Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
18 Maart 2024 
(0) 
(0) 
16 Maart 2024 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
15 Maart 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
14 Maart 2024 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(2) 
(2) 
13 Maart 2024 
(0) 
(6) 
(0) 
(0) 
(0) 
12 Maart 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
11 Maart 2024 
(1) 
(0) 
(0) 
10 Maart 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(5) 
09 Maart 2024 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
08 Maart 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
07 Maart 2024 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
06 Maart 2024 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(3) 
05 Maart 2024 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
04 Maart 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(9) 
03 Maart 2024 
(2) 
02 Maart 2024 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(3) 
(0) 
01 Maart 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
29 Februari 2024 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
28 Februari 2024 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
27 Februari 2024 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
26 Februari 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
24 Februari 2024 
(0) 
(0) 
Skull and Bones
Final Fantasy VII Rebirth
Gamed Gamekalender Maart 2024
Banishers: Ghosts of New Eden
Feature:

The Legend of Zelda: Child Link Timeline


Door Joni Philips op 19-07-2014 om 09:43
Bron: Gamed

Het einde van The Legend of Zelda: Ocarina of Time speelt een cruciale rol in de verhaallijn voor The Legend of Zelda. De tijdslijn splitst er namelijk in drie aparte delen, elk met hun eigen impact. Wij bespreken vandaag de tweede tijdslijn.

De tweede tijdslijn begint met de overwinning van Link. Hij verslaat Ganon en besluit terug te keren naar het verleden waar hij prinses Zelda en haar vader waarschuwt voor Ganondorf. Het is de start van een nieuwe tijdslijn waarin Ganondorf niet kan ontsnappen, maar waarin geen vrede heerst. Deze tijdslijn begint nochtans zeer positief. Zelda en Link kunnen rustig samenleven in Hyrule, maar hij neemt afscheid van haar om samen met zijn trouwe paard Epona op zoek te gaan naar zijn fee Navi, die verdwenen is aan het einde van Ocarina of Time. Zelda is ervan overtuigd dat hun afscheid niet definitief wordt, maar ze geeft hem voor de zekerheid toch een tweetal herinneringen mee. De eerste is de Ocarina of Time, zodat Ganondorf nooit kan terugkeren vanuit het Sacred Realm, en ze leert hem de Song of Time waarmee hij zichzelf altijd uit de problemen kan helpen. Hij kan de Song of Time namelijk gebruiken om de Goddess of Time op te roepen. Het blijkt een belangrijk cadeau want Link belandt zwaar in de problemen in aanloop naar Majora's Mask.

In de game komt hij in een mysterieus bos terecht waar hij verrast wordt door de mysterieuze Skull Kid en zijn feeën Tael en Tatl. De Skull Kid steelt Epona én de Ocarina of Time, waarna hij Link omtovert tot een Deku Scrub. Link wil echter niet opgeven, hij start een avontuur om opnieuw normaal te worden waarbij hij ontdekt dat hij in de parallelle wereld Termina is beland. Hij ontmoet er de Happy Mask Salesman die hem uitlegt dat Skull Kid bezeten is door "Majora's Mask". De Happy Mask Salesman wil dat Link het masker recupereert en de vrede herstelt. Het masker heeft namelijk een ongezonde invloed op Skull Kid, die onder andere de maan wil laten neerstorten op Termina. Link heeft nu drie dagen om die ramp te vermijden, iets wat hem niet lukt. Hij bereikt weliswaar tijdig Skull Kid, maar hij kan de belhamel niet stoppen. Link slaagt er wel in om zijn Ocarina of Time terug te stelen, waarna hij de Song of Time gebruikt om de tijd drie dagen terug te draaien zodat hij een nieuwe kans krijgt.

Majora's Mask: Skull Kid Met Link
Majora's Mask: Skull Kid Met Link

Het is de start van een grootscheeps avontuur waarin Link samenwerkt met de Happy Mask Salesman om Skull Kid stelselmatig te verslaan. Hij bevrijdt bijvoorbeeld de vier Giants, de beschermheren van Termina die door Skull Kid werden opgesloten, en hij geneest zichzelf door de Song of Healing te leren. Hij moet de tijd meerdere malen terugdraaien, maar dat is geen probleem voor de Goddess of Time. Alles leidt naar een ultieme confrontatie met Skull Kid, waar hij de Giants oproept om de maan af te stoppen. Het is op dat moment dat de demon Majora zich onthult als het grote kwaad. Link rekent echter gemakkelijk af met de demon zodat de vrede hersteld wordt in Termina. De dood van Majora betekent ook het einde van Link's "Groundhog Day". Hij keert terug naar Hyrule waar hij zijn zoektocht naar Navi verder zet met Epona. Hij is simpelweg een ervaring rijker, en extra gemotiveerd om Navi terug te vinden zodat hij de rest van zijn leven kan doorbrengen met Zelda. Of hem dat ook lukt? Het uiteindelijke lot van Link is namelijk compleet onbekend.

Het lot van Ganondorf na Ocarina of Time is wel bekend. De sages besluiten om hem te executeren, maar ze ontdekken tot hun grote horror dat hij beschikt over de Triforce of Power. Een executie wordt hierdoor onmogelijk, en er wordt beslist om Ganondorf in het Twilight Realm te verzegelen waar hij jarenlang in stilte broedt op een nieuw plan. Een ontmoeting met de twili Zant zorgt ervoor dat hij zijn plan kan starten. Hij belooft Zant ongekende kracht als die laatste de Twilight Realm en Light World fuseert. Zant is onmiddellijk geďnteresseerd en start het duivelse plan van Ganondorf. Het is de start van de Era of Twilight, het tijdperk van Twilight Princess. Zant gebruikt zijn nieuwe krachten eerst om de Twilight Princess Midna, de prinses van het Twilight Realm te transformeren in een soort kabouter waarna hij haar troon overneemt. Hij start daarna onmiddellijk de invasie van de Light World waar Hyrule gelegen is. Hyrule wordt overdonderd, zodat prinses Zelda besluit om zich over te geven. Zant accepteert die overgave natuurlijk, en begint onmiddellijk zijn fusieplannen.

Twilight Princess: Ganondorf versus Link
Twilight Princess: Ganondorf versus Link

Midna ontdekt ondertussen een nieuwe vorm van magie, welke ze onmiddellijk gebruikt om een ongelukkige jongen te helpen. De jongen Link uit Ordon Village is namelijk per ongeluk in het Twilight Realm beland, waarbij hij rondloopt in de vorm van een wolf. Midna denkt namelijk dat Link een afstammeling is van de Hero of Time, waardoor hij de ideale kandidaat is om Hyrule te redden. Hij slaagt ook in die opdracht dankzij de hulp van Midna, Zelda én de geest van de Hero of Time. De Hero of Time heeft spijt dat hij geen held kan zijn in deze tijdslijn, dus besluit hij zijn advies te delen. De hulp zorgt ervoor dat Link zowel Zant als Ganondorf weet te verslaan, waarbij beide vijanden om het leven komen. Midna en Link nemen daarna maatregelen om de wereld te beschermen. Ze vernietigen de link tussen beide werelden zodat de kracht ervan nooit meer misbruikt kan worden. Link begint hierna aan een nieuw avontuur met het trouwe paard Epona, een avontuur dat wij nooit te zien krijgen want er vindt een tijdssprong van enkele honderden jaren plaats.

De mensheid verzoent zich ondertussen met de Gerudo, de stam waartoe Ganondorf behoorde. De vrede tussen de inwoners van Hyrule en de Gerudo lijkt een eerste stap naar eeuwige vrede, maar de wedergeboorte van Ganondorf zorgt opnieuw voor oorlog en onlusten. De nieuwe Ganondorf steelt de Trident en de Dark Mirror van de Gerudo waarna hij deze gebruikt om een vijandelijk leger tevoorschijn te toveren en een Shadow Link, een kwaadaardige versie van de eeuwenoude held, te creëren. Ganondorf gebruikt Shadow Link om Vaati te bevrijden uit het Four Sword, zodat Ganondorf en Vaati samen Hyrule kunnen terroriseren. De vernietiging van het Four Sword betekent echter ook de terugkeer van de vier Link. Zij reizen door Hyrule om Vaati te vernietigen en Ganondorf te verzegelen in het Four Sword. Hun succesvolle avontuur in Four Swords Adventure bevrijdt Hyrule daarmee definitief van het grote kwaad. Hyrule gaat dan ook een zonnige toekomst tegemoet. Het lijkt ons echter dat deze tijdslijn nog genoeg ruimte heeft voor meer avonturen tussen de verschillende spellen, een sequel op bijvoorbeeld Majora's Mask of Twilight Princess is verhaalmatig perfect mogelijk.


13:44  Trailer Styx: Master of Shadows
09:23  Gunslinger Girl
 Reacties (0)
Geen reacties gevonden

 Reageer
Het is niet mogelijk om te reageren op dit artikel.
Titel:
The Legend of Zelda
Type:
Game
Releasedatum:
15-11-1987
Ontwikkelaar:
Nintendo
Uitgever:
Nintendo
Media:
Geen media gevonden