Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
24 April 2024 
(0) 
(0) 
23 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
22 April 2024 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
21 April 2024 
(0) 
20 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
19 April 2024 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
18 April 2024 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
17 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
16 April 2024 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
15 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
13 April 2024 
(7) 
(0) 
(0) 
12 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
11 April 2024 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
10 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
09 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
08 April 2024 
(0) 
(2) 
(0) 
06 April 2024 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
05 April 2024 
(1) 
(0) 
(2) 
04 April 2024 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
03 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
02 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
01 April 2024 
(1) 
(0) 
(3) 
30 Maart 2024 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(3) 
(0) 
28 Maart 2024 
(0) 
South Park: Snow Day!
Gamed Gamekalender April 2024
Gamed Gamekalender Maart 2024
Gamed Gamekalender Februari 2024
Nieuws:

[Upd 2.] Gerucht: 'NX krijgt Wii U ports' en meer


Door Redneckerz op 22-04-2016 om 14:27
Bron: NeoGAF

De drie console boeren hebben de laatste tijd nogal wat last van sterke geruchten over upgradebare of zelfs geheel nieuwe consoles. In Nintendo's geval zouden zij met een tegenhanger van de PS4/XBO komen, genaamd de NX. Inmiddels is duidelijk dat Nintendo aan een opvolger werkt van de Wii U, maar de anticipatie voor nieuwe hardware heeft maar 1 reactie nodig: Meer, meer, meer! Welnu, er is weer wat nieuws te melden.

Een gebruiker van NeoGAF genaamd 10k wiens uitlatingen zijn geverifieerd door een moderator en de befaamde lekker Emily Rogers die deze geruchten kan bevestigen laat optekenen dat er meer details zijn gelekt over de NX en diens games. Neem het allemaal wel met een flinke korrel zout, daarvoor zijn het immers geruchten.

10k laat weten dat hij zijn geruchten opdeelt in zogenaamde ''tiers'', waarbij T1 betekent dat een enkele bron hem hierover heeft verteld, en T4 er minstens vier of meer bronnen zijn die deze informatie doorspeelden. T4 geruchten zijn dus meer kredietwaardig dan een T1 gerucht, maar dat betekent niet dat een T1 gerucht vals is.

Tier 4 geruchten: (Minstens 4 of meer bronnen)
  • De NX zal ''significant'' krachtiger worden dan de PS4 op het gebied van CPU, GPU en RAM geheugen. De bronnen weten wat betreft RAM niet de kloksnelheden, welke geheugentype er zal worden gebruikt of de hoeveelheid RAM geheugen die aanwezig zal zijn. Voor de CPU wordt '15/30% sterker dan PS4' genoemd, waarbij wordt geïmpliceerd dat de GPU een zelfde performance bump zal moeten krijgen om geen bottleneck te veroorzaken.
  • NX krijgt een aantal remasters. Genoemd worden Smash Bros 4, waarbij de bronnen niet weten of je dan kan spelen met bestaande Wii U eigenaren, en Zelda. Deze zijn 100% bevestigd.
  • Interessanter is het nieuws dat Mario Maker volgens de bronnen ook naar de NX komt. Hier verschillen de bronnen van mening. Waar de ene bron meldt dat dit 100% bevestigd is, vertelt de ander dat dit slechts 50% is. Waarom 50%? Nou, deze bronnen kunnen in ieder geval bevestigen dat de remaster in ontwikkeling is. Nintendo heeft er moeite mee om bestaande speler data over te zetten naar de NX en willen niet dat alle gemaakte levels verloren gaan.
  • De vierde remaster zou Splatoon wezen. Twee bronnen gaven dit 50% kans en een enkele bron gaf de kans op een remaster het arbitraire getal van 99%. De redenen zijn hetzelfde als bij Mario Maker: De titel is in ontwikkeling, maar Nintendo zou moeite hebben de bestaande data over te zetten. Wel werd er gemeld dat alle DLC inbegrepen zou zijn.
  • Smash Bros en Zelda zouden verschijnen bij launch, maar of ze daarmee bedoelen op de launch dag of in het launch window van een paar maanden na de launch, dat werd helaas niet gespecificeerd.
  • 10k zelf speculeert dat aangezien Splatoon en Mario Maker zwaar gebruik maken van touch en motion controls, dit zou hinten dat de NX controller zelf een scherm heeft, of misschien Smartglass achtige features. Korrel zout zeker bij de hand houden voor dit specifieke gerucht!
Tier 2 geruchten: (Twee bronnen maakten melding van onderstaande geruchten)
  • Het is een beetje Captain Obvious, maar NDA's zijn zeer strict. 10k wilde hier vooral op ingaan. Sommige bronnen zeggen dat ze meer Nintendo hardware mensen kennen dan de personen aan de software kant, maar dat de lekken die zij kregen vooral hierover gingen. Daarnaast vroegen deze bronnen ook hoe hij zijn post zou verwoorden, of er namen, job posities e.d. bekend zouden worden gemaakt. Mensen zijn ongerust, inclusief de bronnen zelf, dat Nintendo achter ze aan komt.
Tier 1 geruchten: (Gelekte info van een enkele bron)
  • De SDK (Software Development Kit) is in het wild en de bronnen melden dat ontwikkelaars deze inmiddels in bezit hebben.
  • De NX zou een makkelijke machine zijn voor het overzetten van bestaande games. Ontwikkelaars zouden geen problemen hebben en tevreden zijn met de soepele overgang.
  • De architectuur van de NX is onder de NDA, maar de consensus onder de bronnen is dat het wel eens x86 gebaseerd zal zijn. Tevens maken zij er melding van dat het overzetten van x86 code naar ARM weliswaar meer werk is, maar dat het eigenlijk wel mee viel. 10k meldt dat we niet echt moeten focussen of het nu x86 of ARM is, zolang het maar geen PowerPC zal zijn. (Eigenlijk een beetje willekeurige speculatie van 10k zelf hier.)
  • Geen enkele bron weet iets van de NX Handheld af. Ook niet of NX ook verwijst naar de handheld of niet of dat het een andere codenaam heeft. Er wordt gespeculeerd dat de handheld toch wel exclusieve games gaat krijgen, maar geen downports. De mogelijke NX Handheld is in ieder geval niet Nintendo op dit moment het meest op concentreert, als er al een NX Handheld bestaat.
Wat denken jullie van bovenstaand bericht? Laat het weten in de comments!

[Upd:]
Het wekte enige verbazing op dat er geen Tier 3 geruchten aanwezig waren. Gebruiker 10k heeft zich dit blijkbaar gerealiseerd, en heeft zelf een update vrijgegeven waarin deze geruchten worden gemeld. Ook nieuwe Tier 2 en Tier 1 geruchten zijn door hem vrijgegeven die hij heeft gekregen van zijn bronnen. Al deze updates vind je voor de duidelijkheid hieronder.

Tier 3 geruchten: (3 bronnen maken melding van onderstaande geruchten)
  • Dit gerucht had wat voeten in de aarde. 10k werd erop gewezen dat hij dit beter niet kon posten, maar hij valt zelf niet onder een NDA. 3 verschillende geven elk een iets andere verklaring, maar 10k stelt dat hij geen reden om aan te nemen dat zij liegen. NX zal een controller met scherm bevatten. Deze kan overal gebruikt worden om je NX spellen te spelen. De controller zal zelf geen game capaciteiten bevatten of iets in die richting, je moet dan meer denken aan een dummy PlayStation Vita. Wel wordt er gesproken van basale functies om toegang te krijgen tot de NX, dus de controller zal wel een processor bevatten om dit te kunnen verwerken. De technologie hierachter is een aangepaste variant van de streaming technologie die wordt gebruikt door de Nintendo Wii U. Doordat de controller overal mee genomen kan worden zal de controller waarschijnlijk via Wi-Fi of een hotspot contact maken met de NX console thuis, welke waarschijnlijk voor dit doel in stand-by modus moet staan. Kortgezegd is het eigenlijk remote play ingebouwd in de ''box'' (Het is mij niet duidelijk of hier nu de console of de de controller wordt bedoeld) waardoor je geen dure add-on nodig hebt om dit te kunnen gebruiken. Dit is volgens 10k wat er dan ook wordt bedoeld met de uitingen van Nintendo president Tatsumi Kimishima, welke sprak over een ''Andere manier om te spelen met een dedicated apparaat'' en het hele ''Een nieuwe manier om games te spelen'' mantra wat de PR machine van Nintendo tentoonspreidt. Let wel: Dit betekent niet dat er geen NX Handheld zou zijn. Deze controller is niet bedoeld als vervanger daarvan daar de mogelijkheden van de controller gelimiteerd zullen zijn. Het is slechts een nuttige add-on met weinig processorkracht, niet meer dan dat.
Tier 2 geruchten: (Gelekte info van 2 bronnen)
  • Luigi's Mansion 3 is in ontwikkeling voor NX. Een bron wist te melden dat de titel in ontwikkeling zou zijn bij Next Level Games, een studio die groot genoeg is om twee titels te kunnen ontwikkelen aangezien ze nu nog Metroid Prime: Federation Force in ontwikkeling hebben. Luigi's Mansion 3 begon als een titel voor de Nintendo Wii U maar de tegenvallende performance van de console en dat de verwachte release datum laat in de Wii U's levenscyclus zou plaatsvinden zou Nintendo hebben doen besluiten de game voor de NX te laten ontwikkelen. Eigen dezelfde situatie als Zelda for Wii U, maar er werd niet gemeld of de game net als Zelda alsnog een Wii U versie zou hebben. De titel zou een grote deal wezen, maar het is niet duidelijk of er wordt bedoeld dat Nintendo hier een grote prioriteit van maakt, of het bedrijf van de bron in kwestie.
Tier 1 geruchten: (Gelekte info van een enkele bron)
  • NX zal een aangepaste AMD Polaris GPU gebruiken. Wanneer gevraagd naar diens performance, werd er gemeld dat de GPU significant krachtiger was dan de PS4 en theoretisch zelfs dubbel zo krachtig. Er werd tevens gevraagd hoe de performance zich zou verhouden tegenover de specs van de eveneens gespeculeerde PS4K. De bron wist te melden dat de GPU performance in dat straatje zou liggen. Nu is er nog weinig bekend van AMD Polaris of de PS4K, maar die metriek werd gebruikt.
  • Nintendo gebruikt de Vulkan API voor NX. Volgens de bron is deze echter nog niet gereed, daarom gebruikt Nintendo nu een aangepaste versie van de PS4 API, genaamd GMNX (De PS4 API heet GNM.) Hiermee zou er makkelijk titels van PC, PS4 en XBO kunnen worden overgezet naar NX.
  • NX ontwikkelkits worden niet vrijgegeven totdat Nintendo de NX formeel aankondigt. Alleen interne teams en partners dicht bij Nintendo hebben ze in huis, alle andere ontwikkelaars moeten het doen met de SDK.
  • De specificaties voor de NX zouden nu verankerd zijn, de Mei update zou vooral bedoeld zijn voor de finale spec sheet en geen zogenoemde ''target specs'' wezen.
  • Ontwikkelaar MercurySteam heeft een NX ontwikkelkit en zou een al aangekondigde titel maken voor de NX. De enige titel die zij hebben aangekondigd is Raiders of the Broken Planet welke in ontwikkeling is voor PC, PS4 en XBO. Deze zou dus ook voor de NX verschijnen.
  • Final Fantasy XV naar de NX. Een enkele bron vertelde dat diens bronnen (Volg je het nog?) meldden dat de game naar de NX komt, hoewel er geen melding werd gemaakt wanneer de titel zou verschijnen. Het zou ook kunnen dat de game een console exclusive voor de PS4 is ala Street Fighter V.
  • NX zal op verschillende datums worden gelanceerd. Dit zou in lijn zijn met het gerucht dat de NX een Polaris chip op 14nm zal gebruiken, aangezien er het risico bestaat dat er te weinig chips zullen zijn voor een launch eind 2016.
  • Er zijn VEEL games in ontwikkeling voor de NX. Volgens een ontwikkelaar: ''I think NX software output is going to blow away Wii U. There's a LOT of games in development. I don't know if we'll see all of them at E3, since a lot of Wii U projects weren't announced until January 2013, but I'm very impressed so far with what I'm hearing.''
  • Nieuwe IP is in ontwikkeling. Er konden geen specifieke titels worden genoemd, maar volgens de bron was dit een ''zekerheidje''.
Een flinke update dus! Wat denken jullie? Is de NX een powerhouse? Klinkt een remote play controller met scherm logisch? Laat het ons zoals altijd weten in de comments!

[Upd 2:]
Nintendo insider Emily Rogers, welke doorgaans bekend staat om haar goed ingelichte bronnen over Nintendo, heeft laten weten dat een deel van 10k's geruchten niet waar zijn:

''Here is what multiple sources close to Nintendo are telling me about 10k's hardware rumors: The gimmick is made up. GPU is wrong. Power level is wrong." "The specs on NX are good, but a lot of the information being shared in this thread is incorrect. I was told that NX has good specs, but the info in this thread on the GPU and power level is just not correct. Sorry to burst everyone's hype.''

Emily refereert hier naar de scherm controller in het Tier 3 gerucht en de Polaris GPU geruchten. Dat betekent niet dat de rest van 10k's geruchten ook onwaar zijn, Rogers geeft vooral aan welke geruchten sowieso niet kloppen. Dat is echter het hele hebben en houden van geruchten - Ze kunnen waar zijn, of niet.


14:44  GOTY uitgave van Project CARS op 6 mei
14:18  LawBreakers overvalt met gameplay
 Reacties (27)
 Pagina: 1 | 2
Gast (78.21.61.xxx) op 13-04-2016 om 17:18
Gaaf dat Zelda en Splatoon zouden komen, Bayonetta 2 en Donkey Kong Country: Tropical Freeze zouden ook cool zijn!

Redneckerz (Redacteur) op 13-04-2016 om 17:19 [Niv: 227 / Exp: 11336]
Hopelijk dat mensen een beetje aardig voor mij zijn, het correct vertalen van deze dingen neemt aardig wat tijd in beslag

Xavior op 13-04-2016 om 17:38 [Niv: 121 / Exp: 6068]
En nu maar hopen dat de wiiu eigenaren een beetje gecompenseerd worden bij het kopen van dezelfde game twee keer.

Gast (82.176.230.xxx) op 13-04-2016 om 17:54
10k! Dat worden serieuze graphics met zo'n resolutie!

Gast (31.151.141.xxx) op 13-04-2016 om 17:57
Gewoon backward compatibility voor Wii U en dan gelijk een groot assortiment aan virtual console games (inclusief Gamecube en Wii).

Redneckerz (Redacteur) op 13-04-2016 om 18:46 [Niv: 227 / Exp: 11336]
@ Gast 82:
10k is de naam van de gebruiker, niet de resolutie waarop de NX zal draaien. Het helpt als je in het vervolg het nieuwtje eerst leest voor je gaat reageren

@ Gast 31:
Zal lastig worden daar de NX geen PPC architectuur heeft. Daarnaast zal dan ook Latte moeten worden nagebootst en dat is een behoorlijk stuk custom silicon. Beste optie is oftewel een complete Wii U inbouwen in de NX (Te duur) of de weg kiezen die Microsoft doet met Backwards Compatibility, wat ik wel haalbaar zou vinden.

Gast (82.176.230.xxx) op 13-04-2016 om 19:00
Euh... t was een grapje, sorry

Gast (31.151.141.xxx) op 13-04-2016 om 19:14
Redneckerz, wat MS doet is inderdaad ook een goede.

Gast (89.98.133.xxx) op 13-04-2016 om 19:26
red , stop met geruchten , klikbeet is het , geen gerucht, als nintendo weet wie dingen verklapt voordat de officiële presentatie is geweest , krijgt een rechtzaak . en terecht ook .

Gast (89.98.133.xxx) op 13-04-2016 om 19:33
aan gast 31 . moet je vooral zeggen , quanten break op Windows store . een afgang . prijs zuigers in andere landen , veel duurder. geen codes voor pc failing master suckkers . check digital faundrie naar de frame raid test . alles kun je vinden op youtupe. en red denk jij nou echt dat nintendo een 600 euro machine maakt. kunnen kinderen zakgeld verhogen vragen.

Gast (77.249.254.xxx) op 13-04-2016 om 20:15
waar is tier 3 geruchten?

Redneckerz (Redacteur) op 13-04-2016 om 20:27 [Niv: 227 / Exp: 11336]
@ Gast 31:
Zeker. Al weet ik niet of Nintendo ook dezelfde software kan licenseren die Microsoft gebruikt (App-V is dat volgens mij) of een eigen implementatie maken, maar dat kost flink wat dev tijd.

Kan natuurlijk ook gewoon zijn dat ze Wii U support gewoon skippen.

@ Gast 89:
Kan je ook eens positief zijn of is je doel om elke post die we maken te voorzien van een anti-Microsoft label?

''red , stop met geruchten ,''

Het is gewoon nieuws. We vermelden nog specifiek dat het geruchten zijn en dat je ze dus met een korrel zout moet aannemen. We plaatsen deze omdat ze door een GAF mod zijn geverifieerd op echtheid. Zij zijn er immers ook weinig mee gebaat als iedere gebruiker maar lukraak speculeert.

''klikbeet is het ,''

Het is een letterlijke vertaling van de bron en er staat ''Gerucht'' onder.

''als nintendo weet wie dingen verklapt voordat de officiële presentatie is geweest , krijgt een rechtzaak . en terecht oo''

En daarom zijn het ook geruchten En je hebt duidelijk niet door hoe het werkt - In de bron wordt notabene gesteld dat de bronnen waar 10k zijn info vandaan haalt niet bekend zijn gemaakt door hem ter bescherming.

''red denk jij nou echt dat nintendo een 600 euro machine maakt.''

Nee, dat denk ik niet. Daarom staat er ook tussen haakjes (Te duur)''. Ik weet wel uit deze reactie dat jij het nieuwtje niet helemaal hebt gelezen

@ Gast 77:
Die zijn er niet. En ja, dat vind ik ook raar. 10k noemde het vooral als opsomming blijkbaar.

laraishond op 13-04-2016 om 21:04 [Niv: 154 / Exp: 7700]
Dat Zelda naar NX gaat snap ik nog wel. Ook dat de NX dit jaar nog komt. Als ze echter alle belangrijke titels van de Wii U gaan porten, voel ik me toch wat genaaid als Wii U bezitter.

Gast (77.251.230.xxx) op 13-04-2016 om 21:28
3 jaar later dan de current gen en dan zeggen significant sneller. Wat een prestatie :') :')

HiYou op 13-04-2016 om 22:57 [Niv: 40 / Exp: 1989]
Zolang wij Pokkén zijn bespaard vind ik het best.

Wapkaak op 14-04-2016 om 15:03 [Niv: 49 / Exp: 2426]
@gast 89.98 wat een kansloos gelul joh

Rene Groen (Eindredacteur) op 18-04-2016 om 14:02 [Niv: 747 / Exp: 37333]
Voor de third-party titels koop ik geen Nintendo systeem, voor de exclusives haal ik echter blind een NX in huis. Zolang ze me niet laten wapperen met controllers althans, maar iets zoals de Wii U lijkt me ideaal.

Gast (217.120.159.xxx) op 18-04-2016 om 15:12
een controller met scherm, want dat was schijnbaar bij de wiiu ook zon succes? kansloos dit. Maak gewoon eens een powerhouse met een fatsoenlijke controller zoals de gamecube was in zijn tijd

Dracquiteur op 18-04-2016 om 15:26 [Niv: 5 / Exp: 229]

Redneckerz (Redacteur) op 18-04-2016 om 16:42 [Niv: 227 / Exp: 11336]
@ Gast 217:
Mogelijk 2x PS4 GPU is niet goed genoeg? Of misschien niet het hele bericht gelezen?

@ Dracquiteur:
Toen ik het bericht aan het updaten was (En helaas de helft van de tekst verloren ging, wat nogal frusty was gezien ik de hele tekst handmatig vertaal) bestond dat nieuws er nog niet

Dracquiteur op 18-04-2016 om 17:03 [Niv: 5 / Exp: 229]
@ Redneckerz:

Ik weet zelf niet of die bron betrouwbaar is, maar ik vond het nieuws wel interessant.

Ik vraag me alleen af of die datum (23/09/16) ook echt zal zijn.
Dat zullen we waarschijlijk pas op de E3 zien. Nog even wachten dus !

Gast (94.208.204.xxx) op 18-04-2016 om 17:43
In ieder geval een gerucht over een nieuwe Bubsy game :D

Rene Groen (Eindredacteur) op 19-04-2016 om 13:48 [Niv: 747 / Exp: 37333]
@ Gast (217.120.159.xxx)
Het gaat me er niet om of het een succes was, maar dat ik het persoonlijk erg fijn vond. Verder gamen wanneer je vriendin TV zit te kijken was hier veel reden om de Wii U aan te slingeren, simpelweg door het gemak ervan.

Xavior op 22-04-2016 om 15:08 [Niv: 121 / Exp: 6068]
@Rene,
Helemaal met je eens.
Verder zie ik het wel of de geruchten kloppen als de NX uitkomt, er is nog zat te doen op de WiiU

Gast (83.82.73.xxx) op 22-04-2016 om 20:50
Het gerucht "alle ontwikkelaars hebben een NX SDK" zegt me genoeg om te bevestigen dat 10k liegt.
Er is helemaal niks over de NX in het wild so far, zelfs geen SDK, zelfs geen documenten, zelfs geen scheet.

Ik begrijp wel dat alleen Nintendo Co. Ltd al het bovengenoemde al hebben, maar zelfs NOA en NOE weten nu nog van niks.

 Pagina: 1 | 2

 Reageer
Om te reageren op artikelen hoef je niet geregistreerd te zijn.
Om het forum te gebruiken is registreren echter wel verplicht.


Titel:
Nintendo Switch
Type:
Hardware
Releasedatum:
03-03-2017
Ontwikkelaar:
Nintendo
Uitgever:
Nintendo
Media:






Meer media