Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCPS VitaNintendo 3DSWii UNintendo SwitchPlaystation 3Playstation 4Xbox 360Xbox OneAppMisc    
E3-overzicht 
E3-overzicht  
18 Juni 2018 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
17 Juni 2018 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
16 Juni 2018 
(0) 
(4) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(2) 
(1) 
(4) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
15 Juni 2018 
(1) 
(1) 
(17) 
(0) 
(0) 
(3) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(16) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
14 Juni 2018 
(4) 
(0) 
(1) 
(0) 
(10) 
(1) 
(8) 
(0) 
(2) 
(0) 
(2) 
(4) 
(0) 
(0) 
(3) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(4) 
(3) 
(0) 
(0) 
13 Juni 2018 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(2) 
(3) 
(7) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(5) 
(0) 
(1) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(1) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(3) 
(1) 
12 Juni 2018 
(3) 
(9) 
(0) 
(6) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
(5) 
(0) 
(4) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(5) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(4) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(4) 
Unravel Two
Milanoir
Onrush
Vampyr
Feature:

PS4 Game+Kitset


Door Stefan van B op 16-04-2017 om 10:09
Bron: Gamed

Accessoires zijn een vast onderdeel van de game-industrie sinds de begindagen van handheld gaming. Van opgepimpte sokken tot lampjes om ’s nachts je scherm te kunnen zien, je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat. Vaak zijn de accessoires erg handig en bieden ze onderdelen voor een goede spelervaring onderweg. De vraag van vandaag is echter: zijn dergelijke accessoires ook nodig voor een DualShock 4 controller?

De gedachten bij het Chinese bedrijf Dragon War, producent van verschillende gaming accessoires en hardware, zal vergelijkbaar zijn geweest met de slogan uit een recente Tele 2-reclame: niet omdat het moet, maar omdat het kan. Dragon War heeft namelijk een PS4 Game+Kitset uitgebracht. Een enorm irrelevante naam voor dit product, want het bevat geen game en – heel flauw - ook geen kit. Het gebruikte lettertype is het stereotype dat een manager heeft bedacht, nadat hij zijn zoontje van drie jaar oud eens Angry Bird heeft laten spelen en daardoor nu ook denkt hip te zijn. Charme heeft het niet en de ‘coole’ kleuren, gecombineerd met dit ‘stoere’ lettertype slaan samen flink de plank mis. Dat naast ons leggende, wat zit er nu in het pakket? Ten eerste een tasje om je Dualshock 4 controller in te vervoeren, griphoesjes voor op de pookjes en een drie meter lange oplaadkabel. Wij ontvingen dit bijzondere pakket en onderwezen het aan wat intensieve tests.


Zoals je op de foto kunt zien draait het gehele pakket om het bovenstaande tasje, misschien beter te benamen als controlleretui. De vraag is echter waarom je zo’n etui nodig hebt? Mijn PlayStation 4-console staat – afgezien van een verhuizing – al drie jaar op dezelfde plek. De controllers zwerven daar in een radius van een drie tot vijftal meters rondom heen. Voor die verplaatsing heb ik dat tasje niet per se nodig. Goed, misschien als je naar een vriend gaat die ook een PlayStation 4, maar geen extra controllers heeft, dat het een uitkomst is. Andere vraag is dan echter weer waarom dat gebeurt, want het grote gebrek aan split-screen spellen en het gemak van online-gaming verhogen de drempel om in het barre Nederlandse weer elkaar op gaat zoeken voor een spelletje aanzienlijk.

Terug naar de etui. Deze is van semi-hard materiaal gemaakt en kan zeker tegen een stootje. Er zijn inhammen in de bodem speciaal voor een DualShock 4, waardoor deze stevig in de etui komt te liggen. Eenmaal dicht kun je flink met het tasje schudden, zonder dat je controller hieronder zal lijden. Een kleine val doet ook geen kwaad, maar het geheel van vier hoog uit het raam flikkeren op een betonnen ondergrond zal je controller niet overleven. Vermoedelijk dan, dit hebben we namelijk niet getest. In de hoes zit ook nog een klein opbergvakje, voor bijvoorbeeld de meegeleverde pookdopjes of iets anders kleins als een SD-kaart. Aan de andere zijde zit een netje met een rits, hierachter zit de oplaadkabel verstopt en kun je nog veel meer kwijt. Echter zit hier een onhandigheid, je kan het tasje niet dichtdoen als je de bovenzijde vol hebt gestopt. De pookjes van de controller zitten hiervoor in de weg en deze wil je wel de benodigde ademruimte geven.


Een ander nog onbenoemd aspect van de controlleretui is de karabijnhaak. Deze zou ideaal moeten zijn om aan je broek of tas te binden als je gaat lopen, fietsen, hiken of wat je ook graag doet met je controller aan je zijde. Ik had kwalitatief echter meer verwacht van de haak. Ik ging er namelijk vanuit dat deze van een metaal zou zijn gefabriceerd, echter hebben we hier te maken met een plastic haak. Ik ben dan ook bang dat als je deze intensief gaat gebruiken dit onderdeel veel te lijden gaat krijgen en mogelijk zelfs breekt. Dit zou onomkeerbare schade kunnen veroorzaken aan je controller, wanneer dit op het verkeerde moment gebeurd. Gelukkig kun je de haak gemakkelijk vervangen voor een metalen, degelijke versie om de veiligheid van je controller te kunnen waarborgen.

Dan de rubberen pookdoppen. Het zijn de meest saaie, ongeďnspireerde accessoires ooit. Ze hebben niet eens het kenmerkende Dragon War we-plakken-overal-ons-logo-op-aspect. In totaal krijg je er vier, twee in het zwart en twee in een vaal blauwe kleur. Eenmaal om de pookjes zorgen ze voor een groter duimoppervlak en dankzij uitstekende noppen geven ze ook wel extra grip. In dit geval kunnen we voor de kwaliteit dan ook niet op het uiterlijk uitgaan, de schoonheid van deze doppen zit hem in het speelcomfort en die is zeker aanwezig.


Dan het laatste onderdeel van het pakket: de oplaadkabel. Met een lengte van in totaal drie meter is deze een stuk langer dan de bij de console meegeleverde snoeren. Voor velen zal deze lengte al genoeg zijn om vanuit de gebruikelijke stoel of bank te kunnen gamen. Anders heb je altijd nog de mogelijkheid om gewapend met een USB-oplader het dichtstbijzijnde stopcontact op te zoeken en vanuit daar je controller op te laden. De toevoeging van dit accessoire heeft dan ook een grote meerwaarde voor de gehele Game+Kitset. Zo is het mij namelijk al veel te vaak voorgekomen dat de controller na een vijf uur durende Minecraft-sessie uitviel en ik mijn comfortabele positie moest verlaten om net als een kleuter die Sesamstraat kijkt voor de televisie te gaan zitten. Nog een pluspunt, de kabel is ingesnoerd in touw. Dit maakt de gehele kabel steviger en zorgt er ook voor dat je deze makkelijker uit de knoop kunt halen.

Ondanks alle gekkigheid en onzin in dit artikel kan er geconcludeerd worden dat de PS4 Game+Kitset een pakket is met degelijke accessoires. De controlleretui is stevig, de pookdoppen functioneren naar behoren en de toevoeging van een drie meter lange oplaadkabel zal voor vele gamers een opluchting zijn. De vraag is echter waarom je de etui nodig zult hebben, want ik kan het me gewoon moeilijk voorstellen dat dit nu iets is waar gamers graag 20 euro in zouden investeren. Is dit echter een product waar je om welke reden dan ook toch naar op zoek bent, dan kan de Game+Kitset zeker een aanbeveling verdienen.


10:14  Rain World
10:03  Snelle Sonic Mania actie
 Reacties (1)
 Pagina: 1
dantekloon op 16-04-2017 om 15:44 [Niv: 169 / Exp: 8431]
Er zijn sowieso te veel accessoires voor consoles/handhelds waar je totaal niks of weinig aan hebt. Enige wat handig kan zijn zijn de screen protectors voor de Vita en WiiU(Switch) om de scherm niet te beschadigen.

 Pagina: 1

 Reageer
Om te reageren op artikelen hoef je niet geregistreerd te zijn.
Om het forum te gebruiken is registreren echter wel verplicht.


Titel:
Dragon War Game+KitSet
Type:
Hardware
Releasedatum:
2017
Ontwikkelaar:
Dragon War
Uitgever:
Dragon War
Media:
Meer media