Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCPS VitaNintendo 3DSWii UNintendo SwitchPlaystation 3Playstation 4Xbox 360Xbox OneAppMisc    
23 Juni 2018 
(4) 
(0) 
(0) 
(1) 
22 Juni 2018 
(2) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(2) 
21 Juni 2018 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(4) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(5) 
20 Juni 2018 
(0) 
(0) 
(9) 
(3) 
(2) 
19 Juni 2018 
(0) 
(1) 
(1) 
(9) 
(0) 
18 Juni 2018 
(1) 
(5) 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
17 Juni 2018 
(1) 
(0) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
16 Juni 2018 
(0) 
(5) 
(0) 
(2) 
(0) 
(1) 
(2) 
(1) 
(6) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
15 Juni 2018 
(1) 
(1) 
(17) 
(0) 
(0) 
(3) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(16) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
14 Juni 2018 
(4) 
(0) 
(1) 
(0) 
(10) 
(1) 
(8) 
(0) 
(2) 
(0) 
(2) 
(4) 
(0) 
(0) 
(3) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(4) 
(3) 
(0) 
(0) 
13 Juni 2018 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(2) 
(3) 
(7) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(5) 
(0) 
(1) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(1) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(3) 
(1) 
12 Juni 2018 
(3) 
(9) 
(0) 
(6) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(5) 
Unravel Two
Milanoir
Onrush
Hexologic
Review:

Operation Babel: New Tokyo Legacy


Door Joni Philips op 15-05-2017 om 07:11
Bron: Gamed

De afgelopen jaren bracht Nippon Ichi Software America al verscheidene games van de Japanse ontwikkelstudio Experience Inc. naar het Westen. Zo zagen we onder andere Operation Abyss: New Tokyo Legacy, Demon Gaze en Stranger of Sword City verschijnen. Vanaf deze week kunnen we ook aan de slag met Operation Babel: New Tokyo Legacy. De game verschijnt op PC en PlayStation Vita, waarbij wij die laatste onder handen namen.

Operation Babel: New Tokyo is dus een vervolg van Operation Abyss: New Tokyo Legacy dat midden 2015 verscheen. Net als in die game gaan we aan de slag met het Xth Squad die wordt ingezet om allerlei mysterieuze incidenten te onderzoeken en bovennatuurlijke monsters te bestrijden. In Babel ga je aan de slag als een nieuwe versie van de squad om de verschijning van een gigantisch gelatine-monster – The Embryo – te bestuderen. Het plotse verschijnen van dit ding gaat gepaard met het heropenen van vele Abyss – dungeons – waar zich gevaarlijke monsters bevinden die absoluut moeten worden gestopt. Het is de start van een redelijk traditioneel verhaal met enkele hoogtepunten dat toch vooral als filler aanvoelt. Dit geeft je vooral een reden om aan de slag te gaan, maar het is niet de reden waarom je deze gaat spelen.


Het verhaal is thematisch ook minder interessant dan in de voorganger, voornamelijk omdat Experience nu schijnbaar wat meer terughoudend is als het aankomt op gebied van horror en humor. Beide elementen zijn minder prominent dan in de voorloper. Ook de opbouw van het verhaal is enigszins een probleem. Het verhaal van Operation Babel is namelijk redelijk losstaand van dat van Operation Abyss, maar het is toch handiger dat je het origineel hebt gespeeld. En dat is niet omdat je vaak personages uit het verleden ziet terugkeren voor een cameo, maar omdat je anders moeite zal hebben om alles te begrijpen. Beide games gebruiken namelijk nogal vaak alternatieve termen voor standaard Role Playing Game elementen als klassen. Deze werden goed uitgelegd in de voorgaande titel, maar hier wordt verondersteld dat je alles al weet en genoeg hebt aan een korte reminder.

Zoals de meeste games van Experience Inc gaat het hier om een Dungeon Role Playing Game. Dat betekent simpelweg dat je het grootste deel van de tijd bezig bent met het verkennen van de verschillende Abysses. Stapje per stapje verken je deze dungeons om hen volledig te bevrijden van de aanwezige monsters. Dat wordt echter niet gemakkelijk, want hoe verder je in een dungeon komt, hoe meer krachtigere vijanden er zullen verschijnen. Tijdens het verkennen kom je ook onder andere puzzels en valstrikken tegen, zodat het altijd opletten is geblazen. Zeker naar het einde van de game toe lijken deze dungeons nodeloos complex te worden, mede omdat er steeds nieuwe opties worden geďntroduceerd. Wat niet complex kan worden genoemd, is het design van deze Abyssess. Zij zijn simpelweg lelijk, wat extra opvallend is aangezien er wel veel aandacht is besteed aan de designs van de karakters en hun animaties.


Wat natuurlijk het belangrijkste is, is wat je doet in deze dungeons en dat is vechten. Er is dan ook veel tijd besteed aan het opbouwen van karakters zodat je deze in optimale conditie kunt aanvatten, en aan de systemen om het vechten zelf interessant te houden. Je begint met het samenstellen van een team van zes karakters, kent aan elk van hen een specifieke klasse – Blood Code – toe die bepaalt wat ze leren qua vaardigheden en gaat dan aan de slag. In gevechten heb je de traditionele opties zoals fysiek aanvallen, magie afvuren of een voorwerp te gebruiken. Ondertussen bouw je een 'Unity' metertje op welke toelaat een gemeenschappelijke aanval te lanceren. Het is een proces dat je continu zult herhalen want de ene na de andere golf van vijanden komt op je af, waardoor het gevecht vaak herhalend aanvoelt.

Op deze manier klinkt alles ook eenvoudig, maar dat is zeker niet het geval. New Tokyo Legacy gooit overal extra systemen op. Levellen gaat bijvoorbeeld alleen in het Medical Lab dat je ook bezoekt om personages te genezen. Je zult ook regelmatig het Development Lab bezoeken waar je nieuwe voorwerpen en wapens kunt ontwikkelen. Alles heeft onduidelijke namen, vele opties en verbazend weinig uitleg zodat je zelfs na dertig uur spelen – ongeveer de lengte van de game – niet alles begrijpt. Wat meer eenvoud had voor een strakkere ervaring kunnen zorgen. Dat had de game ook wat meer originaliteit bezorgd. Operation Babel vertoont inhoudelijk praktisch geen verschillen ten opzichte van Operation Abyss, waardoor de titel eerder een uitbreidingspakket lijkt. Zo zijn er behoudens de mogelijkheid tot het toekennen van een tweede klasse aan een personage, geen echte nieuwigheden te bespeuren. Zelfs de muziek lijkt regelrecht overgenomen uit Abyss.
Beoordeling
65
Operation Babel: New Tokyo Legacy is een middelmatige opvolger voor Operation Abyss: New Tokyo Legacy waarbij de game eerder een uitbreidingspakket lijkt te zijn qua opties en mogelijkheden. Het is dan ook beter om eerst aan de slag te gaan met het origineel en dit vervolg enkel te kopen indien je meer wil.


09:06  SEGA gaat grote IP's laten herleven
14:04  Packshot Sunday - Deel 206
 Reacties (0)
Geen reacties gevonden

 Reageer
Om te reageren op artikelen hoef je niet geregistreerd te zijn.
Om het forum te gebruiken is registreren echter wel verplicht.


Titel:
Operation Babel: New Tokyo Legacy
Type:
Game
Releasedatum:
19-05-2017
Ontwikkelaar:
Experience Inc.
Uitgever:
Nippon Ichi Software
Media:


Meer media