 
(1) 
(0) 
(1) 
(3) 
(1) 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
01 Juli 2018 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
Gamed Gamekalender Juli 2018
[E3] De persconferentie van EA
Gamed Gamekalender Juni 2018
Packshot Sunday - Deel 225
Review:

Dr. Kawashima's Duivelse Brain Training


Door Stefan van B op 10-08-2017 om 14:27
Bron: Gamed

In 2006 wist Dr. Kawashima’s Brain Training flink wat indruk te maken op de Nintendo DS. Met dit spel werd een gehele nieuwe doelgroep aangeboord die maar al te graag hun hersenen wilden stimuleren. Na een vervolg in 2007 werd een nieuw deel in de serie pas uitgebracht in 2013, maar uitzonderlijk genoeg enkel in Noord-Amerika en Japan. Nu vier jaar na de Amerikaanse en Japanse release is Dr. Kawashima’s Duivelse Brain Training uitgebracht op de Nintendo 3DS in Europa. Wij pakten onze stylus stevig beet en keken of het voor ons al niet te laat was.

Het is erg opvallend dat het bijna vier jaar heeft moeten duren voordat we hier in Europa aan de slag konden met deze nieuwe Brain Training. Het wachten is echter beloond met een volledige ondersteuning van de Nederlandse taal in zowel tekst als audio. In Duivelse Brain Training is Dr. Kawashima namelijk voorzien van een fijne stem die ons voortdurend uitlegt hoe spellen werken, wat de achterliggende theorie van de game is en hoe goed we het doen. Zo vertelt de goede dokter dat er een groot probleem is ontstaan in onze samenleving: een concentratiegebrek. Sinds de release van de originele titel zijn Facebook, Twitter, Youtube en zelfs smartphones aan een snelle klim naar de top begonnen. Vele miljoenen gebruikers zijn hierdoor informatieverslaafd geraakt en kunnen zichzelf niet meer normaal concentreren op hun dagelijkse bezigheden. Dr. Kawashima heeft zijn ziel aan de duivel verkocht om ons te helpen deze concentratie terug te vinden.


Van belang hiervoor is het trainen van ons werkgeheugen: een hersenfunctie die een tijdelijke opslagplaats vormt voor informatie en daarmee een belangrijke rol speelt in denkprocessen. Door dagelijks met uiterste concentratie een oefening van vijf minuten te voltooien kunnen we ons werkgeheugen – en daarmee onze concentratie – trainen. Duivelse Brain Training is dan ook gemaakt voor dagelijkse speelsessies. Ben je succesvol, dan gaat ook automatisch de moeilijkheidsgraad een niveau omhoog. Is het vervolgens te zwaar, dan kun je het de volgende ronde weer op een lager niveau proberen. Je wordt niet alleen gestimuleerd de game te spelen om jezelf te verbeteren, maar ook doordat vrijwel alle trainingen en minigames verscholen zitten achter te behalen mijlpalen. Na een bepaald aantal dagen trainen of met het behalen van een bepaalde score in een training, speel je een nieuwe training vrij. Enkele van deze trainingen speel je pas na meer dan een maand continu vrij, maar door de korte natuur van het spel wordt je hiermee wel goed gestimuleerd dagelijks in ieder geval vijf minuten in de game te steken.

In drie verschillende categorieën zijn er trainingen te voltooien. Ten eerste Duivelse Training, hierin vindt je acht verschillende uitdagingen die je werkgeheugen intensief moeten trainen. Je start bijvoorbeeld met de opgave ‘Duivelse sommen’. Niet alleen moet je snel kunnen hoofdrekenen, je moet de antwoorden ook nog onthouden. Je dient namelijk antwoord te geven op een vorige som, of later zelfs een som van drie, vier of meer terug. Dit is lastiger dan je denkt, maar door dagelijks te oefenen wordt je hier al snel beter in. Dit wordt uiteraard gevisualiseerd met de nodige grafieken, waarbij je jouw lijn kunt afmeten tegen andere spelers op hetzelfde 3DS-systeem. Andere voorbeelden van spellen zijn Duivelse duo’s, in feite Memory met getallen, en Duivels lezen, waar je hardop de teksten moet voorlezen en enkele kernwoorden hieruit moet onthouden. Per dag dien je in ieder geval één Duivelse Training te voltooien van vijf minuten. Tussentijds pauzeren onderbreekt je concentratie en Dr. Kawashima zal je hier dan ook stevig op aanspreken, verdere consequenties zijn er niet aan deze misdragingen verbonden.


Deze acht verschillende trainingen zijn niet alles wat de game te bieden heeft. Er is ook een aanvullende training die er op gericht is de snelheid van je werkgeheugen te verbeteren. Zo moet je bijvoorbeeld zo snel mogelijk 20 rekensommen zien op te lossen en dien je woorden letter voor letter uit te schrijven na ze een splitseconde gezien te hebben. Tot slot is er ook Brain Training, een modus die diverse minigames bevat om je hersenen actief te houden. In Veldslag strijd je bijvoorbeeld één op één tegen een voorspelbare Dr. Kawashima om zoveel mogelijk velden te veroveren en in Klondike solitaire speel je het bekende kaartspel. Naast deze trainingen is er ook een concentratietest, kun je hersenen uitrusten in de recreatiemodus door het spelen van wat luchtigere spelen en kan je in het archief al je prestaties nog eens uitvoerig terug zien.

Dr. Kawashima’s Brain Training vormt dan ook een uitgebreid pakket aan spellen die je hersenactiviteiten moeten bevorderen. Hoewel deze zeker vermakelijk kunnen zijn om in je dagelijkse routine op te nemen is het nog maar de vraag in hoeverre er echt bijgedragen wordt aan de bevordering van je hersenfuncties. Na afloop van een onderdeel wordt je beoordeeld met een leeftijdsscore, waarbij je als beginner al snel een hersenpan van rond de negentig jaar oud hebt. Door te trainen verjong je jezelf en kom je dichter in de buurt van je werkelijke leeftijd. Tussendoor geeft Dr. Kawashima wetenschappelijke uitleg over hoe de game je prestaties zou kunnen verbeteren, maar in harde taal wordt hier niet gesproken. Uiteraard haalt hij onderzoeken aan, maar die zijn van zijn eigen onderzoeksteam. Ondertussen is al breed bekend geworden dat je jezelf enkel traint in het uitvoeren van de specifieke activiteiten en er daarnaast een soort van placebo-effect plaats lijkt te vinden.


Laat bovenstaand bezwaar geen reden zijn om deze verzameling ‘intellect stimulerende’ minigames niet te spelen. De game wordt op een leuke wijze gepresenteerd, waarbij enkele van Dr. Kawashima’s presentaties ook leerzame informatie en nuttige feitjes bevatten. Het grootste nadeel is dat je de meeste uitdagingen zult moeten vrijspelen, waarbij sommige spellen pas na meer dan een maand dagelijks spelen beschikbaar worden gemaakt. Daarnaast mag je de spellen in Duivelse en aanvullende training maar één keer per dag spelen, Dr. Kawashima verbiedt het je dezelfde trainingen meerdere keren per dag te oefenen. In de eerste paar speeldagen ben je dan ook zo uitgespeeld, omdat de game simpelweg niets meer te bieden heeft. Na een week heb je echter al genoeg spellen vrijgespeeld om dagelijks toch wel een ruim uur bezig te zijn om. De trainingen zijn daarnaast vermakelijk genoeg om herhaaldelijk te spelen, waarbij je jezelf gestaag in niveau ziet stijgen. Dr. Kawashima’s Duivelse Brain Training is misschien niet het middel om van al je concentratieproblemen af te komen, wel is het leuke manier om jezelf dagelijks een kwartiertje af te leiden.
Beoordeling
70
Dr. Kawashima’s Duivelse Brain Training probeert je concentratie te verbeteren en je van je informatieverslaving af te helpen. Dit doet de game niet door je dagelijks lang bezig te houden, maar met vermakelijke trainingen waarin je jezelf continu probeert te verbeteren. Of de game echt efficiënt je hersenen traint is discutabel, maar dat doet niet af aan het spelplezier.


05:34  PC specs South Park The Fractured But Whole
10:46  Jackbox Party Pack 1 & 2 komen 17 augustus
 Reacties (1)
 Pagina: 1
Gast (62.238.203.xxx) op 10-08-2017 om 19:38
Super goed gedaan *D

 Pagina: 1

 Reageer
Om te reageren op artikelen hoef je niet geregistreerd te zijn.
Om het forum te gebruiken is registreren echter wel verplicht.


Titel:
Dr. Kawashima's Duivelse Brain Training
Type:
Game
Releasedatum:
28-07-2017
Ontwikkelaar:
Nintendo
Uitgever:
Nintendo
Media:


Meer media